Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Se prelungește înscrierea în programul guvernului „Bani pentru presă”

În ședința de guvern de miercuri s-a discutat și despre stadiul programului de alocare de fonduri pentru presă. În Ordonanța de Urgență nr 63 din 7 mai 2020, s-a decis alocarea sumei de 40 de milioane de euro pentru o campanie de informare privind măsurile de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 și altele. Ultimul termen de depunere a cererilor a fost 19 mai.

Șeful cancelariei, Ionel Dancă, întrebat de Ludovic Orban „cum stăm cu programul de informare publică cu sprijinul mass media?”, a explicat:
„Domnule prim-ministru, la termenul de finalizare a perioadei de înregistrare, a fost înregistrat un număr de aproximativ 900 de cereri pentru diverse canale media, de participare la această campanie de informare, însă ca urmare a modalității de completare a cererilor de participare și a documentațiilor necesare, se impune prelungirea termenului pentru clarificarea documentelor depuse”.

Dancă a propus prelungirea termenului de depunere prin modificarea OUG: „Cei care îndeplinesc condițiile vor putea semna contractele pentru a participa la campanie. Iar cei care au documentația incompletă sau nu au depus documentele justificative cerute de textul ordonanței de urgență vor avea un termen, dacă sunteți de acord să propunem o modificare a Ordonanței de urgență 63, un termen de 10 zile pentru clarificarea documentației depuse”.

Ludovic Orban a fost de acord, cu condiția ca asta să se facă rapid, pentru ca guvernul să poată informa populația.

Presa care a aplicat pentru acești bani a transmis informațiile oricum, se pare doar în baza unui „gentlemen’s agreement”. Orban l-a somat pe Ionel Dancă să se grăbească deoarece „avem o mulțime de informații publice de transmis către cetățeni și întârzierea foarte mult a procedurii de semnare a contractelor întârzie începerea campaniei”.