Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Serviciile secrete din România i-au dat certificate „de bună purtare” lui Marcel Ciolacu în scandalul acuzațiilor de trădare în favoarea Ungariei: urmează, însă, ceea ce este mai complicat: liderul PSD va trebui să ceară hârtii și de la serviciile secrete maghiare

Reamintim că

… pe 29 aprilie 2020, la orele 13:15, președintele Klaus Iohannis ieșea public cu un discurs în care acuza că așa-zisul „lider al Opoziției”, Marcel Ciolacu, ar fi conspirat cu liderul maghiar Viktor Orbán, pentru cedarea Ardealului. „Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă”, silabisea patetic dar necruțător șeful statului la acel moment, într-un demers politic neobișnuit pentru Europa, în special, și neobișnuit chiar și pentru România, în general.

În loc de ripostă

… pe 10 mai 2020, Marcel Ciolacu, leșina în timpul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD din șoseaua Kiseleff, iar colegii din grupul securistoid care a capturat PSD după debarcarea Vioricăi Dăncilă, declarau- în contextul avalanșei de supoziții care a urmat- că liderul social-democrat fusese „afectat de acuzațiile de trădare națională” aduse de președintele țării.

Ulterior, pe 3 iunie 2020

… Marcel Ciolacu anunța primirea de „răspunsuri din partea tuturor instituțiilor abilitate, inclusiv Serviciul Român de Informații (SRI) și Serviciul Român de Informații Externe (SIE)”, adăugând că nu exista vreun dosar în ceea ce-l privește- referitor la un pretins complot de cedare a Ardealului către Ungaria.

„Am primit răspunsurile nu numai de la cei doi șefi (de servicii secrete – n.r.), ci de la toate instituțiile abilitate de a începe sau de a mă aresta în această cauză și mi s-a răspuns că nu există un dosar pe această speță la nicio instituție abilitată a statului român”, spunea politicianul social-democrat.

Referitor la substratul real al acestui inedit scandal

… cristoiublog.ro dezvăluia (în 7 mai a.c.) că discursul prezidențial se consumase la puțin timp (și în aceeași zi) după ce Comisia Europeană stabilise că Ungaria nu a făcut abuz de Putere în combaterea epidemiei Noul Coronavirus, respectiv după ce aceeași Comisie oferise Ungariei un sprijin financiar pentru 5000 de firme: altfel spus, retorica „naționalistă” a lui Iohannis – care speriase roboțeii political correctness din presa-satelit, fusese doar o izbucnire de furie de tipul „s-a umplut paharul”, defulată la doar două zile după o altă umilință: în 26 aprilie, CE oferise Ungariei pentru combaterea Noului Coronavirus o finanțare aproape dublă (5,6 miliarde eu) față de România (3,0 miliarde), în contextul în care Ungaria are o populație de două ori mai mică.

Astăzi, România se află

… așadar, într-o situație neobișnuită, în care un om foarte bine informat (președintele Klaus Iohannis) acuză trădarea gravă a unui politician din Opoziție, iar acesta din urmă prezintă răspunsuri oficiale ale unor instituții din Sistemul de Securitate, care desființează acuzațiile. Dincolo de doza de grotesc a conflictului și de faptul că – având în vedere rangul înalt al politicienilor implicați – el nu poate fi ignorat la nesfârșit, este incert că mai poate exista o soluționare finală în Justiție fără intervenția unei „a treia părți”: de aceea, fiindcă națiunea îl cunoaște deja de om sensibil, mulți speră că Marcel Ciolacu va continua lupta pentru adevăr și va cere dovezi ale nevinovăției sale și serviciilor secrete maghiare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Serviciile secrete din România i-au dat certificate „de bună purtare” lui Marcel Ciolacu în scandalul acuzațiilor de trădare în favoarea Ungariei: urmează, însă, ceea ce este mai complicat: liderul PSD va trebui să ceară hârtii și de la serviciile secrete maghiare”

  • Nu e cazul . Serviciile secrete romane sant maghiare . Altfel n-ar fi permis „retrocedarile ” din Ardeal , infiltrarea economica ( Dungaciu : de -suveranizarea Rou ) prin OTP , Moll , etc ( descoperita pe vremea „colaboraionstului ” Dragnia , care a permis planuri ec unguresti in Ardeal ) si distrugerea capitalistilor romani prin „parteneriatul ” cu Slujirea de la DNA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *