Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Starea de alertă va fi menținută pînă la alegerile locale

1. Cioclul apocaliptic Raed Arafat face turul televiziunilor pentru a justifica decizia lui Klaus Iohannis de a menține starea de alertă și prin asta de a lipsi pe români de dreptul fundamental de a fi liberi. Peste tot Raed Arafat e prezentat cu pompă drept specialist.

Specialist în ce?
După terminarea facultății, Raed Arafat s-a specializat în terapie intensivă. N-a avut timp să fie doctor pur și simplu. S-a apucat de SMURD, o inițiativă lăudabilă din punct de vedere civic, dar care nu ține loc din punct de vedere medical nici măcar de administrarea unui clistir. Din 2007 a fost demnitar al guvernelor succesive, de la cel condus de Călin Popescu Tăriceanu pînă la cel condus de Ludovic Orban. Ca să fii specialist în ceva trebuie să studiezi, să scrii și să publici, dacă nu cărți, măcar notițe de subsol la cărți. Specialiști în Coronavirus sînt doar virusologii, epidemiologii și infecționiștii. Raed Arafat nu s-a afirmat în aceste domenii nici măcar ca amator. Nici vorbă de specialist în Coronavirus ale cărui opinii în privința măsurilor de relaxare să fie luate în seamă de opinia publică.

De ce e prezentat peste tot Raed Arafat drept specialist cînd el e doar un trombon propagandistic al lui Klaus Iohannis? Pentru ca așa zisele sale opinii de specialist să fie pretextul menținerii stării de alertă pînă la alegerile locale. De ce pînă la alegerile locale? Pentru ca electoratul PSD, ușor de ținut în casă atît prin panicarea specifică vîrstei, cînd și prin faptul că pensia vine oricum, că o dă statul, să nu iasă la vot, de frică să nu se infecteze cu Coronavirus.

2. După rostogolirea pe străzi și aruncarea în apă în țipetele orgasmatice ale TeFeLiștilor de la Bristol a statuii lui Edward Colston pe motiv că prin comerțul cu sclavi făcut de el în secolul XVII a pregătit terenul pentru ca în 2020 afroamericanul George Floyd din America să fie ucis de un polițist alb într-o operațiune a poliției, moda dărîmării statuilor pe motiv că nu corespund culturii de fast food a TeFeLiștilor s-a năpustit asupra întregului Occident. La Anvers în Belgia, autoritățile locale au pitit statuia regelui Leopold al II-lea al Belgiei pentru a nu fi dărîmată de TeFeLiștii belgieni pe motiv că la finele secolului al XIX-lea a înființat o companie care a exploatat sîngeros pe băștinașii din Congo. La Oxford studenții (!!!) au protestat împotriva statuii lui Cecil Rodhes pe motiv că reprezintă un imperialist care a introdus apartheidul în Africa de Sud. La Londra n-a fost nevoie de nici un protest pentru ca statuile nedoriților de către TeFeLiști să fie puse la index de către primarul Londrei, un bolșevic de origine pakistaneză. Despre Boala de a dărîma statuile am scris într-un eseu mai vechi al meu:

„Dărîmarea statuilor și a monumentelor în general n-a fost inventată de noi, românii. Prin 1990, cînd nu mai știai în ce parte a Bucureștiului să alergi pentru a nu scăpa spectacolul unei noi statui smulse cu macaraua de pe soclu, am crezut că acesta e un nărav tipic dîmbovițean. Ulterior, plecînd de la această naivitate, unii s-au grăbit chiar să deplîngă anul respectiv. L-au poreclit anul nihilismului. În realitate, nu eram singurii porniți să dăm jos statuile. Întreaga Europă de Est se burzuluise împotriva personajelor turnate în bronz sau cioplite în piatră. La Varșovia, la Praga, la Sofia și la Tirana mulțimile, incitate de discursuri profetice, avînd în frunte fanatici mai mult sau mai puțin autentici, rătăceau de-a lungul și de-a latul orașului căutînd cu înverșunare statuile trecutului.

Cea mai mare victimă a acestei revolte împotriva oamenilor de piatră, urmînd celei împotriva oamenilor din carne și oase, a fost Vladimir Ilici Lenin. Memoria omenirii va păstra pentru totdeauna imaginea celebrului Ulianov smuls de pe soclu de o macara uriașă, după ce în prealabil gîtu-i fusese strîns de juvățul unui odgon. Nu-i exclus ca șuruburile macaralei să fi fost puse în mișcare de un membru al clasei proletare, clasă căreia Vladimir Ilici Lenin îi promisese, cu 70 de ani în urmă, Raiul pe pămînt. În furia cu care respectivul umbla la manete era ceva și din nemulțumirea proletariatului care luase în serios, cîndva, aceste făgăduieli deșarte. Jumătate de secol de comunism îl convinsese că promisiunile celui săpat în piatră sufereau, ca toate promisiunile politicienilor, de deșertăciune. De altfel, respectivul se lămurise de asta, chiar în timpul ștrangulării lui Vladimir Ilici Lenin. Macaraua, care era – ca moștenire socialistă – una din promisiunile făcute de Vladimir Ilici Lenin, mergea ca dracu’.

Nu era singura imagine simbol. Doborîrea statuilor leniniste s-a dovedit a nu fi o treabă prea ușoară. La noi, la București, a fost nevoie de truda unei zile întregi. Pierdut în mulțimea din jurul faimosului soclu, găzduit de Piața Scînteii, mi-am dat seama de problemele puse de dărîmarea acestei statui. Dimineața, lucrurile păruseră simple mulțimii întărîtate. Se repezise la statuie s-o dea jos cu mîinile goale. Elanul revoluționar s-a frînt imediat. Leninul de bronz continua să rămînă în picioare. Cu un surîs disprețuitor. Un surîs față de credința neghioabă a maselor că el poate fi smuls atît de ușor. Au urmat fel de fel de combinații. S-a adus o macara. S-a încercat să i se rupă statuii gîtul. S-a vrut să i se dea, apoi, peste ceafă cu un bolovan. La vremea respectivă nimeni nu se gîndea că e vorba de un simbol. Că personajul de pe soclu ne avertiza cît de greu, cît de complicată va fi smulgerea sa din conștiințe. Abia acum, după 80 de ani de al revoluția bolșevică, ne dăm seama cîtă dreptate avea Vladimir Ilici Lenin !

Dărîmarea dîmbovițeană a statuilor nu este o surpriză nici din punct de vedere istoric. Fiecare nouă epocă a conținut aruncarea de pe soclu nu numai a oamenilor, dar și a încarnărilor în piatră ale acestora. Comunismul însuși a început prin a dărîma statuile anterioare. În chiar interiorul comunismului distrugerea statuilor și-a avut rolul său. Uriașul Stalin din Piața Aviatorilor din București a dispărut într-o singură noapte. Ca și cultul lui Stalin, de altfel.”

Nu mă gîndeam atunci că voi asista la dărîmarea statuilor în interiorul aceluiași regim, cum se întîmplă acum în Occidentul capitalist.

Îmi încheiam eseul meu astfel:

„Dintre toate gesturile omenești dărîmarea statuilor pare cel mai absurd din punct de vedere practic. În definitiv un monument e o biată alcătuire de pietră. Dacă ne gîndim însă mai bine dărîmarea statuilor e unul din gesturile cele mai omenești cu putință. Numai omul e în stare să-și ridice statui și să și le dărîme. Porcul, de exemplu, n-ar fi capabil de așa ceva. ”

La fel aș încheia și un eseu dedicat dărîmării statuilor din Occident pe motiv că personalitățile întruchipate de ele au contribuit cu secole în urmă la asasinarea afroamericanului George Floyd în 2020.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

79 comentarii pentru articolul „Starea de alertă va fi menținută pînă la alegerile locale”

  • Propuneti o dezbatere publica a masurilor propuse cu demisiile pe masa. Arafat/Vela/Tataru sa prezinte public cu 24 de ore inainte masurile si documentele stiintifice pe care se bazeaza. Cate 1 reprezentant al partidelor si 5 reprezentanti ai publicului, oameni de stiinta care au citit documentele sa discute fiecare masura punct cu punct. Daca guvernul are dreptate la un punct propus OK, sustinatorul ramane in guvern, daca nu are dreptata sau exista o masura mai putin restrictiva valabila –> demisie imediata a celui ce a sustinut o masura nenecesara. Ramane in discutie si frumoasa acuzatie de subminare a economiei nationale
    Cine are curajul sa faca asta?

  • Physical Review Letters zice ca, potrivit cercetatorilor Universitatii din Portsmouth, Universul ar putea fi plat! 🙂

    Ba nu!, Universul nu este plat, Universul este un Cub :))

    Esenta Cerului este Triunghiul, iar efectul Esentei, adica Pamantul, este un Tor, traducerea Cerului pe limba Pamantului facind-o Cubul, care e punctul de sprijin al celor Trei Balante ale Creatiei. ( a Cerului, a Pamantului si balanta care echilibreaza aceste doua balante )

    sau, altfel spus, poate mai simplu,
    prima Cifra, a Universului, e Esenta Cerului, adica Cifra 3,
    ultima Cifra, a Universului, e Efectul esentei, adica Cifra 9.
    Traducerea Esentei, a Cerului, pe limba Pamantului, o face Cifra 6, care e Pacea, care e Verdele Curcubeului, Cifrele fiind sapte, prima fiind Cifra 3, ultima fiind Cifra 9.

    Realitatea e…Pacea, iar ea e Cub.
    Realitatea e Cubul. Universul e un Cub.

    Totusi, Universul este un Punct. Care umple tot Spatiul in lipsa Timpului si umple tot Timpul in lipsa Spatiului.

    …de la Cruce…la Pace, adica la Cub:
    Crucea e completa abia cind e atasata omului.
    Oricum, dar altfel, Crucii ii lipseste o…Axa.
    Ceea ce simbolizeaza omul, atunci cind…isi face cruce, reprezinta…Axele Cubului.

    In Fata si In Spate e…Omul.
    Sus-Jos si Dreapta Stanga e ceea ce se numeste Cruce.

    Atunci cind omul simbolizeaza pe sine Crucea, el completeaza…Cubul.

    Prima Cifra care a aparut…in! Univers a fost Cifra 6, Cubul. Adica Punctul.
    Totusi, Punctul…in! Univers, nu exista! In Univers exista Linia!, adica Punctul care e imbratisat de Linia Golita de Punct,
    …tot asa cum Fecioara isi Imbratiseaza…Pruncul.

    are vro treaba, poliloghia asta, cu vremurile astea?
    pai…are.
    pentru ca Computerul Cuantic e povestea…Punctului, care ocupa tot…Timpul in lipsa Spatiului, Computerul Cuantic facind ceva cu adevarat unic: acceseaza o desavarsire a Universului, Timpul, adica ‘tot timpul’.

    minunatiile de descoperiri peste care va da omul, in curind, sint pe masura vremurilor, or masura vremurilor…am zis mai jos care e, e Nemurirea ( adica ‘tot timpul’ ), prin urmare astea sint… Vremurile Maestrilor
    🙂

    • forma Universului e forma Oului Absolut, ca Universul a aparut in Crapatura Oului Absolut generata in el insusi.
      Oul Absolut este…Punctul.
      Iar Structura Oului Absolut e Structura Cubului.

      Punctul…e Totul, nu Nimicul, dupa cum si Zero e Totul, nu Nimicul.

    • „Crucea e completa abia cind e atasata omului.”
      Atasata omului, crucea devine o singularitate. Timpul omului inceteaza sa existe in acest univers si se extinde la infinit in universul de dincolo. Ca atare, in nefiinta, omul va umple tot spatiul acestui univers si devine un punct neglijabil in cel de dincolo.
      Concluzie: cand murim, la umbra crucii de la capatai, ne imprastiem cuminti in paman si morti ramanem pana la sfarsitul timpului. Sase si unu pe doi.

      • tot timpul e pamantul din care rasare spatiul
        tot spatiul e pamantul din care rasare timpul
        atunci cind samanta nu mai are ce rodi ea cade pe pamant ca pe o stanca. cind pamantul nu mai hraneste samanta ea rasare in cer.
        deci nu despre spatiu sau despre timp e vorba, chiar daca timpul e tot si spatiul tot asa, ci despre lipsa timpului…din inima spatiului. definitia timpului e in inima spatiului, de spatiu si timp nu scapi decit daca devi neroditor.

        Daca ai scoate timpul din ecuatia de miscare a omului toti oamenii s ar suprapune peste Adam,…creca

        ‘tot timpul’ e plenar instabil, el are nevoie de ‘tot spatiul’ pentru echilibrare.
        iar tot spatiul…de unicul foton care se manifesta in creatie

        • Scuze ca mi-am permis…n-am stiut ca e obligatoriu sa bat campii in directia dorita de tine. In ignoranta mea, am crezut ca e la liber. Promit sa nu se mai repete.

          • Pai daca eu bat campii dupa cum mi se arata ei, cum as putea sa spun ca altii n o pot face dupa cum li se arata dumnealor?!:)

            Nu mi permit sa nu i las si pe altii, deci si pe dumneavoastra, sa bata campii la liber!
            I ati putea bate si daca ar fi ai mei!, cu atit mai mult cind nu sint, caci nu sint cimpii mei:)
            Ii bat si eu,…nici macar nu stiu de ce o fac…
            Iertati ma.

          • Chapeau, maestre!

          • Felul in care va bateti campii m a inspirat!:) Inspirat cum m am aflat…plec sa i bat pe ai mei, zambind:)
            Pina la urma fiecare om se oglindeste…in proprii campi:)), de asta n am nimic impotriva alegerilor dvs, oricare ar fi ele:)

          • Se intampla uneori in viata sa faci un gest, si inainte de al duce pana la capat sa regreti deja ca l-ai facut. Asa se face ca te surprinzi uneori cu palaria in mana, oarecum jenat de absurdul gestului.
            Amice, esti un idiot!

          • Creca e prima urare care mi s a facut, cind am venit pe lume, atit de comuna imi e!:))))
            …n are…rost sa te mpiedici de prosti…ca mine!:))

          • prolificule, sincer as vrea da’ ajuta-ma si tu…e greu sa te ignore cineva cand ai tu grija sa tapetezi blogul asta cu km de balarii. A incercat toata lumea in fel si chip sa-ti explice ca nu-i ok ce faci, te-a blocat cerberul blogului pe celalalt cont, numai nu ti-a spus nimeni in fata ca esti nesimtit…daca tot ai ajuns sa stapanesti secretele universului, invata si un pic de fizica si poate, am spus poate, in final vei reusi si tu sa publici in Physical Review Letters (pentru inceput merge si Physical Review B). Altfel, vei continua sa crezi ca este o revista de benzi desenate din care sa-ti extragi tu cuvinte sleek pentru elucubratiile cu care ne onorezi. Din partea mea, stai linistit…e prima si ultima oara cand fac gereala sa-mi inchipui ca poate e ceva mai mult decat lasa evidenta sa se vada ca ar fi intre urechile tale.

          • Inca nu m a blocat, cerberul despre care vorbesti:))
            Bibliotecice lumii sint pline de carti-balarii, si nu s a mpiedicat nimeni de ele, chiar si neajutorati fiind:)
            deci poate ca daia nu m a blocat, cine poa sa stie…:)
            ..ca sint prost, e treaba notorie,
            daca te am vexat, n am vrut:)

          • Creca stiu de ce ma lasa maestrul sa ma zbengui paici:)))
            Pentru ca, prin contrast cu balariile pe care eu le postez, floricelele pe care le postezi tu sa iasa n clara evidenta!:)))

            Deci eu particip la binele saitului nu prin ceea ce sint, ci prin ceea ce nu sint:)))

            Ha! Deci daia ma iubeste maestrul!:))

          • De balariile de prin biblioteci nu m-am impiedicat (adevarat, ca nici nu le-am cautat)…insa de cretinii care probabil ca le scriu, oh da, ma impiedic zilnic si la tot pasul.
            A propos, tu de unde stii ca bibliotecile sunt pline de balarii? Esti consumator sau autor de gen? Cam ai tot ce-ti trebuie pentru a fi unul, recunosc.
            Orice om sanatos la cap se simte neajutorat in fata dementei. Stiu ca-ti ti-e greu intelegi asta, asa ca ia-o cu titlu de axioma. O fi de notorietate faptul ca esti prost da’ eu acum am aflat, the hard way.

          • …cu fizicienii.
            Cind dai da unul sa i zici sa verifice asa:
            tot ce e in dreapta se aseamana cu tot ce e in stinga si se misca simetric.
            tot ce e sus se aseamana cu tot ce e jos si se misca simetric.
            tot ce e in fata se misca leit cu tot ce e in spate si o face tot simetric.
            simetric fata de referinta absoluta.
            Deci pentru a masura ce am zis mai sus…sa foliseasca referinta absoluta, adica…un foton, oricare, ca oricum e acelasi, ca in univers se plumba un singur foton( care, in lipsa timpului…umple tot spatiul ) :))
            La finalul masuratorilir vir observa ca planurile astea delimiteaza un cub, care are…care are…centrul…unde arati tu cu degetul:))), adica…oriunde!:)))

            Eu vorbesc despre nivelul suprem pe care se plimba stiintele naturii, adica nivelul cuantic, care e si granita universului.
            Deci…apropo, ca sa treci de la timp la vesnicie tre sa fii mic cit un foton!:))), ca fotonul, unicul, e singurul care sta cu un pucior in Univers si cu celalalt dincolo de el:))
            Creca nu stiai ca fotonul, unicul, are doua pcioare, nu i asa?:)))

          • Io recunosc ca sint prost pentru ca asa e, dar recunosc si ca sint si inteligent!):))
            Si io mai cunosc si faptul ca sinfurii inteligenti sint genialii, pentru ca, spre deosebire de destepraciune, care e seaca, inteligenta e vie:))

          • Sa vorbesc cu tine a fost o bucurie!:)
            Iti multumesc!:)

          • ce the hard way, domne, …niciun the hard way! :)))
            m ati intrebat pe mine daca sint prost sau destept si nu v am zis cum sint?!:))
            daca m ati fi intrebat, va ziceam imediat, cum sa nu va zic!:)

            io nu pricep ce atita tevatura cu destept, asta, ca nu face prea multe parale:)
            destept e una…inteligent e cu totul alta treaba!
            dar…e adevarat, stau pe acelasi tron:))
            asa ca daca ‘destept’ e gras…’inteligent’-ului nu i prea mai ramane loc pe tron!:))
            e importanta chestia asta?
            pai e fundamentala!, pentru ca cea mai desteapta chestie de pe planeta, in curind, va fi ‘inteligenta artificiala’.
            de ce?
            pai pentru ca ea invata avind la dispozitie…’tot timpul’!, adica pe insusi Timpul, adica, la limita, tot timpul din Univers, de la prima pina la ultima suflare a Universului, pentru ca inteligenta artificiala care chiar conteaza e cea care se misca in Computerul Cuantic ( care tinde sa acceseze, in timpul lui Planck, ‘tot timpul’, adica o desavarsire care se manifesta exclusiv pe granita Universului, care e l;a nivel cuantic.

            deci…e inteligenta, inteligenta artificiala?
            bineinteles ca e cea mai lipsita de inte;igenta chestie din Univers, dar, …tocmai dasta!, e desteapta foc!, e plenar desteapta!( pentru simplul fapt ca, cum spuneam, are tot timpul din Univers la dispozitie sa invete, si il are intr o farama de secunda!

            prin urmare, in curind, oamenii destepti…vor mai conta?
            pai cum sa mai conteze, domne,:))), daca ei au la dispozitie, pentru invatare, citeva zeci de ani, iar inteligenta artificiala care se misca intr un Computer Cuantic are la dispozitie, pentru invatare, miliarde de ani…:))), intr o fractiune de secunda?!:)))

            deci, sandman,…nici nu-mi pare rau!:))), sa fii destept…sau prost…, in curind va fi tot aia!, daca nu te chemi inteligenta artificiala si computer cuantic:)))))

            deci e clara treaba, dominatia planetara a inteligentei artificiale si a computerului cuantic asupra omului va fi de netagaduit, faptic omul devenind un banal prost, daca se compara cu o asa IA:))

            deci…vezi de ce nu sint asa trist ca sint prost,…ba din contra?:))))

            acu sa trecem la chestii care conteaza: Inteligenta!:)))
            e, uite, o IA e lipsita de inteligenta, plenar!, iar cel care e inteligent e…omul, mai exact cei carora alti oameni, sau chiar ei insisi:))), vezi cazul meu, ii definesc ca fiind geniali!:))

            prin urmare exista balanta asta: Geniali VS Inteligenta Artificiala, in fapt Inteligenta VS Desteptaciune

            omul e chemat sa si miste Inteligenta, ca ea e vie!, fiind chiar Vie!, pentru ca de la Tatal izvoraste. fiind un Dar! daia cei mai neindreptatiti sa se laude cu genialitatea ce-o poarta sint chiar genialii, pentru ca ei au primit genialitatea in Dar!, inca din nastere, deci n-au muncit pentru ea,…asa cum, spre ex, desteptii au muncit pentru desteptaciunea ce-o poarta, unii chiar pe brinci!

            prin urmare pe tronul ala…atunci cind sta Inteligenta, adica Geniaitatea, Desteptaciunea nu mai are loc.
            totusi cunoasterea conteaza, evident, dar ea ii e de folos, Genialului, daca si numai daca ea e folosita pe post de unealta. atit!

            deci, peste o vreme, omenirea va sta in Inteligenta oamenilor, iar aceasta va fi Stinca pe care vor sta oamenii pentru a deslusi vremurile, nu pentru a le schimba! ( pentru ca Inteligenta ii apartine Naturii, pe cind IA e artificiala, apatinindu-i Civilizatiei, si cum Civilizatia tinde sa se miste pe dos decit Natura, si desteptaciunea va functiona pe dos decit Natura, deci Inteligenta nu construieste Civilizatia, ci doar o desluseste, pentru ca omul sa ramana Stinca!

            mai simplu spus…ar rezulta ca doar prostii se inghesuie sa fie destepti, pe vremurile astea, inteligentii incearca, cu un succes mai mare sau mai mic, sa- si confectioneze din Desteptaciune o unealta si atit,

            Destept VS Inteligent…e din Povestea Vremurilor.

  • Toată degringolada actuală este creată și pentru că noi, românii, nu mai avem încredere în instituțiile statului și orice ar spune nu-i credem că ne vor binele! De zeci de ani ne conduc oameni incompetenți care au fost buni doar să se strecoare prin partide aruncând cu bani necâștigați prin muncă cinstită. Vânzarea de diplome le-a dat curajul să-și dorească să ajungă în orice funcție au visat când s-au culcat cu alcoolemia crescută. Doar răsturnarea scării valorilor a făcut posibil acest lucru. Din cauza neputinței de a-i da jos din locurile unde s-au cocoțat acești maimuțoi, ne vom răzbuna ca proștii pe blocuri amorfe cu rol de simboluri. Măi, ce răzbunare deșteaptă!

    • Datoria de onoare a oricarui cetatean este sa nu creada nimic din ce recita autoritatile. Dar absolut nimic. A, sa nu uit, nici din ce abereaza aia de la UE!

  • Si totusi sant si exceptii : uite , afli ca iar s-a mai amplasat o statuie ungureasca prin Ardeal , a lui Joji bacsi ( cunoscut pt faptul ca era fratele lui Juji , aia de se tinea cu honvedu’ Janos , cel ce participase la Revolutia din 1848 ) , iar s-a mai renovat o bojdeuca austroungara ( cu fonduri europene , 10 % , bani romanesti 90 % ) , iar mai apare o harta a Ungariei mari , o stema a aceleiasi , iar la Carei Monumentul Ostasului Roman ( nu , inca nu e demolat ) dar e ocultat de vegetatie , samd .

    • Degeaba te obosesti sa le deschizi ochii regatenilor, oltenilor…
      O sa-ti dea replica vreun sfatos care-si aduce aminte ca Aniko, menajera lui taica-su, era o unguroaica tare de treaba! La atât se reduc informatiile lor despre ungurii din Transilvania si refuza sa afle mai multe, oricât ai cauta tu sa-i luminezi!

    • Si care-i problema? Ardelenii au stat capra o mie de ani la unguri si la austrieci si chiar i-a deranjat ca au venit regatenii si miticii sa-i scoata din cotetul in care-i tineau honvezii. Deci, de ce va agitati? Ca si azi va pute vechiul regat si strambati din nas cand vedeti cate un regatean. No, sedeti blanzi la voi si asteptati sa va pupe austro-ungarii, rece!

      • Ha, ha! Am stiut ca o sa te recunosti în povestea cu Aniko!
        Bai, regatene, spune drept, tu nu te întelegi (nu te-ai înteles) bine cu parintele tau din Ardeal. La nivelul tau intelectual, prea esti pornit, când vine vorba despre Ardeal, cu mocanimea lui cu tot!

        • Ce bai, ai iesit de sub pat?

        • Si unde am gresit? N-ati stat bai, capra o mie de ani? Nu erati considerati nici macar oameni, erati tratati ca aborigenii din Australia de catre englezi. Unde gresesc?

          • Ioi, Doamne, cât de diferiti de aborigeni erati voi în epoca fanariota!
            Ha, ha! Spune drept, când ti-au iesit bunicii din bordei si s-au mutat la casa?!

  • Raed Arafat, absolvent de Medicina la Cluj, aproximativ, generatia mea.
    Clujul dadea medici buni pe vremea aceea, dar nu este cazul arabilor, negrilor, si grecilor care-si cumparau examenele pentru ca asa mergeau lucrurile cu studentii straini în România comunista (ca si în asta democrata, probabil). Poate doar pârlitii de vietnamezi, chinezi si nord-coreeni nu deveneau medici cu diplome cumparate bucatica cu bucatica timp de 6 ani, pentru ca erau saraci si nu aveau de unde da mita. Sau poate ca aia primeau note de trecere pe motiv de fraternitate cu comunistii din est.
    Daca Arafat a absolvit si nu a apucat sa practice ca sa învete Medicina cel putin prin calificare la locul de munca, poate fi usor de înteles cât de bine pregatit este medicul SPECIALIST Arafat.

    • Nu de pregatire e vorba ci ca a fost racolat sa serveasca cauza.. altfel era pe faras de mult. Arafat a fost lasat sa existe ca da bine la publicul privitor de Antena3…

    • În Franta, pentru proasta gestionare a Crizei Sanitare, un grup de 43 de medici au depus plângere la Procuratura împotriva prim-ministrului Philippe, împotriva fostului si actualului ministru al Sanatatii si împotriva unui director general din Sanatate pentru „abuz de autoritate”, „refuzul de a combate o catastrofa” si pentru „punere deliberata în pericol a vietii semenilor”.
      Astept sa vad un gest asemanator si în România, sa nu mai zicem ca doar Arafat este prost pregatit si lipsit de coloana vertebrala.
      Sa nu credem însa ca nu exista si în Franta medici care îi servesc în primul rând pe politicienii aflati la putere, sau care servesc marile firme producatoare de medicamente, uitând cu totul de juramânt.

    • Pai parca asta era pe gustul lu’ matale, care vezi covrigi peste tot. Se poate, maestre, sa te superi pe unul cu care esti unit in cuget si-n simtiri? Eu mi-as dori sa ne tina astia in casa vreo douaj’ de ani, ca sa facem un mare parastas Romaniei, care o scapa, bine-nteles!

      • Stai calm, profesore! Eu am folosit p-aci de nenumarate ori expresia „daca dispare pe cale naturala”! Si cum sunt semne evidente ca în unele tari „covrigu” a început sa dispara pe cale naturala, masurile foarte stricte de protectie sunt acum exagerate.
        Poate-ti aduci aminte ca am tunat si am fulgerat si în privinta discriminarii persoanelor în vârsta în perioada izolarii.

        • Aiurea. Le mancai din palma pafaristilor de la OMS! Care-si dau cu stangu-n dreptul zilnic. Esti patetic, amice!

          • Aiurea, si pentru tine! N-aveam eu nicio treaba cu cei de la OMS, ci cu „covrigu” tau, care a facut prea multe victime în Italia, Spania si Franta! Daca ai fi avut acces pe paginile FB ale grupurilor de medici din aceste tari, sa vezi cum ti-ar fi pierit vitejia asta nerusinata si cum ti-ar fi venit mintea la cap, OZN-istule!

          • Mi-e mila de tine!

          • Mie nu mi-e mila de tine! Te crezi detinatorul adevarului, fara sa aduci nici cele mai mici dovezi care sa-ti justifice teoriile fantasmagorice pe care le sustii! Esti un fel de Cristian mai mic, dar pe ala îl apreciez pentru ca stie sa se bata pentru ceea ce crede!

  • Ipocrizia globalistilor e maxima
    Filmul „Pe aripile vântului”, considerat rasist, a fost retras de pe platforma HBO Max.
    Hai sa trecem cu vederea ca 100 de ani de capitalism imperialist s-au faurit pe spinarile sclavilor si imigrantilor si sa aruncam istoria la gunoi.
    Ipocrizie cu tona au acesti Soros-isti in ei…

    • Refuzati transformarea scolii in cazarma in noua religie a virusului ! Nu uitati ca sunteti oameni liberi creati de Dumnezeu pe pamant, nu sunteti robotii statului care sa poata fi bagati in tot felul de garaje, baraci si corturi.
      Chiar daca Iohannis si-a asigurat pacea sociala, prelungind artificial starea de alerta.. un moment zero de iesire in strada va trebui sa existe si in Romania. Si nu va avea legatura cu oropsirea negrilor ci cu incalcarea drepturilor si valorilor fundamentale TRADITIONALE ale poporului roman.

  • Omul..era in Moneda.
    A iesit din Moneda prin fata ei numita Vesnicie.
    Apoi, adica si acum, urmind o traiectorie circulara, isi cauta drumul spre celalta fata a Monedei, care e Nemurirea, pentru a intra la loc, in Moneda.
    Faza e ca…va reusi sa intre la locul sau, in Moneda, doar daca va renunta sa ramana tiparit pe fata Monedei, numita Nemurire.
    Adica sa renunte la ea.

    Moneda, Ou,…tot aia.

  • Lumea Mare…e proiectata, deci are un proiect la baza…
    Acest proiect e tesut din dorintele omenirii..de cind e omul pe pamant.
    Deci iata Proiectantul: Dorintele Omenirii.

    Toate dorintele se implinesc. Acum…peste o vreme sau peste mii de ani. Dar se implinesc.
    Cum stim spre ce ne indreptam? Pai…privim spre dorintele dorite deja, dar neimplite inca. De ce? Pai pentru ca teserea lor definesc Proiectul.
    Cea mai dorita, dar neimplinita dorinta, de cind e omul paici, e Nemurirea.
    Deci iata spre ce ne indreptam
    : spre Nemurire, mai inainte de orice.

    Ce e…Nemurirea?
    Pai…e sinonima cu..a trai tot timpul, adica pina la Infinit.
    Ce e…tot timpul?
    Pai…e ce zice ca e, timpul, tot. Adica…Timpul.

    Exista, oare, pe vremurile astea, o poveste cu…Timpul?
    Pai..asta e faza, ca exista.
    Povestea se numeste Computerul Cuantic.

    Prin urmare…dorinta omului… de cind e omul pe Pamant, adica…sa nu mai moara, e ferecata intr un cufar care se numeste Computer Cuantic, deci…e cit paci sa se implineasca!, pentru ca cel care acceseaza Timpul, tinzind sa l inghesuie pe tot in ‘timpul lui Planck’ e…e….e chiar calculatorul cuantic!:)))

    Daia nu inteligenta artificiala, asa cum e ea definita azi, e ‘cheia vremurilor’, ci calculatorul cuantic, pentru ca el si doar el poate tinde sa acceseze ‘tot timpul’,…adica pe insusi Timpul.

    Astfel, privind dorintele oamenilor, neimplinite, dar si putinta lor de a se implini, putem sa aflam unde se afla aceasta civilizatie…pe harta desavarsirii: mai are oleaca si ajunge la Alfa:)), care e si Omega, pentru ca Timpul e o Desavarsire in Creatie, iar imbratisindu l, civilizatia devine pe masura lui.

  • Primavara si Revolutia Mondiala sint sinonime. Daia si e implacabila, Revolutia Mondiala la care asiatam, participind:))
    …ca e implacabila ca Primavara!:))

  • Armonia genereaza…lucraturi mondiale:))
    Prin urmare…ce o fi mai intai, pe vremurile astea:armonia mondiala…sau lucratura mondiala?!:))

    Io cred ca mai intai e armonia mondiala.
    Cea mai importanta caracteristica a lumii actuale e putinta ei de a intra in armonie.
    iar aceasta putinta a fost dovedita deja, cu ocazia virusului. Deci nu mai e nevoie de…lucratura mondiala, e suficient un stimul. Punctiform. Definit…inteligent, cel mai probabil si artificial:))

    • As fi preferat sa definiti intai cuvantul”armonie”, caci in contextul pandemiei devine un fel de „anihilare, prin frica, a oricarui sentiment de libertate.
      Va urmaresc cu interes, in acest loc necontaminat inca de „lucratura mondiala”.

      • armonia despre care vorbesc are ca referinta Natura, pentru ca in Univers tendinta e ca tot ce misca sa intre in armonie cu rinduielile Universului, dupa un timp…

        Esenta e…Ochiul. adica Oglinda. prin urmare te poti armoniza cu Natura sau cu…imaginea din Oglinda…a Naturii. prin urmare te poti armoniza cu Natura sau cu…’ Natura intoarsa pe dos’, intoarsa pe dos asemenea imaginii din Oglinda.
        Civilizatia e o constructie naturala sau…artificiala?! se armonizeaza cu Natura sau cu ‘Natura intoarsa pe dos’?!
        atunci cind armonia se manifesta in Civilizatie, si s-a manifestat, …se manifesta, ea tinde sa fie generata de armonia dintre civilizatie si una din cele doua: Natura si ‘Natura intoarsa pe dos’.
        cu care din astea doua s-o armoniza Civilizatia, ca…din doua, doar una! ca de-asta si e infricosatoare alegerea. adica judecata.

  • Vad ca teza ‘revolutie’ e la ea acasa in state…
    De voie…de nevoie…va fi acceptata si ‘revolutia mondiala’, implacabila.

    • Pai.. cu arma la cur, poti sa accepti orice. Chiar si povestile lu Rafila, care era aseara mort de suparare ca OMS (a carui sclav este) si-a dat cu stangu-n-dreptu referitor la asimptomatici. Ei se lupta de atata timp sa convinga poporu cu televizoru si OMS ce face.. vine si strica tot.. cu un destept care afirma ca „daca nu-ti curge nasul, nu poti transmite virusul”.. Se poate asa ceva?

  • Aseara TB a raspuns clar ca specializarea lui Arafat este „achizitii”. Nu mai convinge pe nimeni medicul cu pricina daca luam in considerare „succesurile” rasunatoare din: Apuseni, Siutghiol, Constanta, Colectiv, Covid parca asteptat „primul caz”,”primul deces”…(Anunturile mi s-au parut de o bucurie bolnavicioasa).
    Poporul care l-a sprijinit ani in urma negandindu-se ca facerea de bine nu miroase a bine, gandeste si nu mai rabda! Gata cu restrictiile!

    • „facerea de bine nu miroase a bine”
      Ha, ha! Esti geniala, Gabriela! Asta-i cel mai pudic proverb românesc pe care l-am auzit vreodata!

  • Citisem o stire, ca nu stiu ce statuie de prin Belgia a disparut acum ceva ani din buricul nu stiu carui targ de-al lor, si au ajuns ei la concluzia ca sigur au furat-o romanii – uite ca fraierii au ajuns sa-si darame singuri statuile. Fraierilor, daca e asa cum spuneti, daca romanii pe care-i acuzati sunt atat de meseriasi ca in cateva ore au demontat o statuie de 5 tone si au facut-o disparuta fara sa sesizeze nimeni, pai nu era mai simplu sa-i lasati sa-si faca treaba pana la capat? Intr-o luna de zile nu mai ramanea picior de statuie in vest si acum nu mai aveati probleme de constiinta. Fraieri sau ce?

    • E lucratura mondiala, asta cu demontatul statuilor.. E facatura lu Soros.. deci nu pune botul…
      Cei care ies spontan in strada de foame sau impotriva capitalismului au treaba cu bancile, guvernele si corporatiile, NU cu statuile.
      Darmatul statuilor de pe soclu reprezinta deturnarea agendei protestelor de la FOAME, BOLI, insecuritate, incalcarea drepturilor si toate celelalte.
      Practic multimea e directionata pe o linie moarta.. insistandu-se pe caracterul anti-rasist al acestor proteste.
      Nu puneti botul !

      • Cristian, in masura in care esti dispus sa accepti un sfat de la mine, incearca sa fii mai relaxat un pic. Cine intelege cum stau lucrurile in lumea asta bine, cine nu, nu. Eu unul am renuntat de ceva vreme la a-mi arog dreptul de a „salva” oamenii. Poate ca oamenii a caror minte insisti tu sa o deschizi sunt foarte fericiti in lumea lor.

        • Eu nu vreau sa salvez pe nimeni, fiecare e liber sa aleaga pentru el.
          Romanii insa ar trebui sa se intrebe daca isi doresc ca copiii lor sa fie introdusi intr-un cort sau vagon hitlerist atunci cand se duc la scoala, daca pentru asta au platit taxe. Idem la spital.
          Care-i diferenta fata de gulagurile lu Stalin de acu 100 de ani ?? In 2020 sa ai oameni cazati in vagoane si supravegheati electronic.. asa ceva… ?

          • Fara doar si poate ai dreptate. Romanii ar trebui…n-o fac. Poate ca atunci cand cutitul le va ajunge la os o vor face…sau nu. Va fi irelevant oricum pentru ca in acel moment va fi prea tarziu. Oameni mai intelepti decat mine cred ca deja e prea tarziu…nu doar pentru Romania, ci pentru intreaga lume.

          • @sandman,
            Fa o socotela simpla.. un total.. cam cate taxe achiti lunar din salariu statului roman, inclusiv TVA la cumparaturi (o suma uriasa).
            Apoi intreaba-te daca chiar asta ti-ai dorit.. ca copilul tau sa fie scanat si introdus in cort, atunci cand intra in curtea scolii.

          • Cristiane, hai sa punem punct ca vad ca n-ai inteles nimic din ce-am scris. Eu pierd timpul vorbindu-ti ca unui om care pretinde ca intelege adevarurile universului si tu ma iei cu TVAu’ vietii si te-ai gasit tu sa crezi ca poti tu butona la temerile mele primare? Asta-i nivelul tau de inteligenta?

        • Salut sandman. Judecand in cheia filozofiei lui Murphy, suntem cam pa, toata planeta. Totul e sa nu ne pierdem umorul. Chiar si negru. Because even „black humour matters”!

          • Salut cib, of batrane…se pare ca unora, daca nu le pui emoticoane, eventual scrii in titlu „aceasta este o caterinca” se trezec ei sa-ti tina lectii de viata.

          • P.S. Buna asta cu “black humor matters”. Promit sa te plagiez cu nerusinare de cate ori mi se va ivi ocazia. 😀 😀 😀 (natiune, nu satiti, am pus emoticoanele de cuviinta).

          • sandman
            Anytime, my friend!

        • Asa e cum zice Sandman,in alta ordine de idei ,daca tot darama unii statui,pot sa si le bage si in fund(asa ca o sugestie) 😆 😆 😆

          • A te uita cum darama unii statui si interzic filme cu negri e ca si cand ai vrea sa stergi cu buretele cel putin 100 de ani de istorie capitalista creata pe spinari de sclavi, iar asta e culmea ipocriziei neo-marxistilor.

  • Vorbim de o frauda..
    Aseara, Rafila, la Digi24 era rupt de suparare ca s-a apucat unul de la OMS si a declarat de capul lui ca „asimptomaticii nu transmit virusul”, lucru oarecum logic – daca oamenii aia nu stranuta, nu le curge nasul, etc..
    Intre timp OMS s-a ocupa si a negat acea declaratie cum ca asimptomaticii nu pot transmite virusul.. dandu-si seama ca dau peste cap planurile globalistilor de vaccinare a intregii populatii a planetei.

  • Mai bine mă făceam și eu cioclu apocaliptic sau TeFeList.
    Dar oare poți fi cioclu apocaliptic TeFeList?
    La asta cred că s-ar câștiga cel mai bine.

  • Tare articolul domnule Cristoiu.
    Ar trebui citit și de Mihai Gâdea, că iar i-a dedicat 2 ore Marți seara.
    Noroc că urmăresc pe internet, și am putut sări peste două ore în câteva secunde.
    Da,este un cioclu,iar clisma iar putea-o face doar unui decedat de pandemie!

  • Ciudata traiectoria Dr. Arafat. Acum vreo 10 ani lumea a iesit in strada pentru el, iar acum tot lumea ii vrea gatul.In ambele situatii pe merit.
    Acum imi dau seama ca Dr. Victor Costache, pe care l-am dispretuit la vremea respectiva a fost cu 5 minute mai destept decat toti.
    In privinta alegerilor locale si a starii de alerta, mingea e acum la PSD, Tariceanu si Ponta. Daca nu se coalizeaza si nu se mobilizeaza pierd alegerile pe mana lor.

  • Trecutul va ajunge sa fie ziua de alaltaieri, apoi ziua de ieri, apoi chiar ziua de azi.
    Viitorul va ajunge sa fie ziua de poimaine, apoi ziua de maine, apoi chiar ziua de azi.
    Prezentul va fi tot Trecutul si Viitorul care va fi dorit sa fie cunoscut.

    Oamenii alearga dupa dorinte, altceva nu fac. La un moment dat dorintele oamenilor vor fi implinite pe parcursul aceleiasi zile, de-asta si Trecutul va fi tot atit de departat ca Viitorul: parcursul unei zile.

    se vor darama toate statuile, singura care va ramane in picioare va fi statuia ridicata zilei de azi.

  • Sincer îl preferam le Lenin decât Cizmele Zburătoare oribile care sunt azi.
    Cică sunt „Aripi” mie îmi par niște ruine rămase după bomba de la Hiroșima. Ruine în formă de cizme.

    • Lenin a fost un criminal.
      Poate aripile nu sunt realizate perfect dar, reprezintă ceva, aripile frânte ale României, generațiile ucise în inchisorile comuniste. Poate țara noastră arăta altfel dacă trăiau. Au fost, în special studenții, niște oameni impecabili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *