Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Șocul e să vezi reporteri la 50-55 de ani, pe teren, relatând

Zapez pe mai multe televiziuni din SUA. Șocul e să vezi reporteri la 50-55 de ani, pe teren, relatând. Am mai avut șocul ăsta la o conferință de presă la Pentagon, unde majoritatea reporterilor erau cărunți bine.

Poate greșesc eu, dar senzația, în România, e că meseria asta de reporter are un termen de garanție. Îți ia vreo 15-16 ani să ajungi un reporter plătit decent, dacă reziști.
Uzura e imensă, munca e viața personală, e plin de orci peste tot și dacă scapi de depresia care vine de la lucrurile pe care le știi, o să te prindă depresia lucrurilor pe care începi să le vezi în viitor.
În timpul ăsta, 60-70% din noi evadează: în PR, în comunicare, în politică, în publicitate, pe vase de croazieră, pe alte continente. alții avansează, devin șefi, oameni de birou și de negocieri. Și eram oricum puțini to begin with Emoji

E aproape o minune că mai facem teren, după 15-16-20 de ani. Și cumva terenul nostru e esențial: pentru că nu mergem după fente, pentru că vedem detalii pe care doar experiența le poate scoate în relief, pentru că abia acum suntem reporterii care ne visam la început.
Și chiar și așa, mi-e greu să-mi închipui că voi rezista încă 15-16-20 de ani. Ce lume e aia unde reporterii rezistă până la 50-55 de ani pe teren?! Is that Narnia?

(Text de Codruța Simina)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *