Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ședință în primăria Capitalei pentru Târgul de Crăciun

Ora 18.00. Pe hol, luminile sunt stinse. Consilierii și directorii chemați se îndreaptă bâjbâind pe coridorul lung, în șir indian, cu lanternele telefoanelor sclipind. Nu vesel, nuuu. Sclipind conștiincios în întuneric.
Un consilier greșește ușa și o deschide întâi pe cea de la cabinet. Zărește pe biroul secretarei ceva mic și verde beculind vioi și colorat, ca un mic brad de Crăciun. Icnind din toți rărunchii, secretara aruncă rapid, cu o mână sigură, un fular negru pe chestia aia colorată și gata, e beznă iar.
⁃ Mbăzzzzz! Nebuno! Mă sufoci! Mă strivești! Unde e ieșirea! Văleu! Mor! Unde ești, Nicușor? urlă Țănțarul General din toate puterile de țânțar.
În sfârșit, tot alaiul intră pe rând în sala de ședințe. În capul mesei, Nicușor stă în semiîntuneric, cu un pix roșu în mână.
⁃ Aoleu, dom’ primar! Dar ce faceți aici singur?
⁃ Vă așteptam și stau așa, fericit, mă bucur ca un copil. Aud deja clopoțeii! Vine, domnule, Moș Gerilă! Nu, Moș Crăciun, știu, știu! Ah, ce fericit sunt! Să începem ședința, dragii moșului!
⁃ Gata, dom’ primar. Ce să fie în Târg? Pe vremea lui Firea aveam Piața Constituției, aveam…
⁃ Tăiem Piața Constituției. E molimă. Cum să îl înghesuim acolo pe Moș? E bătrân, poate nu se simte bine, nu, nu, nu. Facem la Universitate.
⁃ Am tăiat. Aveam patinoar, aveam…
⁃ Tăiem patinoarul. Ați înnebunit? Moșul vine din tărâmul înghețat. Nu are nevoie de patinoar.
⁃ Am tăiat și asta. Aveam scenă, veneau artiștii, cântau, era spectacol, venea puhoi de lume! În seara de Crăciun aveam colinde!
⁃ Tăiați scena imediat!
⁃ Am tăiat, nu vă supărați. Gata, s-a dus! Aveam brad imens, era mândria Bucureștiului!
⁃ Tăiați scenaaaa!
⁃ Am tăiat-o mai devreme!
⁃ Îți bați joc de mine? Tăiați scena și faceți imediat brad. La traforaj ai fost în școală? Chiar trebuie să vin numai eu cu idei? Tăiați bradul de pe listă!
⁃ Ducă-se și asta, dom’ primar! Gata, am dat scena la tăiat, facem brad! Dar totuși dom’ primar, cum facem acest Târg de Crăciun să fie de neuitat? Am tăiat tot!
⁃ Vai de capul vostru. Punem taxă, domnule!
⁃ ?
⁃ TAXĂ DE INTRARE ! Va fi de neuitat! Vom fi unici în istoria Târgurilor de Crăciun! Ce fericit sunt! VIOOOOO!
Secretara intră cu fularul în mână și plină de înțepături proaspete pe fiecare petic de piele la vedere.
⁃ Da?
⁃ Vio dragă, parcă ai văzut o fantomă! Fii și tu mai veselă, vom avea taxă la Târgul de Crăciun! Sună să vină de la Cartea Recordurilor!

(Pamflet-Ligia Enache) 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *