Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Scrisoare către parlamentari. „Nu mai permiteți ca justiția să fie armă politică!”

Excelențele Voastre,

Doamnelor și Domnilor Deputați și Senatori,

Sunteți chemați, în curând, să decideți asupra păstrării și, astfel, a întăririi independenței celor care înfăptuiesc justiția în România.

Votul pe care-l veți da vă reprezenta nu doar o formă de respect față de cetățenii care v-au acordat întreaga lor încredere, ci va constitui și o declarație de credință fata de tara într-un moment ce poate fi unul al renașterii conștiinței sau, dimpotrivă, al pierzaniei.

Nu lăsați fariseii sa ia locul învățătorilor, căci timpul acestor încercări poate deveni unul al marilor realizări!

Nu puteți accepta compromisuri, nu aveți voie să faceți niciun rabat de la principiile cărora le-ați jurat credință și pe care aveți obligația morală de a le păstra nealterate în numele Adevărului, singurul ideal pe care-l slujim fiecare!

Adevărul nu poate avea mai multe fețe! Adevărul este unul singur și pentru el trăim sau murim! Nu puteți cere dreptate dacă nu luptați pentru ea! Nu irosiți șansa pe care o aveți acum, aceea de a dovedi ca înțelepciunea și curajul nu pot sta la aceeași masă cu trădarea și lașitatea. Nu condamnați poporul roman să-și retrăiască istoria precum Sisif încercând, pe veșnicie, să ajungă în vârful dealului!

Votând pentru desființarea SIIJ, indiferent de ce aparente garanții vă imaginați că puneți în loc, condamnați acest popor să nu mai aibă prea curând o justiție cu judecători peste care sa nu se mai abată abuzurile!

Ce garanții mai puternice s-ar putea imagina peste cele deja prevăzute de lege și anume: procurori cu cel puțin 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, implicarea CSM în numirea procurorului șef și a procurorilor cu funcție de execuție din cadrul SIIJ, fără niciun fel de amestec politic?

Nu acceptați, doamnelor și domnilor parlamentari, stratageme perfide ori mere otrăvite, fiindcă singurele garanții pentru un act de justiție corect sunt deja în lege. SIIJ trebuie întărită și lăsată să funcționeze la capacitatea ei maxima și abia apoi, eventual, reevaluata.

Nu permiteți că sub pretextul unor garanții necesare, să deschideți posibilitatea unor „filtre” de putere!

Povara vremurilor nu demult apuse, despre care prezentul a vorbit pe larg, va poate apasă, în curând, dacă îngăduiți să așezați minciuna peste adevăr! Cum sa acceptați ca justiția romanească, care abia își vindecă rănile, să îmbrace din nou vesmintele trecutului pline de noroi?!

După judecători, primii asupriți posibil veți fi chiar dumneavoastră, indiferent de locul și rolul social pe care-l veți avea, iar cetățenii țarii vor indura suferința faptelor, dar mai ales a deciziilor a căror responsabilitate o purtați!

Românii v-au ales pentru ca au crezut în dumneavoastră, doamnelor și domnilor deputați și senatori! Au sperat ca-i puteți elibera de suferința și că viitorul pe care l-ați promis, în sensul unei justiții cu adevărat independente, nu va rămâne doar o simplă iluzie.

După ani nesfârșiți de filaje, interceptări nelegale, amenințări, intruziuni în viata personală, toate finalizate, cel mai adesea, cu dosare anulate definitiv de instanțele de judecată, prin înființarea SIIJ, judecătorii au avut, în sfârșit, siguranța ca abuzurile la care au fost supuși vor deveni istorie.

Astăzi, cruda realitate a destinelor distruse, pe care nimeni nu le-a asumat, este gata sa revină la statu-quo-ul anterior. Prin aprobarea actului normativ de desființare a SIIJ, va trebui sa va asumați faptul ca alegeți să eliberați un monstru ce-și va pune amprenta pe viața și cariera fiecărui judecător și, implicit, pe destinul cetățenilor pe care îi reprezentați.

Doamnelor și domnilor deputați și senatori,

– nu mai permiteți ca justiția să fie armă politică,

– nu acceptați să deveniți părtași ai Râului ce se poate reinstala,

– nu refuzați să vedeți Adevărul,

– nu adoptați cu ușurința decizii ce pot marca destine,

– nu mai îngăduiți ca oameni nevinovați sa suporte consecințele unor hotărâri pripite,

– nu vă murdăriți mâinile, dar mai ales conștiința, cu fapte ce vor fi greu de uitat în timp, dar mai ales imposibil de iertat!

Judecător,

Gabriela BALTAG, membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii

Judecător,

Evelina OPRINA, membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *