Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Și eu și și avocații avem un lucru comun: Nu ne sînt simpatici procurorii!

Miercuri, 27 noiembrie 2019, după- amiaza, am schimbat Biblioteca Academiei Române, cu Biblioteca Baroului București „Victor Anagnoste”.
Deși e o bibliotecă impresionantă, cel puțin prin cotoarele aurite ale cărților care se uită la tine prin geamurile rafturilor, acoperind pereții de sus pînă jos, n-am ajuns aici pentru a citi ceva, după cum mi-e felul, ci pentru a avea o întîlnire cu membrii ai Baroului, pe scurt avocați. Conferința de presă, mult mai interesantă decît cea numită de Klaus Iohannis Dezbatere, a făcut parte din seria Întîlniri cu personalități marcante ale vieții publice. Mihaela Olaru, avocată de succes, pe cale de a deveni publicistă de talent, grație rubricii Prin tribunale ca prin viață, de pe cristoiublog.ro, a socotit că sînt una dintre personalitățile marcante și, în consecință, a stăruit să vin la întîlnirea cu colegii săi. Reuniunea, durînd de la 16 (a început chiar la fix, ca pe vremea neamțului Carol I!) la 18.30, a fost moderată de Mihaela Olaru împreună cu avocatul Mihai Tănăsescu, consilier în Baroul București. Fotografiile postate aici vorbesc de la sine despre o atmosferă în care m-am simțit bine, deoarece și eu și avocații avem un lucru comun:
Nu ne sînt simpatici procurorii!

Participanții s-au arătat interesați de lumea Presei (mai puțin a Politicii, notă bună pentru ei, că nu sînt atinși de chibițăreala politică moldo-valahă), de asemănările dintre avocat și ziarist, de neîncrederea mea, nu o dată exprimată public, în Justiția română. Eu, la rîndu-mi, m-am interesat de relația avocat-client și mai ales de relația avocat-judecător. Am aflat cu acest prilej că mult invocata egalitate din noile Coduri dintre avocat și procuror e în practică o splendidă iluzie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Și eu și și avocații avem un lucru comun: Nu ne sînt simpatici procurorii!”

  • Super! Îmi place si fotografia de pe afisul conferintei. Ati putea sa o înlocuiti pe cea de pe cristoiublog cu aceasta. 😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *