Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Şi, totuşi, se uită cineva la emisiune!

În schimb, Laura Malamuc, moderatoarea, e plictisită de moarte.
N-are nici un chef.
Nici de emisiune. Nici de invitat. Nici de viaţă, în general. De vreo jumătate de an se zbate să nu mai fie pusă dimineaţa, cînd la televizor nu se uită nici mîţele, ocupate şi ele cu alăptatul pisoilor, fără să reuşească. E sigură că o lucrează cineva la conducere. Ştie cine, dar nu face scandal. Postul trece printr-o perioadă de reducere a angajaţilor. Ar putea s-o dea afară, dacă deschide gura. E supărată pe tot şi pe toate. Pe studioul ca o hală, în care se simte ascuţişul rece al unui curent, de la o uşă lasată deschisă. Pe proasta de la camera de luat vederi, care uită să mute de pe ea obiectivul şi, în consecinţă, nu poate să-şi îndrepte sutienul, care o strînge de-i vine să zbiere. Pe invitatul emisiunii, care se uită la ea ca viţelul la poarta nouă şi care, mai mult ca sigur, e însurat, ceea ce înseamnă că nu merită nici măcar un zîmbet. Pe Gogu, iubitul ei, care din nou n-a vrut să-şi pună prezervativ, deşi ei, numai asta i-ar mai lipsi:
Să rămînă borţoasă acum, cînd se fac restructurări!

Pe faţa nu i se citeşte însă nimic din toate aceste trăiri care o zbuciumă. Continuă să fixeze pe interlocutor cu ochii ei altfel frumoşi, deoarece îşi pune în fiecare zi atropină. Zice automat, da, extraordinar! cum se face? lăsîndu-i interlocutorului iluzia că tot ce spune el e cum nu se poate mai interesant.
Emisiunea a trecut de jumătate şi se îndreaptă, tîrîndu-se ca un marfar pe o bucată cu restricţii, spre finalul fericit pentru Laura.
Va ieși din direct și va putea mînca, în fine, sandvișul cu pui și ceapă, cumpărat de la automatul din holul studioului, care nu merge decît cu fise de 5o de bani, ca să nu se vîre în el bancnote false.

Dincolo de placajul care ţine loc de perete se lucrează la o magazie de recuzită. Se aud, din cînd în cînd, bocănituri de ciocan, muşcătura fierăstrăului în scîndura încăpăţînată şi voci nedesluşite. Laurei Malamuc i se spune în cască să ridice un pic vocea, pentru a acoperi zgomotele din afara studioului.
Laura se execută.

Pe uşa deschisă din cauza zguduiturilor a intrat în studiou un lucrător cu fes. Dînd cu ochii de cei doi, rămîne cu gura căscată. Dispare după cîteva clipe şi se întoarce împreună cu ceilalţi lucrători:
Vreo zece în total.

Stau cu toţii în uşă şi urmăresc talk-show-ul, fără să clipească.
Laura n-are de ce să se plîngă.
Se uită, totuşi, cineva la emisiune!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *