Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Sindromul de Sărbătoare

Bătrînii de la Azil îşi amintesc îngroziţi de Sărbătorile din iarna lui 1992. Ori de cîte ori le vin în minte acele zile, se cutremură de spaimă. Unii chiar s-au îmbolnăvit. Au făcut ceea ce doctorii numesc Sindromul de sărbătoare. Cum vine duminica sau o altă sărbătoare, îi apucă tremuratul. Cei mai mulţi se pitesc prin colţuri sau se vîră pe sub paturi. Pînă la sărbătorile din anul acela, ei fuseseră liniştiţi. Îşi văzuseră de treburile lor. Se certaseră pe cîte o ascuţitoare. Bombăniseră că s-au săturat de atîta varză. Rîseseră la glumele proaste de la televizor.
Fericirii acesteia i-a pus capăt Crăciunul.
Cu o zi înainte, s-a răspîndit în tot Azilul vestea că de Crăciun vor primi vizita Preşedintelui.
Pe Preşedinte bătrînii din această parte a lumii nu-l ştiau decît de la televizor. Şi cum politica făcea şi aici ravagii, bătrînii erau împărţiţi în două:
Unii pro Preşedinte, alţii contra.
Spre deosebire de alţii, ei n-ajunseseră însă să se bată. Se mulţumeau să se înţepe reciproc ori de cîte ori Preşedintele apărea pe micul ecran.
De astădată auzind că vine, se luaseră la bătaie.

Urmînd exemplul Preşedintelelui, dădură năvală în Azil demnitari, lideri de partide politice, jurnalişti de prestigiu şi vedete din show-bizz.
Fiecare vizită însemna ţinută de sărbătoare, voie bună, dar mai ales îmbrăţişări, pupături, fotografieri cu oaspetele.
Mulţi intrară în spital după aia, extenuaţi de efort.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *