Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Șeful cancelariei premierului: Obiectivul guvernului nu a fost să impună restricții

Șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă, a evitat să răspundă la întrebarea legată de deschiderea păcănelelor. Prezent, joi dimineața, la emisiunea „Invitatul dimineții”, la RRA, Dancă a fost întrebat de ce semnalul pe care îl dau autorităţile în spaţiul public populaţiei este că bisericile, sălile de jocuri şi de cele de fitness sunt mai importante decât sălile de cultură. El a început prin a spune că evită o asemenea interpretare, iar realizatorul emisiunii nu a insistat. Dancă a spus că el crede că „populaţia a înţeles foarte bine raţiunile pentru care s-au permis”.

După care a explicat de ce s-au deschis grădinițele, creșele și after school-urilor și a spus că s-a terminat anul școlar, de parcă din luna martie copiii ar fi frecventat unitățile menționate.

„În momentul în care opţiunea părinţilor de a sta acasă pe perioada suspendării cursurilor şcolare a încetat ca urmare a faptului că s-a încheiat anul şcolar era firesc, normal să permitem reluarea activităţilor pentru creşe, grădiniţie, after school-urilor, astfel încât părinţii să aibă posibilitatea să lase copiii sub supraveghere atunci când pleacă la serviciu”, a declarat Dancă.

Oficialul guvernamental nu a apucat să invoce pericolul tot mai crescut pe care-l vede guvernul, că realizatorul i-a ridicat mingea la fileu: „Problema ar putea fi pusă și invers: dacă suntem de acord că pericolul încă nu a trecut, și cred că suntem de acord aici, nu? Adică ne uităm la bilanțul zilnic, care vedem că e în creștere; și cifrele nu mint. Dacă suntem de acord că încă nu a trecut acest pericol, de ce nu ați menținut închise și aceste unități? Adică și biserici, și săli de fitness, să spunem”.
Ionel Dancă a admis că „există un grad de suportabilitate al societății la aceste măsuri și nu putem ignora aceste semnale din partea societății”.

În final, a reluat teza potrivit căreia guvernul nu a impus restricții severe, regăsită și în discursurile premierului și ale ministrului Sănătății: „Obiectivul guvernului nu a fost să impună restricții. Obiectivul guvernului și dorința noastră este să renunțăm pe cât posibil la toate aceste restricții, dacă situația o va permite”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *