În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Scrisoare către Patriarhul Daniel: du-ți călugării la proteste

Preafericite Părinte Daniel, du-ți părințeii la proteste: împotriva piticilor neomarxiști este permis de fiecare dată până în vecii vecilor să ieși din corsetul pioșeniei și rugăciunii, căci vine primejdie de moarte pentru voi și pentru neam. Călugării tăi să-și dea jos rasele, să-și suflece mânecile și să meargă în Piața Victoriei: trimite măicuțe să le dea colaci de hrană și babe să le ducă vești – ca serviciu de informații, și preoți să tragă clopotele a primejdie ca să cheme țăranii și lumea care-a mai rămas prin orașe. Adu-ți monahii din munți să vorbească mulțimilor, să pui ciobanii de pe Rarău ca analiști politici și să-ți strângi protopopii, să-i urci pe niște cai, să călăriți ca popa Șapcă și să recuceriți până la ultimul cătun țara asta care a fost cândva a lui Dumnezeu: fiecare furnică să fie în parte și fiecare parte să fie în întreg.

Căci adevărat adevăr îți spun ție, Înalt Preasfințite Daniel, cap al Bisericii Ortodoxe, cei ce se pregătesc să vină peste țară vor un lacăt pe Biserica ta mult mai greu decât cel pus odinioară de comuniști: iar cei care se pregătesc să vină peste tine nu vin pentru tine, ci vin pentru Biserica ta.

Iar tu, frate Daniel, să-i aduni pe călugării tăi, să vă rugați, să luptați, să faci cum știi tu și cum vrea El și să iasă totul bine: să nu-ți fie teamă căci nu ești singur, și ai flancurile asigurate (sus e Dumnezeu, la stânga și la dreapta ai poporul), iar dacă va fi ca Statul nevolnic al lui Iohannis, Arafat și Marcel Vela să dea legi pentru ca Biserica să stea sub Statul lor nevolnic, voi să dansați „Isaia dănțuiește” cu legile lor în dinți.

Părinte Daniel, să le dai desagă și să împrăștii popii de țară în toate colțurile și să puneți în România robia spre Dumnezeu care este libertatea omului.

Sfinția Ta, Daniel, pe-aceste vremuri crunte să fii însă bun, milos și grijuliu cu greșiții tăi și cu nevoile lor: s-aduci camioane cu tămâie pentru palatul Cotroceni, pentru Guvern, Parlament și sediile serviciilor secrete, să nu uiți niște săruri anti-leșin pentru Marcel Ciolacu (Partidul Social – Democrat, PSD) și nici vinul de împărtășanie pentru Ludovic Orban (Partidul Klaus Iohannis, PKI): să fie așa, la vreo 2-3 sticle, că în Octombrie vine și onomastica lui Eduard Hellvig de la SRI.

Și, mai ales, s-alegi Preafericite, o insulă prin zona Brăila și s-o dai în deplină folosință lui Barna și Dacian Cioloș, să-și facă o republică neomarxistă numai pentru ei și pentru roboțeii lor haștagiști, s-o testeze și s-o bage zilnic în știrile de la televiziunile Diviziei, DIGI și PRO TV. Preafericite Patriarh Daniel, iar ziua când vei obosi sau te vei teme să faci toate acestea, sau când vei avea atâta lașitate cât să nu dai cârma altuia mai curajos ca tine, va fi ultima zi a României: căci fără Biserică, România ar fi fost doar o țară de culegători din pom și fără Biserică, România va rămâne doar o țară de culegători din supermarket. Preafericite Părinte, du-ți părințeii la proteste.

(https://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *