Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Și dacă Dacian Cioloș i-a întins lui Klaus Iohannis o capcană în capcană?

M-am numărat printre comentatorii care au urmărit Războiul civil din PNL declanșat în perspectiva Congresului din 25 septembrie 2021 cu o hărnicie ieșită din comun. Despre diferitele semnificații și diferitele etape ale confruntării am scris pe cristoiublog.ro, am vorbit în mai multe rînduri în Jurnalul meu video și am răspuns la întrebările Monicăi Mihai în cadrul emisiunii săptămînale de la Aleph News, Gîndurile lui Cristoiu. Printre ultimele însemnări despre Bătălie se numără și cea din 17 septembrie 2021 publicată pe cristoiublog.ro sub titlul Folosind pretextul campaniei pentru șefia PNL, Ludovic Orban a început deja, cu trei ani mai devreme, campania pentru prezidențiale. Textul debuta cu trimiterile la un sondaj desfășurat la nivel național:

„Un sondaj făcut la nivel național despre Criza politică actuală are în final următoarea întrebare:
Cine ar fi cel mai bun președinte al PNL?

Rezultatul arată cam așa:
Ludovic Orban – 41 %
Florin Cîțu – 20%

Nu știu cum ar arăta rezultatul dacă întrebarea ar fi fost pusă doar membrilor PNL. Nu exclud posibilitatea ca Florin Cîțu să fie pe primul loc și Ludovic Orban pe al doilea. Asta deoarece criteriile de apreciere diferă radical în cazul membrilor PNL de cel al electoratului la nivel național. Poate intra în joc, dacă nu mai ales, sprijinul dat lui Florin Cîțu de Klaus Iohannis, încă văzut de partid ca Marele Protector, dar și ca omul care face jocurile cînd vine vorba de desemnarea premierului și chiar a miniștrilor.
Pusă întregului electorat întrebarea aduce un răspuns care nu mă miră.”

Spre final, semnalam că indiferent de rezultatul Congresului, cîștigătorul moral e Ludovic Orban.
Concluzia analizei mele va fi surprins la vremea respectivă, pe 17 septembrie 2021, cu opt zile înaintea Congresului. Acum, la 20 de zile de la Congres, după ce alesul Florin Cîțu s-a dovedit mai pirpiriu decît înainte de Congres și cînd spun asta nu mă refer la premierul Florin Cîțu, ci la președintele PNL, Florin Cîțu, iar Ludovic Orban, învins în partid, un învingător la nivel național, obligînd prin prestația sa post Congres pe mulți dintre cei care l-au votat pe Florin Cîțu să se întrebe unde le-a fost mintea cînd nu l-au ales pe Ludovic Orban.

Pe ce mă bazez în lansarea acestei concluzii care, iată, s-a dovedit deja adevăr cu valoare de axiomă?
Pe observația că din mai multe cauze, consemnate în mai multe comentarii, Bătălia din PNL a trecut rapid de scena mică a confruntării dintre două personalități, confruntare văzută de întreaga țară ca una pentru prezidențiale și nu pentru șefia PNL.

Grație acestei realități, de care nici Florin Cîțu, nici Klaus Iohannis n-au fost conștienți, deși învins la Congres, Ludovic Orban s-a dovedit, după Congres, Învingătorul confruntării pe scena mare, a țării. Din simpla comparare a prestației celor doi, electoratul la nivel național și-a dat seama că Florin Cîțu e un biet mîț (Să-mi ierte pisicile comparația!). Și poate ceva din valul de antipatie națională îndreptat spre premierul Florin Cîțu și-a avut cauza și în convingerea românilor că Ludovic Orban trebuia să fie Cîștigătorul.

Am făcut referire la cazul Ludovic Orban, pentru că un lucru asemănător se întîmplă și cu Dacian Cioloș. Despre desemnarea lui Dacian Cioloș e deja în presă o unanimitate că a fost o capcană întinsă de Klaus Iohannis. O capcană în care a căzut, vezi Doamne! Dacian Cioloș.

De ce o capcană?
Răspunsurile curg cu nemiluita.
Și ele sunt cam aceleași.
Dacian Cioloș nu va reuși să facă majoritate. Fie că va da mandatul înapoi, fie că va pica la vot. Și dacă se va întîmpla asta, Dacian Cioloș va primi o lovitură mortală. Va fi terminat ca om politic. Va fi terminat și USR, deoarece i se va vedea izolarea.

Așa să fie, oare?
Așa ar fi dacă întîmplările ar fi avut loc în vremuri normale. În vremuri normale, Dacian Cioloș ar fi fost ridiculizat prin formula S-a autopropus premier! Iar USR, batjocorită, pentru că s-a crezut mai mare decît ea.

Noi însă nu trăim în aceste zile vremuri normale.
Pandemia se conturează de pe o zi pe alta ca o tragedie națională.
Și mult mai grav, ca o tragedie la care Florin Cîșu, Klaus Iohannis, miniștrii, se uită nepăsători.
Facturile la energie s-au umflat deja. Banii de la Bruxelles trebuie administrați. Poate că aceste Crize s-ar fi petrecut și dacă România ar fi avut un guvern plin, cu o majoritate în Parlament. Vine iarna și autoritățile nu sînt pregătite. Poate.

Sigur e că România traversează o Criză politică de o lună și o săptămînă, mai precis din 1 septembrie 2021, cînd s-a încălcat de Florin Cîțu Protocolul de Guvernarea prin revocarea lui Stelian Ion, fără ca măcar partenerul USR să fie informat. Din acea zi, românii și-au dat seama că nimeni nu se mai preocupă de administrarea țării. Politicienii sînt prinși într-o bătălie văzută de români ca o aberație.

Țara moare și politicienii se păruiesc!
E fără discuție că Românii așteaptă ca un politician să-și asume bărbăția de a pune capăt acestei păruieli.
Acest politician n-a fost Klaus Iohannis. N-a fost Florin Cîțu. N-a fost Marcel Ciolacu.
A fost Dacian Cioloș.

USR, formațiunea tratată de PSD și PNL ca o formațiune imatură, pusă pe scandal, pe Revoluție continuă – cum spune Rareș Bogdan – a avut deodată tăria de a spune Stop tarantulei! Și prin urmare și-a asumat misiunea de a face guvern. Un Guvern al cărui program prevede rezolvarea Crizei sanitare, a Crizei energetice și a Crizei banilor veniți de la Bruxelles.

Spuneam luni seara la Marius Tucă Show că eu, în locul lui Dacian Cioloș, n-aș fi făcut gestul de a mă autopropune premier.
Și nu pentru că aș fi convins că e o capcană întinsă de Cotroceni, ci pentru că orice politician care va fi premier în perioada următoare va fi făcut pulbere ca imagine publică.
Va trebui să rezolve probleme lăsate nerezolvate de Guvernarea Cîțu din 1 iunie 2021, cînd a început Războiul civil din PNL.
Nici Wiston Churchill n-ar reuși să iasă viu și nevătămat politic din marea încercare care rămîne administrarea României pînă în primăvară.

Nu știu dacă Dacian Cioloș va ajunge premier.
Știu însă un adevăr:
Indiferent că va  eșua sau nu în formarea Guvernului, Dacian Cioloș va repurta o uriașă victorie. O victorie morală în fața românilor.
Va trece în ochii românilor drept bărbatul de stat care a avut tăria să-și asume guvernarea țării.
Iar cei care s-au dat peste cap să nu-l lase, Florin Cîțu, liderii PNL; vor ieși perdanți.

Chiar dacă prin jocurile lui Klaus Iohannis Florin Cîțu va fi din nou premier. Sau chiar dacă mai ales.
Dacă Dacian Cioloș nu va reuși să facă Guvern, Klaus Iohannis va fi marele perdant. Chiar dacă nu i-a întins o capcană lui Dacian Cioloș, impresia națională va fi că i-a întins.
De dragul lui Florin Cîțu, cel care a ajuns să fie urît mai rău decît Nicolae Ceaușescu.

În serialul Osman Întemeietorul, apar multe situații în care bizantinii îi întind o capcană lui Osman. Acesta, aflînd de ea, le întinde el o capcană.
O capcană în capcană.
Dacă Dacian Cioloș nu va reuși să facă majoritatea, lovitura pentru Iohannis va fi mortală.

Putem presupune atunci că lui Dacian Cioloș i-a întins o capcană lui Klaus Iohannis.
O capcană în capcană!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Și dacă Dacian Cioloș i-a întins lui Klaus Iohannis o capcană în capcană?”

  • Aberatii…Iohannis, Ciolos, Barna, Orban & co sint niste trogloditi, pe care nimeni nu-i mai baga in seama…oamenii nici macar nu mai ies la vot…o mare lehamite..cu EU la fel…auzi Ciolos e barbat de stat…hahahaha…maestre ati luat-o razna rau…

  • Nimic nou sub soare, în zi ploioasă la Bucureşti.
    De noul star politic de la Răsărit, Cîţu, n-a auzit mai nimeni în UE, pierderea de imagine e la Iohannis: l-a desemnat pe Cioloş să facă guvern, ştiind foarte bine că va fi umilit la palatul Lupeştii din Aleea Modogran, de Kelemen şi Cîţu.
    Plăcere regală Carol II de a plimba un om politic român!

  • PNL-ul nu s-ar comporta ca o femeie răsfățată, decât în situația în care are OK-ul pentru acest comportament de la Klaus Iohannis. El este tătucul lor. Alina Gorghiu avea sclipiri în ochi când spunea aseară la un post T.V. că desemnatul Dacian Cioloș trebuie să facă guvern cu cei care au votat căderea guvernului. Avea chiar orgasm. Vom muri și vom vedea unde ne vor duce nemernicii ăștia în frunte cu mult prea plimbatul Klaus Iohannis.

  • sunt deja politicieni redusi la tacere : catzu , rares bogdan … ce fete cazute au , ce figuri jalnice au devenit , cum s-au facut ei de ras urland ca sunt echipa castigatoare

    urmeaza si altii … isi vor dori sa dispara si nu vor gasi o gaura in care sa se ascunda … iarna asta le va veni de hac … barna ,ciolos ,orban, catzu, ciolacu sunt deja niste caraghiosi care vor fi dati ca exemplu pentru ce inseamna sa fii iresponsabil in politica … toti cei care isi dau duhul acum in spitale vor cere razbunare … o intreaga europa va pune presiune pe iresponsabilii de la bucuresti … victimele din spitale vor face victime si pe scena politica … nu mai e loc de politica puturoasa ca pana acum , politica asta moare incet incet …

  • ar fi suficient sa fii corect si responsabil in perioada aceasta si ai avea sustinere si de la populatie si de la alti politicieni … din pacate peste tot doar puturosi , lenesi, lichele, trogloditi … fiind toti o apa si un pamant nu se gandesc decat cum sa si o traga la gioale… nu avem barbati de stat , doar niste fatalai

    e momentul sa apara un om politic care sa fie altfel decat johannis , catu, orban, ciolos, barna, ciolacu

    el exista , trebuie numai scos in fata si sa-si asume cu curaj sa-i ingroape pe johannis, ciolos, barna, ciolacu etc

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Unde i-a intins-o? Pe terenu’ de golf?… 🙂

  • Cioloș nu va fi premier fiindcă nu are susținere parlamentară.

  • 1.’Poate că aceste Crize s-ar fi petrecut și dacă România ar fi avut un guvern plin, cu o majoritate în Parlament.

    pai nu asa s-au si petrecut? avand la carma pnl+usr+udmr, guvern plin, care mai avea si majoritate in parlament?
    starea in care se afla tara,
    poate e o stare minunata sau poate ca e una jalnica…habar n-am,
    e si o suma de efecte ale acestei guvernari, pe alocuri numai efectele acestei guvernari.

    2.’Și prin urmare și-a asumat misiunea de a face guvern. Un Guvern al cărui program prevede rezolvarea Crizei sanitare, a Crizei energetice și a Crizei banilor veniți de la Bruxelles.’

    pai asta e cam asa: ei au creat crizele insa…tot pe ei ii laudati ca isi doresc sa le rezolve, asumindu-si misiuni politice sinucigase? :)))
    Maestre, exemplul este punctiform, dar graitor, spitalele de la Letcani si Pipera nici azi nu sint operationalizate 100%, iar pina alaltaieri erau inchise cu zavorul pentru ca asa au hotarit cei pe care azi ii ridicati in slavi ca au taria sa-si asume misiuni politice….care mai au oleaca si par a deveni chiar sfinte, asa de bine le creionati :))

    3. daia nu mai poate poporul, numa grija guvernului n-o mai purta! :))
    in ochii poporului guvernul e unul care se preocupa doar de binele propriu.
    punct.
    asa ca faza cu presupusa admiratie pe care poporul i-o poarta vreunui membru al vreunui guvern… se bazeaza pe nimic.
    poporul vrea ca la guvernare sa vina unii care ii iau cele mai putine piei de pe ei, in iarna asta cel putin:)), unii care s-o lase mai moale cu vaccinarea cu japca, …cam in stilul asta vrea poporul…asta!:))
    intr o exprimare academica…vrea ca la guvernare sa vina unii care sa le mai dea si lor ceva, nu sa se ingrijeasca numa si numai de ei :))).
    acu daca asa e romanul…ce sa i faci?!
    e clar ca poporul nu prea le are cu programele de guvernare, …insa are un miros fin:)), se prinde el care e faza cu ce scrie pacolo, si…creca e, sau o sa fie… foarte foarte fericit :)), dupa ce l-a citit sau i se va explica la tv ce contine, in diagonala, ultimul…:))

    din popor se vede asa: Lumea Politicienilor…e una, iar lumea in care si duce zilele poporul e cu totul alta, Maestre.
    in Lumea Politicienilor se implinesc ‘dorintele politicienilor’,
    iar in lumea in care misuna poporenii… se nasc dorintele poporului. cum se implinesc acestea…adesea numa Cerul stie!:)))

    • ceea ce se observa…fara sa ti incordezi vreoleaca vederea, e ca, mai nou, negrul e noul alb, minciuna e noul adevar, minoritatea e noua majoritate, antidemocratia e noua democratie.

      in mod normal, cei care conduc…n-au dorinte proprii:)), ei cara in spate numai si numai dorintele poporului. si treaba lor e ca pe acestea sa le implineasca, ca daca n-au dorinte proprii…daia!:)))
      insa, cum spuneam, noul normal e vechiul anormal, prin urmare…cuii ii mai pasa, azi, ce vrea poporul, ce-si doreste poporul, in general care e treaba cu dorintele poporului, …la o adica inclusiv cu dinamica acestor dorinte:)), daca poti sa l faci din vorbe la alegeri, manipulindu l mai nou cu precizie matematica, astfel incat dorintele care se implinesc sa fie nascute in lumea aia ultradeosebita, in Lumea Politicienilor, si nu in lumea in care si duce…veacurile:))…poporul?!

    • ‘E fără discuție că Românii așteaptă ca un politician să-și asume bărbăția de a pune capăt acestei păruieli.’

      cum adica e fara discutie?!
      uite ca discut io!
      :
      nu nu, poporul nu asteapta ca vreun politician sa puna capat paruielii, poporul asteapta ca politicienii sa treaca la next level:)), adica fiecare sa ia cite un par!:))), …daia nu mai poate poporul,…vaaai ce grija le poarta politicienilor!:)), …si nu le poarta pentru ca ei, …in sinea lor, stiu ca ‘lumea politicienilor’ e o alta lume!

      • modific zicerea dvs astfel:
        E fara discutie ca Romanii asteapta un politician capabil sa puna… parul poporului pe circa ‘lumii politicienilor’.
        Ah…, peasta l-ar vota cu tot dragul!:)))

  • Nimeni nu poate si nu are cu cine sa-si faca majoritate; drumul spre alegeri anticipate se deschide.
    Numirea lui Ciolos in eventualitatea ca ar putea face o majoritate in parlament este doar o tergiversare. Indiferent cat sprijin si ce antene 5G+ are are fostul prim ministru al guvernului zero, acesta va depune mandatul pe masa la KWI. Pe de alta parte, intr-o Romanie moderna, absolut nimeni nu-si doreste un regim dictatorial in niciun domeniu.
    Rezultatele politicilor liberale si USR-iste se vad de catre oricine in pretul produselor de baza si ale utilitatilor. Scrasneste din dinti toata lumea si coarda se poate rupe in orice moment.

  • Domnule Cristoiu nu sint de acord cu aproape nici una dintre cele spuse de dvs la acest articol. Uitati de ce:
    1. Orban n-a inceput campania electorala cu 3 ani mai devreme. Politicienii la noi sint in campanie electorala de 31 de ani, zi de zi, fara oprire.Nici nu se termina bine vreo „alegere”, ca in paralel cu „alegerile” in derulare, ei deja sint in campanie pt urmatoarele si tot asa de nu se mai termina cu ragetele lor si laudele de sine.
    2. Cine ar fi presedintele PNL? In afara de shmecherii din virfu’ partidului, cui credeti ca-i pasa?Platitorului de taxe?Sa fim seriosi. Omul de rind nu-i suporta pe politicieni, parerea formata in 31 de ani e clara: TOTI POLITICIENII SINT O APA SI-UN PAMINT, FARA EXCEPTIE. Chiar membrii lor in PNL sint rupti de partid, multi stau aciuati de asa zisu’ partid pt privilegii daca au, sau in speranta ca poate,poate,cine stie?Poate le pica si lor ceva.Ia sa le dea PSD-u’ de exemplu vreun avantaj celor din PNL ca sa fuga la PSD.Credeti ca n-o sa treaca PNL-istii la PSD-isti daca li se promite vreun post sau titlu sau altceva?Goana dupa „mie sa-mi fie bine” e mare, n-ar rata o asa ocazie nici un politician indiferent din ce partid e. Concluzia? Pt omu’ de rind nu e nicio diferenta intre orban si citu,oricare iese tot aia ar face, adica NIMIC.
    3.Aia care l-au votat pe citzu, nu se uita inapoi. Chiar credeti ca ar fi vreunul sa se intrebe pe el insusi/ea insasi „ce-a fost in capu’ meu”???Asta presupune ca respectivii dispun de ceva materie cenusie, or dupa congresu’ cu mici si ragete, e clar ca sint cam toti la acelasi nivel intelectual, conducatori si membri…IQ pe total, sub nivelu’ marii…
    4. Orban nu e nici un cistigator moral.Astia nu stiu ce e aia „moral”, ca dovada intepaturile pe care si le-au aruncat intre ei, public, la congres, inainte de congres si pina azi, se inteapa unii pe altii si nu poate nici unu’ sa-si tina trapa inchisa.Deci la „testul moral” si la”morala” pica toti cu brio.
    5.Electoratul la nivel national face ceva si pe orban, si pe citzu. Ati vorbit vreodata cu oamenii simpli?La o coada la „supermarshe”, la mol sau la Alimentara de la coltu blocului, la casa de marcat, in metrou,tramvai ceva?Nu.N-ati vorbit, pt ca ce cred politicienii ca ar crede oamenii, sint doua lucruri la poli opusi.Parerile politicienilor despre ei si parerea oamenilor despre politicieni sint ca apa si uleiul.SInt oameni care iti spun doar ce cred ei ca vrei sa auzi si cu asta a terminat,nu-si mai bate nimeni cuie in talpi sa spuna ce simte si crede cu adevarat.Pt cetateanul de rind, si citzu si orban sint niste ratati imbuibati, niste profitori care si-au asigurat traiul pt ei si ai lor,atit si nimic altceva. Deci nu numai citzu e vazut ca un pirpiriu, ci si orban si restul clasei de nauci numiti politicieni. Daca as putea sa va scriu ce porecle au politicienii…asa ati vedea cite parale valoreaza ei in ochii platitorului de taxe.
    6. Nu si-au intins nicio capcana. Nu-i duce capu’ de capu’ lor. Ce fac ei e sa-si plateasca polite de la unu’ la altu’, fara nici un plan, se merge pe ideea: „a, vrei sa fi tu prim ministru’?Na, ia postu’ …sa vezi ce-ti rupi noada”…Iar partea adversa raspunde ceva de genu”cine ride la urma,ride mai bine…na, noi ti-am facut-o, deci putem mai mult decit ce crezi tu”…
    7. Ce „barbatie” visati? Nu vedeti ca pe scena politica a Romaniei avem eunuci?Impotenti?Ce fac ei de 31 de ani?Se screm pe ei si spera sa -si pastreze imaginea de macho ca doar de asta le pasa. Daca politicienii de acu’ 25 de ani mai aveau ceva stafide in pantaloni, astia de azi sint fie pomadati, fie castrati, sau pur si simplu neputinciosi „barbateste” vorbind…uite la rares bogdanel…e mai preocupat de rimelu’ de la ochi si strugurelu’ de pe buze, decit sa-si vada-n masa pe gheata de ale lui ca la politica e bocna, dus cu capu’ e putin spus.Face doar gitatie si joaca pe fidelu’…chiar nu intelege nimeni ca asta spera sa se vada”cadidat”la scaunul de la Cotroceni?Tot ce face caraghiosul asta de rares bogdanel e cu tinta vizibila:el vrea scaun la cotroceni, restul e teatru ieftin….ce barbati sint unii? rimelati si cu ruj? mai ramine sa clipeasca des in fata camerelor de luat vederi, ca sa-i vada electoratu…”barbatie”…HA!!!!!!in ai carui pantaloni?????????
    8.Nu va fi nici unul terminat politic.Astia sint ca Hopa Mitica,ii tragi una, cade si apoi se ridica. Nu ziceau si de orban, pe vremea lui basescu, ca orban e terminat politic?N-a mers orban la protestele oamenilor in perioada cind popularitatea lui era doar rahat imputit?A mers.Basescu facea misto de orban si uite unde-a fost orban de atunci si pina azi.Ciolos la fel. In tineretile lui facea parte din grupu’ ala de spalati pe creier ai lui bivolaru’, si?Uite-l pe cioloshica une-i azi si pare sa renunte el? Nu renunta ca asta are tupeu’ bine agatat de fiecare atom din corpul lui, e blindat cu tupeu,gaseste el ce-o sa faca daca nu reuseste chestia cu 2024 la cotroceni. Nu da nimanui de gindit ce caracter are acest individ, ciolos, daca s-a transformat singur intr-un fel de Napoleon? Asta-i individ care odata dat afara pe usa, intra pe geam. Il dai afara si pe geam, intra pe gaura cheii.Genul lui ajung „mari politicieni”, ca unu’ cu mintea intreaga si cu rotitele functionind corect, nu se baga in politica in primul rind…Bineinteles ca s-a propus singur, c eocazie mai potrivita ar fi prins.Pe el il intereseaza imaginea pe care o are pt exterior, ce crede romanu’ despre el, nu conteaza,nici nu cred ca-i pasa…In plus e vorba de bani,or la toti le sticlesc ochii mai ceva ca-n desene animate cind le fluturi la nas cite un ciolan inca neros…Eu nu-mi pun problema ca n-ar forma asa zisu’ guvern, eu imi pun problema, daca ramine prim ministru,fie si citeva luni, cu ce timpenii vine, de unde ii vine lista cu timpenii, ca nu cad usor in plasa cum ca si-o trage cu nea MAcrou, toti maharii la noi joaca la diverse mese,or cioloshica, doar analizind trecutul si-ti dai seama ca-i unsuros si asta…APropo de parerea oamenilor…acum citiva ani, era un clip cu ciolos si o doamna care avea o patiserie parca. L-a luat doamna respectiva la trei pazeste de ii pierise graiul lui ciolos, si exact cum v-am spus, ciolos are pielea groasa la obraji, tu-l dai afara, da’ el nu vrea sa plece, asa a procedat si cu doamna patroana respectiva. Asta trebuie sa dea de gindit mai mult, pt ca fie ca ramine prim ministru, sau nu, nu conteaza, fiecare dintre ametitii astia de la noi au o agenda , care agenda nu e neaparat romanesca si pe care trebuie s-o puna in aplicare…As avea multe de spus aici, da’ nu am timp acum.
    9.Le dati prea mult credit acestor neghiobi numiti politicieni.Oportunistii astia, majoritatea provinciali,nu-s altceva decit niste lipitori scirboase, stiu sa suga,nu sa produca ceva. Daca e vreo grupare care are „plan”, aia sint intodeauna udenmerishii, UDMR-u’, fir-ar mama lui, e intotdeauna aproape de oricine e la putere, si nu stium cum face si desface la itze ca imediat se lipeste de cine urmeaza sa fie la putere. Daca politicienii caraghiosi romani,ma enerveaza si ii vad ca pe niste rizgiiati plini de ifpse, pe udemeristi ii vad ca pe niste canalii ordinare, niste fitilisti si distrugatori.Astia numai cu shopirlizta umbla si nimeni nu are „BARBATIA” sa le spuan s-o mai vireze si pe la ei pe acasa ca aici cam ajunge cu ideile si „binele” pe care il vor ei Romaniei si romanilor.
    10. ciolhanis nu mai are nevoie de nicio lovitura letala sau pt amuzament. Individul e terminat dupa primul an, din primul mandat. inca de atunci nu mai are vreo credibilitate. Oamenii au inteles cu greu ca nu conteaza pe cine vrei sa votezi sau chiar votezi, tot ala vrut de vest iese. Asa ca herr e terminat de mult, doar ca vestul n-a primit memoul si urmeaza sa-i asigure un post de „pamplezie” sa aiba”nevasta mea”pe unde sa se plimbe…asta presupunind ca nu-si vede fiecare de viata lui…cu alti parteneri…Nu vedeti ca herr doar primeste sau da decoratii?Asta e ocupatia principala. de ce?Pai in vest conteaza cum iti faci si tii relatiile, mai ales ca la unii le plac tinichele atirnate de rochii sau frac cind participa la concertul de 1 Ianuarie de la Viena si pe la baluri…
    TARA ARDE SI CHELIOSII DIN POLITICA SE FREACA PE SCAFIRLIE, asta-i ocupatia de baza.
    Sa nu uit – apropo de politicieni terminati …repet, cind zici politician, zici Hopa Mitica, nu se sparge,nu se strica…nu vedeti ca si bagati la puscarie, imediat cum ies, daca ies pe picioarele lor, incep sa se lamenteze, sa-si caute aliati, sa-si faca bloguri, sa-si spuna povestea, ajung pe la boccia aia de Denise Rifai(asta alta panarama nationala) unde bat cimpii impreuna cu realizatoarea, scriu carti pe care nu le citeste nimeni, etc. si dupa ce trec de perioada cu interdictii impuse prin chestia aia pe care o numesc unii lege, revin in politica, unii chiar in forta…Nu-i nici unu’ terminat, ba as zice ca indiferent de situatia lor personala sau profesionala, unii dintre politicieni revin in forta mai ceva decit erau in momentul lor de decadere in fata electoratului. Tupeul, shoriciul gros, nesimtirea fara perdea,a fi paralel cu realitatile, indiferenta fata de nevoile reale ale tarii si cetatenilor, a te pune pe tine ca politician primul si singurul,de restul sa se aleaga praful,asta ca sa enumar doar citeva, sint antibioticele cu care se trateaza politicianul roman si vitaminele cu care se mentine dupa ce trece de boala…ca e clar de acum ca nici unu’ nu-i intreg la cap.Capcana in capcana? E una singura, aia intinsa de huni in’89 a fost prima. UDMR odata fromat e a doua – capcana in capcana…restul e zgomot de fond…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *