Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Slavă Domnului, CCR nu s-a lăsat intimidată de manipularea grosolană prin presa miluită a opiniei publice!

Joi, 25 iunie 2020, Curtea Constituțională a admis sesizările Avocatului Poporului, Renate Weber, despre decizii ale Guvernului și ale Parlamentului în legătură cu Pandemia.
Altădată aș fi spus că e o știre.
Acum n-o fac.
Pentru Renate Weber e a nu știu cîta sesizare admisă de CCR.

Explicația nu trimite nici la simpatia CCR față de eminenta activistă pentru drepturile omului care e Renate Weber, nici măcar la pregătirea juridică de excepție a celei care a redat funcției de Avocat al Poporului, pînă nu demult considerată de politicieni și chiar de ocupanți o sinecură, conținutul de care avea nevoie democrația noastră, ci improvizația cumplită care definește documentele emise de Guvern și de Parlament în ultimul timp. Legea 55 a fost contestată de Renate Weber pentru că prevedea că Parlamentul poate și trebuie să voteze o hotărîre de Guvern. CCR a fost sesizată de Avocatul Poporului și în legătură cu posibilitatea ca românii să fie carantinați și internați prin Ordin al ministrului Sănătății. Se miră pînă și plopii fără soț de o asemenea aberație din punct de vedere constituțional.

Nenorocirea e că Guvernul PNL, autorul acestor compuneri analfabete prin raportare la Constituție, în loc să facă un efort de minimă competență cînd elaborează documente juridice, a pornit împotriva Renatei Weber o campanie de etichetări staliniste, de calomnii primitive demne de un Guvern abia ieșit din grota dictaturii.

Dacă e vorba de o victorie, incontestabil momentul de joi, 25 iunie 2020, e o victorie a democrație împotriva tendințelor autoritariste ale unui partid de guvernare care se pretinde european pînă la nivelul Violetei Alexandru.

Dar nu numai atît.
Decizia CCR e o victorie și a lucidității împotriva manipulării prin presă.

Să mă explic.
Întîmplarea a făcut ca joi, 25 iunie 2020 să ajung cu trecerea în revistă a enigmelor din decembrie 1989 la revolta populară din Bucureștii lui 22 decembrie 1989 dimineața. Toate documentele publicate pînă acum consemnează rolul crucial jucat de emisiunile în limba română ale Radio Europa Liberă, Vocea Americii și BBC în crearea și amplificarea mîniei menite a-i face pe muncitori să iasă din întreprinderi și s-o pornească spre Centru unde se afla Nicolae Ceaușescu. Acest rol e determinat de faptul că erau singurele surse de informații ale bucureștenilor. Volumul Anul nou se naște în sînge!, exprimînd punctul de vedere al Ministerului de Interne, nota în 1998, la apariția la Editura Universal Pan:

„Desigur, mijloacele de informare românești păstraseră tăcerea asupra celor petrecute cu o zi înainte, dar acest lucru nu mai însemna nimic: practic, toată țara își sincronizase aparatele de radio pe posturile străine care, fără întrerupere, difuzau informații referitoare la acel 21 decembrie ce avea să intre în istorie. Fără îndoială, știrile erau confuze, contradictorii chiar, în unele cazuri, dar nimeni nu avea atunci timpul și nici starea psihologică pentru a face analize. Sigur era că în Capitală se petrecuse ceva, ceva grav, important, determinant chiar – Bucureștii se «mișcaseră», preluînd și amplificînd unda de șoc generată de «seismul Timișoara»”.

Ce aflau bucureștenii de la posturile de radio străine?
Ca și în cazul Timișoarei o exagerare pînă la incredibil a represiunii de la Dalles din noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989.

După 30 de ani de cercetări, datele despre confruntările de la Dalles sînt știute și răsștiute.
Numărul protestatarilor n-a depășit cîteva sute. Represiunea propriu-zisă a început după spargerea Baricadei (era 12.25 noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989), prin vînarea demonstranților pe străzile laterale. Pe parcurs nu s-a înregistrat nici o fraternizare între Armată și demonstranți. Unele momente – camionul care intră în mulțime (8 morți și 13 răniți), focul deschis de soldați înainte de miezul nopții – țin de întîmplare. Incendiile au avut rolul de a crea atmosfera de groază. Bilanțul confruntării, dat de toate documentele oficiale, e următorul: 48 de morți (dintre care 8 în incidentul cu camionul), 463 răniți, 1243 de rețineri.
La ora 3 s-a început operațiunea de curățire a urmelor.
Acestea au fost faptele.

Chiar și un mort într-o confruntare civili – forțe de ordine e o crimă.
Una e însă crima și alta e măcelul.
Ce aflaseră bucureștenii în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 de la posturile străine?

Despre Mitingul din 21 decembrie 1989, Radio Budapesta transmite la ora 18, 21 decembrie 1989, că demonstrația s-a transformat în antidemonstrație și că „mulțimea s-a apropiat de Ceaușescu, înconjurîndu-l pentru cîteva momente. Forțele de Securitate l-au eliberat din mulțime”.

Cine a urmărit transmisia în direct a Mitingului a văzut că Nicolae Ceaușescu era la balcon. Cum să-l înconjoare mulțimea? De ce o astfel de manipulare? Pentru a forma convingerea că Nicolae Ceaușescu nu e intangibil. Prestigioasa UPI transmite de la Budapesta la 18.13: „Cîteva mii de oameni au fost uciși în aceste confruntări”. Aceeași agenție nota că după Spargerea Mitingului, potrivit unor martori care au contactat UPI prin telefon (așa-zișii martori din București știau numărul de telefon al UPI de la Budapesta!) „între 60.000 și 100.000 de demonstranți au manifestat pe străzile Capitalei cerînd înlăturarea lui Ceaușescu în timp ce Miliția nu a reacționat”. Scopul manipulării? Să-i convingă pe românii rămași acasă că tot orașul e în stradă și că dacă ies și ei nu li se întîmplă nimic! Radio Europa Liberă transmitea în cursul serii de 21 decembrie 1989, prin vocea lui Nicolae Stroescu – Stănișoară că „din cercurile diplomatice de la București numărul se ridică la circa 50.000 de demonstranți”. Emil Hurezeanu anunță tot la aceeași emisiune că „mulți demonstranți au ridicat copii în brațe deasupra capetelor, pentru a arăta că aceștia ar trebui protejați”.

La ora 2 noaptea, REL transmite mesajul telefonic al unei femei din SUA. Care femeie a sunat evident la Europa Liberă. Distinsa îl invocă pe fratele care stă în apropierea spitalului Colțea. Așadar, fratele a sunat-o de la București iar ea s-a grăbit să sune la Europa Liberă. Fratele i-ar fi spus sorei (n-are nume sora, n-are adresă, sigur era una dintr-o încăpere vecină studioului) că „efective ale Armatei s-au alăturat manifestanților”, și că „pe multe vehicule blindate pot fi citite slogane împotriva regimului și împotriva comunismului”. Tot sora din America spune în direct la Europa liberă de la München că la București „forțele de Securitate trag și în geamurile în care se vede lumină” și că „la ora la care am vorbit la telefon la toate bisericile din centru se trăgeau clopotele” (le-a auzit ea, la telefon!)

Taniug, agenția care a infectat întreaga presă occidentală, principalul instrument de manipulare mediatică în decembrie 1989, e citată de Reuters într-o depeșă de la ora 22,20 că din București corespondentul agenției a transmis că „Miliția trăgea în «orice mișca»”. Emil Hurezeanu declara senin la Europa Liberă în zorii lui 22 decembrie 1989:

„Avem noi informații. O informație foarte importantă primită prin telefon: La uzinele «Timpuri noi», la orele 22.00, joi seara, pînă în noapte la 2.00, noaptea, s-a tras cu arme grele împotriva muncitorilor, după care trupele s-au îndreptat spre Uzinele «23 August»”.

Taniug întrece orice fantezie în materie de născociri de tip Caracudi. La 0.55 în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, agenția transmite următoarele:

„Doi tineri au declarat reporterilor că după o perioadă de calm, focurile de armă au reînceput în Piața Universității din București în jurul orei 15.00, ora locală. Tot ei au relatat că un vehicul blindat a traversat piața strivind doi tineri. Un grup din apropiere a încercat să-i ajute dar Miliția a deschis foc la comandă, lăsînd aproape 20 de morți sau răniți pe caldarîm. În timp ce ei relatau acestea, șase tineri ducînd doi prieteni răniți treceau pe partea cealaltă a străzii. Cînd reporterii i-au oprit să afle ce s-a întîmplat, ei au replicat: «Nu contează. Ne omoară!»”.

De ce am citat acest fragment? Pentru a semnala că unul din marile trucuri ale manipulării e concretețea în materie de născociri. Occidentul, citind relatarea Taniug, e convins că reporterii Agenției chiar au fost acolo și că evident chiar au văzut asta.

Cine a urmărit, începînd de dimineața, joi 25 iunie 2020, televiziunile de știri, site-urile Diviziei Presă, blogurile plătite de SRI cu bucata, declarațiile Cioclilor apocaliptici, smiorcăielile liderilor PNL, postările aproape identice ale trolilor PNL, uniți cu cei ai SRI și SIE, va fi simțit nevoia să se închidă în casă și să nu cuteze nici a privi pe geam.

Atmosfera creată de Presa română era cea de asalt al Coronavirus împotriva bietei populații civile.
Evident, ca și în alte țări, asistăm la o creștere a infectărilor ca urmare a relaxărilor.
Numai că acest fenomen real, tratat în celelalte țări cu calm, a devenit, joi, 25 iunie 2020, prin manipularea practicată de presă Apocalipsa revenirii în forță a virusului.

Scopul manipulării?
Intimidarea CCR, întrunită în ședință pentru a discuta sesizările Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea multor decizii luate de guvern în administrarea Pandemiei.
După o campanie mîrșavă dusă împotriva Renatei Weber, a venit rîndul manipulării mizere a realității pentru a speria CCR.
Slavă Domnului că instituția nu s-a lăsat șantajată de amenințarea că admițînd sesizările Renatei Weber, va fi acuzată de Poporul pacient drept responsabilă de căderea la pat a Nației!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Slavă Domnului, CCR nu s-a lăsat intimidată de manipularea grosolană prin presa miluită a opiniei publice!”

 • Vedeți că a reînceput intoxicarea pe tv. Tema cunoscuta: turma iresponsabilă care nu respecta regulile, care devine violenta și care ar trebui băgată într-un țarc electronic.

 • Aveti aici tot:
  https://youtu.be/P9cHRuPnQ_0?t=4

  Filmul e de prin 2012.. sa nu avem discutii

  • Interesant filmuletul lui Cristi ,unele faze sunt cam asa cum le zice la filmulet,faza e,ca de aia Sistemul vrea sa l debarce pe Trump,asta are o alta varianta de World War 3 (SUA China),nu varianta de World War 3 „agreata” de Sistem (Iudeo-Crestini VS Musulmani,in care sa fie atrasa si India cu populatia ei prea mare,si vecina ,prea aproape geografic cu Islamul).Asta e varianta de World War 3 „agreata” de catre Sistem.Scopul World War 3 agreat de catre Sistem,reducerea la jumatate a populatiei Globului,reducere facuta mai ales in zona hindo-islamica principalul rezervor de suprapopulare al Terrei.De aceea in zona hindo-islamica este programat World War 3 pentru ca scopul world War 3 va fi reducerea drastica a populatiei globului.

   • China e si prea greu de distrus(a devenit foarte puternica),plus ca guvernul comunist chinez a luat masuri dure impotriva suprapopularii in China(legea unui singur copil),masuri menite sa linisteasca Oculta,si sa i arate acesteia ca ,de fapt China e pe drumul”cel bun”.

 • Domnule Ion Cristoiu, tot la Europa Liberă eu am auzit în acele zile numele Ion Iliescu, în rol de înlocuitor al lui Nicolae Ceaușescu. Și Ion Iliescu tot pe calea undelor propagandistice a fost înșurubat în mințile românilor. Deci grămada de dezinformări a cerut un vârf. Occidentul a făcut și desăvârșit Revolta Populară din decembrie 1989. Fie-i numele în veci lăudat!

 • daca Avocatul Poporului e atacat…chiar si cu flote stelare, Bravo!
  daca CCR e atacata…chiar si mai si, Bravo! iar.

  singura cale prin care Referintele devin si Nadejde e ‘punerea la indoiala’. Treaba Nadejdii e sa nu se-ndoaie, sa nu pice.

  Referintele tarii se intaresc doar prin punere la indoiala, iar atunci cind ele nu se-ndoaie devin, in plus, Nadejde. O natie fara Nadejde n-are viitor.
  Statul e sec. Singura care daruieste viata insitutiilor Statului, care sint si Referinte, e Nadejdea.

  Cea care unifica Referintele statului e Nadejdea, ea e numitorul comun al acestora, prin urmare iata esenta care unifica intr o entitate vie, Statul: Nadejdea.

  Avocatul Poporului se comporta ca o Nadejde. Prin urmare va fi, implacabil, minjit cu Dubii. Treaba lui e sa ramana curat, iar treaba celor care-l ataca e sa-l improaste cu Dubii. povestea e absolut naturala, normala…

  • intr un stat se manifesta armonii fix in masura in care Referintele statului sint concomitent si Nedejde.
   Toate institutiile care sint si Nadejde intra in armonie in mod natural, daia singura tinta a oricarei institutii care e si Referinta e de a se manifesta ca Nadejde.

   • un stat are o singura tinta, sa atinga armonia. armonia cu Natura. prin urmare Nadejdea are doua valente, cer si pamant. doar actiunea care rezulta din armonie e nonactiune, dasta un stat are o singura tinta.

 • Si acuma oamenii de bine si tefeleii ce o sa creada?
  Ca ei stiau ca pesedeu’, Dragnia, astia vor sa o incalece, si iata ca……
  NB. Interesant e ca USR, tiptil, ia distanta.

 • Incalcarea fara precedent a drepturilor omului in Romania arata inca o data ca tara noastra face parte dintr-un experiment masonic totalitar de proportii avand ca obiect, tocmai, fortarea libertatilor democratice la limita dictaturii totale, pentru a vedea cat se poate intinde coarda.
  Guvernarea PNL are un caracter de „regim de forta” fiind tot timpul pregatita sa scoata politia si armata in strada pentru a proteja interesele straine care mentine aceasta stare de lucruri in Romania. Declaratiile naziste de forta ale premierului Orban cum ca vor incepe, din nou, controalele politienesti si amenzile, dovedesc odata in plus ca Romania e stat politienesc.

  • Planul FIAREI a fost deconspirat. E clar ca cei care conduc Romania in momentul de fatza nu vor respecta nicio decizie CCR. Planul e sa revina masurile de forta si sa inchida din nou bisericile si sa reapara politia si armata pe strazi ca si cand ar fi razboi.
   E un razboi al FIAREI contra crestinatatii, un nou hitlerism, se vede cu ochiul liber.

  • ..o solutie ar fi ca astia, alde KJ, Orban, Helvig, partea aia rea dintre generalii din servicii si multi altii sa si faca sepuku in piata publica. Macar si ar recapata onoarea. Da poti sa astepti asa ceva de la niste slugi? Tot instanta divina va trebui sa intervina. Cand va stii ea ca e momentul.

 • In sfarsit avem omul potrivit la locul potrivit intr-o functie publica in persoana dnei av R.Weber ca Avocat al Poporului. Guvernul ofuscat tuna si fulgera folosind toate mijloacele din mass-media impotriva CCR-ului si Avocatului Poporului.
  Daca in dec’89 populatia era manipulata cu precadere din exteriorul tarii prin intermediul posturilor de radio, in 2020 e greu de realizat asa ceva chiar si cu posturi tv „miluite”. Lumea de azi are acces slava Domnului la informatie!

 • ..e prima data cand le spuneti astora asa: „ocupanti”. Se potriveste! Totusi „serviciile” astea sunt ale statului roman, au depus juramantul fata de natiune. Ce jocuri fac ei? Pe cine reprezinta? Au ajuns sa fie o clasa exploatatoare (asemenea samurailor), care este investita prin lege, cu drepturi militare si care isi creeaza privilegii (inteleg ca generalii aia nu traiesc din salariile si pensiile alea disproportionat de mari si ca toti au afaceri pe care le protejeaza folosindu-se de pozitiile de forta pe care le exercita). Daca tot ne trateaza ca pe niste sclavi, de ce naiba mai avem nevoie de ei? Ca suntem sclavii lor sau a „ocupantiilor” tot un drac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *