Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Sfînta mediocritate și de ce ne place nouă asta

Mai zilele trecute, primesc de la ai mei, din țară, un document de la DRCIPV Mureș în care mi se spune că, deși există o hotărâre judecătorească care îi obligă să facă ceva, aceea nu e de ajuns și trebuie să mă duc personal.

Un amic de pe Facebook repostase o povestire a cuiva din Estonia în care arată cum, în mai puțin de o oră, cineva și-a cumpărat acolo o mașină „secănd hend“ – totul digital, fără să mai trebuiască să meargă personal pe undeva, pe la vreo autoritate a statului.

Ieri discutam cu un prienten din țară cum toată treaba asta nu e decât o formă de a spune că, de fapt, nu vrem să căutăm soluții simple și legale pentru a rezolva problemele. Nu există (și am mai spus asta cândva) voință din partea nimănui de a rezolva problemele. Ele se aruncă dintr-o parte în alta fără nici cea mai mică dorință de a găsi o soluție.

De ce se întâmplă așa? Pentru că ne place. Ne place la nebunie să lăsăm lucrurile într-un continuu provizorat, care să nu aducă nici o rezolvare și nici o schimbare reală.

Politicul doarme în bocanci, inventează tot felul de entități pentru a toca niște bani din impozite și taxe, iar când ajunge undeva, de unde ar putea schimba ceva, se întoarce la „o vodcă ș-un discurs“ și ne lasă acolo, în aer, să ne găsim singuri drumul, iar din pacăte, treaba asta e o problemă generală peste tot în lume.

 

Politicului îi lipsesc în aceste vremuri acei oameni providențiali, care au reușit să rezolve și să ducă la capăt, zeci de ani, mari crize și războaie. Acei oameni s-au dus și nu se mai întorc, iar noi, cei ce am rămas, se pare că nu am reușit să învațăm nimic din crizele trecutului, care se tot repetă. Sau poate asta ne dorim, de fapt, o continuă criză.

Aveți grijă de voi și de cei dragi

Florin Pîcă, din Germania


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *