Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Și dacă Florin Cîțu, cu acordul lui Klaus Iohannis, forțează ieșirea USRPLUS de la Guvernare?

Miercuri, 1 septembrie 2021, scena noastră politică a găzduit o succesiune de evenimente spectaculoase, care au debutat cu includerea pe agenda ședinței de Guvern, fără ca membrii USRPLUS, în frunte cu vicepremierul Dan Barna, s-o știe, a Ordonanței de Urgență privind aprobarea Planului Anghel Saligny, și terminînd cu anunțul lui Florin Cîțu c-a trimis la Cotroceni propunerea de revocare din funcție a lui Stelian Ion, ministrul Justiției.

Mulți competitori au caracterizat întîmplările petrecute la nivel înalt drept joc al orgoliilor. Aserțiunea s-a bazat pe refuzul (prost explicat) al USRPLUS de a nu aproba un Plan la care PNL ține cu orice preț să-l concretizeze, motivînd public că duce la dezvoltarea a 50% din România, în realitate, un Plan care-i servește lui Florin Cîțu să cîștige de partea sa pe primarii PNl, beneficiarii inițiativei, dar și pe poziția de forță adoptată de PNL.

În comentarea vieții politice, trimiterea la trecut, chiar și cînd acesta e apropiat, e necesară cînd vrem să deslușim întîmplările prezentului.
Toate cele petrecute miercuri, 1 septembrie 2021, repetă cu mici și neimportante deosebiri, întîmplările din aprilie 2021, legate de revocarea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Despre această Criză am scris mai multe comentarii. Dincolo de întîmplările mari și mici, esența Crizei a constat într-o surprinzătoare poziție de forță asumată de Florin Cîțu față de URSPLUS. Revocarea ministrului Sănătății s-a făcut fără informarea partenerului. Potrivit normelor nescrise ale unei Coaliții, un ministru desemnat de un partid nu poate fi revocat decît cu acceptul partidului respectiv. Vlad Voiculescu putea fi demis de Florin Cîțu prin respectarea minimelor condiții de funcționare a unei Coaliții. Florin Cîțu, sprijinit de Klaus Iohannis, nu s-a arătat o clipă preocupat de a menaja demnitatea partidului de Coaliție. Scriam în comentariul Bizareriile care sugerează că actuala Criză ascunde mult mai mult decît un simplu joc al orgoliilor, publicat în 20 aprilie 2021, că Florin Cîțu a apelat dinadins la umilirea publică a USRPLUS:

„După părerea mea, avem de-a face cu două planuri:
Planul A și Planul B.
Repet, nu ale lui Florin Cîțu, nu ale lui Ludovic Orban, ci ale lui Klaus Iohannis pentru că el este autorul acestei lovituri de guvern.

Planul A, care constă în umilirea, călcarea în picioare a celor de la USRPLUS în ipoteza că ei rămîn în Coaliție. Dacă rămîn în Coaliție și nu trec în Opoziție e ca și cum n-ar mai fi la guvernare. Acest moment este un moment crucial în relația dintre două partide ca și între doi parteneri, momentul în care unul dintre parteneri încearcă să capete puteri absolute asupra celuilalt. Să-l trateze ca o cîrpă de șters pe jos.
Dacă USRPLUS, potrivit acestui plan rămîne, în ciuda acestor lovituri de bocanc în gură, atunci PNL va guverna practic singur.
USRPLUS va fi o a cincea roată la căruța guvernării.
Ca să nu mai spun că o renunțare a USRPLUS la campania dusă timp de o săptămînă fără a obține nici o satisfacție va duce la o scădere în sondaje.

Planul B ia în calcul plecarea USRPLUS de la guvernare. Se face un guvern minoritar, unul sprijinit – sigur, cu fandoselile de rigoare – de către PSD. Partidul Social Democrat va justifica sprijinul dat acestui guvern minoritar prin criza Pandemiei, prin responsabilitatea pe care trebuie să o aibă partidele, prin criza din Crimeea, prin criza planetară.
Oricum cunoscutele bla-bla-uri ale politicienilor.
Sigur că unii se întreabă cum ar putea fi posibil un asemenea Guvern cu sprijinul PSD fără a scade în sondaje.

Da, PNL poate să scadă în sondaje. Dar să nu uităm însă că nu vom avea alegeri decît în 2024. Pînă în 2024 PNL speră că va cîștiga un capital electoral imens cu banii veniți de la Uniunea Europeană, pe care îi vor folosi ei, cu renunțarea la restricții.”

Noua Criză dezvăluie o poziție asemănătoare a lui Florin Cîțu. Aparent, conflictul s-a ivit din cauza Programului. Însă așa cum s-a văzut Florin Cîțu nu și-a dat prea mare osteneală (măcar de ochii lumii) să-i convingă pe cei de la USRPLUS să voteze Documentul. Punerea pe șest a Ordonanței de urgență pe agenda Guvernului e o încălcare gravă a Protocolului Coaliției semnat după Criza Voiculescu. Da, dar e o încălcare gravă voită. Cînd USRPLUS, umilit în public, se burzuluiește, Florin Cîțu ar fi trebuit să cedeze cît de cît. Florin Cîțu nu cedează. Mai mult, revocă pe Stelian Ion. Încălcînd a doua oară Protocolul.

E limpede că nu e vorba de un joc al orgoliilor. E vorba, ca și în aprilie 2021, de existența a două planuri:
Sau USRPLUS înghite noua gălușcă.
Sau își retrage sprijinul politic acordat lui Florin Cîțu. Retragerea sprijinului politic nu înseamnă căderea Guvernului. Guvernul cade doar în urma unei Moțiuni de cenzură care trece prin Parlament. Conducerea USRPL a anunțat că-și retrage sprijinul politic acordat lui Florin Cîțu dacă acesta nu demisionează din fruntea Guvernului. Dacă premierul nu demisionează, USRPLUS, potrivit normelor, trebuie să-și retragă miniștrii din Guvern. După care trebuie să aștepte ca PSD să depună Moțiune de cenzură și la vot să fie alături de PSD. Pînă atunci, pînă PSD depune Moțiune de cenzură, Guvernul merge înainte fără miniștrii USRPLUS. Am trăit s-o văd și pe asta! USRPLUS a ajuns la mîna Ciumei Roșii!

Contrar zicerilor de pe la televiziuni, demisia miniștrilor USRPLUS nu duce la căderea Guvernului. Constituția României e clară:

„(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.”

Legea de organizare a Guvernului precizează că vacantarea postului are loc și printr-o demisie:

„Art. 8. (1) În cazul în care încetarea calităţii de membru al Guvernului intervine ca urmare a demisiei, a pierderii drepturilor electorale, a incompatibilităţii, a decesului şi în alte situaţii prevăzute de lege, Preşedintele României, la propunerea Primului ministru, ia act de aceasta şi declară vacantă funcţia de membru al Guvernului.”

Presupunînd că USRPLUS își obligă miniștrii să demisioneze, Florin Cîțu numește în locul lor miniștrii PNL. Președintele aprobă și Guvernul rămîne.
Pînă cînd?
Pînă cînd trece o Moțiune de cenzură prin Parlament.

Posibilitatea unei Moțiuni de cenzură semnate de USRPLUS, alături de PSD și AUR, e greu de imaginat.
Se pare că artizanii acestei noi lovituri de bocanc dată USRPLUS în bot pariază pe asta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Și dacă Florin Cîțu, cu acordul lui Klaus Iohannis, forțează ieșirea USRPLUS de la Guvernare?”

  • Domnule Cristoiu, sapati mai adinc,ce se intimpla e mai simplu decit pare.Dvs aveti un IQ superior,plus o experienta de invidiat si o capacitate de analiza care iese din canoanele clasice.Nu exclud si faptul ca e posibil sa aveti surse de informatii inclusiv la UE si nu numai. Cu toate atuurile acestea, e greu sa nu-i „cititi”pe ai nostri politicieni,dar cred ca le dati prea mult credit.Ei nu-s in stare sa faca jocuri de genul celor descrise, mai degraba ala ar fi rezultatul obtinut ca urmare a unor manevre menite sa redirectioneze atentia de la scopurile reale. V-am scris mai jos,si-mi mentin parerea…miza sint RESURSELE TARII,RESURSELE NATURALE SI CE MAI TREBUIE INSTRAINAT(companii care apartin statului roman), restul e circ.In timp ce toata presa,cetatenii de rind,analistii politici,etc,se concentreaza pe demiteri, sau vacinari nenecesare pt covid, sau alegeri aiurea, instrainarile prin spatele usilor inchise merg inainte. Ciztu e prins in propriul joc,cine l-a pus acolo,l-a pus pt ca era persoana potrivita,la timpul potrivit.Citzu e shantajabil din toate punctele de vedere. Cind ai un trecut dubios,vuiesti de la stinga la dreapta,aparent fara sens,si aterizezi la facultate prin hamerica,cica cu bursa de destept ce era la vremea aia(ar fi interesant si chiar necesar sa se faca o investigatie dura referitoare la evolutia citzului incepind cu clasa a IX-a si sa se afle detaliile acordarii acelei burse),apoi prin Australia si pe unde a mai fost,asta nu arata nici spirit aventurier,nici educatie solida,directie clara si gindire logica,dimpotriva…arata un aiurit dispus sa faca orice,pt oricine, un individ capabil sa calce peste trupuri vii doar ca sa fie el „big shot”, la asta viseaza multi avortoni de genul lui citzu…genul asta de „oameni”(haha),cind nu-s dotati nici fizic,nici intelectual, sint dotati cu multa ambitie, detasare fata de orice se numeste „sentiment” sau fiinta umana, se vor concentra strict pe ce vor ei sa obtina la nivel personal(intotdeauna pe primul loc va sta statutul social la care aspira, banii urmind si datorindu-se acestui statut social inalt la care viseaza), iar ca sa ajunga pe culmile alea la care viseaza,se vor preta la orice simt ei ca e necesar ca sa ajunga unde vor si sa nu piarda fara sa faca tzandari in jurul lor pe oricine nu suporta ei. Citzu e un om periculos,la propriu,nu doar la figurat.Asta minte cu o seninatate de speriat si schimba macazu’ in capu’ lui,in timp ce vorbeste. Crede cineva ca herr nu stie cu cine are de-a face?Stie,da’un citzu e convenabil. Un citzu,mai devreme sau mai tirziu, nu mai are dram de credibilitate in fata nimanui,or asta e foarte convenabil pt un herr.Calitatea, nu doar a caracterului,dar si intelectual, al celor ce conduc e jalnica.Un jalnic presedinte,nu se poate inconjura decit de oameni jalnici,compromisi,lingai…uite ce zicea azi Stelian Ion ” „Din păcate, premierul Cîțu nu este un partener loial, nu e un premier care să unească, care să țină coaliția aproape, nu respectă partenerii de guvernare, nu respectă cuvântul dat și în general are un respect redus față de lege și față de Constituție”…uauuu cit le-a trebuit unora sa ajunga la concluzia asta? Era simplu si la indemina sa dai atentie la citeva mici detalii din viata citzului: a baut, s-a drogat,sau amindoua, dupa care s-a suit la volan neluind in consideratie ca-l poate prinde politia.Deci ce arata asta? Impulsivitate, imprudenta,ignoranta,convingerea ca-i superior altora,sfidare,lipsa de respect totala la adresa altora – nu i-a pasat ca shofatu’ cu bautu’ nu merg mina-n mina, putea provoca un accident, nici nu i-a pasat prea mult de arestarea in sine, pe el l-a enervat ca nu-i poate acuza el pe politistii aia care l-au arestat,nicidecum nu s-a concentrat pe ce a facut el ilegal si prost…deci crede cineva ca un astfel de individ e loial oricui cu exceptia porpriei persoane?Crede cineva ca i-a pasat citzului de vreo lege cind stiind ca e baut manga,el s-a suit totusi la volan? Deci herr ciolhanis,cind l-a ales pe citzu ca prim ministru, stia de ce caracter are citzu?Daca DA, inseamna ca pt herr caracterul persoanelor pe care le sustine si promoveaza nu au nicio valoare, mai ales ca nici caracterul lui nu-i prea roz(7 case din meditatii?iuuuuhuuuuu,cite meditatii o fi facut???)…Daca herr NU stia de ce caracter are citzu, inseamna ca nu are habar cum sa analizeze si sa citeasca oamenii,iar deciziile lui ca presedinte de tara sint bazate numai el stie pe ce, numeste si el in functii dupa cum i se pare,fara vreo noima sau logica de baza.Oricum o dai, nu vezi altceva decit vulnerabilitatea asa zisei conduceri a Romaniei unde indivizi cu caracter urit, incompetenti si mediocri s-au bagat intr-o afacere care-i depaseste, si ca sa nu se vada ca nu-s in stare sa administreze o tara, merg si ei pe ce le spun strainii care stau ascunsi in spate: dau de-a moaca ce mai e de dat in timp ce ofera populatiei si celor din media, circ si cai gresite de analizat si scris public.Cu cit se scrie mai mult despre un anume subiect, cu atit se acopera mai bine matrapazlicurile pe care le fac ei sus…in ape tulburi se pescuieste mai bine, nu? Inca ceva…citzu si barna se calca reciproc pe degete,la propriu si la figurat.Par sa aiba acelasi sef strain care s-ar putea sa fie suparat ca orgoliile astora doi au cam iesit din matca. Barna nu-si mai da seama ca folosescte numai expresii straine cind vrea sa exemplifice una sau alta, el nu foloseste expresii romanesti, ci traduce expresii folosite in hamerica.Daca e cum spun, intelegeti acolo in Romania ca strainu’ nu-si pune sperantele doar in vreun aiurit cum e citzu, aia au intotdeaua 2-3 prostovani pe care-i manevreaza de asa natura ca ce nu face unu’,poate ajunge sa faca celalat. barna e un prostalau de zile mari,vrea ca atentia sa fie pe el, si asta e vanitos si crede ca-i depaseste pe toti in inteligenta,iar acum a devenit incomod si trebuie cumva pus la punct.Daca executa ordine straine, asta nu dispare repede de pe scena politica,nu,nu, o sa stea acolo pina o duce la indeplinire macar un mizilic dorit de straini.Inteleg ca atentia e pe partide,partide,parditu X sau Y, dar de curiozitate,caracterele astea de desen animat,cum e citzu,barna de exemplu, ce au ei exact pe mina? Un strungar ar avea de produs niste piese dupa desene date si stii ca alea-s facute de strungarul respectiv.Barna ce „strunjeste” efectiv,pe ce-si pune el semnatura?Sau el e doar heirupistu’din spate care reprezinta imaginea partidului X sau Y si ii impinge pe altii spre o directie sau alta (dupa cum i s-a comandat si lui)???La asta de ce nu da atentie nici un reporter , jurnalist etc? Tin minte o expresie folosita de profesorul Dolfi Drimer, era o expresie dintr-o carte pe care din pacate n-am citit-o, am uitat cum se numeste, si care expresie se potrivea foarte bine cu situatiile in care ne punea mai ales la examene: „Solutia la o problema e intodeauna atit de simpla, ca-ti vine sa-ti dai suturi in fund singur ca nu te-ai gindit la ea mai devreme”…Asa si cu politica asta putreda la care sintem martori zi de zi…Schimbati oleaca modul de analizare a diverselor situatii pe care ni le arunca nada politicienii. Interesele lor ,personale sau de grup, se pot descilci pina la urma. Dupa’89 incoace au aparut atitea partide ca nu le mai stie nimeni numele sau ce fac ele exact,iar de realizat clar ceva,n-a realizat nici unu’ NIMIC, e ca si cind se lupta toti pe o barca gaurita, si-n timp ce cite-un fraier tine miinile pe gaura sa impiedice trecerea apei, ceilalti se ofuscheaza si incepi sa traga la nervi cu pumnu’ sau cu picioru’ de-o gauresc si mai si, iar in timp ce barca se scufunda, ei zbiara unii la altii in timp ce apa le-a ajuns pin’la genunchi…sa vedem ce se intimpla cind le-o ajunge la coaie…Aia e. Circ mult, MIZA e alta decit pare….PS – pe pariu ca herr ciolhanis tot pe orban il prefera? Sau o sa se joace cu tolomacele alea din partidu’ lui (turcan,alinutza tontutza!!!!!!)De ce pe orban?Pt ca in prostia si viciile lui, nu l-ar injunghia prin spate pe herr,s-ar opri inainte sa-i bage lama, pe cind citzu,heheheeeee, asta nu doar ca l-ar injunghia fara sa clipeasca,da’ ar scoate si-ar baga lama in herr de oricite ori e nevoie sa-l vada ca nu mai respira…citzu are un caracter de om josnic, capabil de absolut orice..sa te fereasca sfintii sa-i stai aproape daca-l enervezi…

  • Sincere condoleante… 😥

  • Domnu’ Cristoiu,

    Am ascultat aseară interviul Tucă – Antonescu și mie-mi face impresia ca Johannis are o problema serioasă acuma: de-afară i se cere sa-l sustina pe Catu mai mult decât e el dispus s-o facă. În contextul acesta, se explica mai bine atât campania din presa cu „secretele” lu’ Câțu cât și „susținerea” din partea lui Johannis. Ele au menirea să-i convingă pe cei de-afară ca desi el, Johannis, îl susține așa cum i se cere, uite, sunt probleme pe care Câțu și le face singur cu mânuță lui. Iar când cei de-afară vor pricepe în sfârșit ca penalu’ lor nu e în stare sa facă nimic bun în ciuda susținerii puternice (Câțu e un fel de Afganistan politic?) atunci Johannis o să-i ia capu’ lu’ Câțu’ în doi timpi și trei mișcări iar toată gasca lu’ Boc rămâne în offside, deci singurul care va câștigă enorm din toată povestea va fi fix Johannis, care va lua juca din nou atât rolul de „salvator” al poporului pentru cei din țară, cât și a singurului om de încredere pentru cei de-afară… 🙂

  • Diferenţa dintre PNL-Cîţu şi PSD-Ciolacu s-a micşorat brusc şi pot începe (o şi fac la Sectorul 1, la Timişoara….) o colaborare care să continue şi după 2024. Se poate reface coaliţia Crin-Ponta, iniţiată de Dan Voiculescu acum zece ani. Important e să se păstreze legile justiţiei cum le-a lăsat Dragnea.

  • Domnule Cristoiu,

    Am remarcat mai de demult că scrieți cu „î” din „i”.
    Ce să zic… mă bucur că nu am rămas singurul care mai face asta.
    Dacă în cazul meu știu de ce am refuzat să mă „conformez”, eram curios care au fost motivele dumneavoastră.
    Avînd în vedere că nu am comentat subiectul zilei, nu mă aștept la vreun răspuns. Dar, cine știe, poate totuși…

    Cu stimă, un vechi cititor de-al domniei voastre…

  • N-as merge atat de departe ca dvs., maestre, presupunand ca PNL-ul lui Citu ar fi dispus sa guverneze cu sustinerea parlamentara a PSD-ului si sa lase USR-ul in afara cortului guvernamental si scuipand inauntru. Cred ca mai degraba USR-ul a avut o atitudine neprincipiala, dandu-i la gioale lu’ musiu Citu taman cand avea mai mare nevoie de-un PNDL cu care sa-si cumpere voturile primarilor PNL la congres. Cum sa-i faci asa ceva partenerului de guvernare ? Asta-i santaj, lipsa crasa de maturitate politica care lipseste poporul de fondurile necesare pentru dezvoltare si-l tine sine die tot cu wc-ul in fundu’ curtii. Acuma, adevaru-i ca si Citu e oleaca vinovat in chestia asta, ca n-o vrut, folosindu-se de mana UDMR-ului, sa desfiinteze nenorocita aia de SIIJ care lipseste DNA de mari succese in lupta anticoruptie, ca doar altfel judeca speta bietul judecator cand tremura de frica procurorului DNA… Io totusi sper ca, de dragul interesului national, mai ales in imprejurari ca acestea prin care trece tara, partidele din arcul guvernamental vor lasa la o parte orgoliile prostesti si interesele inguste de partid si-si vor da mana pentru o buna guvernare intru bunastarea si propasirea tarii. Iaca, mai cedeaza si Citu cu PNDL-ul si le da cele zece miliarde primarilor USR, mai cedeaza si Stelian Ion cu SIIJ-ul ala si caruta guvernamentala merge mai departe, ca doar trebuie reforme serioase pe scumpetea asta si nu galceava de trei parale. Un singur lucru ma nedumereste totusi, maestre: da’ daca toata tarasenia asta nu-i decat o manevra menita sa intimideze cativa nehotarati din PNL care nu stiu cu cine sa voteze la congres ? Sa-si fi varat Ludovic coada in ciorba guvernului ? N-ar fi exclus, iar o intelegere pe sub masa cu partidele de opozitie ar fi de natura sa-i dea fiori reci sefului de la Cotroceni al lui Citu, caci miroase de la o posta a suspendare.

  • (Penalul Fl. Cîțu stia ca daca pierde lupta pentru presedintia PNL si functia de premier nu-l vor mai putea ocroti nici Iohannis si nici Noua Securitate (al caror ”produs politic” de tip ”marioneta” este). Era in joc nu e nu numai cariera lui arivist bagat pana in gat in tot fel de cârdăsii penale, escrocherii si devalizari ale banului public, ci mai ales..libertatea. Si atunci, mintea de ingheta apele, pupa maini si picioare in stanga si in dreapta, promitea orice oricărui tradator care-l poate ajuta cu ceva, blufa ca un fanfaron panicat, masluia cifrele realitatii economice si inventa ca disperatul tot felul de ”succesuri”)

    Cu sau fara ultimul scandal intre PNL si USR+ idiocratia care-i Romania regimului mitomano-cleptocrato-prostocratic condus de penalii Klaus Iohannis si Florin Cîtu se indrept oricum spre haos si ruina..
    Acest ultim scandal a demonstrat ceea ce stiam deja: in afara de manarii, escrocherii si tupeu de caruțaș puscariasul Florin Cîțu nu mai are nimic in cap.
    In fapt care sunt motivele REALE ale actualului scandal?
    1) USR+ a insistat sa vadă unde si pe ce se duc banii proiectului PNDL 3 (care nici macar nu a fost trimis de catre Cîțu in original la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului asa cum cere legea), si a propus un lucru responsabil, onest si de bun simț: infiintarea unui mecanism de monitorizare a destinatiilor si cheltuirii acestor bani, chestie de care Florin Cîțu si ceilalti mafioti PNL din guvernul ”meu” nici n-au vrut sa auda.
    2)Revocarea lui Stelian Ion e un ..bluf, la fel ca motivatia sub care a fost facuta (”n-a desfiintat IISJ”).
    In fapt insa, Stelian Ion ”se face vinovat” de insistenta cu care a tinut sa propună ca sefi ai parchetelor numai procurori „curati”, neaserviti politic si fara legaturi cu Noua Securitate. Ceea ce ar fi insemnat ca Iohannis (care are deja vreo 17 dosare penale clasate ”din burta” si pot fi redeschise oricand), precum si tudor-postelnicii Noii Securitatii precum hellvigii SRI-ului sau vasilicii STS-ului ar fi fost pusi in situatia de a nu mai putea comanda si controla ”decaparile” sau ”clasările” efectuate de catre parchete, fapt pentru care i-au si ordonat mazetei lor din fruntea guvernului rusinii si dezastrului, puscariasul Fl. Cîțu, sa-l revoce imediat pe Stelian Ion.
    Sigur ca nu doar Iohannis, neo-securistii si mazeta Cîțu au interesul sa-i tina pe procurori ”sub papuc”, ci mai ales gruparile de interese politico-financiar-mafiote anti-nationale si anti -romanesti care i-au plantat pe acestia (Iohannis, Cîtu si ”liberali”) la butoanele puterii.

    In ansamblu, modul in care au actionat si cu aceasta ocazie Iohannis, Cîțu si ceilalti lideri si ministri iohanisto-cîțulisto-penelisti penelisti intăreste inca o data adevarul celor spuse de catre A.Popescu in urma cu aproape un an: ”PNL – un magnet al lichelelor care n-au incaput prin PSD, un soi de fanarioti care se dovedesc inca si mai prosti si corupti ca pesedistii, iar asta chiar e o performanta.”

  • Atunci cind Orban s-a pozitionat, desprafuind componenta ‘National’ din definitia PNL, cea care si a definit pozitia, indirect, a fost cealalta tabara, faza e ca definitia asta, indirecta, se suprapune peste cea a USR-PLUS, or doua partide nu prea au loc pe acelasi jilt, asa ca, cu toate ca batalia care iese in evidenta se poarta intre taberele din PNL, ea se prea poate sa fie mai cuprinzatoare.

    mai intai a fost electoratul de tip nou, care e un altfel de electorat, si dupaia, printr o intamplare, impiedicindu-se in acest electorat, ‘salvati bucurestiul’ a priceput ca se poate salva…chiar Romania, ca asa de mult e acest tip de electorat.
    iar el doar va creste, pentru ca metamorfoza suferita de distributia gaussiana, care-i aduna pe toti la extreme, lasa ‘mijlocul’ pustiu.
    prin urmare era de bun-simt ca pentru acest electorat cu potential uriesesc se va da o batalie, la un moment dat, ca doar nu se gandea cineva ca pleasca asta va fi lasata in bratele usrplus…fara lupta. noul pretendent aflandu-se mai degraba in afara decat paici, logic vorbind.

  • Este interesanta perspectiva dvs! Oricum e cusuta cu ata alba si serveste momentan doar PNL-ului. Cred ca USR-Plus nu va iesi de la guvernare pt ca varful partidului s-a obisnuit la miere si la butoane!

    • Are perfecta dreptate Maestrul,sunt de acord cu analiza sa,pai la un moment dat un mare general fost mare boss la o institutie puternica a Deep State ului autohton venea ,nu de mult cu aceasta teorie propusa de Maestru.Coincidenta.Eu nu cred in coincidente asa ca…Baska(deasemenea) ca ,de fapt Catu e prea sigur pe el si cu tupeu maxim ca sa nu vedem ca are…SPATE puternic.Iar Iohannis este cu el neconditionat,merge cu el pana in pinzele albe,la fel si marea majoritate a PNL.Cat despre Ludovic Orban,ce zice asta nu conteaza,oricum el este demult un cal mort.Iar PSD sa voteze alaturi de USR ,pai pentru PSD asta i un glont tras in cap cu propria mana,pai pentru votantii PSD(electorat de tip Conservator) ,USR este nefrecventabil,pentru PSD o alianta cu USR ,chiar si contra lui Catu,asta insemna ca arunca cel putin 10% din incredere(sau procent politic) la gunoi.AUR s au bagat repede cu USR(astia sunt demagogi aparuti recent) insa PSD e un partid matur politic ,sunt sulfe batrane politice ,banuiesc ca nu se asociaza cu USR,altfel electoratul lor (de esenta Conservatoare) i va linsa.Asa ca eu merg pe mana Maestrului.

      • Demagogi aparuti recent,nu ma refer la USR,ma refer la noii aliati ai USR ului.Sa nu se inteleaga gresit.

  • E „fifty-fifty”, iar orgoliile sint adevarata problema. Jurnalistii,ca si restul cetatenilor din tara asta, comenteaza si-si fac o parere bazat pe ce vad sau cred ei ca se intimpla. Ca sa puna in scena o piesa cum e cacialmaua asta,le trebuie un motiv,iar motivul are legatura cu diversii bombalaii care umbla umflati ca bashina porcului,le iese orgoliul prin orbite si fiecare isi imagineaza ca-l are pe celalat la degetu’mic.Acolo intre ei, se prefac ca-si fac favoruri,se prefac ca au asi pe mineca,se prefac ca daca eu te sustin acum, tu o sa ma sustii cind ti-oi cere si tot asa, TROC,nimic altveca,nu tu inteligenta, nu tu interese ale tarii care trebuie protejate,ca daca ar fi asa,n-ar sustine nici unu’devalizarea tarii la halul la care s-a ajuns…deci,tot ce vedem e teatru prost,am vazut astfel de excroci de mi s-a acrit.Problema cu indivizii orgoliosi e ca nu-s buni la meseria aia cu care se lauda ca fac si dreg mai ceva ca restul planetei, ei sint buni de gura,cind dau chix cu gura,o dau pe aroganta,intimidarea interlocutorului, iti intoarce spatele s.a.m.d., pe scurt se comporta ca niste soimi ai patriei de grupa mica, adica gradinita in prima zi dupa cresa cind shoimu’ patriei inca mai poarta pampers…astia-s politicienii,iar herr ciolhanis e prea prost ca sa-l duca bibilica la ce zice Constitutia,el executa ce i se ordona.Aflati ce fel de consultanti plateste,din ce tara sint consultantii din umbra,nu aia care ii inmineaza cutii cu decoratii si merg cu fata spre el pina se impiedica si cad in fund, aia din umbra au un scenariu,atit,UN SCENARIU si pe ala il pun in scena din nou si din nou si din nou.Uite,pe scurt,la nivel d companie…la fel e si la nivel de tara…Ai un CEO( la nivel de tara il ai be bombalau’ herr), vrei sa obtii ceva,ca-i bine,ca nu-i bine,ca afecteaza oameni,afacerea etc,nu conteaza, tu vrei ceva.Pai cum sa obtii fara sa-ti murdaresti lacu incolor de pe unghii?Simplu, or iti aduci un om de incredere cu care te-ai mai pretat la matrapazlicuri, or pui ochii pe un hamesit dupa titlu si putere si te folosesti de el, il storci de tot ce poti dupa care-i tragi un shut sa nu-l mai vezi.La nivel de companie, astfel de hamesiti sint folositi frecvent,dar daca cineva (sa zicem sindicat sau chiar un angajat obisnuit), se prinde ca ce face hamesitu’ e ilegal,sau e impotriva regulilor companiei, sau pur si simplu vede ca ce se intimpla poate avea efecte grave pt oameni si afacerea in sine,daca angajatu’ de genul asta se leaga cumva d ehamesit, CEO-u’ imediat se spala pe miini de orice responsabilitate,ba si mai mult, daca acel hamesit greseste si se ia in coltzi cu ala care i-a demascat impotenta profesionala si chiar si pe aia umana,apai CEO-u’ ce credeti c-o sa faca?In primul rind il izoleaza pe hamesit,nu-i mai da prea multe de facut,o rareste cu vorbitu’ cu el,aici se spune ca CEO-ul ti-ar da o sfoara suficient de lunga ca sa te spinzuri singur cu ea.Exact asta face herr ciolhanis cu hamesitu’ citzu,care saracu’ nenorocit e o greseala teribila a naturii…Ce face herr e sa se folosesca de USR dupa bunul plac, acum ca nu mai are nevoie de ei,mai ales ca-s bite si la propriu si la figurat, ii provoaca nitzel, il lasa pe citzu sa iasa in fatza, si orice matrapazlic care-i iese si calca peste principii sau chiar legi,devine prejudiciu, devine STATUS QUO.Crede cineva ca un herr cu consilieri straini platiti la greu,nu stie de mersu’ asta?Bineinteles ca stie.Cind l-au facut de tot rahatu’ pe citzu cu situatia cu arestarea din state,ba mai e si dator la nu stiu ce banca,cine n-a zis nici pis?Herr ciolhanis.De ce?STATUS QUO.Odata acceptata ideea,timpu trece,lucrurile ramin cum vrea herr si uite asa te-a lovit prejudiciul…a tinut figura cu citzu neschimbat din functie?A tinut,acum cu situatia prezentata in articol credeti ca n-o sa tina cum vrea herr?O sa tina pt ca precedentul e creat,indiferent de subiect, e vorba de ideea principala si comuna,adica ce mi-e situatia citzu beat la volan, ce mi-e situatia „i-am fentat pe userishti, n-au decit sa se supere,cui ii pasa”…STATUS QUO…Asistam neputinciosi la o bascalie facuta la adresa celui mai elementar IQ pe care-l poate avea o natiune. UDMR-u’, lipitorile astea,jivinele astea libidinoase, vor iesi in cistig si-l vor sustine pe ciztu pt ca prin citzu ei deja au obtinut anumite favoruri nemeritate, asa ca daca mai e ceva de obtinut,mai ales ca reputatia lui citzu e de toata jena, usmr-u’ il va sustine pina obtin tot ce se poate,apoi herr n-are decit sa-i traga un shut lu’ citzu…Ma mai enerveaza ceva si asta e ce vad de 31 de ani de tembelism total numit”democratie”, ieeee,uauu,fuck si fuck,”democratie”nu?Ma enerveaza faptul ca de cite ori trage cite-un politician cite-o bashina ordinara,una de aia cu reactie de-si murdaresc chilotii, imediat,dom’le n-am vazut asa ceva, imediat ies la TV si-i apuca dragostea de popor si de patrimoniul tarii,imediat tin ei sa-ti aduca la cunostinta ce-o sa permita sau n-o sa permita ei…Una e sa-mi protejezi interesela ca cetatean si interesele tarii, si alta e sa-mi vorbesti de parca iti sint copil,sau supus,sau vreun redus mintal care are nevoie sa-i amintesti cu ca „nu voi permite ca poporul roman sa fie santajat”…uauuuuu,pai de 31 de ani nu asta faceti bai neavenitilor? Ce vorbe-s alea,cu cite intelesuri,si de ce te-ai trezit acum citzule?SANTAJUL e ce stii sa faci cel mai bine citzule,altfel nu-ti iesea perla asta pe plisc…Voi va transformati gindurile si apucaturile in cuvinte menite sa imbrobodeasca pe aia care cica v-au ales…Aduci poporu’ in fata acum?De ce si in ce scop?Pina acum,la tot ce atifacut voi politicienii,parerea poporului n-a contat nici cit negru sub unghie si acu’ vii cu propozitii sforaitoare???HAHAHAAahahaaaaa…cin’ te crede?Ba a mai aparut si nasui, ce bine va coordonati voi si va ajutati reciproc,atita teatru ieftin ca acu’, doar pe vremea lu’ nea basescu mai vedeai.Uite ce milc tace nea basescu?De cind i-au condamnat odrasla cea mare,e ca si cind a disparut de pe firmament,tace si se face ca munceste de rupe la UE,pe doar 7000 de wuro pe luna…muclas si timpu ii sint aliate de nadejte si asta incearca citzu cu herr ciolhanis sa faca,arunca petarda apoi asteapta sa treaca timpu’…USRP sau cum le zice la astia, cu un barna care nu numai ca arata(in versiunea gigant), dar se si comporta ca Dopey, te umfla risul cind il vezi cum se impiedica-n desteptaciune si vine cu expresii de te lasa masca,le ia or din filme,or are si asta „sfatuitori” de nadejde vorbitori de alte limbi cu exceptia LIMBII ROMANE…numai prosti si descreierati in partidu’asta, si-n celelalte in general vorbind.Nu totul e cum pare, se practica de prea multi ani strategia asta cu atrasu’ atentiei in alta parte si-n timp ce oamenii se concenteraza pe nada care li se arunca, ei,politicienii,merg inainte cu ce le bese neuronu’comun si ala smochinit, sau le fute creierii la greu si-si pierd complet simturile de baza. Cred cu multa convingere ca lalaiala asta cu ce vedem,cu uite motiunea,nu e motiunea,ala-i concediat,altu-i demisionat s.a.m.d., e diversiunea, mandatu’ lu’herr sa sa termine repede instrainarea unor resurse,cit mai repede,multi nu vor crede asta,dar asta-i miza adevarata,nu ca-i trage gaze lu’ nea Ion de la Spermezeu sau lu’ tzatza Leana de la Insuratzei, daca era un proiect usor de realizat, aveau oamenii gaze inca de pe vremea lu’ nea Nicu,si apa si canalizare,da cind vrei canalizare pe virfu’ dealului,si satu e intre localitati la distanta de 60-100 de kilometri intre ele, cum faci asta?Dureaza ani si ani si ani, nu evorba strict de finante,miliarde daca ai si tot ani dureaza.Una e sa asfaltezi un drum, alta e sa aduni apa menajera si alte mizerii…voi nu sinteti in stare sa asfaltati corect un drum de oras si veniti cu sforaieli cu miliarde pt gaze si canalizare?Uauuuu cite conturi se vor umple daca chiar porniti asa zisele”proiecte”…ati mai dat voi niste miliarde pt 2 km de autostrada, sa vedem cite tevi de canalizare o sa montati cu miliardele cu care va laudati si unde o sa lasati balta proiectu’…Abureli,peste abureli ca sa terminati cu resursele,alea sint cuiu’ lu’ Pepelea si daca n-ati cazut de acord la”imparteala”, sau nu vreti sa va legati la cap cu prea multi complici care ar putea sa trimbiteze si sa va dea de gol, de aia mergeti voi pe shest si incalcati protocoale,reguli si ce cacat va mai place sa aruncati printre dintii aia stricati.Eu as vrea sa va vad pe toti demisi,pe toti fara exceptie,poporu’ sa va dea un FLIT de zile mari,alegeri anticipate si un presedinte de tara cu cel putin un neuron intact si functional,restul duceti-va de aici ca sinteti caraghiosi si incompetenti,ditrugatori si razbunatori.A tunat si v-a adunat.SIKTIR POLITICIENILOR,SIKTIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *