Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Sindromul „România, proasta cu bani a Europei” lovește din nou: azi, cum vrea Popescu Tăriceanu să-ți umple țara cu migranți ilegali

Unde ești, Meleșcan din București

La exact doi ani după ce Theodor Meleșcanu “propunea” preluarea de către România a 1942 “refugiați”, un alt ministru de Externe adus de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și numit Ramona Mănescu acceptă “propunerea” Comisiei Europene de a prelua migranți ilegali aduși în Europa de un ONG. Dacă SRI-ul ar avea relațiile strânse pe care susține că le are cu serviciile speciale europene, politicienii români ar fi putut afla din timp că serviciile italiene au pus la dispoziția țării lor informații potrivit cărora există transporturi de migranți regizate, în cadrul cărora “salvatorii” (extrași din categoria ONGilor bine finanțate- de ex., prin Fondurile Norvegiene) intră în contact direct cu traficanții libieni de carne vie (“călăuze maritime”), preiau migranții și îi transportă spre Europa anunțând prin presa neo-socialistă (e.g. Associated Press) că sunt “salvați” în Marea Mediterană.

Dacă-i urs, e lemn de vilă, și-i cu SRI idilă, atunci musai că-i Dăncilă

Parte din miniștrii guvernului Viorica Dăncilă execută azi lucruri simple, care nu presupun neapărat inteligență: exportă bușteni în loc de mobilă, finanțează servicii secrete în loc de Cultură și Educație,  împușcă urșii, în loc să le vândă imaginea, și aduc migranți ilegali în țară prin oamenii lui Popescu Tăriceanu, în loc să investigheze cauzele fenomenului și să se ocupe de săracii României. După Theodor Meleșcanu, care (laolaltă cu fătucile din Divizia Presă, care îl preluau) nu cunoștea precis diferența între un “solicitant de azil” și un “refugiat”, ALDE aduce la șefia Ministerului de Externe un personaj controversat, care ne apare cu amploarea unei fătuci- reporter ce transmite în direct pentru Pro TV un accident de căruță: Ramona Mănescu, fost europarlamentar liberal, și-a început mandatul de ministru de Externe acceptând într-un timp record “rugămintea” Comisiei Europene de a accepta migranți ilegali aduși pe coastele Europei de nava unui ONG spaniol: aceasta, în contextul în care există probe certe că unele ONGuri și-au transformat navele în “taxiuri maritime” pentru migranți, care sunt preluați direct de la traficanții libieni și care sunt anunțați ulterior în mass-media ca fiind “salvați”.

Democrație, ochii miopi cer să te vadă

Desigur, pe normele Democrației, inventată cu mult timp înainte de Klaus Iohannis, Angela Dăncilă, Tăriceanu, Meleșcanu și Mănescu, populația României ar fi trebuit să se pronunțe după 2015 cu privire la problema numărului din ce în ce mai mare de migranți ilegali pe care “elitele” de la Bruxelles îi împing (în afara legii europene, prin operațiuni pritocite subteran) dinspre Africa spre Europa și specific, spre România. Nu s-a întâmplat acest lucru și, astfel, o problemă care poate ridica riscuri pentru securitatea națională cum este migrația ilegală, a ajuns la dispooziția unui număr limitat de persoane: câțiva “inițiați” Soros la Națiunile Unite (precum Comisarul pentru Refugiați Fillipo Grandi), câțiva “inițiați” Soros la Bruxelles (precum Jean Claude Juncker, Federica Mogherini sau Frans Timmermans), iar în România, nou-sosita Ramona Mănescu, ministrul de Interne, Mihai Fifor, și conducerea Inspectoratului de Imigrări, cu șeful Inspectoratului, Leonard Medrega, un fost inginer metalurgist.

O șaradă cu sihaștri, plină ochi cu „ochi albaștri”

cristoiublog a avertizat de timpuriu că România, “proasta cu bani a Europei”, a ajuns să preia (prin zelul unor pseudo-miniștri buni eventual să citească în porțelanuri la “întrevederi bilaterale”) mii de solicitanți de azil, în timp ce vecini ai României, mult mai bogați, au refuzat complet migranți sau au preluat grupuri minuscule, de ordinul câtorva zeci. ”Rapiditatea” cu care Mănescu s-a ploconit la pământ la “rugămințile” Comisiei Europene confirmă nu doar o bună condiție fizică a ministrului de Externe, dar și statutul de “fată bună la toate” oferit României de UE, precum și imposibilitatea Coaliției PSD-ALDE de a face politici clare cu oameni ‘clari’: dacă în 30 de ani, Călin Popescu- Tăriceanu și politicienii lui de jos-joben nu au învățat valoarea unei solicitări de explicații către suzeranii din Vest, nici nu este de mirare că Statul Paralel a fost exportat dinspre Statele Unite și Bruxelles într-o țară ca România, și nu spre Ungaria, Cehia, Slovacia sau Polonia. Iar dacă biroul lui Mănescu (ea înseși absolventă a Academiei Naționale de Informații) ar găzdui ca mâine o șaradă culturală a singuraticilor și enigmaticilor generali din serviciile secrete române, încă nu ar fi timpul pierdut ca România să afle public și fața nevăzută a unei probleme (migrația ilegală) pe care politicienii mioritici o rezolvă azi doar cu plecăciuni, cu șprițuri, ruj pe buze și discursuri sârmoase despre “proiectul european”.

Salvini: „Taxiuri maritime pentru migranți”

În 15 august 2019, premierul italian Giuseppe Conte confirma că șase țări membre UE printre care și România, erau dispuse să primească migranți de pe o navă a ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms, aflată în apele teritoriale italiene. Acceptul României, dat prin ministrul Mănescu, venea la fix doi ani după ce Theodor Meleșcanu se oferise să preia (în 18 avg. 2017) un număr de 1942 “refugiați”, fără să îi ceară nimeni public asta. De data aceasta, în avg. 2019, acceptul MAE venise însă ca răspuns la o “solicitare” a Comisiei Europene, după ce ministrul de Interne italian Matteo Salvini refuzase să permită debarcarea echipajului și a migranților de pe Open Arms. Salvini era același care declarase anterior, eventual bazat pe probe, că navele ONGurilor au devenit “taxiuri maritime” pentru migranți ilegali preluați dinspre coastele Libiei.

Prietenul meu, traficantul

În vara lui 2017, ofițeri sub acoperire au filmat în apele teritoriale ale Libiei mai multe bărci încărcate cu migranți care se deplasau escortate și ghidate de ambarcațiunile unor traficanți de oameni. La întâlnirea cu nava Iuventa, condusă de cetățeanul german Pia Kemp, migranții au fost transferați din bărci pe nava-”salvator”, care și-a continuat drumul spre coastele Italiei. Kemp a fost ulterior trimisă în judecată în Italia, după “salvarea” prin colaborare cu traficanții, a peste 1000 de migranți ilegali în zona coastelor libiene, pe care ulterior i-a transportat spre Europa și i-a anunțat în presa neo-liberală ca “salvați în Marea Mediterană”. Cazul Iuventa nu este singular odată ce Procuratura italiană a anunțat că există probe potrivit cărora mai multe “organizații de caritate” care operează nave în Mediterană, colaborează împreună cu traficanții în transferul migranților din Libia spre teritoriul UE. “Apeluri telefonice au fost date din Libia, iar salvatorii (navele ONGurilor- n.n.) au aprins lumini pentru a ghida bărcile traficanților, așa încât traseul vapoarelor să nu poată fi detectat”, descria “rafinamentul” la care a ajuns această colaborare, un procurorul italian (Carmelo Zuccaro) pentru BBC. Nu știe nimeni, însă, dimensiunea acestui fenomen, în general lăsat “în umbră” sau auto-cenzurat de presa finanțată pe canale globaliste.

Cine semnează pentru sosirea migranților

Ar părea un cadru dintr-un film cu nebuni, dar eșaloanele de migranți sunt aduse în România doar pe “aprobările” ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Ministerului Afacerilor Externe (MAE). MAI și MAE “discută” și apoi “aplică” prin Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), decizia de preluare a solicitanților de azil sau refugiaților și aducerea lor în țară. IGI este o instituție care “selectează” și “organizează” interviurile cu refugiații ce vor veni în România, având și “consultări” cu SRI și SIE. Este extrem de neclar, însă, ce informații mai pot furniza SRI-SIE către IGI despre un migrant sosit dintr-un stat nefuncțional (precum Eritreea, Sudan sau Nigeria), care găzduiește grupuri armate teroriste și care are teritorii întinse unde nici nu există autoritatea vreunui Guvern?

Ca europeni isteți

… românii au dreptul să afle adevărul despre sosirea migranților în număr însemnat în țara lor, iar Guvernul Viorica Dăncilă trebuie să înțeleagă că un fenomen în creștere, care trebuie analizat și care poate afecta securitatea națională, nu poate rămâne în puterea decizională a doi miniștri: ca gazde, românii trebuie să aibă un cuvânt de spus pe acest subiect. De asemenea, Guvernul ar putea solicita informații despre acest fenomen rezultate eventual din colaborarea SRI cu serviciile de “inteligență” ale Italiei, sau cu alte state unde salvările (desfășurate cu sau fără “parteneriatul” ONGuri- traficanți de oameni) au rezultat în forțarea frontierelor externe ale Uniunii Europene și în migrație necontrolată dinspre state cu terorism. Desigur, ca țară adusă la statutul de “proastă cu bani a Europei” pe mandatul Klaus Iohannis- PSD-ALDE- Eduard Hellvig, este posibil ca România să aibă un acces limitat la informațiile europenilor. Iar dacă în acest moment lipsa unui control al serviciilor secrete blochează acest tip de informații de interes public, atunci, pentru cazul când serviciile secrete merg și cu mașina, Guvernul să instituie un control al SRI măcar prin Poliția Rutieră.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Sindromul „România, proasta cu bani a Europei” lovește din nou: azi, cum vrea Popescu Tăriceanu să-ți umple țara cu migranți ilegali”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *