Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Sorin Ovidiu Vîntu: Statul român nu va face față creșterii violenței din perioada de după Coronavirus

Interviul cu Sorin Ovidiu Vântu a fost unul dintre cele mai grele interviuri luate de mine vreodată cuiva în direct. Și nu pentru că n-am mai vorbit cu SOV de la intrarea sa în pușcărie și, prin urmare, ca să-l contactez în vederea dialogului, a trebuit să apelez la un truc. Am proclamat-o pe Cora Muntean producătoarea cristoiuTv. În această postură ea l-a sunat pe SOV la un număr de care am făcut rost destul de greu. Nu l-am sunat direct, deoarece nu știam în ce ape se scaldă în legătură cu mine și voiam să evit o posibilă discuție penibilă. Cora Muntean mi-a dat însă un mesaj că totul e OK, că SOV s-a dovedit încîntat de un interviu cu mine. Trebuie să amintesc aici că SOV e cel care mi-a spus, pe vremea cînd colaboram la Realitatea, că deseori întrebările mele sînt mai interesante decît răspunsurile interlocutorului. Nu pentru că a fost o întreagă aventură contactarea, ci pentru că SOV a fost pe parcursul interviului parcimonios în răspunsuri, descumpănindu-se pe mine, obișnuit cu politicienii pe care trebuia să-i întrerup din zicere și nu să-i îmboldesc să răspundă mai amplu.

Interviul video a avut printre punctele importante și dezbaterea împreună cu SOV a teoriei sale despre Pandemie, expusă într-un clip de pe Facebook-ul său intitulat Există viață și după Pandemie. Am pus să se desfășoare clipul în direct și l-am comentat. Nu împărtășesc tezele lui SOV privind Conspirația planetară în urma căreia s-a declanșat Pandemia. Și nu pentru că n-aș crede că e ceva în neregulă fie și în disproporția dintre pericolul real întruchipat de virus și Psihoza mediatică stîrnită de boală, amintind izbitor de Psihoza teroristă din decembrie 1989, ci pentru că lucrurile sînt mai complicate decît le expune SOV în maniera sa categorică. Partea dedicată teoriilor lui SOV e reluată și în transcrierea interviului de la rubrica Gîndurile lui Cristoiu. Sînt conștient că risc prin asta cenzurarea de către Grupul de Comunicare Strategică, acest sinistru instrument de cenzurarea a presei de către regimul Iohannis. Publicarea părții din interviu se vrea și astfel o formulă de protest a mea, ca jurnalist cu peste 50 de ani de presă, față de revenirea spectaculoasă, sub pretextul pericolului întruchipat de Coronavirus, a cenzurii de tip comunist. Nu e de mirare că un Pericol devine temei de cenzură. Nu era Dușmanul de clasă în anii comunismului Pericolul care justifica absența libertății de expresie?!

Am avut o surpriză extraordinară să întîlnesc, în temniță, gardieni, ofițeri, conducători de o extremă de bună calitate umană

Ion Cristoiu: De cînd ați fost închis, ați postat 40 de articole pe blog și 274 de postări pe Facebook. Explicați-mi și mie de ce ați simțit nevoia să scrieți cînd erați la închisoare?
Sorin Ovidiu Vîntu: Au fost două motive esențiale: primul motiv a fost acela că am fost demonizat de toată presa românească, după ureche. După ureche, la comandă sau din prostie. Mă rog, nu stau să analizez fiecare ieșire în parte, dar am simțit nevoia să-mi exprim și punctul meu de vedere.. Ăsta a fost un motiv. Al doilea motiv: am simțit nevoia să încep să-i învăț pe tinerii de astăzi niște norme morale corecte, niște valori corecte, să-i ajut să-și mai descrețească puțin mințile, să-și formeze un aparat critic propriu astfel încît să nu mai poată fi manipulați cu atîta ușurință de orice idiot.

Ion Cristoiu: A intrat printre motive, ca să fiu eu mai scriitor, și nevoia de a ieși din singurătate? V-ați simțit singur la închisoare?
Sorin Ovidiu Vîntu: Niciodată. O am pe soția mea, am doi copii, cum să fiu singur.

Ion Cristoiu: Singur în sensul nopțile de singurătate.
Sorin Ovidiu Vîntu: Excelență, am o activitate intelectuală suficient de bogată încît să nu mă simt singur.

Ion Cristoiu: Și încă o întrebare în legătură cu asta: toți cei care au intrat la închisoare din statura de oameni puternici au spus după aia că au avut mari dezamăgiri în legătură cu oamenii. Dvs vă așteptați la astfel de dezamăgiri?
Sorin Ovidiu Vîntu: Evident că mă așteptam. Chiar pe asta am mizat.

Ion Cristoiu: Această experiență v-a făcut să fiți mai pesimist în legătură cu oamenii?
Sorin Ovidiu Vîntu: Nici pomeneală. În continuare iubesc specia umană. Că sînt și caractere de doi bani, printre ei sînt și oameni de foarte bună calitate și am avut o surpriză extraordinară să întîlnesc, în temniță, gardieni, ofițeri, conducători de o extremă de bună calitate umană. Cînd găsești așa ceva te împaci cu lumea, de obicei.

Ion Cristoiu: Dintre cei cu care ați lucrat ați avut și surprize plăcute în sensul că dușmanii nu v-au mai atacat, chiar v-au lăudat?
Sorin Ovidiu Vîntu: Pe mine nu m-a lăudat nimeni. Instinctul de conservare funcționează impecabil la români.

Prin tîmpenia aia cu izolarea oamenilor în casă o grămadă de state au intrat în niște probleme economice cumplite

Ion Cristoiu: Am urmărit cu mare atenție postările dumneavoastră din perioada aceasta de criză de Coronavirus, încercăm acum să ne uităm împreună la o postare extraordinară a dumneavoastră este pe video, se numește „Există viață și după coronavirus” și chiar după ce-l ascultăm, îl vedem împreună aș vrea să-l comentăm. despre criză.
(În direct, se desfășoară clipul de pe Facebook-ul lui SOV)
În toate postările dumneavoastră folosiți un termen: generație. Cărei generație vă adresați?
Sorin Ovidiu Vîntu: 20-40, hai să spunem 18-40.
Ion Cristoiu: De ce acestei generații și nu generației noastre?
Sorin Ovidiu Vîntu: Generația noastră este terminată.
Ion Cristoiu: De ce acestei generații tinere? Ce vreți să-i convingeți?
Sorin Ovidiu Vîntu: Că ei vor lua, vor conduce România peste foarte puțin timp și trebuie să aibă niște norme clare, niște idei clare.
Ion Cristoiu: Plecați de la premisa că ea mai are ceva de învățat? Care sînt minusurile acestei generații, minusurile și plusurile?
Sorin Ovidiu Vîntu: Minusurile sînt că majoritari e tîmpită, plusul este că are energie. Energia canalizată corect poate să aducă performanță și profit.
Ion Cristoiu: Cine trebuie să canalizeze această energie?
Sorin Ovidiu Vîntu: Încerc eu asta.

Ion Cristoiu: Am rămas surprins, dumneavoastră nu cred că ați rămas, că ați avut un milion și jumătate de vizualizări. De ce s-a uitat lumea la această postare?
Sorin Ovidiu Vîntu: Nevoia de aer curat, domnule Cristoiu, și de alte perspective.
Ion Cristoiu: Vorbiți în acest text, dacă vreți să-l disecăm puțin, că l-am văzut împreună cu telespectatorii, vorbiți de o conspirație, de un plan. Spuneți că se urmărește ceva prin această pandemie, ce?
Sorin Ovidiu Vîntu: Așa cum am spus, se evaluează reacțiile populației, ale guvernelor la ora actuală pentru ceea ce urmează să vină. Populația va fi rărită printr-un război biologic. Va fi lansat și virusul cu adevărat mortal peste o perioadă de timp. De-abia atunci voi sta izolat în casă, cu masca pe figură, alături de propria mea soție. În afară de asta are și mize economice. Prin tîmpenia aia cu izolarea oamenilor în casă o grămadă de state au intrat în niște probleme economice cumplite. Vor apela la împrumuturi, vor deveni robii marilor finanțatori, în primul rînd America, Europa nu se va ține, se clatină din toate țîțînile. Nemții au încercat să anexeze toată Europa, le-a reușit, acuma, gata. S-a văzut realitatea. Deci înclin să cred că americanii sînt sursa întregii acestei povești. Dincolo de testarea reacțiilor, miza economică este extrem de importantă, așa cum v-am spus, multe state vor avea nevoie de finanțări. Dincolo de aceste finanțări, China va începe să fie blocată încet, încet, americanii folosindu-și toată forța pe care o au la ora actuală vor încerca să închidă China în propriile hotare. Vor determina state să nu mai cumpere mărfuri de la China. Deci blocarea Chinei, care amenința serios de tot hegemonia americană, plus testul de care vă vorbeam.

Ion Cristoiu: Spuneți-mi, ca proprietar și om de media putem vorbi de o psihoză, adică o diferență între pericolul real și pericolul exagerat de presă?
Sorin Ovidiu Vîntu: S-a anticipat lucrul acesta. În presă în general, nu mă refer doar în România, jurnaliștii sînt descalificați de mult. Social-media le-a luat locul. Evenimente reale, interpretări reale, oameni foarte inteligenți care scriu pe social-media, apar pe internet, au detronat calitatea de jurnalist autentic. Ați mai rămas foarte puțini, sînteți vreo 4-5 în toată țara. Vă numărați printre ei și n-o spun pentru un captatio benevolentiae, chiar vă respect profesional. Sînteți printre puținii.

Ion Cristoiu: În ce-a constat psihoza mediatică? Faceți-mi o scurtă analiză.
Sorin Ovidiu Vîntu: Atîta timp cît se știe că în presă există o grămadă de proști, și presa se hrănește doar din rahat și sînge, era evident c-o să muște imediat. Și nu vedeți în fiecare seară chestia aia cu „Hai să anunțăm cifrele. Cîți au mai murit”.

Ion Cristoiu: Tot dumneavoastră ați postat un clip în care spuneați că ăștia n-au dreptul să ne oblige să nu ieșim din casă. Dacă vreți să ne explicați.
Sorin Ovidiu Vîntu: E vorba de arest la domiciliu. Doar printr-o hotărîre judecătorească mă poți ține arestat la domiciliu. Iohannis, Orban ei trebuie băgați la pușcărie pentru un abuz formidabil. Dar cine s-o facă?
Ion Cristoiu: Da, domnule Sorin Ovidiu Vântu, dar și francezii au stat în case, care se spune că e patria libertății. Ei cum au stat? Cum se face că această planetă, atît de înnebunită după drepturile omului, a acceptat într-o noapte să i se limiteze drepturile?
Sorin Ovidiu Vîntu: Domnule Cristoiu eu n-am spus că francezii sînt mai deștepți decît noi, hai să fim serioși. Duceți-vă în satele sau micile orășele din Franța vedeți cîtă prostie e. Undeva planeta este egalizată sub semnul prostiei. Nu se mai citește, se stă pe social-media unde toți cretinii își exprimă, mă rog dreptul lor, își varsă năduful și e mai bine așa decît să iasă în stradă. Deci presa serioasă s-a decredibilizat total, nu mai există practic.

Ion Cristoiu: În clipul „Există viață după coronavirus”, cred că spuneți în ironie, pentru că văd că există viața grea, vă refereați la un moment dat la infracționalitate, de fapt la creșterea infracționalității, dacă vreți să vă explicați.
Sorin Ovidiu Vîntu: Au venit de afară în milionul ăsta jumătate toți infractorii noștri, mîndria noastră, au revenit la Patria-mumă. Plus infractorii care există în România. Vor face ravagii, mai ales cei care au venit din străinătate, n-au că mînca, dragule. Vor face ravagii. Deci la ora actuală Serviciul Român de Informații, Serviciile Armatei, serviciile Poliției toate trebuie să fie concentrate pe locurile unde se grupează la ora actuală lumea interlopă și să le destructureze rapid clanurile. Una e să te atace unul și alta e să te atace o bandă. Mă rog.

Ion Cristoiu: Va face față statul român, că dumneavoastră aveați acea formulă, „întăriți-vă statul” este statul român suficient de tare ca să facă față acestui val de creștere a violenței?

Doar statele slabe sînt abuzive

Sorin Ovidiu Vîntu: Un stat care s-a comportat atîția ani abuziv, a arătat o slăbiciune imensă, doar statele slabe sînt abuzive, domnule Cristoiu. Nu, nu va face față.
Ion Cristoiu: Nu asta e o maximă, chiar e o zicere bună, așa este statele slabe sînt abuzive. Spuneți-mi de ce și din închisoare ați fost foarte dur cu clasa politică românească, de ce și care ar fi slăbiciunile clasei politice la ora actuală?
Sorin Ovidiu Vîntu: Domnule Cristoiu dați-mi un singur exemplu de politician pe care dumneavoastră l-ați vota cu amîndouă mîinile. Măcar cu o mînă, nu cu amîndouă.
Ion Cristoiu: A, nu e nici unul.
Sorin Ovidiu Vîntu: De ce mă întrebați.
Ion Cristoiu: Păi care e cauza? E urmarea acțiunii Binomului ?
Sorin Ovidiu Vîntu: A, nu. Ce treabă are binomul că parlamentarul cutare sau premierul cutare e un dobitoc? Hai să fim serioși.

Ion Cristoiu: De ce n-avem elită politică domnul Sorin Ovidiu Vântu?
Sorin Ovidiu Vîntu: Începuse să se construiască, să se contureze, în momentul în care a venit uraganul peste România, au distrus toate centrele de putere, au fost arestați oameni politici, oameni de afaceri, locali, centrali. Ăsta a fost un plan, dacă vrei să cucerești o țară îi distrugi elita, îi distrugi ce are mai tare. Da să sărim peste asta. Dragule, oamenii ăștia nu știu carte, n-ați văzut o grămadă dintre ei nu știu să vorbească românește, cum să mă conducă unul ca ăsta pe mine, dragule? Nu viziune, nu cultură economică, nu cultură politică, nu cultură de orice fel. De aceea am decis să sprijin apariția a șase noi partide politice, nu unul, șase. Eu nu intru în politică, nu mă interesează, am destui bani, am siguranță și alimentară, dacă vreți, dar îi finanțez după ce-i învăț eu carte. Clubul ăsta de business și politică asta își propune să învețe carte un număr cît mai mare de oameni. Să-i învețe politică și business, nu există, domnule Cristoiu, să faci politică de anvergură fără să fi trecut clasa de business și să știi business. Cum nu poți face business de anvergură, nu cîrciumoare și buticuri fără să ai susținere politică. E o realitate la nivel mondial. De ce tăcem? De ce ne facem că nu știm?

Ion Cristoiu: Am văzut textul dumneavoastră în legătură cu Clubul de business și politică. Sînt aproape sigur că printre postările răutăcioase au fost și cele care v-au zis dacă nu cumva e un FNI? Au fost, ca să vă supăr?
Sorin Ovidiu Vîntu: Nu, nu mă supărați.
Ion Cristoiu: Dumneavoastră cum ați răspuns?
Sorin Ovidiu Vîntu: Domnule Cristoiu o țară are nevoie și de proști. Dacă n-ar exista nu ți-ar mai săpa nimeni grădina, nu ți-ar mai desfunda nimeni canalizarea. E bine să fie, decît să sară cu ciomagul în stradă mai bine să înjure pe internet.

Am căzut într-o capcană care mi-a fost întinsă ca ultimul prost

Ion Cristoiu: Spuneți-mi, așa ca să fie incomod pentru dumneavoastră, am studiat t felul în care v-a lucrat Sebastian Ghiță, mai țineți minte? Cum de v-a putut lucra pe dumneavoastră Sebastian Ghiță în afacerea cu Realitatea?
Sorin Ovidiu Vîntu: În momentele mele de naivitate, asta e.
Ion Cristoiu: Recunoașteți?
Sorin Ovidiu Vîntu: Evident. Așa cum am mai spus-o, am căzut într-o capcană care mi-a fost întinsă ca ultimul prost. Asta e.
Ion Cristoiu: Au fost și Serviciile care au pus la cale asta?
Sorin Ovidiu Vîntu: Cum adică dacă au fost și serviciile? Idioții din SRI au făcut toate operațiunile. Cum adică dacă au fost și serviciile?

Ion Cristoiu: Că tot nu ne aude nimeni spuneți-mi nu cumva vi s-a părut Sebastian Ghiță mai prost decît e? Adică ce teatru a jucat să vă tragă pe dumneavoastră pe sfoară, că dumneavoastră erați greu de tras pe sfoară?
Sorin Ovidiu Vîntu: Faceți în general o cercetare jurnalistică foarte amănunțită. Am explicat lucru ăsta. Mi-a spus că trebuie să arate că e dușman cu mine domnului Blejnar, că altfel domnul Blejnar îi execută toate companiile. Și vrea să-i prezinte o dovadă lui Blejnar, conform căreia noi sîntem dușmani. Și atunci i-am zis, să facem o înregistrare în care eu să-l ameninț, să-l sperii. Asta a fost tot. Am încercat să le dau o mînă de ajutor. Am fost un papagal. Se întîmplă.

Ion Cristoiu: Ați mai da mîna cu Sebastian Ghiță acum?
Sorin Ovidiu Vîntu: E o victimă și el, săracul.
Ion Cristoiu: Parcă ați fi în Săptămîna Sfîntă…
Sorin Ovidiu Vîntu: A, nu, nu, să ne înțelegem nu-l iert, stați ușor, banii trebuie să mi dea.
Ion Cristoiu: Banii? Are să vă dea mulți?
Sorin Ovidiu Vîntu: Destui.

Ion Cristoiu: Dumneavoastră ați crezut vreodată în Contele de Monte Cristo? Adică un om iese din celulă și se gîndește după 20 de ani să se răzbune, credeți că e posibil așa ceva?
Sorin Ovidiu Vîntu: Da cum să nu, da cum să nu, este elementar. Cînd cineva te-a nedreptățit nu poți trece peste asta.

Ion Cristoiu: În afară de acest club, ce veți face în continuare?
Sorin Ovidiu Vîntu: Acest club.
Ion Cristoiu: Poftim?
Sorin Ovidiu Vîntu: Dumneavoastră nu realizați importanța acestui club.
Ion Cristoiu: Ba da, realizez, dar poate mai faceți și altceva. Știți de ce întreb? Pentru că am văzut la unii confrați speranța că dumneavoastră veți face din nou un trust de presă. Veți mai face?
Sorin Ovidiu Vîntu: Domnule Cristoiu, ești în România, cu cine să fac? Cu dumneavoastră și cu cine? Ar mai fi 2-3, dar e insuficient pentru o televiziune puternică.
Ion Cristoiu: Ca proprietar de media, îmi puteți spune de ce-a decăzut așa de tare presa?
Sorin Ovidiu Vîntu: Motivele sînt financiare.
Ion Cristoiu: În sens?
Sorin Ovidiu Vîntu: Toți proprietarii aceștia de presă, îmi cer iertare de la dumnealor, sînt niște proști. În loc să-și folosească influența politică să treacă prin Parlament o lege conform căreia cabliștii trebuie să le plătească conținutul, se mulțumesc cu mici ciubucuri, mici contracte de publicitate. N-au creier. Deci de vină sînt patronii de presă pe care nu-i duce capul cum să-și optimizeze influența pe care o au în societatea românească. Vai de capul lor. În mod normal cabliștii trebuie să plătească conținutul, conținutul este o marfă care pe mine mă costă bani, ți-o dau ție și tu încasezi banii rezultați în urma muncii mele. Nu e corect. Tot ce se cheamă Discovery, pentru a putea fi luat Discovery cabliștii plătesc cîțiva cenți per abonat. Păi cum adică ca să nu preiei Antena 3, România TV, B1, Digi, chiar dacă e patronului, toate astea trebuie să încaseze bani de la cabliști. Este o aberație ce se întîmplă, o prostie monumentală a proprietarilor de presă. Neavînd bani, încearcă să obțină rating prin metode extrem de joase și în felul acesta s-au deprofesionalizat valori, valori. Am lucrat cu niște profesioniști excepționali construind trustul Realitatea. Aproape toți, cu o singură excepție, au decăzut profesional. Să facă rating și să obțină niște mărunțiș, în loc să-și asigure existența din banii plătiți de cabliști. Așa funcționează lucrurile în mod normal, în mod logic.

Ion Cristoiu: Deci credeți că goana după rating duce la căderea presei?
Sorin Ovidiu Vîntu: Dragul meu, dacă te consideri presă de quality nu dai creierii ăia zdrobiți pe șosea, hai să fim serioși! Nu te hrănești din rahat și sînge. Hai să fim serioși! Asta nu e presă, dragă. Prefer să vizitez internetul unde sînt și o grămadă de oameni deștepți, am văzut niște postări excepționale, decît să mă uit la televizor. Credeți-mă rar mă mai uit la televiziunile de știri. La dezbateri niciodată, la jurnale mă mai uit, dar la dezbateri niciodată.

Ion Cristoiu: Credeți că internetul va lua locul presei clasice?
Sorin Ovidiu Vîntu: L-a luat deja.
Ion Cristoiu: În ce sens, spuneți-mi?
Sorin Ovidiu Vîntu: Generația 20-40 stă pe internet, moșnegii stau pe televiziunile de știri, cam asta e situația.
Ion Cristoiu: Mă miră că pentru postarea aia a dumneavoastră în legătură cu conspirația nu v-au suspendat. Explicați-mi și mie de ce este interzis pe această planetă să spui că criza Coronavirus e o conspirație?
Sorin Ovidiu Vîntu: Forțele implicate în această manipulare, Excelență, domină planeta. Normal să poată opri ce nu le convine. Faptul că am făcut eu niște comentarii nu-i deranjează absolut deloc, nu sînt persoana care poate îndemna la o revoluție la nivel planetar. Nu-i deranjează.

Băiețașii ăștia din politică gîndesc doar în cicluri electorale

Ion Cristoiu: Relansarea economică cum o vedeți?
Sorin Ovidiu Vîntu: Excelență eu aș angaja un economist mare, un finanțist mare, un ministru al Agriculturii mare. Aș angaja specialiști. După cum bine știți, domnule Cristoiu, eu lucrez cu experți. Valoarea mea și valoarea business-urilor mele a constat în valoarea echipelor pe care am știut să le construiesc. Eu nu sînt deșteptul pămîntului, m-am înconjurat de oameni mult mai deștepți decît mine. Același lucru ar trebui să-l facă și Parlamentul României. Să angajeze experți autentici, să le creioneze un plan economic și să-l pună în aplicare. Din nefericire, băiețașii ăștia din politică gîndesc doar în cicluri electorale. Atît. Din patru în patru ani. Mintea lor nu-i duce mai departe de această perioadă de timp. De-aia nu pot gîndi. Nici nu se poate întîmpla în România un miracol, o revenire a acestui stat și a acestei țări. Pe timpul lui Ceaușescu România era o țară formidabil de puternică din punct de vedere economic și chiar politic, la nivelul planetar. Pentru că avea o căpetenie. Așa cum era el, era o căpetenie. Astăzi, uitați-vă și dumneavoastră în ce hal… Cine conduce România domnule Cristoiu? Știți, îmi puteți spune?
Ion Cristoiu: Eu v-aș replica în sensul că pînă la urmă în democrație asta este blestemata dependență de vot, nu?
Sorin Ovidiu Vîntu: Domnule Cristoiu, domnule Cristoiu, Puterea nu se împarte, Puterea este deținută de o singură mînă, nu e tiranie. Trebuie să fie, evident, niște legi care să revină la o adică, se compenseze sau să anuleze o decizie idioată a unei căpetenii. Dar puterea de zi cu zi trebuie exercitată de o singură persoană. Un tip cu viziune. Și acum avem. Puterea în România e exercitată de Iohannis. Un profesoraș de fizică de liceu de provincie, ăsta conduce o țară de 20 de milioane, domnul Cristoiu.

Ion Cristoiu: De ce sînteți așa supărat pe Klaus Iohannis, mai supărat decît mine?
Sorin Ovidiu Vîntu: N-am nimic cu el dar credeți-mă că îl prefer pe gunoiul ăla de Băsescu lui Iohannis. Măcar ăla avea o viziune, tîmpită, greșită, dar avea și avea puterea s-o pună în practică. Ăsta n-are nimic, dragă. Mai ales, reține, în situație de criză majoră trebuie un bărbat puternic și destupat la creier, așa ca mine. Evident, nu intru în politică, n-am de gînd să conduc nimic, să ne înțelegem, dar un tip de genul meu. Asta e nevoie.

Ion Cristoiu: Cum de n-a putut să fie Klaus Iohannis numărul unu în această criză? Erau toate condițiile, nu-i așa? Facem o analiză la rece.
Sorin Ovidiu Vîntu: Eu sînt un pătimaș în general, dacă detest un individ nu stau să-l analizez. L-am văzut, l-am evaluat, e un personaj care n-are ce să caute în politică și-n fruntea țării românești.
Ion Cristoiu: Ați ajuns să-l apreciați mai mult pe Traian Băsescu?
Sorin Ovidiu Vîntu: Evident, diferență colosală între cei doi. Chiar dacă Băsescu e un gunoi, din punct de vedere intelectual îl depășește net pe Iohannis.

Ion Cristoiu: După 30 de ani de postdecembrism, care este omul politic pentru care aveți aprecieri, pe care-l considerați că a fost un om politic? ?
Sorin Ovidiu Vîntu: Sînt doi: Ion Iliescu și Adrian Năstase.
Ion Cristoiu: De ce?
Sorin Ovidiu Vîntu: Ion Iliescu a ținut țara întreagă și Adrian Năstase a băgat România în NATO și în Uniunea Europeană.
Ion Cristoiu: Și după asta, nu e nici unul?
Sorin Ovidiu Vîntu: Eu nu văd. Și stați să ne înțelegem, am coborît foarte mult standardele în ultima vreme, și chiar la standardele scăzute nu văd pe nici unul. De aia trebuie schimbați toți, dragă. Trebuie crescută o generație nouă de politicieni, trebuie schimbat sistemul politic în România. Aberația asta cu așa zisa democrație trebuie înlocuită cu un alt sistem politic, care să funcționeze. Partidele trebuie să vină cu proiecte atunci cînd vor să fie votate. Proiecte pe care să și le respecte dacă vor cîștiga alegerile. Să aibă respect pentru ăla care le dă votul. Să știe că ajung acolo să cîștige și ei, dar dintr-o sută de lei ei cîștigă 2 lei, 98 de lei cîștigă restul nației. Oamenii trebuie educați pentru politică. Să știe ce responsabilități au acolo. Puterea fără responsabilitate este un dezastru. Nimeni, în afară de cei doi, nimeni dintre cei care au condus această țară nu și-au asumat și responsabilitatea actului puterii.

Ion Cristoiu: Am vorbit despre postările dumneavoastră din perioada închisorii, e ușor, e greu să ai postări pe Facebook și blog din închisoare?
Sorin Ovidiu Vîntu: Nu. Îmi scriam materialele și le dictam fiului meu care le printa și le trimitea administratorului de cont. Simplu ca bună ziua.
Ion Cristoiu: N-aveați internet la închisoare?
Sorin Ovidiu Vîntu: Excelență, totuși, e pușcărie.

Ion Cristoiu: Spuneți-mi așa dacă ați scrie o carte de memorii
Sorin Ovidiu Vîntu: Am scris-o deja.
Ion Cristoiu: Și cînd o publicați?
Sorin Ovidiu Vîntu: La momentul oportun.

Ion Cristoiu: Ce dobîndește un om ca dumneavoastră, care era puternic, după experiența închisorii?
Sorin Ovidiu Vîntu: Domnule Cristoiu, sînt un om cu un psihic extrem de puternic. Nu m-a afectat absolut deloc, dar absolut deloc. Evident am înaintat în vîrstă, anumite probleme de sănătate s-au agravat, dar atît. Se agravau și dacă eram acasă.

Ion Cristoiu: În interviurile pe care le-am avut unii interlocutori au spus că această criză a arătat cît de mic e omul în raport cu Natura, cu Dumnezeu. Dumneavoastră ați tras vreo concluzie din această criză?
Sorin Ovidiu Vîntu: Mi s-a confirmat, ceea ce știam cu toții, cît de ușor e de manipulat omul. E atît de ușor de manipulat. Stați în casă, noi nu ne vedem față în față, toată România stă în casă. Adică ați acceptat în mod incredibil un abuz la adresa libertății dumneavoastră.

Operațiunea se va numi Clubul de Politică și Afaceri SOV

Ion Cristoiu: Spuneți-mi mai multe lucruri dar practice despre acea inițiativă a dumneavoastră.
Sorin Ovidiu Vîntu: Deci operațiunea se va numi Clubul de Politică și Afaceri SOV. Voi lansa pe internet o testare națională psihologică pentru cei care vor să aplice. Un test de IQ.
Ion Cristoiu: Să luăm pașii. Cine vrea trebuie să aplice. Veți avea un formular? Pașii practici.
Sorin Ovidiu Vîntu: Practic aplici pentru testul respectiv, răspunzi la întrebările de acolo, ele sînt într-un server, niște specialiști fac profilul psihologic, determină IQ-ul fiecăruia în parte, primii 20, cei mai deștepți 20 vor lua loc într-o clasă unde niște traineri, niște profesori le vor explica, ei vor învăța niște lucruri. Nu cum se învață la școală ci într-un mod cu totul și cu totul practic, nu teorie. Vor învăța economie, psihologie, sociologie, logică, chestiile esențiale din aceste materii.
Ion Cristoiu: Am remarcat Logica. De ce Logica?
Sorin Ovidiu Vîntu: Nu logica Aristotelică, măcar logica formală, hai să ne înțelegem.
Ion Cristoiu: Măcar să gîndească logic.
Sorin Ovidiu Vîntu: Dacă nu ești capabil să gîndești, ce cauți în business sau în politică? Trebuie să înveți să gîndești. Lecții de business, rețineți nu să facă business, lecții de business, business îi învăț eu. Eu pentru 20 de minute îi voi învăța ce trebuie să știe ca să aibă succes în business. Deci îi învăț afaceri, nu cum să facă un plan de afaceri, ăla îl găsesc peste tot. Carismă și un tip extrem de antipatic poate învăța să fie agreabil. Deci tot ceea ce este nevoie pentru un om să facă politică sau afaceri la nivel național.
Ion Cristoiu: Online va fi toată?
Sorin Ovidiu Vîntu: Deci va avea sala de 20 de studenți, de cursanți, va avea un profesor care va vorbi cu ei, le va explica, și totul va fi în on line.
Ion Cristoiu: Cît va dura școala?
Sorin Ovidiu Vîntu: Trei luni.
Ion Cristoiu: Și după ce termină care e afacerea?
Sorin Ovidiu Vîntu: Poftim?
Ion Cristoiu: Care e afacerea, după ce termină?
Sorin Ovidiu Vîntu: După ce termină, pentru cei care au ideile și s-au pregătit și îi văd că sînt cei mai deștepți și vor să facă business le pun la dispoziție bani să facă business, le deschid niște companii. Eu luîndu-mi 30% din fiecare companie. Pentru cei care vor să facă politică le pun la dispoziție tot ce înseamnă resursa clubului ca să facă politică. Voi sprijini apariția a șase noi partide politice, nu unul singur, ci șase. Cu speranța ca în 2024 oamenii pe care-i cresc eu să-i măture pe ăștia și să ia puterea în România știind deja ce au de făcut.

Ion Cristoiu: Pe această scenă politică, de la extrema dreaptă la extrema stîngă, partidele acestea unde se situează? În centru? La Stînga? La Dreapta?
Sorin Ovidiu Vîntu: Fiecare își va face partidul, deci după învață politică va vedea dacă e de Dreapta, dacă e de Stînga, dacă e de Centru. Și un lider își va face partid de Dreapta, de Stînga, de Centru.

Ion Cristoiu: Mă uit la guvernarea PNL, teoretic de Dreapta, n-aveți impresia că postdecembrist noi n-am avut guvernări de Dreapta, liberal-capitaliste?
Sorin Ovidiu Vîntu: Ba a fost unul, a lui Tăriceanu.
Ion Cristoiu: Da?
Sorin Ovidiu Vîntu: Un guvern de Dreapta autentic.
Ion Cristoiu: Care a luat măsuri. Acesta de ce nu ia măsuri de Dreapta?
Sorin Ovidiu Vîntu: Păi nu știe. Habar n-are ce e Dreapta.

PSD-ul n-are personalități

Ion Cristoiu: Partidului Social Democrat ce șanse îi mai dați de specialist în PSD?
Sorin Ovidiu Vîntu: Excelentă. Cu unul ca Ciolacu în frunte ce pretenții ai? Culmea, culmea Dragnea, așa hulit, înjurat, a fost singurul lider autentic de Stînga în România, după Adrian Năstase. Lider puternic, cu viziune. Ăla, cum îl cheamă, ministrul de Finanțe, îmi scapă acum.
Ion Cristoiu: Teodorovici?
Sorin Ovidiu Vîntu: Așa și Vâlcov au venit cu Ordonanța 114, bijuterie pentru țara românească pe care idioții ăștia au anulat-o. Dragule, PSD-ul n-are personalități. Singurul om de acolo care e specialist într-un domeniu este Iulian Iancu, e un om pe energie. Ăla ar trebui să se ocupe de portofoliul energiei, indiferent de guvernare, pentru că e profesionist. Știe ce are de făcut. Și mai era, rețineți, Dan Ioan Popescu, foarte bun și ăla, cu viziune într-adevăr. Păcat c-a fost cam lacom.

Ion Cristoiu: PNL spuneți e partid de Dreapta sau de Stînga?
Sorin Ovidiu Vîntu: E o adunătură de … care n-are nici o legătură.
Ion Cristoiu: Adunătură?
Sorin Ovidiu Vîntu: Are doar un tip, dar nu se identifică nici un mod cu acel tip. Este o adunătură de, știu eu, funcționărași politici.

Ion Cristoiu: Ați avut o postare șocantă în care pledați pentru RomExit. De ce să iasă România din Uniunea Europeană?
Sorin Ovidiu Vîntu: De ce să rămînă?
Ion Cristoiu: Vă întreb?
Sorin Ovidiu Vîntu: De ce să rămînă, Excelență?
Ion Cristoiu: Pentru că, ca să mă exprim în termenii lui Klaus Iohannis, ne dau niște bani.
Sorin Ovidiu Vîntu: Care bani?
Ion Cristoiu: Asta cam așa e? Întrebați-l pe el.
Sorin Ovidiu Vîntu: Dragul meu Uniunea Europeană este o construcție care n-are nici o legătură cu ideea fundamentală pornită de la vechii francmasoni. N-are legătură. A fost modalitatea prin care nemții au putut să-și anexeze, fără să tragă un foc de pistol, întreaga Europă. Culmea s-a ajuns pînă acolo încît ne rugam de nemți „Luați-ne și pe noi?” Ce ne-au dat acolo. Ce-am cîștigat acolo? Ne-au ras toate bogățiile, alea pe care le puteau rade, ne-au luat toată forța de muncă și nu ne-au dat absolut nimic în schimb, ba ne-au dat: Diktate. Diktate, Excelență. Poate vă mai amintiți termenul. Inadmisibil. Cît de proști pot fi politicienii români să accepte toate lucrurile astea? Cît de proști?

Ion Cristoiu: Vorbeați în postarea aceasta „Există viața după coronavirus” și de faptul că ar trebui să folosim acest prilej pentru a dezvolta agricultura.
Sorin Ovidiu Vîntu: Domnule Cristoiu, industrializarea agriculturii.
Ion Cristoiu: Da, așa e.
Sorin Ovidiu Vîntu: Produs agricol industrializat, dragul meu, ăla e plus valoarea, ăla aduce profituri imense. Trebuia să citiți capitolul 62 din blogul meu, Proiectul SOV, proiectul meu de țară. Și acolo aveți o descriere clară cu cifre, cu tot ce aveți nevoie să vedeți ce trebuie făcut în România. Privește toată națiunea și tot statul acel proiect. E o capodoperă, păcat că… nimic. Repet că eu cînd am făcut orice afacere m-am înconjurat de oameni supercalificați și superdeștepți. Am lucrat cu idei de-ale lor, am avut forța să le pun în practică, și ei m-au ajutat să le pun în practică. În spațiul public au apărut o grămadă de oameni de bună credință cu numeroase idei. Nimeni nu le-a luat în seamă. Bă chiar așa deștepți o fi ăștia că nu mai există nimeni mai deștepți decît ei? O grămadă de idei, lasă proiectul meu, nu s-a preluat nici o idee din spațiul public și sînt o grămadă, valoroase. Adică, cît de cretin să fii să nu te adapi de la înțelepciunea altuia? Am avut de învățat aveți cuvîntul meu de onoare și de la menajera mea. A venit cu o chestie care mi-a străfulgerat, am făcut o conexiune și am găsit… nu se poate să nu citești, să nu evaluezi bă o fi bună ideea asta?
Ion Cristoiu: Da, trebuie spus telespectatorilor că asta e o formulă extraordinară, industrializarea agriculturii dumneavoastră spuneți că în fiecare localitate, sat, să fie o mică industrie alimentară.
Sorin Ovidiu Vîntu: Absolut din ce produce acolo să industrializeze. Produce fructe face conserve de fructe, face compoturi și vinde compoturi, nu vinde mărul sau cireșica, sau sucul.

Ion Cristoiu: De ce 30 de ani n-am putut să facem?
Sorin Ovidiu Vîntu: Dragul meu prieten pentru că nu gîndește nimeni. Toți care vin la putere se gîndesc cum să fure mai mult, să-și asigure toată … și să-și facă bani pentru toată existența că știu că nu mai pupă acolo. Nimeni nu gîndește pentru alegător, pentru tîmpitul care l-a votat. Îi doare fix în cur. Vă rog să mă iertați.
Ion Cristoiu: Am înțeles, pe internet e permis.
Sorin Ovidiu Vîntu: Eu nu-mi permit totuși, mi-a scăpat, îmi pare rău, îmi cer iertare de la cei care ne urmăresc și de la dumneavoastră.

Ion Cristoiu: Credeți că din politicieni românii au învățat ceva din această perioadă?
Sorin Ovidiu Vîntu: Absolut nimic și asta foarte încet.
Ion Cristoiu: De ce n-au învățat?
Sorin Ovidiu Vîntu: Cum să mă explic: nu au creier și asta e foarte simplu. Ajung niște proști să conducă 20 de milioane de români. Nu se poate așa.

Avem avantajul, nefiind Uniunea Europeană că putem să tipărim monedă

Ion Cristoiu: Printre ultimele întrebări: care va fi principalul aspect al crizei economice care va urma la noi?
Sorin Ovidiu Vîntu: Bănuiesc că va trebui să batem monedă. Avem avantajul, nefiind Uniunea Europeană că putem să tipărim monedă. Cred că ăsta e primul lucru care trebuie făcut. Să se genereze o hiperinflație și, păcat că domnul Mugur Isărescu e prea bătrîn ca să mai înțeleagă jocul tinerilor, România trebuie să-și lanseze o criptomonedă. O monedă care să funcționeze paralel cu leul românesc, astfel încît să fie un control al inflației. Prin criptomonedă poți controla inflația în așa manieră încît ea să devină motor de dezvoltare. Avem niște șanse uriașe, domnule Cristoiu, trebuie un șef, trebuie un lider. Un cap care să pună în practică să bată cu pumnul și să spună faceți asta, faceți asta, și să se înconjoare de specialiști, dragule, de profesioniști autentici. A ajuns România să fie condusă de Streinu-Cercel, băiatul ăla de la ONU nu mai știu cum îl cheamă. Eu îi foloseam acolo să-mi scrie o hîrtiuță, mă uit să văd despre ce e vorba dar deciziile le iau eu, nu mi le ia un medic, cu toată dragostea, ce-i atîtea osanale la medici, îi pupăm în cur. Sînt o grămadă printre ei, domnule Cristoiu, care habar n-au de meserie, ce fac le ridic osanale. Ajung să fiu condus de Rafila, de Cercel, de cum îl cheamă, mai este unul, cum îl cheamă? Arafat?
Ion Cristoiu: Raed Arafat, da.
Sorin Ovidiu Vîntu: Mi-e simpatic. A construit ceva, dar pînă la un punct, dragul meu. La nivelul ăsta omul și-a atins de mult treapta incompetenței maxime. Eu n-am nevoie de el decît să-mi scrie pe o hîrtie niște fapte și niște consecințe, atît. Deciziile le iau eu politic, nu ia Rafila decizii în locul meu… N-am nimic cu oamenii ăia, să ne înțelegem, dar n-au calificarea să mă conducă. Au altă calificare. Și între noi fie vorba, bîjbîie de-ia naiba și ăștia. Hai să fim serioși. Experții sufletului.

Ion Cristoiu: Dumneavoastră spuneți că în această perioadă de criză de fapt au condus doctorii și nu politicienii?
Sorin Ovidiu Vîntu: Și niște doctori, mă iertați, slab pregătiți profesional. Îmi cer scuze de la ei. Adică dacă venea domnul Rafila cu un tratament sau cu un vaccin da, îl aplaudam. Dar cu cea venit? Cu niște vorbe pe care le-a preluat de pe la ONU, de pe la Uniunea Europeană. Adică după 15 mai ies în stradă trebuie să-mi pun botniță. Domnul Cristoiu, cît de proști să fim? Cît de proști să fim.
Ion Cristoiu: Nici dumneavoastră nu vă plac aceste botnițe.
Sorin Ovidiu Vîntu: Odată că nu ajută la nimic. Doi, cum mai văd eu femeia aia dacă-mi place sau nu-mi place?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

67 comentarii pentru articolul „Sorin Ovidiu Vîntu: Statul român nu va face față creșterii violenței din perioada de după Coronavirus”

  • cind ceasul se opreste,
    problema e ori de la ceas, ori de la timp, ori de la ochii care privesc limbile.

  • De la sov ajunserati la sua, germania si china. Si eu stationez in zona asta de mult timp. De exexmplu de patru luni de zile ma intreb cine a produs covidu si la raspandit in omenire? Oscilez intre cele trei cu prevalenta spre germania. Voi ce ziceti?

  • Sa ma bucur? Sa nu ma bucur? Ah, dar nehotarat mai sunt! Mai bine sa ma multumesc cu ce avem inca, adica cu „libertatea” de a spune orice ne trece prin minte si cu orice fel de cuvinte, pe acest blog. O fi si asta o pacaleala? Totul e posibil. Ca poate aici poate fi si o supapa, dar si o stare a natiei care intereseaza pe unii.

    Dar eu voiam sa pun o intrebare maestrului. De ce „gandurile lui Cristoiu”? Adica mai multe intrebari imi pun mie. Ce gandeste Cristoiu? Unde sunt gandurile lui Cristoiu in lunga procesiune de interviuri in care sunt de fapt revelate gandurile intervievatilor si nu ale maestrului? Are ceva in gand Cristoiu cand pune intrebari? Adica sigur are, dar ce? Nu ne ramane decat sa aflam buchisind intrebarile si nu neaparat raspunsurile? Poate. Chiar, ce aveti de/in gand maestre?

  • Maestre, v am cunoscut cu multi ani in urma , vreo 25 la numar,si v am apreciat in tot acest timp ptr articolele si pozitia dvs in fata unei societati in care pana nu de mult democratia a insemnat, smecherie ,spritzuri, si mai ales tupeu.
    Cu tot respectul muncii dvs. de jurnalist, nu pot fi de acord cu interviul unui escroc mioritic tocmai la iesire “excelentei sale” de la Universitate!
    Nu fac parte din “generatia online “, mai degraba din cea care a renuntat de ceva timp sa se uite chiar si la televizor, de aceea ,stau si ma tot intreb cum un escroc marunt care a tepuit mii de oameni din “alta generatie”are tupeul sa se adreseze urmatoarei “ generatii” in postarile domniei sale, si sa mai fie si promovat de oameni cu notorietate?!?
    Stim cu totii ca tupeul si decenta nu pot sta la aceiasi masa ,dar totusi, din respect ptr “generatia tepuita” escrocul e cel care ar fi trebuit “sa obtina cu greu interviul” cu dvs.si nu invers!

    • Ba Horatiu, nu i-ai vandut tu cumva lui Vintu o televiziune de sport, ceva? Ce s-a intamplat, nu ti-ai luat toti banii?

    • D-nu Cristoiu,
      Excelenta,

      Ati consumat atata cerneala ca sa aflam ca cel mai mare tepar al Romaniei postdecembriste se crede un Mesia? Si ca in loc de alba-neagra de la FMI, ne propune acum o criptomoneda!?

      Putina decenta maestre… Sunt blonda si am doar un neuron, dar imi pare suficient.

  • Doi oameni foarte destepti si romani, in dialog. Avem ce invata de la acestia. Rau a mai ajuns Romania cand am avut nostalgia lui Ceausescu si acum ducem dorul lui Dragnea.

    • Ba nu , bă Iuliene , uite c-am greșit cînd te-am apreciat , e mai bine să nu ducem dorul lui Dragnea , care mi-a mărit mie salariul cu 300 % și pensia lu Mama cu 60 % , i-a snopit pe haștagi în 10 aug de le-a schimbat ADN-ul și a încercat , timid , să pună botniță lu Secu SRI și CACA A ( să nu uităm că pe vremea lui au zburat Coldea , Chiorbeșita și Loazăr ) , mai bine ducem dorul lui Vîntu care n-a făcut nimic , doar a jefuit vreo 2 milioane de creduli , pt care a stat la bulău cît calul lui Decebal , și emite niște enormități de finanțist retardat , că aproape-l apreciez pe diliul Cîrțu Pîrțu, prin comparație .
      Ia precizează-mi și mie cam ce-ai învățat azi de la Vîntu , eu fiind mai greu de cap și nu mă dumiresc

    • Firește că au unii nostalgia lui Ceaușescu , ăia 2 milioane care și-au pierdut agoniseala de-o viață , băgînd bani la Vîntu , sigur . Că pe vremea lui Ceaușescu , deștept au ba , Vîntu ar fi fost dus rapid la Fortul 13 Jilava și împușcat fără fasoane , nu ar fi dat sfaturi docte că ce și cum cu Statul . Că voia Să ne întărim Statul , ei bine , Statul întărit l-a băgat iute la ocnă . Mă-ntreb ce s-o fi-ntîmplat cu banii , cred că tot Statul întărit i-a luat
      Ca să nu mai zic că din cauza hoției schilodului ăstuia a murit de inimă rea săracu Dem Rădulescu , cu Dragă frate al lui , un geniu adevărat , nu un limbric fecal ca Vîntu

      • @ Gabi Serban
        Ai uitat un lucru esential: Vantu a fost omul securistilor de dinainte de ’89. Probabil ca ‘afacerile’ pentru care a fost „saltat” si „bagat la ocna” au fost instrumentate de secu. Ce s-a intamplat dupa ’89 e tot opera secu, el a fost si este doar omul de fatada.
        Am simtit o vaga „ajustare” a ideilor pe care le promoveaza, este posibil ca „papusarii” sa isi fi schimbat un pic planurile.

        • Cum adică „ am uitat”? Ba n-am uitat deloc , tocmai zisei pe undeva că într-o Schemă Ponzi de asta cinstită , cîștigă organizatorul și protectorii lui , în speță Secu , la noi .
          Boul ăla cu 8 clase , Stoica cu Caritasul lui , a mai dat vreo 20 % și la prostime , că nu era chiar așa ticălos . Între timp , lumea a evoluat , iar estropiatul SOV și Secu n-au mai dat NIMIC prostimii în 2000 , cu FNI-ul .

  • un bisnitar semianalfabet, inchis pr delapidare in vremea lui ceasca, isi da cu parerea despre economie, cultura, presa, relatii internationale… „misto”, ca sa citam din alta aratare de acelasi calibru (irinel columbeanu).
    in fond, e o tara libera…

  • In west hipertrofierea drepturilor omului a dus la zone in care politia nu intra : zones de non droit . Noi inca putem impiedica sa se constituie astfel de zone .
    Propun constituirea de echipe volante specializate de “instaurare a ordinii “ care sa se adreseze intr-un limbaj “inteligibil” , fara a fi nevoie de “ traduceri “ care pierd din forta mesajului , din subtilitati si nuante , infractorilor violenti : sfanta batuta militieneasca facuta cu simt de raspundere .
    Aceste echipe sa purceada in turnee –azi Ferentari , miine Bolintin , poimiine Tandarei si asa mai departe , cu reveniri frecvente pt “intarirea mesajului “- “repetitio mater studiorum est “. Deasemenea ar trebui sa existe si schimburi de experienta intre echipe , lectiile predate de echipa din Bucuresti sa fie predate echipei din Tg Mures , si invers si tot asa.
    Sant convins ca dupa “asimilarea” mesajului de catre „andrisant „, vom avea o tara in care sa-ti fie drag sa traiesti .
    As mai propune “rotirea politistilor “, faptul i-ar salva de la tentatia de a se “aranja “ cu infractorii . Si invers .

  • It took me a while but I finally got it. Maestre, va datorez niste scuze. In starsit am inteles care este tema emisiunii pe care o realizati. Este un freak show unde invitati toti bizarii, oferind astfel ocazia fan-ilor dumneavoastra…printre care ma numar…sa se distreze facand misteaux de cei mai sus mentionati.
    Partea trista este ca, tinand cont de cata prostie este acumulata in randul posesorilor de pasaport romanesc, rezultatul demersului dumneavoastra ar putea fi exact opusul celui scontat.
    P.S. Astept cu mult interes interviul Mestrului cu un serial killer, in care acesta din urma ne va tine lectii de compasiune si respect pentru viata omului.

    • Nu mai aștepta , vino la Univ Babeș Bolyai din Kolozsvar și o să poți să asiști la , Doamne , nu mă lăsa , cursuri de Etică !!!, ținute de , aplauze , Coldea .
      Cu acest prilej , UBB s-a acoperit cu un munte de rahat securist , cam la fel ca UE, cînd au pus-o pe dementa nazistă Chiorbeșita porcuroare mondială

      • Of, Gabi…nu mai intoarce si tu cutitul in rana. E suficient sa vezi reactiile extatice ale tepuitilor la zicerea celui de i-a last in basul gol si realizezi ca Stockholm scrie pe noi. Asa stiu ei sa reactioneze de cate ori securistoizii vechi si noi, de aici si de aiurea, le gadila epiglota cu „organul statului”: aplauda si zic ca mai vor.

  • Mie mi-a placut foarte mult când domnu’ Vântu se arata foarte suparat pentru ca au fost închiși politicieni corupti. Si apoi, mi-a mai placut tot foarte mult când, dupa doua minute, dânsul este la fel de suparat la constatarea ca politicienii zilelor nostre nu-s în stare decât de furaciune! 🙄 😯
    Vorba postacului diliu, daca nu gresesc: „sa-mi trag un lemn”! :mrgreen: 😛

  • Hei, domnu’ Luca Bortot, plimba ursu’, ca ai greșit site-ul! Tupeu tipic…

  • Alo, domnule cib! Pamântul catre cib!
    Intra, domnule, si te desfasoara, ca SOV ti-a ridicat mingea la fileu de nu-i adevarat! Sau ti-o ridicase înainte, de unde coincidenta ideilor tale conspirationiste cu cele ale vizionarului SOV, mare amator de science-fiction.

    • 😎 😆

      • Cib nu s-o fi trezit înca din betia de acum doua zile. :mrgreen:

        • Incearca vaccinul cu dezinfectant sau alcool contra Coronavirus prescris de catre Marele Vraci Universal Trump,savant de renume Intergalactic,Marele Tata Rosu La Par. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

        • ada, eu nu cred ca cib este betiv. Desi ne dam replici enflammées câteodata, sper sa fie sanatos si sa nu aiba probleme cu inamicul Covid-19, parce que c’est inhabituel qu’il s’absente.

  • În afectiunea lui psihica si-n nemernicia lui arhicunoscuta, SOV ramâne totusi un personaj interesant, desprins parca din drama psihologica „Inteligentul bandit prins ca ultimul prost”.
    Sa fim seriosi, cine îl ia în serios pe omul care se pretinde ” cel mai destept din tara, oglinda, oglinjoara”, dar, care nu a stiut sa fure în mod inteligent si, drept consecinta, si-a petrecut o buna parte din viata în puscarie. În rest, are dreptate ca si altii, avem o clasa politica execrabila, pe asta o avem, cu ea defilam, noi tragem ponoasele.
    .
    P.S. Domnule Cristoiu, daca i-ati fi luat interviu lui Serban, postacul-gândac care stie sa se laude si sa minta mai ceva ca SOV, ar fi fost tot aia si nu v-ati mai fi pierdut timpul cu demersuri diplomatice ca sa-l agatati pe Vântu pentru un interviu.

    • 😎 😆

    • Io , Ghiorlanco , dau interviuri pe aici de fo 4 ani , un roman am scris , și o fac benevol , Titanul nu trebuie să se ostenească decît să mai șteargă din ele . Apropo , ai văzut că ți-au dispărut zeci de comentarii savante , spre fericirea grohăită a Ăzii care , de încîntare că au dispărut și de-ale mele , nu mai ține cont că ți-ai luat și tu Ue cu aceeași ocazie .
      Ce-mi place mie de voi , cuplul comic al blogului , aia se bucură că te-a blocat , iar tu o bagi dans la merde , făcînd-o proastă , doar din plăcerea de a mă băga pe mine . Și pe Cib .
      Cum proștii sînt acea categorie socială care-s mereu fericiți , adică săraci cu duhul , nici tuta asta nu s-a prins și s-a băgat singurică și mai adînc în merde cu savoir -faire -ul tău , he , heeee…

      • Ioi, potaie, da’ ce nervoasa esti! Ia spune tu aici, în fata adunarii postacilor, câti bani ai pierdut în afacerea lui Vântu si câti ai câstigat în cealalta, a lui Stoica! Sa nu minti, doar stim toti ca nu-ti sta în caracter!

        • N-am băgt la FNI , era la Buc , nu aveam niciun control , nici măcar informații nu aveam , și doar nu era să mă iau după Dem Rădulescu , care a pus botul la escrocul ăsta schilod și zicea Dragă frate …
          La Caritas , după ce mi-a trecut uimirea că la o schemă Ponzi evidentă pun botul cu sutele de mii , erau niște cozi la băgat bani de numa ,am băgat și eu , că era evident că mai ține o vreme, am luat și am și pierdut ceva , dar balanța a fost totuși în favoarea mea cam cu 10 000 DM . Habar n-ai, Ghiorlanco , cît a dat Stoica peste rînd milițienilor și securiștilor , de ce crezi că nu l-a deranjat nimeni 1 an ? Averi ! Ba chiar Tatulici i-a înălțat ode șmenarului cu 8 clase .
          Culmea e că , la sfîrșit , cînd vedeam eu cum cozile la dat erau cam 10 % din alea pentru luat , s-au prins și Miticii că pică bani din cer la Cluj . Ceva preteni ai soacră-mii de la Buc mi-au dat să bag o sumă destul de mare , deși le-am zis clar că-i aruncă , nu m-au crezut , era psihoză în masă . Ei , am fost ocupat vreo 3 zile și n-am apucat să pun banii ălora . Estimp , Caritasul a crăpat , iar Stoica a fost umflat . Firește , niciun securist protector , nici Tatulici , n-au pățit nimic , prostul ăla a fost găsit singurul vinovat . După ce a învîrtit banii cu buldozerul , a murit fără sărac lipit într-o garsonieră-n Brașov .
          Cînd le-am trimis ălora din Buc banii înapoi , eu cred că s-au bucurat mai mult decît dacă i-ar fi luat înșeptit de la Stoica .

          • Mi-l aduc aminte ca azi pe Tatulici…
            Noi în Banat; dupa repartitie si stagiatura, am ramas un timp acolo pentru ca ne-a placut zona Semenicului cu lacurile de acumulare de la poale si cu zapada mare de 2-3 metri de pe munte. Neamurile noastre la Cluj… Vorbeam la telefon despre Caritas si toti ne îndemnau sa depunem si noi ca-i pe bune. Noi nu credeam, dar când sora mea a câstigat de doua ori doua sume considerabile si tocmai îl vazusem pe Tatulici cu reportajul lui la tv, ne-am hotarât sa nu ramânem încontinuare pe dinafara ca prostii. Am depus o parte din economiile noastre si… caritasul „a crapat” exact în perioada când trebuia sa ne luam noi câstigul. Crapa-i-ar rânza-n el lui Stoica si banditilor de la putere care l-au sustinut! Da’ stai, individul parca-i mort.
            Sa stii ca au depus si destui clujeni la FNI, sora-mea, mare amatoare de chilipiruri, a câstigat si acolo, a si pierdut ce-i drept, dar a iesit pe plus.
            Ba, sper sa nu-ti stearga nepotu’ comentariile ca îs la fix toate! Na, ca am zis-o, fara sa vreau! Te asigur ca nu o sa se mai repete, prostovane! Si las-o pe ada în pace ca nu-i frumos ce faci!

          • Bazdaganie mica si isterica! Daca eram mai pricinos, te intrebam ce e cu limba asta, lansata in mijlocul acuzelor de periaje. Dar nu sunt.. 🙂

          • Bine faci Nikola! Apreciez.
            Sa-ti spun cum sta treaba. As fi vrut sa am timp sa scriu si eu mai multe împotriva lui Vântu, pe care-l dispretuiesc ca pe un kk, dar nu am avut timp s-o fac. Asa ca am fost atât de multumit ca a facut-o ticalosul de Serban, si ca a facut-o foarte bine, încât am si uitat ca el nu merita sa-l laud niciodata.
            Trebuie totusi sa remarci ca astazi nu a hartuit femei, asa ca m-am mai îmbunat si din cauza asta. Nicio problema, mâine-i o alta zi.

          • Senilo, tu crezi ca-s nebun sa caut în postarile de nu stiu când, ca tine? Unde pui ca discutiile noastre au fost sterse de admin de nenumarate ori. Valea!

          • Senila esti tu babo! Nu vezi ca raspunzi la alta postare?? 😀

        • Unde vezi că-s nervos , secătură ? Chiar am fo foarte calm azi .
          Nu a fost chiar de glumă cu Caritasurile și FNI-urile astea , ăia 2 cretini ar fi trebuit condamnați și pt multiple crime cu premeditare , nu numai pt hoție la nivel de sistem .
          De ex , asistenta mea din clinică , una cred chiar mai proastă ca Ada , a băgat la Caritas din prima , am și rîs de ea . Dar avea un cumnat ceva colonel Secu , așa că toanta a tras linie sub vreo 50 000 DM . Puteai lua o casă cu banii ăia , că erau alte sume pe atunci , eu aveam leafă vreo 300 DM .A și luat , de atfel , că și-a vîndut apartamentul și și-a făcut casă , duplex , cu cumnatul securist , alt depunător inspirat la Caritas . Firește , a băgat și la FNI , crecă voia și o mașină bengoasă , dar acolo a luat Ue ,i s-au mai subțiat cîștigurile de la Caritas , așa că mașină are una ceva Matiz gen .
          Dar altă colegă , doctoriță , bine , nici aia vreo lumină , dar totuși , cu bărba-su prof univ la Conservator , au băgat vreo 60 000 DM la SOV și s-au dus ca nori lungi pe șesuri .
          Tat-su Iubirii vieții mele , prof univ la Medicină, mă rog , la pensie , dar tip doxat , a luat TOATE economiile familiei , cam 100 000 DM , pe ascuns , și le-a băgat la SOV , cînd tocmai credeam toți că l-am convins că nu e cazul . Firește , a pierdut TOT , a și murit după 1 an , nu și-a mai revenit din șoc .
          De atunci , iubirea vieții mele e tot în crize financiare , deși are ceva salariu , că e conferențiară , și sînt nevoit s-o împrumut , ba chiar să-i dau , sume mari de bani , ultima oară i-am dat vreo 20 000 , mă tem că nu mai mi-i dă înapoi ( A , scuze , nu mai e iubirea vieții mele din 2008 , am uitat să precizez , sîntem doar prieteni ) .
          Eu am scăpat de ciuma numită SOV , oricum n-aș fi băgat bani la el , că nu-mi plac estropiații , scrie și-n Biblie : Ferește-te de omul însemnat !,dar eram deja băgat de prin 1999 în afaceri imobiliare , n-aveam bani de aruncat . Atunci am luat prima casă de la niște milogi , cu 25 000 $ , 200 mp , 5 camere ,+400 mp teren , că ăia nici n-o mai puteau încălzi , darămite s-o întrețină , am mai băgat eu vreo 10 000 , mai mult pt mine , că am locuit acolo vreo 6 ani , apoi am vîndut-o cu 175 000 € , cînd 1 € valora 1,3 $ .Nici nu conta c-am băgat 10 000 , practic am vîndut doar terenul , era într-o zonă super ,casa a fost bonus
          Dacă nu m-aș fi lenevit , puteam să mai cumpăr anul trecut 2 apartamente cu 1100€ mp și să le vînd acuma cu 1650 mp , așa a crescut prețul , adică mai cîștigam 100 000 €.
          Aia m-a ferit de FNI și de jegul de SOV , astea-s afaceri în care măcar cîștigi sau pierzi pe barba ta , nu te fură un escroc șchiop , oricum , m-am învățat să trăiesc modest , cu mașina nu prea mai circul , deși mă costă vreo 3500 anual diverse taxe degeaba , așa că pot să trăiesc din ce-am adunat cam încă 130 de ani . Ca să nu mai pun la socoteală și apartamentul maică-mii din SV , încă 100 000.

          • Ba, mâine duc la contabila mea postarea, sa-mi faca un bilant pe câstgurile si cheltuielile tale, sa-mi zica daca esti cu adevarat un nabab sau ai socotit gresit. Poate ca ai pus la socoteala si banii frantuzoacei de-ti ies chiar 130 de ani. Cu covidu nu stau prea bine la Clermont-Ferrand, te pomenesti ca ai pus la socoteala si vreo mostenire.

          • … la socoteala si la socoteala, tra-la-la…
            …am o oboseala în mine de nu-i adevarat. Am tuns gazonul cu întârziere, l-am tuns foarte greu si am carat toata iarba pe terenul agricol al unui pacient, ca ratatii astia de francezi au închise les déchetteries din 17 martie.
            Atâtea masuri gândite cu picioarele si aici, de nu-i adevarat.

          • Nu te mai obosi . Am vreo 400 000 +/- prin diverse bănci sau cutii de valori , că am și gold , deși a fost o investiție proastă . Am pus 300 € pe lună, 4000 pe an , că mai dau și diverse angarale pe lîngă cheltuielile curente , Deci 100 de ani . Mai îmi pică vreo 150 000 , apartamentul maică-mii și altele . În plus , mai am 2000 pe lună pensie , care va crește la 2800 cînd voi ieși la d-aia de vîrstă .
            Calculul e aproximativ , nici nu cred că-mi trebuie 300 pe lună , oricum , pun și deoparte . Nu mai am chef de excursii , deși az vară m-a tîrît Iubi-n Grande Terre , Nouvelle Caledonie , dar mi-a plătit ea aveonul ( am făcut fix 84 de ore cu aveon dus -întors ,aproape 40 000 km , am zis că nu mai merg veci , m-am și certat cu ea ), eu am dat doar vreo 1000 pe hotel , că a fost scump , colibă de aia pe lagună , cu acoperiș de stuf , 5 stele , ti joci , îți cădeau noaptea Bîzdîgănii în cap
            Probabil că ies mai mult de 130 de ani , dar am pus in dubito posibilitatea să-mi revină cheful de excursii sau ski , și atunci mai scad , că un ski mediu costă cam 1000 /săpt .
            Mai nou îmi place să stau în casă cu mîțele , citesc și văd filme la rupere . Ca să nu pierd vremea , în timp ce citesc , ascult și muzică . Operă , în general , îți recomand , babo , să cauți pe youtube o tătăroaică superbă , Aida Garifullina ,nu numai că ți se ridică părul cînd cîntă , dar e și frumoasă de pică . Chestie rară , și la soprane , și la prim balerine , frumusețea .
            Clermontoaza estimez că are peste 1 milion jumate în bani și assets , dar cum nu avem planuri maritale imediate , e treaba ei cît are .
            Cu toate astea , tot am niște frustrări și nemulțumiri în legătură cu viața mea , poate trebuia să fac mai multe dar , cum zice pretenu meu psihiatrul , asta e blestemul celor inteligenți , că niciun prost nu face depresii .

          • Ba, de-aia va potriviti tu cu Nikola: sunteti doi bogatani talentati si modesti care nu va laudati niciodata cu banii vostri. Oricum, Nikola te bate, ea zicea ca câstiga vreo 27 000 euroi pe luna, socoteste si tu cât o fi economisit fata asta pâna acum.

          • Chiar asa, bazdaganie? M-am laudat eu, sau am pronuntat vreo cifra? Sau doar ti-am tras o smetie peste cefoiul ala gros, cd te dadeai cu curul de asfalt, cat de bine te platesc aia ca le cureti babele pe interor??

          • Ce faci, duduie, la ora asta?! Privesti pe gaura cheii?! Prost obicei ai!
            Esti ultima fiinta daca nu recunosti ca mi-ai zis într-o discutie foarte serioasa ca atâta câstigi. Mi-ai si explicat ceva despre cum se poate câstiga în privat, fato, nu fi ticaloasa!

          • Si zi, scorpie, de ce plm o tot dai cu aia ca as curata babe, când stii ca sunt medic?! Zi fato, care-i supararea ta de nu pot scapa de tine ca de râie?! Ai nevoie de ajutor medical, ceremi-l si o sa ti-l acord, dar daca nu, mai dute-n pm, ca mi-a ajuns.

          • … cere-mi-l…

          • Hai sictire, vierme! Daca gasesti tu vreo cifra spusa de mine, despre mine, te las in pace! Daca nu, iar tre sa te bag cu capatana in kkt, ca sa nu mai faci.
            N-am inteles aia cu gaura cheii..tu doar asa poti sa stai pana la ora asta? Ti-au luat si pasaportul, sa nu fugi? 😀

          • Ba, nu cred ca esti medic..Cred ca esti garoi si dai cu maturoiul prin Paris. 😀
            Da putin cu maneca, ca iar ti se prelinge un lichid alb pe la coltul gurii.

          • Senilo, tu crezi ca-s nebun sa caut în postarile de nu stiu când, ca tine? Unde pui ca discutiile noastre au fost sterse de admin de nenumarate ori. Valea!
            Na, ca postarea asta mi-a aparut mai întâi deasupra…

          • Esti o mare nesimtita!

          • Creca…prostovane, cd apare de doua ori, apare cu aceeasi ora de postare, nu la interval de 3 minute si cu o fraza adaugata. 😀 😀

        • Am hărțuit-o pe Ada , toanto , dar , cum am scris o postare lungă di tăt , ete că nu mi-a fost publicată . Ghinion !

        • Bă Ghio , io nu mi-s bogătan , bogătan e Vîntu , că s-a-mbogățit cu banii tăi și ai neamurilor tale , ba chiar se mai și laudă că banii din rapt îi are bine mersi , bașca siguranță alimentară ????
          Eniuei , să iei sumele avansate de mine cu un coeficient de +/- 75 % , doar nu crezi că-s diliu să-mi pun extrasul de cont pe aici , am revenit cu informația pentru că , acu o vreme , mă plîngea ceva idiot că mor de foame , așa că am zis să mai scriu o dată , preventiv . Deci să nu te cramponezi dacă o să mai scriu o dată asta peste 2 ani , cu alte cifre .
          Cu cîștigurile lui Niccollo , treaba lui cît cîștigă , că nu-l verific eu , dar nu e imposibil , șogorul meu , ăla căruia i-am suflat-o pe iubirea vieții mele acu vreo 20 de ani , cîștigă vreo 20 000 lunar din firmă de IT . Și-a permis Audi SQ7 de 180 000 , în care era să moară , pen’că celebrei mașini i-au crăpat frînele Brembo sau uatevă , la 10 000 km , deci noi , cînd era la ski . A scăpat la moustache , că n-avea decît vreo 100 , pe autostradă . Nici nu alege mare lucru din banii ăia , cheltuie vreo 500 pe zi , că nu-i normal la cap . Ca să nu mai zic nici aia că nu mănîncă mai deosebit ca mine ,n-are haine mai bune, doar că bea seară de seară la baruri , tot chestii extra , de costă 50 shotul , iar cu damele i-a mers rău , a avut 3 neveste , primele 2 l-au înșelat de l-au rupt , se pregătește a treia .

          • Ba, nu încerci s-o rezolvi într-un fel pe Nikola, ca-i turbata rau, cateaua?! Daca o sa continue tot asa, eu nu o sa mai postez. Este a doua oara ca m-a scos atât de tare din dispozitiv ca am înjurat-o urât de tot! Si-mi pare rau, ca sigur îi femeie!

  • Desi cand eram prin liceu, in anii ’96-’99 am pierdut echivalentul a doua haine de piele de calitate la FNI si FNA-ma uitam pe teletextul teleului cum cresteau banii- nu pot sa nu-i dau dreptate domnului SOV.
    Desi m-a hacuit de bani l-as vota presedinte in locul dulapului, da sa-mi dea garantii ca face exact ceea ce spune!
    Chiar daca mai trebuie periate putin ,aspectele relevate sunt adevarate!

    • ¨Dulapul goliciunii si penibilitatii nationale¨ stiu cine e (urat vorbesti despre presedintele tau), dar cine e sidekik-ul? Daca ramaneai la ¨nimicul anormal¨, parca mai aveam o idee. 😀

  • Felicitari maestre! Un interviu surpriza si deosebit cu SOV, om cu defecte si calitati dar cu o minte sclipitoare, care spune lucrurilor pe nume, are oricand idei de asta data pentru reformarea din temelii a clasei politice si de revenire a economiei romanesti. De laudat este ca vrea sa educe o elita de business folosind un curs intensiv predat unor persoane tinere cu IQ relevant. Bine ar fi ca printre cei alesi sa fie numai oameni curajosi si patrioti intrucat de vreo 30 de ani multi tineri, capete luminate, au parasit tara dupa ce s-au format ca specialisti.

    • E , nu mă-nnebuni , și ce să le predea în cursul ăla intensiv , Schema Ponzi , aia cu care a fraierit el vreo 2 milioane de suckeri și pt care stă , împreună cu grasa aia și Popa , ăla cu avionul , în pîrnăi de vreo 10 ani ?
      SAu mai cunoști tu vreo altă mare realizare a SOV-ului , în afară de alba neagra cu FNI ?

  • Vintu, prim ministru!

  • Care stat roman?

  • Maestre sunteti verde si sunteti natural, sunteti speranta si viitorul oamenilor liberi de pe internet, sa stiti ca noi suntem multi,
    cei din familile alese se uita si ei la dvs, dar va urasc, spun ca ati lasat pe blog sa se inmuteasca oamenii liberi, sunt invidiosi.
    Sa stiti ca pe noi nu ne deranjeaza ciuful, nu ne deranjeaza decorul, stim ca doamna nu va lasa sa apareti cum vreti, nu ne deranjeaza ceasurile, pitulicea aia l-a speriat pe cutul al meu si va rog cand o mai invitati pe duduia aia, sa nu o mai laudati cu foc,
    sper ca nu ati uitat cat timp ati pierdut degeaba prostilor la emisiunile denisei si ale lui rares,
    cand au venit la putere prietenii lor politicieni, au spus ca o sa fie lapte si miere pentru toti,
    proasta de mine am crezut ca ramane lapte si miere si pentru prosti.
    O prietena care tocmai s-a certat cu urangutanul ei, m-a batut la cap sa ii prezint un frumusel, i-am prezentat pe cineva de care m-am plictisit, frumuselul i-a furat din casa, a fost un magar si un badaran cu ea, a veni la mine nervoasa, mi-a tras doua palme si mi-a spus ca sunt o proasta care crede toti prostii.
    Simpaticii mei cimpanzei am vazut ca ma iubiti si mi s-a marit numarul de petitori, am simtit un miros de parfum, din ala facut de tiza mea, nu apa de toaleta sau apa de parfum pe care o faceti voi cadou amantelor voastre, invatati si voi prostilor.
    Un prieten din tineretea dvs maestre, pe care l-ati vizitat acasa la el, v-a spus ca are o minte tanara intr-un corp de saptezeci de ani, va rog sa fiti atent la trepte maestre…
    Maestre eu cand invit la masa un capitalist, vreau sa-l tachinez si sa nu manance mult, il pun sa asculte soledad bravo, el pleaca nervos de la masa imi spune ca sunt o zgarcita de parca el ar fi un generos.
    O femeia frumoasa si inteligenta ca mine are intotdeauna spiritul critic in poseta, astazi va critic si pe dvs maestre,
    _de ce v-ati trezit la pranz si nu ati facut cristoiu tv in urma cu trei ani
    _cand putem vedea produse media cristoiu tv pe netflix, sorin ii cunoaste pe toti si poate va ajuta
    _pentru blog ati gasit colaboratori voluntari care sa va ajute, cand gasiti voluntari tineri/tinere destepti, frumosi, liberi si fara pedigri care sa va ajute la cristoiu tv, dvs sunteti un bun trader si stiti practica,
    _ce facem noi oamenii liberi cand veti merge in vizita la
    prietenul dvs din Costa Rica sau cand veti merge sa vizitati
    Cuba, printe altele sa puneti o floare la mormantul prietenului dvs fidel.
    _cand mergeti dvs la presa miluita sunt multe emisiuni in care va lasa sa vorbiti cinci minute intr-o ora de emisiune si sunt
    emisiuni in care pareti un bunic care isi cearta nepotii,
    noi ne pierdem timpul noi cu emisiunile acelor pacalici,
    am fost papagali si ne-am pierdut timpul cu denise si rares
    _felicitarile mele maestre, interviurile cu sov si adrian nastase sunt, cele mai intersante, viata m-a dus in biroul unui asemenea om, am transpirat intr-o jumatate de ora cat as fi transpirat intr-o zi munca, nu barfiti carcotasilor, era miss satul cu prosti langa el, prostilor
    Maestre va rog luati legatura cu nea ion si cu adrian, spuneti-le ca proastele si tantalai pe care i-au lasat in casa pe care au
    construit-o mai au putin si ii dau foc, ii rog sa fie cu ochii pe ei pana la campania electorala viitoare.
    Maestre facem o colecta publica, poate ne ajuta si sorin si reusim inainte de campania electorala viitoare
    sa ii trimitem pe toti in perelinaj la Mecca,
    toate ciumele rosii si toate ciumele galbene, toti pacalicii lui victor, calin, dan, dacian, toti baronii lui kelemen, pe toti care mai sunt pe acolo prin parlament,
    le luam bilet dus si ii lasam la un km dupa semnul cu crestinii care trec de aici vor fi cinstiti si omeniti bine…

    • Coca, zi-mi te rog, dacă unii sunt cimpanzei, altu-i urangutan, tu in ce categorie de primate te-ai încadra?
      Adică, vreau să zic, CU coadă, sau FĂRĂ coadă?
      Nu de altceva dar si lumea lor e plina de specimene … frumoase si ,mai ales … inteligente !
      Te rog să nu consideri intrebarea mea o „jignire”, și s-o „tratezi” ca „atare „!

      • Cel care minte are o cauză proastă, adevarul trebuie prezentat într-un mod in care oamenii pot să-l înțeleagă, nu trebuie sa te temi de adevar, este o greșeală să crezi că oamenii nu pot sa vada adevărul.

      • Raspunsul il gasesti in postare, Cristino: ¨am simtit un miros de parfum, din ala facut de tiza mea¨..
        E COCO !! 😀 😀

    • Exagerarea adevarului si folosirea umorului ajuta ,
      adevarul exagerat la exterm trebuie repetat cat se poate de mult chiar si la nesfarsit daca este posibil,
      nu dati toti cu piatra intr-un clown mediocru, nu imi pasa.

      • Am citit interviu asta,dar nu cad prea tare pe spate,apropo de dominatia SUA,pai ei si economia lor sunt greu lovite de Coronavirus,au 1 milion de cazuri(declarate), declarate,Republicanii lu Trump si Democratii lui Biden se bat ca si chiorii,iar daca astia vor trimite China in granite,cum zice SOV,(aici imi pare omu credibil),problema SUA este ca nu scapa de concurenta,marele rival al SUA la suprematia mondiala nu este China,marele rival este Germania,SUA se concentreaza pe China,adevaratul pericol pentru hegemonia lor planetara este de fapt Germania,adevarata mare economie a lumii.SUA a fost „fragezita” de regimul lui Trump(ajutat discret de rusi sa preia puterea,rusii stiau ca asta este o catastrofa,si mai cunosteau si psihologia americana,si cum poate ea fi manipulata).Mai degraba tara fanion aleasa de Marea Finanta Mondiala pentru a impune Noua Ordine Mondiala,cel putin in lumea Occidentala este mai degraba Germania,mult mai disciplinata,mai ascultatoare,mai previzibila decat SUA,care prin alegerea lui Trump a aratat ca poate fi imprevizibila.Nemtii nu i au la ficati pe americani ,dupa ce SUA i au impiedicat in doua razboaie mondiale sa preia conducerea lumii.Pe de alta parte vicleanul Putin se va folosi cu dibacie de disensiunile ce vor aparea pe viitor intre Germania si SUA,asa cum profita si de disensiunile SUA China,atatand rivalitatile,si tragand foloase din disensiuni.Odata China”ingradita”,cel mai probabil prevad un razboi economic SUA Germania,si datorita faptului ca Germania oricum iese mult mai putin lovita decat SUA din pandemia de coronavirus,si vor vedea nemtii si o oportunitate de „revansa” in fata SUA,slabita de dublul ei razboi contra Chinei ,dar si a Coronavirusului.Iar Putin va face tot posibilul prin spionii sai experti sa i atate pe unii contra altora.Pe de alta parte China „ingradita”,se va apropia mai mult de Rusia,China pana acum tinea o usa intredeschisa catre Rusia si o usa intredeschisa spre Occident,astfel ca avea relatii cordiale cu ambele blocuri,campania mediatica agresiva a americanilor(si bitanicilor) contra Chinei,si „ingradirea”economica a Chinei de catre Occident va duce la aparitia unui curent nationalist chinez mai agresiv,la trantirea de catre China a usii intredeschise Occidentului,la deschiderea larga a usii pentru Rusia,la o alianta,de data asta”pe bune” intre Rusia si China,contra Occidentului,care la randul sau va slabit si oarecum divizat dupa criza Coronavirusului,avand in fata cei doi „monstrii”Rasariteni,nu i va fi foarte usor.Plus ca excelentele servicii secrete ale Rusiei,cele mai bune de pe planeta,vor lucra intens la a crea discordie intre Germania si SUA ,si a pregati razboiul economic SUA Germania.

        • Ma gandesc si la paranoia americana,americanii cred ca toate tarile comploteaza contra lor,ca de aia o ascultau pana si pe madam merkel la telefoane,astia nu au incredere in nimeni,cred ca toata lumea i uraste si invidiaza,si de aceea sunt suspiciosi pana si fata de aliati.(nu au incredere nici in aliati).Asa a castigat,si probabil asa va mai castiga Trump alegerile,daca le va mai castiga.

          • I mai dau dreptate lui Vantu cand spune ca Germania a „pus mana”pe Europa,Europa este condusa cu pumn de fier de Germania,chiar daca pumnul de fier este invelit de o manusa de catifea.Germania va da bani Europei de Sud in criza,dupa care va primi parti din economia Sudului ,in schimbul sumelor date de Germania ca si ajutor,astfel Germania isi va intari puterea si controlul asupra Europei,astfel ca Germania va deveni si mai puternica,si va deveni o rivala economica redutabila a SUA in viitor,o rivala mai periculoasa pentru americani decat China.Si sa nu uitam ca Germania actuala nu are o relatie tocmai rea cu Rusia lui Putin,ba chiar fac afaceri destul de bune impreuna.Germania nu iarta Romania nici acum pentru 23 august 1944,asa ca nu are cum sa ierte SUA pentru cele doua razboaie mondiale,chiar daca pe fata se dau aliati si prieteni,germanii au profunde resentimente fata de americani,pe care insa le tin ascunse,pina la momentul in care Germania va fi destul de puternica ca sa incerce o revansa in fata SUA,care revansa poate avea loc in urma unui razboi economic SUA Germania(asta dupa ce Germania va subordona total Europa,si va primi de la Rusia garantia cel putin a neutralitatii).

        • nu confunda sua cu marea finanta si nici londra cu city-ul londonez…

        • Amerlocii nu suporta ca o tara sa le faca concurenta la suprematia asupra lumii,asa ca nu o sa vrea nici ca Germania sa se umfle n pene,asa ca nu o sa piarda ocazia sa le dea nemtilor o bata n cap daca se ridica prea tare,pe de alta parte nemtii nu i au la ficati pe amerloci,pentru cele doua razboaie mondiale pierdute de nemti in fata SUA,si vor o revansa economica contra SUA(Nemtii).Asa ca sa nu ne miram cand astea doua puteri Occidentale se vor lua de par,spre deliciul lui Putin,care i va si atata cu ajutorul vestitilor spioni rusi.China si atentia amerlocilor fata de gigantul asiatic i retine pe amerloci in a da o bata in cap nemtilor,iar nemtii ar vrea garantii de la rusi ca nu se baga,sau chiar ca i ajuta pe nemti,pentru ca nemtii sa dea o bata in capu amerlocilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *