Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Străduindu-se să atragă NATO într-un război cu Federația Rusă, Volodîmîr Zelenski face jocul lui Vladimir Putin!

Autoarea unui prim volum al unui monumental Tratat de Geopolitică, urmînd altor cinci cărți din domeniul Geopoliticii, conferențiar universitar Alba Iulia Catrinel Popescu de la Universitatea Națională de Apărare Carol I s-a remarcat, în chestiunea Războiului din Ucraina, ca una dintre puținele voci lucide din România, țară în care televiziunile de știri au primit liste cu cei care trebuie invitați să se pronunțe despre conflict, deoarece sînt ceea ce se cheamă „oameni siguri”, iar instituții precum Academia, Biserica, Presa s-au transformat în oficine de propagandă de război. Recent pe Facebook, distinsa profesoară a expus cîteva considerații excepționale despre cum face Volodîmîr Zelenski, președintele Ucrainei, noua starletă, nu doar a Pămîntului, dar și a întregului Sistem solar, jocul rușilor. Alba Popescu m-a surprins cu observația că Volodîmîr Zelenski a dat o lovitură NATO lăsînd de izbeliște Insula Șerpilor. Întrebîndu-se de ce nu a discutat cu România o formulă de condominiu prin care Insula Șerpilor să fi trecut sub protecția NATO, cercetătoarea arată că prin cucerirea Insulei rușii au ajuns într-un punct strategic la care aspirau de mult: în buza bazei NATO de la Mihail Kogălniceanu.

Sînt în postarea doamnei conferențiar pe Facebook din 5 martie 2022 și alte observații subtile, rod al gîndirii libere, opuse gîndirii rechiziționate de regimul Klaus Iohannis și ghiftuite cu adevăruri de-a gata.

În replică la aceste observații lucide ministrul Educației Naționale, Sorin Câmpeanu, membru al camarilei de la Cotroceni, cere Universității să se delimiteze ferm de atitudini precum cele ale profesoarei Alba Popescu. În deplinătatea facultăților sale mintale, Sorin Câmpeanu acuză gîndurile doamnei conferențiar, specialistă în domeniu, ca fiind „un risc pentru siguranță națională” , o „atingere gravă adusă valorilor ocrotite de o societatea democratică”.

Las deoparte adevărul că Sorin Câmpeanu e specialist în coada vacii care se apără de muște, și prin urmare nimic nu-l îndreptățește să se pronunțe despre considerațiile unui specialist în Geopolitică. Dar chiar dacă ar fi fost doctor în Geopolitică, domnul ministru nu-și poate permite să se rățoiască în stil bolșevic la o instituție de învățămînt superior pretinzîndu-i să bată din călcîie așa cum face el în fața Stăpînului de la Cotroceni. Ca toți slujitorii regimului Klaus Iohannis, Sorin Câmpeanu ne cere să vedem în Volodîmîr Zelenski un Mîntuitor al lumii democratice, la care nu te poți gîndi decît după ce ai căzut în genunchi. Poți critica pe oricine de pe acest Pămînt: pe Joe Biden, pe Regina Angliei, pe Emmanuel Macron, pe Angela Merkel. Doar pe Zelenski, nu.

Slavă Domnului!
Nu sînt cadru didactic universitar.
Prin urmare, pentru ceea ce voi scrie mai jos nu pot fi demascat drept atentator la siguranța națională de specialistul în coada vacii care se apără de muște.

Președintele ucrainean îi beștelește zilnic pe liderii occidentali, în frunte cu președintele american, pentru că nu implică NATO în crearea unei zone no-fly deasupra Ucrainei. Liderii politici occidentali, dar și liderii NATO, îi răspund că o asemenea implicare ar însemna practic declanșarea Celui de-al treilea Război mondial. Însuflețit de a atrage NATO și chiar omenirea într-o aventură riscantă, Volodîmîr Zelenski duce o campanie iresponsabilă de creare a unei presiuni a opiniei publice asupra liderilor occidentali pentru ca aceștia, îngrijorați electoral, să decidă intrarea în război cu Federația Rusă.

Nu știu dacă o decizie prin care NATO ar crea o zonă no-fly deasupra Ucrainei ar însemna un al treilea război mondial. Știu însă sigur că asta ar însemna ca NATO să facă jocul lui Vladimir Putin. Astfel că la argumentele aduse de doamna Alba Popescu tezei că Zelenski face jocul rușilor, eu voi adăuga și campania mediatică de o rară violență pentru a pune presiune publică pe NATO ca să intervină în conflict.

Că o asemenea decizie n-ar fi de nici un folos Ucrainei s-au pronunțat specialiștii militari din Occident. Zona no-fly creată de NATO înseamnă ca avioanele NATO să patruleze în spațiul aerian al Ucrainei și să doboare orice avion care ar încerca să pătrundă în zonă. Asta înseamnă că și avioanele ucrainene nu vor putea zbura.

În Sud, de exemplu, bătăliile se dau pe sol. Rusia nu folosește aici aviația. Dacă Ucraina ar vrea să sară în ajutorul trupelor ei de la sol, avioanele NATO n-ar lăsa-o. Așa cum s-a văzut pînă acum, Rusia a folosit cu precădere rachetele de croazieră, trase din spațiul ei aerian. Crearea unei zone no-fly n-ar putea opri loviturile Rusiei.

Inutilă din punct de vedere militar, crearea unei zone no-fly de către NATO ar însemna o schimbare catastrofală în desfășurarea războiului din Ucraina.

Pînă acum strategia Coaliției condusă de America a constat în păstrarea Războiului în hotarele Agresiunii Rusiei față de Ucraina. Ajutată cum n-a fost ajutată pînă acum nici o țară în istoria modernă, Ucraina trebuie să învingă de una singură Rusia. Înfrîntă de o țară mai mică, Rusia ar fi pusă în banca ei pentru totdeauna. Ca să nu mai spunem că prin această strategie Rusia e izolată pe plan internațional.

Ce s-ar întîmpla dacă NATO ar interveni?
Ar însemna un Război între NATO și Rusia.
E o certitudine că NATO ar învinge?
Greu de răspuns.
Dacă ne gîndim că Rusia nu și-a angajat pînă acum întreg armamentul de ultimă oră, nu-i exclus ca un Război NATO – Rusia, care va fi un Război total să n-aibă drept cîștigător NATO.
Ca să nu mai spunem că pentru Vladimir Putin Războiul cu NATO ar putea fi șansa unei ieșiri onorabile în fața propriului popor.
Una e să renunți la Război din cauza Ucrainei și alta din cauza celei mai puternice Alianțe militare din Istoria omenirii.

Apoi, Rusia ar fi în război nu cu Ucraina, ci cu o coaliție militară condusă de America.
N-ar mai fi o agresiune a unei mari puteri militare împotriva unei țări fără apărare, ci un Război duse de o Coaliție militară de 30 de țări, dintre care trei puteri nucleare, împotriva unei singure țări, Rusia.

Vladimir Putin s-a străduit să-i convingă pe ruși și pe cetățenii din Africa, Asia, America Latină, că ea duce un război cu NATO, mai precis cu Occidentul condus din America. Asta deoarece – zice el – în spatele Ucrainei stă Occidentul. Și pentru că sancțiunile au fost nesăbuite și pentru că Occidentul s-a lansat într-o rusofobie incompatibilă cu valorile democratice, efortul lui Vladimir Putin a avut succes în Rusia și nu numai. Lesne de imaginat ce s-ar întîmpla în cazul unui război NATO – Rusia. Pentru Vladimir Putin ar fi o mană cerească. Ar putea susține în fața rușilor că țara a fost atacată de cea mai puternică coaliție militară de pe glob, că e singură față în față cu 30 de țări, o situație pe care nici o țară din Istorie n-a avut-o pînă acum. Nu sînt convins că un război NATO – Rusia ar duce la înfrîngerea militară a Rusiei. Un astfel de război va cuprinde în mod necesar bombardarea Moscovei de către NATO și bombardarea orașelor europene de către Rusia. Sigur e însă că Războiul s-ar transpune în Război mondial. Pentru că Rusia ar fi îndreptățită să ceară ajutor Chinei pe motiv că e ținta unei agresiuni. Și amenințată fiind cu cucerirea de către NATO, Rusia nu s-ar da în lături să folosească armele nucleare.
S-a gîndit la asta Volodîmîr Zelenski?
Eu cred că nu s-a gîndit.
Altfel l-ar fi trecut un fior la gîndul că și el va fi cenușă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

69 comentarii pentru articolul „Străduindu-se să atragă NATO într-un război cu Federația Rusă, Volodîmîr Zelenski face jocul lui Vladimir Putin!”

  • Pana la urma chestiunea cu Rusia și Ucraina poate se va încheia intr-un fel sau altul, cel mai probabil cu înfrângerea Ucrainei care va plăti un preț poate prea mare pentru naivitatea de a se încrede în SUA. Sigur ca Rusia e tara invadatoare și era de nedorit o asemenea abordare, dar sa nu uitam aspecte „mărunte” cum ar fi atrocitățile comise de batalionul Azov asupra populatiei de etnie rusa în regiunile separatiste timp de aproape un deceniu care s-au desfășurat sub protecția și cu sprijinul guvernului de la Kiev și fata de care nimeni nu a luat atitudine unii chiar considerându-le justificate ca doar îs ruși și merită. Nu am vreo simpatie deosebita fata de ruși dar nici nu pot sa accept ca trebuie exterminați cetățenii ucrainieni de etnie rusa doar pentru ca sunt ruși.

  • Am o mare nedumerire ,sub pseudonimul Tudy se ascunde un el sau ea ?sau un el devenit ea? Sau o ea devenit el?sau un el și o ea?

  • Maestre, nu fiți copil! Zelenski stie că NATO nu va interveni, dar repetând acele apeluri, el mai știe că NATO și UE îi vor trimite tot mai multe ajutoare militare și de alt fel.
    Să sperăm că aceste ajutoare vor fi cu folos și-i vom vedea pe ruși alungați din țara în care au intrat ca să ucidă oameni nevinovați

    • Dra Blonde d’Aquitaine, inteleg ca-ti place atentia si ti-o doresti, dar aberezi grosolan. La cite pseudonime ai ajuns????
      Pis,pis, vezi ca ai mai trimis comentariul asta la 19:09…

    • Ce copil? In pastila video mai are putin si se prapadeste de ras vorbind despre un razboi totusi.
      Ironizeaza chiar si uciderea celor zece ucrainieni la coada la paine.
      Toata pastila video, inca o data: despre un razboi cu victime nevinovate, este o izmeneala cu hahaieli. Doamne-fereste!
      Vreun cuvintel critic despre Putin ca a invadat Ucraina? Nu vei auzi.

      • Ai auzit despre Agentul Orange?dar despre napalm și dioxina?dar de Little Boy ai auzit ? Dar de Enola Gay?Oare cine le-a folosit,0r fi fost ceva îngrășăminte,pardon defoliante iar Little Boy era de fapt un Hamburger ,iar Enola Gay vreun travestit.Hai sictir!

      • @Gigi: Ce sa cred decat ca au fost crime impotriva umanitatii. Dar sa nu-i spui dlui Cristoiu, ne-ar acuza pe amandoi de un „bocet fals” si de propaganda comunista (culmea… ma rog, am citit si biografii, dar nu mai zic nimic): https://www.cristoiublog.ro/falsul-bocet-al-hiroshimei/

        • Problema e ca toate marile puteri au facut crime impotriva umanitatii,dar pentru unii in mod ciudat acestea s-au prescris,oare cum? si cine le-a prescris, Istoria adevarata in nici un caz!Protagonistii nu au fost criminali de razboi,decat unii, ca si acum cand tot globul a gasit un tap ispasitor pantru tot raul din lumea asta in care mieii zburda pe campii si a venit lupul sa de iama prin ei.
          Inteleg si atitudinea presei si media de la noi,ca trompete dar acum asa bate vantul,ce zice stapanul umbrelei trebuie aprobat ,amplificat,nu cumva sa suparam sa isi sranga umbrela si sa ne lase in piln soare ca ne-am putea arde…

        • Si da ,ar trebui ca toti presedintii de stat care au semnat declansarea acestor razboaie in care s-au savarsit crime impotriva unmanitatii sa fie declarati criminali de razboi,poate in afara de unu care era ocupat cu o domnisoara Lewinski si acesta din gresala l-a muscat… si respectivul a apasat tot din gresala un buton pe care scria declanseaza, si aunci nu se pune.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Zelenski nu gandeste. El e artist. Scenaristii sunt altii… 🙂

  • Dl Cristoiu nu are nimic de pierdut. Daca nu intram in razboi, ramane cu reputatia de cel mai mare sustinator al lui Putin, daca ne ataca rusii, se va reinfiinta Scanteia Tineretului si il vor pune din nou redactor-sef-adjunct.
    Traiasca rusoiublog.ro!

    • Singurii invitati din presa care au mers la lansarea de carte de la Casa Rusa, care a avut loc putin inainte de invazie, au fost de la rusoiublog.ro.
      .
      https://www.cristoiublog.ro/la-casa-rusa-cum-mi-a-aparut-putin-de-dupa-un-roll-up/
      .
      Traiasca prietenia intre Casa Rusa si cristoiublog.ro!

    • Daca asta e parerea pe care ti-ai format-o, ce anume te determina sa intri pe acest blog? Ai zis acelasi lucru in zecile de comentarii pe care le scrii sub diverse pseudonime. Ai ceva personal impotriva jurnalistului Ion Cristoiu? Spune ce ai de spus si la revedere. Tu simti nevoia sa-l insulti zilnic, bazat pe scenarii scrise in mintea ta. Daca cineva e capabil sa faca o analiza impartiala, din aceasta analiza rezultind ca vina pentru situatia prezenta nu apartine unei singure persoana, asta inseamna ca cel care a facut analiza il sustine pe Putin? Ce logica e asta? Logica de balta!

  • @ ‘Petrodolarul e în aer!’
    :)))))
    Si?
    Petrodolarul e expirat, nu e in aer:))
    Fenta fentelor: petrodolarul e in aer!:)))

    Pai…
    daca Green Deal atunci Greendolarul! :)))

    traiasca Greendolarul! :))))))

    ba Putin e tembelul tembelilor din galaxie…ba americanii sint tipitii sefi…tot ai galaxiei 🙂

    varianta in care Jocul se desfasoara la…’ultimul nivel’…oare de ce n o fi existind ?!
    :))

    in timp ce petrodolarul isi da duhul, maretul greendolar abia iși incepe șoul :)))
    cautati l…legat ombilical de blockchain, ca acolo ii e locul, deci acolo il veti gasi.

    • Marea Revolutie, Metamorfoza,
      este ultimul nivel de dezvoltare al unei civilizatii ( Metamorfoza devenind un proces perpetuu )

      aceasta! civilizatie
      mare cit planeta, are onoarea de a le reprezenta… pe toate celelalte civilizatii care au misunat paici, in Marele Joc.
      Sa ne amintim cu ce imbold au inceput unii Competitia: Make America Great Again!
      asta Da! stare de spirit, nimic de zis:))))

    • @ ar merita sa sarbatorim nasterea greendolarului, ca nu i de colea evenimentul!:))),

  • Foarte bine scris.

  • Amintiti-va de purtarea exemplara a Cehoslovaciei in 1968. Nimeni nu le-a dat ajutor dar nici nu au cerut. Au evitat internationalizarea conflictului. Ungaria in 1957 era doar jelita la Europa Libera. De unde atata dragoste pt. ucrainieni?

  • Amintiti-va de purtarea exemplara a Cehoslovaciei in 1968. Nimeni nu le-a dat ajutor dar nici nu au cerut. Au evitat internationalizarea conflictului. Ungaria in 1957 era doar jelita la Europa Libera. De unde atata dragoste pt. ucrainieni?

  • Dacă ce spune doamna este corect, vom avea litigii de graniță cu Rusia nu numai la platoul continental din aria insulei Șerpilor, dar și pe canalele de la vărsarea Dunării.
    Mă refer la insulele ocupate de Ucraina și la canalul Bâstroe. Cât se poate de nasol!
    *
    Referitor la cei doi protagoniști Putin și Zelenski:
    1. Toate propozițiile rostite de Putin în declarațiile publice sunt adevărate (nu vrea NATO lângă el, vrea Crimeea etc.)
    Aaa, că mai are o mie de propoziții ascunse pe care nu le rostește asta-i altceva.
    2. Toate propozițiile rostite de Zelenski sunt sub semnul îndoielii, deoarece s-au dovedit parțial adevărate sau neadevărate. Plus PR-ul enervant cu o mie de clipuri decupate cu orori din alte războaie.
    Maestre, nu se poate armistiţiu, adik Rusia să se retragă, fiindcă va rămâne un conflict înghețat momentan, dar activ și periculos ca un vulcan sub presiune.
    *
    Consider că măsura Americii de a opri importurile de pertol din Rusia a fost cea mai proastă măsură ever!
    Acum caută petrol în țările arabe. OPEC i-au dat cu flit.
    Astfel a intrat în joc China, mare consumatoare de resurse care s-a înțeles cu Arabia Saudită să plătescă în „yuan”.Arabia Saudită este una dintre cele mai bogate țări din lume (cel puțin așa susținea Trump).
    Petrodolarul e în aer! Vă dați seama ce este pe bursele internaționale? Se anumță un tsunami financiar.
    *
    Europa cade vertiginos și se zvâcolește din cauza crizei energetice și crizei financiare.
    Dacă se continuă cu sancțiunile și susținerea războiului, adik dacă-i mai suflă mult în fund lui Zelenski va vedea cum arată falimentul total.
    Concluzia normală ar fi: deschiderea Nord Strim 2, importurile cu Rusia continuate și abandonarea green deal-ului. Astfel populațiile din Europa vor sta liniștite.

  • Buna ziua Maestre,
    Sorin Campeanu este totusi un decident din statul roman, aflat nu o data in functia onoranta de ministru al Educatiei Nationale si de aceea, noi cetatenii de rand ar trebui ca in viata de zi cu zi sa avem incredere netarmurita in mesajele publice adresate poporului, sce sa mai este un om care ca ne intelege asteptarile si de ce nu poate ca este chiar viitorul nostru Presedinte al Romaniei din anul de gratie 2024.

  • Pentru ca un singur dement sa iasa „onorabil” si sa se termine nenorocirea in care a bagat atatea tari, in loc sa-si retraga hoardele criminale, un popor intreg trebuie sa se predea rusilor. Solutia „rationala” pentru Pace! Spalati-va sangele copiilor ucisi de pe maini, Mari Maestri ai Pacii sustinatori ai criminalului!

  • Luati- o ca o observatie si nu ca o judecata .
    Am toata compasiunea oentru poporul ucraininean si drama lor chiar daca ezoteric ,acolo este o karma de tara etc.
    Dar ce face poporul roman,guvernatii, este deja exagerat .
    Au pus stegulete cu steagul Ucrainei ,s- au dat ajutoare care au ajuns la gunoi de multe cate erau.
    Se face discriminare deja intre romani si ucrainieni.
    Totul pentru ucrainieni este gratuit ( chiar daca masinile de lux primeaza la ei si- si permit mii de euro sa dea ca sa nu ramana in Ucraina -vorbesc de barbati )
    Acum inteleg ca si locuri de munca li se asigura .
    Si ele vor fi platite altfel decat ale romanior?
    De ce romanii – guvernantii nu s- au purtat la fel si cu romanii nostrii ?
    De ce sunt atat de multi romani care si- au parasit tara ,fara sa fi fost in razboi-(a fost un exod in ultima vreme )?
    De ce romanii sunt emigranti in alte tari si prea putini sunt tratati in mod egal cu populatia din acele tari si la noi pe straini ii tratam mult mai bine decat pe romanii nostrii ?
    De ce nu avem respect pentru romani si ne batem joc de ei si ne placam capul in fata strainilor si- i punem ” in capul mesei „?
    Cand ne vom vindeca de aceasta slugarnicie si lipsa de compasiune pentru propriul popor care daca a ales sa ramana in tara si- a asumat toate lipsurile ,inclusiv lipsa de umanitate a unui guvern iresponsabil .
    Sa nu fiu inteles gresit ,dar sunt pentru echilibru in toate si nu- mi plac exagerarile si faptul ca la cei mai multi romani , le lipseste coloana vertebrala .
    Sa aveti o zi minunata.

    • Așa e,e o karma de tara, si eu cred asta,karma e pe neam si vine din istorie,de ce vrea sa se insinueze între slavi, o organizație militară care are ca doctrina militară slavii ca inamici,ce caută între Cain și Abel? A reușit ,fratii de odinioară se omoara acum între ei.Scop atins.

    • Nu are cum sa le lipsească coloana vertebrală pentru ca nu au avut-o niciodată.

  • Doamna Popescu a gresit deosebit de grav in a expune situatia reala. Este gresit a spune acum ca cel mai bine ar fi sa se incheie pace. Cel care spune ca vrea pace este prorus, este contra lui zelenski, contra amaratului de popor ucrainian. Doamna nu a inteles ca marii lumii vor neaparat razboi, armele sunt in afacere. Oare, un exemplu, Radu Tudor, nu va avea regrete pentru soldatii romani sau din alte tari care vor muri. Vorbiti de pace, nu incurajati razboiul.

    • In general, sa fii pro…ceva
      e o atitudine care poate fi asimilata cu o declaratie de razboi.

      zic ‘in general’ pentru ca exista o singura situatie in care ‘a fi pro’ este o nonactiune, iat o:
      sa fii ‘pro Natura’

      in mod natural rusii sint intr un fel, al lor, americanii sint in felul lor de a fi, ….si asa cu toti ceilalti,
      tocmai daia…toti au dreptate. :))))

  • Stiti unde se poate gasi un CV al doamnei Alba Iulia Catrinel Popescu, in care sa scrie ce facultate a mai absolvit cu licenta in afara de „Facultatea de Moase si Asistente Medicale”?. Nu masterate/cursuri/certificari. O facultate cu licenta, care sa aiba legatura cu ce preda are? Un CV „normal” cu intre anul__ si anul__ a absolvit __ exista sau e secret de stat? Conferentiar vad ca e doar de un an, la varsta de 52 de ani.
    .
    Asta si pentru ca observ ca faceti mare caz ca dl Campeanu a absolvit o facultate pe la univ. de agronomie, dar probabil nu ati observat ca nici dumnealui nu-i lipsesc cursurile si certificarile de informatii si aparare nationala din CV, ca la mai toti politicienii importanti.

  • Citesc că Zelenski este propus de mai mulți politicieni europeni pentru a fi nominalizat la premiul Nobel pentru pace. Chiar s-a întors lumea cu susul în jos. Oare care din cerințele acordării premiului o întrunește?! El cere constant implicarea NATO care ne-ar duce pe toți Intr-un război, oare așa se militează azi pentru pace?

    • Daca e goarna masoneriei mondiale neomarxiste pe planeta, la ce poti sa te astepti?
      Nu ai vazut ce cereri are – sa intervina NATO, sa faca culoar aerian, etc. etc…. de parca joaca jocuri pe calculator. Un inconstient penibil care va plati scump, odata cu Ucraina, ca tara.

  • Zelenski e un tanar teribilist, inconstient care, sub influenta unor substante psihoactive si-a tarat tara intr-un razboi din care nu are cum sa iasa decat cu distrugeri si pierderi imense.
    Propaganda globalista si globalizata deasemenea va pierde ceea ce este mai de pret in presa – increderea publicului.
    Boicotul oamenilor simpli asupra sitemului ticalos care a pus omenirea pe chituci este de asteptatat sa fie imens. Lumea va da reject la tot ce inseamna banci, guverne, corporatii, presa, oligarhi, spitale, „specialisti”, preoti… Toti isi vor lua portia binemeritata de reject.
    Minunata lume noua va fi mult mai saraca dar posibil mai demna si mai putin dependenta de sistemul ticalosit.

    • @
      Lumea Noua va fi condusa, pentru ca fi aleasa!:)), de o Inteligenta Artificiala.
      oamenii vor alege…din toata ‘inima’! la conducere…un Soft.

      Li se va parea ca astfel vor fi tratati mai cu egala consideratie:))

      Intre timp politicienii-oameni doar isi vor pierde plenar increderea pe care oamenii si au depus o in ei

      inca n a sosit vremea ca in alegerile…democratice sa participe pe post de candidat un soft!:))), insa vremea e colea, …dupa blocuri.

      ulterior se va afla ca Softul cu pricina, in fapt Inteligenta Artificiala,…e chiar ‘vie’:)))),
      insa va fi cam tarziu.

      pina atunci ‘lumea asta, deci nu aia Nou-Nouță’ se va ocupa cu…redefinitul ‘războinicilor’, acestia fiind ‘noii facatori de pace’:)))))

  • Scritorii mei preferati sunt rusi, dar dezaprob cele de mai jos:
    .
    F. M. Dostoievski – ”Nație ce cutreieră prin Europa și caută ce să mai distrugă, să facă praf, pur si simplu, totul. Din batjocură”

    Mihail Saltîkov-Șcedrin – ”Dacă aș adormi, trezindu-mă după o sută de ani, și m-ar întreba cineva ce se întâmplă în Rusia, aș răspunde fară sa clipesc: beție și jafuri”
    Aleksei Tolstoi – ”Moscovia – Taiga ruso-mongolă, sălbatică, întinsoare a jafului”
    Mihail Bulgakov – ”Nu suntem un popor, ci vite, șobolani, hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași”
    Maxim Gorki – ”Cel mai important semn de izbândă al poporului rus este cruzimea sa plină de sadism”
    Serghei Aksakov – ”Ah, cât de greu e să trăiești în Rusia, în acest centru plin de putoarea dezmățului trupesc și moral, loc al răutății, minciunii și ticăloșiilor”
    Ivan S. Turgheniev – ”Rusul este cel mai mare și mai obraznic mincinos din întreaga lume”
    Ivan C. Șmeliov (gânditor ortodox) – ”Un popor care urăște libertatea, adoră sclavia, iubește lanțurile la mâini și la picioare, întinat trupește și moralicește… pregătit în orice moment să murdarească totul și peste tot”
    Aleksand Pușkin – ”Neam indiferent față de cea mai mică îndatorire a sa, la cea mai maruntă dreptate, la cel mai neînsemnat adevăr, popor care nu recunoaște demnitatea omului, nu recunoaște, în general, nici libertatea omenească, nici gândirea liberă… Vai, cât de scorțoasă este limba rusă!”

    • Daca as gandi in logica Maestrului si a doamnei conferentiar,as crede si eu ca,de fapt Vladimir Putin face de fapt jocul SUA,practic ce face Putin acum serveste de minune intereselor SUA,in asa fel incat s ar putea spune ca daca nu ar exista Putin ,el ar trebui inventat(pentru ca interesele Americane sa fie servite de minune.Asta ar fi daca as gandi in logica Maestrului.Am putea crede ca insusi Putin ar fi de fapt un cal troian,un agent SUA in Rusia,daca am merge in logica doamnei conferentiar si a Maestrului.Singura problema este ca Putin este realmente nebun,nebun de legat,dupa cum spun evenimentele despre el.

      • Pai acum toate tarile democratice vin acum ca si puii la closca la americani,toata lumea democratica se pune sub pulpana SUA,toti,ingroziti de Rusia lui Putin,alearga buluc sa devina vasalii SUA,Europa a renuntat definitiv la orice gand al independentei de SUA,la fel ca si toata lumea libera,si nu numai,si multe alte tari.Daca Putin si clica lui de nebuni nu ar exista,poate multe tari democratice s ar desprinde de SUA si interesele ei,si ar face propria politica,unele chiar s ar apropia de China,sau de alte zone de putere din alte zone ale globului.Europa chiar ar fi fost tentata spre o apropiere de China(ambele avand viziuni neomarxiste).Ceea ce a facut Putin a fost sa arunce aceste scenarii la gunoi,facand trei sferturi din tarile lumii sa vina sub pulpana SUA si sa accepte sa fie vasalizate de SUA,totul de frica Rusiei.Am putea spune ca Putin ar fi cel mai de succes agent al SUA,si cel mai mare ambasador al intereselor SUA in lume.Asta daca nu ar fi nebun.Dar ,din pacate adevarul este altul.Putin este chiar nebun,nebun de legat.

    • Daca rusii insisi spun asta despre ei insisi,noi ,Lumea Civilizata,ce sa mai spunem???

    • Ia cauta mataluta niste citate din autori romani, la adresa romanilor ! Sa vezi uimire – cam aceleasi caracterizari.

  • ‘Străduindu-se să atragă NATO într-un război cu Federația Rusă, Volodîmîr Zelenski face jocul lui Vladimir Putin!’

    Matematica e o tipa tare capabila, poate face un erou dintr un nebun.
    insa nebunia-matematica tot nebunie e, caz in care eroul devine doar o ecuatie cu infinite variabile.

    cred ca abia asta e periculos, sa spui ca Zelenski face jocul rusilor.
    ‘ecuatia cu infinite variabile’ e de bun-simt sa ramana acolo unde ii e obarsia. las’ asa…

  • Dragi spectatori ai acestor piese de teatru de nivel national si international. Nu stiu ce final va avea aceasta piesa de teatru tragi-comica, pusa in scena de actori, mai slab sau mai bine platiti, insa un lucru e sigur in conceptia scenografilor si regizorilor acestei piese: suntem 8 mld de suflete care respira, consuma si mai ales…gandesc. Astfel ca piesa trebuie sa aiba priza la public, sa hipnotizeze, sa para cat mai vie…si culmea…chiar le iese. Omul a devenit cel mai mare dusman al omului si asa ne indepartam cel mai mult de ceea ce vrea Creatorul de la noi: sa ne iubim aproapele.

  • Vulcanul Tudy erupe din nou!!!

  • Tudy,trateaza-ti insomnia.Exista multe medicamente pe piata.Asta daca nu esti de serviciu la schimbul 3.

  • Vezi ca ai scris greșit,americanii nu lupta in războaie ci declanșează războaie,le întrețin,le susțin.vezi coregrafie Steaua Roșie Belgrad-Vs Rangers de aseară.

  • Si la puterea economica a SUA(si triliardele de dolari cheltuite de americani pe Aparare) este imposibil ca americanii sa nu detina niste arme ascunse si teribile pe care le tin departe de ochii lumii,si despre care lumea nu are nici un habar.Ca doar nu cheltuie triliarde de dolari mai mult ca rusii in domeniul apararii ca sa i depaseasca rusii in tehnologie militara.Ma gandesc.

  • Rusia se chinuie de aproape o luna cu amarata de Ucraina,si vor sa bata NATO??? Pai fara arsenalul nuclear(de fapt singurul atu real al Rusiei),Rusia poate fi batuta fara probleme de o armata medie cum este cea a Frantei,Angliei,sau chiar si de armata Turca.Ce dracu de superarme cu care sa bata SUA pot scoate astia cu economia lor de doi lei??? Vand gaze petrol si cereale,in rest nimic.Rusia e o tara care traieste din vanzarea resurselor brute precum o tara africana.Pe cand tarile NATO detin peste jumatate din PIB ul global.China are vre un sfert.Rusia in acest clasament nu exista.Iar razboiul,mai ales cel modern costa bani.Enorm de multi bani.

    • Si crezi ca Puțin nu stie asta? Dar cum sa iasa atat de sifonat politic din asta? Asta e marea lui problema acum.
      ??

      • Corect @Eric,doar ca stim toti ca Putin este nebun de legat,asta nu mai este demult rational,nici el si nici apropiatii lui.By the way ,Putin,Rasputin,ce seamana,amandoi gropari ai Imperiului rus,amandoi nebuni .

        • Oricum si Putin,si clica lui traiesc intr o lume paralela,ei nu mai sunt de mult in realitatea concreta,ma uit la toate declaratiile lui Putin (si clica),efectiv astia traiesc in alt timp,in alt spatiu,sunt anacronici,au niste idealuri care nu mai corespund lumii in care traim,sunt in afara realitatii.Si tin un intreg popor(poporul rus),captiv in lumea lor.Nu zic ca Occidentalii sunt niste ingeri,cum nu sunt nici chinezii,au si astia pacate garla,insa,macar astia sunt ancorati in realitate.Conducerea actuala a Rusiei nu,sunt prinsi in propriile scenarii paranoide,cum ca vin nazistii lui Hitler sa i atace ,de la Pentagon,si cine stie ce alte deliruri.SUA joaca geostrategic,China joaca geostrategic,la fel si India si altii,insa la Moscova nu se mai joaca demult geostrategic,se joaca in functie de delirul conducerii ruse,delir care nu mai are legatura cu realitatea.Si asta ne ingrozeste pe toti.

          • Occidentul are o mare vina aici,ei l au cultivat si intretinut pe Putin,l au finantat la greu,(in special Germania,dar si altii),i au dat pe mana tehnologie,cu care Putin si a creat armele cu care acum ameninta Occidentul,desi,de mult Putin dadea semne ca nu e cu toate tiglele pe casa.(2008 Georgia),asta trebuia sa ne dea de gandit,practic Occidentul si a creat dusmanul cu propria mana.Tot Occidentul privea ingrozit la ridicarea Chinei(perceputa ca un pericol si datorita faptului,ca pe langa alta oranduire,ei,chinezii sunt de alta rasa),insa nu a privit niciodata la Putin si regimul sau ca si la o primejdie,ci ,chiar s au iluzionat ca Rusia ne va fi candva aliat contra monstrului Chinez care se ridica.Ca vezi doamne Rusii ar fi albi si crestini.De parca nu am sti istoria,care ne spune ca cele mai mari si mai oribile masacre au fost cele facute de crestini contra crestinilor,si de albi contra albilor.Ei bine am ajuns la Momentul Adevarului,cel in care „prietenul si fratele crestin”Putin isi arata adevarata fata.O fata cum nici in cele mai oribile cosmaruri nu ne o imaginam.O fata la a carei constructii am contribuit si noi lumea Occidentala,cu sarg.

      • Si ca sa concluzionez,asa conform logicii Maestrului,Vladimir Putin makes America Great Again.

    • Maestre, nu fiți copil! Zelenski stie că NATO nu va interveni, dar repetând acele apeluri, el mai știe că NATO și UE îi vor trimite tot mai multe ajutoare militare și de alt fel.
      Să sperăm că aceste ajutoare vor fi cu folos și-i vom vedea pe ruși alungați din țara în care au intrat ca să ucidă oameni nevinovați.

      • Comentariul de mai sus a apărut din greșeală aici.

        • Drei Blonde d’Aquitaine:
          Nu iubi,n-a aparut aici din greseala.Daca cineva a gresit, aia esti tu scumpico.
          Vezi ca ai uitat sa-mi lasi optiunea pentru dreptul la replica…comentariul de jos scumpo. La cite prostioare iti ies pe gura, ce mai conteaza inca una, nu-i asa? Daca in viziunea ta, 5-6 rinduri reprezinta texte la kilogram, atunci cum numesti comentariile tale scrise sub diverse porecle?
          E clar ca nu ti s-a acordat atentia cuvenita la nastere si nici programul de vaccinare nu a fost respectat in cazul tau. Un tratament simplu, dar eficace,ar fi cel de deparazitare. Mugeste la ingrijitor ca sa-ti inteleaga oful.

  • Iar daca China va sari in apararea Rusiei??? Pai China e o afacerista notorie care in spatele comunismului ei declarat ascunde cel mai pur si mai veros capitalism.Doctrina Chinei este profitul,profitul maxim,pentru China important este sa aiba cufarul umplut.Si ca sa si tina cufarul umplut ,ea are nevoie de Occident,si ca afacerile ei cu Occidentul sa mearga AS USUAL.Bussiness as usual.Orice ar oferi Rusia Chinei,Occidentul i poate oferi de 10 ori mai mult.Sa se angajeze China intr un razboi al Rusiei contra Vestului,asa ca sa salveze ea Rusia???Sa nu fim idioti.China nu are nevoie de o Rusie puternica(ca sa fie apoi ea China vasala Rusiei,exclus asa ceva),China are nevoie de o Rusie facuta praf cu care s a sters pe jos,o Rusie pe care China sa o culeaga de la cosul de gunoi ,sa o spele nitel,si sa o vasalizeze mai apoi.O Rusie pe care China sa o aiba drept pres.Plus ca ,de fapt Chinei i convine ca Rusia si Occidentul sa se faca terci reciproc,si sa nu existe un castigator,iar China sa castige cel de al Treilea Razboi Mondial fara sa traga un glont.De ce s ar implica China??? Ce ,e proasta??? China castiga,cum??? Simplu ,stand si nefacand nimic,ea doar contempla,prin contemplatie ea castiga.

    • Lumea Chineza(sau asiatica) a inventat povestea vanatorului de tigri care ucide doi tigri uriasi fara sa i atinga,un basm pe care l am citit in copilarie.Cum a reusit vanatorul nostru isprava??? Simplu ,i a lasat pe cei doi tigrii uriasi sa se bata si sa se sfasie intre ei pana cei doi tigri s au omorat reciproc.Astfel ca vanatorul nostru nu a avut alta grija decat sa i care la targ ca sa le vanda pieile.O fi asta politica Chinei in ce priveste Rusia si Occidentul??? Inclin sa cred ca da.

  • Rusia nu are cum sa castige un razboi cu NATO.De ce? Pai razboaiele se castiga cu bani .Economia Rusa nu se compara cu economia tarilor NATO.Plus ca SUA si NATO nu bat toba cu ce arme au cum fac rusii care se dau mari si arata tot ce au si ce detin.Bugetul de aparare al SUA este de 20 de ori mai mare decat cel al Rusiei,si daca Rusia are armele pe care le are,incerc sa mi imaginez ce arme au SUA in realitate,create cu bugetul lor ala mare.Ca doar nu cheltuie bugetul ala mare degeaba.Cand Rusia ameninta ,Occidentul pare ca nu se sinchiseste,ba chiar intareste sanctiunile si retorica antirusa.Asta ma face sa cred ca Vestul are un atu ascuns pe care nu il arunca in lupta,o arma sau o serie de arme secrete pe care nu le va arunca in lupta decat atunci cand Rusia va sari cu adevarat calul.Asta e impresia care mi o da Vestul.Rusia ameninta Vestul tace,dar tare mi e ca reactia Vestului va fi o lovitura naprasnica,din senin data Rusiei,fara preaviz(daca rusii vor sari calul),cu ceva ce nici eu nu imi imaginez.

    • Americanii lupta in razboaie de ceva timp doar ca sa isi caseze armamentul produs de acu 50-70 de ani si care putrezeste in depozite.Nu ca si rusii care orice rabla o prezinta ca si armament supertehnologizat si se mai si dau mare cu asa ceva la toata lumea.Ce armament si tehnologie militara are SUA cu adevarat nu stie nimeni decat sefii mari de la Pentagon si sefii Establismentului,sefii ai mari.Cred ca nici Biden nu stie mare lucru.

      • Bai Tudy, parca singur spunea-i ca nu mai postezi pe-aici…numai prostii spui…du-te pe site-uri pe care le intelegi…

        • Ma m razgandit ,vreau sa vad ce mai delireaza fanii kremlinului la un pahar de vodca.E interesant,asa de sondat adancul gandirii pro ruse.

          • Sunt un explorator 😆 😆 😆

          • Scumpa mea, esti o idioata,sinonim cu imbecila.
            Daca cineva delireaza pe aici, aia esti tu iubire.Indiferent de numele sub care comentezi lasi in urma aceeasi duhoare, cea a prostiei infinite.
            Ce vrei tu sa vezi, nu e sinonim cu ce intelegi tu din ce vezi, sau crezi ca vezi.
            Astept cu nerabdare sa postezi sub a treia porecla pe care ti-ai atribuit-o singurica si care reflecta exact cita minte ai.
            Te pup iubire si stai pe aproape ca am sa-ti dovedesc cu propriile tale cuvinte cite parale faci.
            Cauta-ti un blog pe masura virstei si a nivelului la care esti,aici nu te potrivesti.Intelege macar atita lucru.
            Pa,pa scumpa de tine,astept urmatoarele comentarii pline de delir pe care le faci cu o usurinta specifica persoanelor cu deficit de IQ.

          • Mihai, guralivule, de ce nu mai postezi texte la kg și fără alineate?! Ai fost blocat și acuma te răzbuni, ciudatule?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *