Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

„Starea la partid e cam așa: șefii lui Ciolacu i-au cerut un PSD fără pesediști. Asta s-a întâmplat!”. ANTI-INTERVIU cu Codrin Ștefănescu, fost secretar general PSD

Reporter: Jó napot kívánok, draga la mine Stepanescu! Au returnat ungurii Ardealul pe care-l vânduse PSD?
Codrin Ștefănescu: 
Nu au avut ce să returneze, pentru că nu l-au luat niciodată. Însă gafa din Camera Deputaților ar fi trebuit să-l coste capul pe Ciolacu (Marcel, președintele PSD, n.n.). Dar Ciolacu nu este de capul lui.

Reporter: Se va ajunge acolo că singurul pelerinaj admis va fi la Cotroceni, ca să atingi hainele lui Iohannis. Trist.
Codrin Ștefănescu:
 Momentan. Așa a fost și cu Băsescu, și astăzi nu mai insistă nimeni să îl atingă. Dimpotrivă.

Reporter: O țară imposibilă. Nu avem Putere, nu avem Opoziție. Nouă ne puteți spune secretul: unde se-ntâlnesc Iohannis și Marcel Ciolacu în privat?
Codrin Ștefănescu: 
Nu se întâlnesc. Iohannis nu-l primește nici măcar în audiență. Lui Ciolacu i se trimit ordine prin terți. Și el le execută fără crâcnire. Cum le executa și Zgonea (Valeriu, fost președinte executiv PSD, n.n.).

Reporter: O țară imposibilă. Sistemul e plin de analfabeți care și-au cosmetizat diplome, de la Autoritatea Electorală la Oficiul pentru Spălarea Banilor. Sistemul nu poate inculpa nici măcar un amărât de șofer SPP (Serviciul de Pază și Protecție, n.n.).
Codrin Ștefănescu:
 Sistemul nu poate ancheta pe altcineva din Sistem. Poate doar la ordin.

Reporter: Am râs. Ciolacu a ajuns s-aducă hârtii de la Serviciile secrete că el n-are amestec cu vânzarea Ardealului. Ce-i drept, el a fost mai interesat de Moldova, unde amicul Omar Hayssam strâmba păduri. De ce n-o fi adus Marcel Ciolacu adeverință și de la Serviciile maghiare?
Codrin Ștefănescu:
 Credeți-mă că despre Ciolacu nu trebuie făcut nici un comentariu. Nu merită.

Reporter: V-au pus pe un loc eligibil pe listele pentru Parlament?
Codrin Ștefănescu:
 După cum bine știți, niciodată nu am vrut să candidez la Senat sau la Camera Deputaților. Nu am vrut să fiu ministru sau secretar de stat, nu am vrut funcții bine renumerate, în consilii de administrație, nu am făcut afaceri cu statul. Iar chestia asta i-a deranjat permanent pe șefii lui Ciolacu.

Reporter: O duceți în leșinuri la PSD: nu l-ați bătut în alegeri nici măcar pe haștagistul Nicușor Dan, care era candidat la Primăria București din vremea Potopului lui Noe.
Codrin Ștefănescu: 
La București PSD s-a bătut singur. Însă, despre trădarea asta am să vă povestesc altădată.

Reporter: După alegeri închideți gazele că-s scumpe, stingeți lumina că-i scumpă și plecați acasă, până nu scumpesc ăștia și benzina. Ciolacu n-o să se plictisească, presa zice că are amantă.
Codrin Ștefănescu: 
Vă spun sigur, Ciolacu nu o să stingă lumina la PSD. Sau gazele. Într-un final, va fi și el evacuat, așa cum au fost și alții ca el care s-au complăcut în rolul de slugă a Sistemului. Iar dacă are amantă, ceea ce mă îndoiesc, trebuie să fie la fel de insipidă și incoloră ca și el.

Reporter: Paul Stănescu (secretar general PSD, n.n.) cică a fost tractorist. Este Stănescu tractorul providențial care va trage partidul după el?
Codrin Ștefănescu: 
Stănescu nu se poate trage nici pe el însuși. Cei de la Olt o știu, o știa și Liviu Dragnea.Trist.

Reporter: L-ați vizitat pe Liviu Dragnea? Are deja o listă cu cei cărora o să le publice telefoanele?
Codrin Ștefănescu: 
Da, l-am vizitat și am anunțat public întotdeauna lucrul acesta. Mă așteptam ca mulți alții, pe care i-a făcut oameni, să procedeze la fel. Eu mă așteptam să o facă, el nu.

Reporter: Care este starea la partid? Rinocerii de la CEX (Comitetul Executiv al PSD, n.n.) probabil sunt fericiți: un nume, un loc de deputat șamd. Dar membrii simpli?
Codrin Ștefănescu: 
Starea la partid e cam așa: șefii lui Ciolacu i-au cerut un PSD fără pesediști. Asta s-a întâmplat.

Reporter: Cică protectorul lui Ciolacu, Timmermans (Frans, comisar Comisia Europeană n.n.) s-a izolat de COVID și lucrează de-acasă. România e lucrată, așadar, direct „de- acasă”.
Codrin Ștefănescu:
 Da! Exact.

Reporter: Cum comentați susținerile recente din presă despre „relația specială” a lui Liviu Dragnea cu „generalul de la SNSPA”, Florian Coldea.
Codrin Ștefănescu: În mod sigur va răspunde personal la această întrebare, atunci când va ieși din închisoare.

Reporter: Și, totuși, ce facem cu Klaus Iohannis? Are mai multe tinichele-premii decât orice depozit de neferoase din Chitila. Dvs când ați primit ultima decorație de la Angela Merkel?
Codrin Ștefănescu: 
Ca orice civil, nu am primit niciun fel de decorații. Nici de la Merkel, nici de la ambasade, nici de la foruri internaționale. Ceea ce mi se pare normal. Singura decorație e primită de la Ion Iliescu, pentru curajul și participarea la Revoluția din decembrie `89. De altfel, această decorație a fost primită de toți cei care au supraviețuit, răniții și urmașii celor care au luptat la Revoluție. Vă reamintesc că Băsescu și Iohannis nici măcar nu au pomenit vreodată despre eroii Revoluției din decembrie `89, darămite să le mai dea vreo decorație.

Reporter: Ce predicții aveți pentru România? Îi mai rămâne ceva de guvernat în 2021 troicii Iohannis- Arafat- Orban?
Codrin Ștefănescu:
 În mai puțin de un an, ne-au făcut aproape praf. Nu vreau să-mi imaginez ce o să fie peste încă patru ani.

Reporter: Faceți alt partid cu Pleșoianu (Liviu, deputat PSD, n.n.)? Sunt partide, cum e USR, care au pornit cu mult mai puțin.
Codrin Ștefănescu: Nu. Când voi avea ceva de anunțat în acest sens, o voi face.

Reporter: Puneți aici o întrebare care lipsește și dați-i, vă rugăm, răspunsul.
Codrin Ștefănescu: 
Întrebarea care lipsește este: ”Mai are România vreo șansă?”. Are! Atâta timp cât există români demni și curajoși, da! Îi trebuie doar un lider foarte hotărât care să rupă mai multe pisici deodată.

Reporter: Un cuvânt bun către români.
Codrin Ștefănescu: 
Frați români, cum votați, așa vă așterneți. Iar cum vă așterneți, așa dormiți.

(http://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *