Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Senatul a adoptat modificarea legii privind alegerile parlamentare

Senatul a dezbătut și votat astăzi propunerea legislativă privind modificarea legii care reglementează organizarea alegerilor parlamentare. Având în vedere situația epidemiologică, proiectul de lege conține prevederi similare celor adoptate pentru alegerile locale, ca de exemplu depunerea unui număr mai mic de semnături, în format electronic.

„UDMR a propus o serie de amendamente, datorită cărora plenul Senatului a dezbătut astăzi un proiect legislativ considerabil mai bun decât cel inițial. Legiuitorii Uniunii vor susține aceste amendamente și în timpul lucrărilor din comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, în vederea obținerii unui proces electoral echitabil și transparent, care nu lasă loc pentru abuzuri”, a arătat liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

Proiectul de lege inițial prevedea posibilitatea, ca urna mobilă să poată fi utilizată și după ora 21.00. „Considerăm că această prevedere ar fi permis abuzul electoral, motiv pentru care Senatul, la propunerea UDMR, a abrogat această prevedere” – a arătat senatorul UDMR Császár Károly, membru al Comisiei juridice a Senatului.

Császár Károly a adăugat: o altă propunere făcută de UDMR reglementează condițiile în care se poate prelungi orarul secțiilor de votare. Inițial proiectul de lege prevedea posibilitatea prelungirii funcționării secțiilor de votare de către președintele acesteia până la ora 23.59, în cazul în care acesta constata, la ora 21.00, că mai sunt alegători în fața secției care nu și-au exercitat dreptul de vot. Potrivit modificării propuse de UDMR și adoptate de comisie, prelungirea orarului secției de votare poate fi propusă de doi membri ale acesteia, și numai până când toți care se aflau la rând pentru a vota la ora 21.00 își exercită dreptul de vot, cel târziu până la miezul nopții.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut și votat în plenul Camerei Deputaților, și poate intra în vigoare după un eventual vot favorabil și promulgarea de către șeful statului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii