Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. Alegerile parlamentare au loc la 1 decembrie

Statueta-oglindă

Stau absent și singur pe un scaun, într-o încăpere încă goală. Aștept din clipă în clipă să apară amfitrionul. Deodată, simt că sunt privit cu insistență enervantă  de cineva. Mă uit în jur, doar, doar l-oi surprinde  pe curios. Pe o măsuță  din fața mea, un cap transfigurat de om se zgâiește la mine cu un zâmbet ironic. Îi  lipsește  o falcă, ca și o bucată de căpățână,  orbitele ochilor  sunt două găvane fără fund, ce mai, figura e de-o hidoșenie spăimântătoare! Aș vrea să-i zic vreo două, însă chipul monstruos îmi face semn cu degetul la buze să tac. Îmi înghit vorbele de ocară,  dar continui să-l cercetez pe ciudatul interlocutor. Mă dezmeticesc pe dată și-mi dau seama  că mă uit,  de fapt, în oglindă. Cel de dincolo sunt chiar eu, după o viață  de confruntări, de dispute aprige purtate în biroul de anchete și prin sălile de judecată.  Duse, adesea, dincolo de coperțile dosarelor, în condiții de inegalitate fățișă, cu osebire din clipa funestă a instituirii „câmpului tactic”, când destui magistrați și-au lepădat de bunăvoie roba și au îmbrăcat cu ostentativă cruzime  uniformele de „șefi de dispozitive de securitate”. O bătălie  în care mi-am  pierdut o parte din sănătate și mi-am zdruncinat sistemul nervos într-atât încât bucăți din scăfârlie au luat-o la goană altundeva, fragilizându-mă și sluțindu-mă definitiv… Răul  revărsat  dinspre oameni  și mizeria lor,  cu sau fără  acoperământul sacrosanct, mi-au stâlcit  sufletul  iremediabil… Am obosit și nu vreau să mai aud împrejur glasuri de  justițiabili, de avocați, procurori  și judecători, gata, e îndestul! Sst, liniște, vă rog!

De nu mă credeți, ultimilor pomeniți, însă numai ălora care au trudit cu  toată ființa în „Casa Justiției” și și-au pus pielea în joc, le cer un minut, două de luciditate, suficient să se trezească la realitate descoperindu-se în aceeași oglindă. Nu că statueta vă seamănă  leit?

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Statueta-oglindă”

 • Nu le dați dreptul să vă simțiți obosit!
  Puțini și-au păstrat demnitatea!
  E o bucurie că scrieți in unele zile, măcar!

 • Tic-tac, anii trec, ne schimbă, ne schimbă
  Încet încep să nu mai recunosc omul din oglindă
  Tic tac, atâtea amintiri se adună
  Şi m-am trezit bătrân, dar jur c-am adormit tânăr….(Vescan-Tic Tac)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *