Când spun sistemule, nu mă refer la o persoană anume sau la o instituție anume. Mă refer la o chestie care s-a născut prin anii 50 și care încă se târâie printre noi.
Are șapte capete, epoleți vechi de 60 de ani, solzi, niște resturi de uniformă militară, jumate de halat de spital , vai mama lui, și robă de honoris causa ruptă și aia, hidoasă, ce mai. Mai face lucruri bune ici colo, dar gata sînt altele mai bune.
Așadar, sistemule, bună dimineață.
Cele bune să se adune, cele rele le discutăm aici că nu avem unde.
1. Mă pui să țin oamenii din linia de vaccinare 12 ore la lucru în fiecare zi plus în week-end. Tu ai citit codul muncii?
2. Mi-ai programat sâmbătă, în 12 ore de lucru, 2 pacienți la ora zece. Știi că pierd 3 doze? Dar mă ajută un înger păzitor și o să o scot la lumina.
3. Tu știi că dintr- un flacon se pot vaccina 6 oameni și nu 5? În Olanda așa se face. Dar ei au farmacist în grupa de vaccinare. Tu nu te-ai gândit. Nici măcar nu ai citit.
4. Tu știi că eu, cu o singură linie de vaccinare, care este concepută după toate regulile legale, pot să vaccinez 200-250 de oameni pe zi ? Azi mi ai programat 5.
Mai am, dar acum te las să te gândeșți și să dormi puțin că e ora prânzului.
Ne auzim mâine dimineață. Vezi să-ți iei diseară pastilele de hipertensiune și de scădere a colesterolului.
(Text de Laurentiu Belusica)
Vom intelege rolul sistemului plecand de la motivarea ca demnitarii statului nu se vaccineaza inaintea unor categorii. Propunerea de a nu se distruge doze si a vaccina la liber a fost privita ca o crima de lez majestate. Oricum,nu trebuie sa ne miram, suntem in perioada cand cei care au cap si mai gandesc sunt cei care nu au dreptate.