Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Sondaj de opinie. Românii cred că Alexandru Rafila ar fi fost bun de premier

Într-un sondaj post alegeri (9 – 10 decembrie), realizat de IRES, găsim răspunsuri ce dau de gândit. De la deciziile neinspirate luate de Klaus Iohannis la surpriza AUR. Potrivit răspunsurilor, românii au auzit de AUR, dar nu au discutat despre asta. Partidul lui George Simion a luat masiv voturi de peste tot.

La întrebarea: „Credeți că în România lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită, 76% au considerat că România merge într-o direcție greșită”.

Ce părere aveți despre faptul că Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat alegerile?
41% au o părere bună.

Dumneavoastră vă așteptați ca PSD să câștige alegerile sau nu?
50% au răspuns că se așteptau.

Dacă dumneavoastră ar trebui să votați, ați vota pentru sau împotriva candidatului Alexandru Rafila pentru funcția de premier?
55% pentru

În opinia dumneavoastră, cine ar trebui să formeze majoritatea pentru viitorul guvern al țării noastre, PSD sau PNL?
47 % au spus PSD și 39%, PNL

În general, cum evaluați activitatea președintelui Klaus Iohannis?
44% bună.

În general, cum evaluați Guvernul României, condus de Ludovic Orban?
31% proastă

Președintele Iohannis a declarat că vrea să înlăture PSD de la putere. Dumneavoastră ce credeți că ar trebui să facă PSD?
42% s-au declarat împotrivă

Președintele a fost acuzat că a făcut propagandă pentru PNL în această campanie electorală. Credeți că acest lucru este adevărat sau fals?
57% au răspuns Da

Cea mai mare supriză a acestor alegeri a fost intrarea în Parlament a Alianței pentru Unirea Românilor-AUR. Dumneavoastră ce părere aveți despre acest lucru?
40% Bună

Dumneavoastră câtă încredere aveți în partidul AUR?
41% Foarte puțină/Deloc

Dumneavoastră ați mai auzit de partidul AUR înainte de ziua votului?
41% DA

Dumneavoastră cunoașteți pe cineva care să fi votat cu AUR la alegerile parlamentare de duminica trecută?
73% nu cunosc pe nimeni

Pentru dumneavoastră personal, intrarea AUR în Parlament a fost…?
38% o surpriză plăcută

Găsiți aici toate datele sondajului de opinie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Sondaj de opinie. Românii cred că Alexandru Rafila ar fi fost bun de premier”

  • Am scris și mai devreme, este un sondaj lipsit de relevanta, pt ca cei care au participat au un procent mult mai mare decit cei care au votat(80% au zis in sondaj ca au votat și știm ca doar 40% au fost la vot) dar chiar și asa, se pot trage câteva concluzii. PSD a câștigat alegerile fără doar și poate. Dl Rafila ar fi fost un premier mult mai acceptat ca dl Citu. Dl Iohannis nu mai este asa de apreciat cum se credea înainte de alegeri. PNL este un partid in degringolada( slava Domnului) Alianța PNL, USR, UDMR nu are suport popular. Dl Iohannis, dacă vrea sa nu fie aruncat ca o măsea stricata la lada de gunoi a istoriei ar trebui sa uite de Citu, Cioloș și deja sa se gândească la un guvern de uniune națională, dacă va reuși sa ii convingă pe dl Ciolacu și Simion. Sper ca domnii aceștia nu vor fi sensibili lacrimilor de crocodil pe dl Iohannis le va sublima peste citeva luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *