În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Sondaj IRES. 3 din 5 români spun că au fost afectați de pandemie, majoritatea economic

Opinia publică din România este marcată de pesimism, cu doar două luni înainte de alegeri. 3 din 5 români spun că au fost afectați de pandemie, majoritatea economic, și nu este de mirare că 71% cred că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită. Cu toate acestea, majoritatea românilor consideră că autoritățile și mass-media au exagerat amploarea pandemiei. Un procent covârșitor dintre respondenți, 72%, consideră mai importantă siguranța cetățenilor decât funcționarea democrației; doar 9% pun funcționarea democrației pe primul loc.

  • 65% dintre români nu au încredere că Guvernul va organiza corect alegerile
  • 66% dintre respondenți susțin eliminarea cu totul a semnăturilor de susținere pentru candidați
  • 69% dintre cetățeni sunt de părere că vor fi avantajate partidele mari
  • 76% dintre români susțin creșterea numărului de zile în care se poate vota, pentru a evita aglomerarea. Mai mult de jumătate (63%) dintre simpatizanții tuturor partidelor își doresc ca votarea să aibă loc pe durata mai multor zile. Simpatizanții PNL, USR-PLUS, UDRM și Pro-România în mai mare măsură doresc să fie luată această măsură pentru a asigura siguranța la vot și evitarea aglomerației.
  • 50% dintre români ar fi de acord cu introducerea votului prin corespondență
  • Peste jumătate dintre români cred că alegerile ar trebui să aibă loc doar atunci când virusul va fi complet eliminat
  • 17% dintre români nu au acces la internet. Mutarea campaniei în online îi va afecta pe aceștia, privându-i de informare pe cei mai în vârstă, cu venituri reduse, cu educație scăzută și din localități mai puțin dezvoltate.

Mai multe detalii despre preferințele românilor găsiți aici.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Sondaj IRES. 3 din 5 români spun că au fost afectați de pandemie, majoritatea economic”

  • Probabil ca cei 72% se viseaza inchisi in niste baraci de unde cineva ii cheama de trei ori pe zi la masa.Sunt fericiti ca scapa de calvarul de a se trezi in fiecare dimineata sa mearga la serviciu.Cat priveste copiii ,lasa ca are statul grija de ei.Asa a ajuns lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *