În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Slovacia și-a testat jumătate din populație. Doar 1% au ieșit pozitivi

Într-o campanie de testare pentru COVID-19 a întregii populații, care a început de vineri, 30 octombrie 2020, Slovacia a reușit să-și testeze aproape jumătate din populația țării. Scopul campaniei de testare este acela de a evita carantinarea generală.

Campania cuprinde două etape. Prima s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână iar cea de-a doua în cel următor (6-8 noiembrie 2020), când persoanele testate weekendul acesta vor fi retestate. Testarea este gratuită şi voluntară. Cei care nu doresc să participe la acest program de testare au ca alternative fie să prezinte un test PCR negativ, efectuat la un centru privat, fie să se autoizoleze la domiciliu timp de o săptămână. Sunt scutiți cei care până ieri au fost testați negativ în laboratoarele private și minorii cu vârste sub 10 ani. Operațiunea de testare a populației a fost organizată pe colegii electorale și este condusă de armată, care a mobilizat circa 8.000 de soldați și coordonează fluxul de informații.

Obiectivul autorităţilor de la Bratislava este să testeze 80% din populaţie, în condiţiile în care numărul de infectări a crescut puternic, ajungând la peste 2.000 pe zi, iar ţara vecină, Cehia, este cea mai afectată din Europa. Peste 40.000 de medici, soldaţi, poliţişti şi voluntari au acţionat la cele 5.000 de puncte unde sunt administrate testele de antigen cu rezultat în 30 de minute. Din cei peste 2,5 de milioane de slovaci testaţi (populația Slovaciei este de 5,458 milioane locuitori), 25.850, adică circa 1%, au ieşit pozitivi şi vor fi plasaţi în carantină. Ministrul apărării slovac, Jaroslav Naď,  care a oferit toate detaliile despre operațiune, a declarat că nu există alternativă: ori testare în masă, ori restricţii mai dure.

(Știre preluată și prelucrată de la agenția de presă Rador)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Slovacia și-a testat jumătate din populație. Doar 1% au ieșit pozitivi”

  • pai…clasicul raspuns la intrebarea clasica e…A fi SI a nu fi!
    cind o dai cu ‘a nu fi’, apar Reactiunile.
    prin urmare in slovacia se vor manifesta reactiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *