Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

SPORT: Lucian Miron și Luminița Cosma, campioni la șah online

Sportul a avut de suferit foarte mult în ultimele săptămâni, iar cu măsurile de relaxare revine, încet, încet,  la viață.
Una dintre disciplinele sportive care s-au adaptat foarte bine pentru spațiul virtual în condiții de pandemie este șahul, care a programat foarte multe competiții interne și internaționale.

Duminică seara s-a terminat primul Campionat Național de șah online, la masculin și feminin.
Concursurile s-au terminat cu victoriile marilor maeștri Lucian Miron la masculin și Luminița Cosma la feminin.

Lucian Miron, campionul en-titre fiind campionul României din anul 2019 la șah clasic, a confirmat evoluția foarte bună din ultimii ani, în finala a câștigată cu 1,5 la 0,5 meciul cu maestrul internațional Robin Dragomirescu.

La feminin, Luminița Cosma, de 3 ori campioană a României și componentă a echipei naționale, a câștigat finala cu 1,5 la 0,5 în fața maestrei internaționale Andreei-Marioara Cosman.

S-a jucat în format de 16 jucători repartizați în 4 grupe, urmat de meciuri eliminatorii în sferturi, semifinale și finala.

La masculin au participat şase mari maeştri, şapte maeştri internaţionali şi trei maeştri FIDE. Printre ei Bogdan Deac (18 ani) – ELO 2625, al doilea jucător al României și al cincilea din lume la categoria sub 19 ani.

La feminin au concurat cinci mari maestre, o maestră internaţională, 5 maestre FIDE, cap de listă fiind multipla campioană naţională Corina Peptan – ELO 2392, în prezent locul 65 mondial.
Campionatul a fost transmis în direct pe Facebook și a beneficiat de comentariile căpitanilor echipelor naționale marii maeștri Alin Berescu (la masculin) și Ciprian Nanu (la feminin), împreună cu mai mulți invitați.

În funcție de evoluția pandemiei șahiștii speră ca în luna iulie să poată reîncepe concursurile la masa de joc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *