Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Strania avere a domnului Zelenski

Dacă era să fim „trompete”, trebuia să afirmăm, clar și răspicat, că averea lui Zelenski este poporul său brav, care realizează cuceriri revoluționare atât pe front, cât și în afara țării. Însă, deoarece nu suntem trompete (nici mari, nici mici, nici mijlocii, de nici un fel) și deoarece nu am căzut în plasa cultului personalității, o să vedem împreună ce scriu și ce spun unii și alții despre averea acestui ucrainean care a ajuns un „adevărat far al lumii libere”. Lume care nu este nici liberă, nu are nici lumină și practică asimilarea etnică forțată (tot un fel de epurare etnică, mai ales din 2014 încoace, românii și restul ne-ucrainenilor din Ucraina au fost carne de tun, la propriu. Scriu ne-ucraineni deoarece, pentru regimul marionetă de la Kiev, tot ceea ce nu este ucrainean trebuie „să piară”, asta din teamă, din ură, din mai multe considerente fanatice). Unii au scris despre crimele administrației de la Kiev față de românii din Ucraina, însă, deoarece acei oameni au doar convingeri de moment și nu principii, textele ori au fost modificate, ori au fost șterse, ori autorii s-au apărat că au avut parte de rătăciri temporare. Totul fiindcă „lumea liberă” nu iartă și nu uită.
Președintele Ucrainei, precum mulți alți președinți (vezi și cazul nostru) deține o avere impresionantă, asta atât la nivel oficial cât și în secret (secrete care uneori se mai și află).

„Zelensky deține o avere: diverse estimări o plasează la aproximativ 850 de milioane de euro. Cea mai mare parte a obținut-o doar după ce a devenit președinte. Și de unde provin acești bani? Și, mai important, unde se duc?” Asta se tot întreabă și cei de la Forumul pentru democrație: Pentru viitorul nostru! | Liderul mișcării anti-globalizare | Pionier și revoluționar, un partid din Olanda, căruia nu-i fac reclamă, dar este o sursă bună de informare cu privire la contestatarii lui Volodîmîr Oleksandrovici Zelenski (https://twitter.com/fvdemocratie/status/1518534232397787138). Un lucru tot interesant, din Occident, a avut loc în Italia, unde parlamentari din partidele Mișcarea 5 Stele și Liga, ghidați de principiul egalității, au sugerat că, după discursul președintelui ucrainean din 22 martie în parlamentul țării, să fie invitat să ia cuvântul președintele rus Vladimir Putin. Demn de precizat este și faptul că, în trecut, membrii partidului Forumul pentru Democrație au refuzat să asculte discursul online al președintelui Ucrainei în parlamentul țării lor și nu au participat la dezbaterile ulterioare. Aceștia au declarat că ei consideră că este nepotrivit să facă „un sfânt” din liderul ucrainean și să ia partea acestuia în conflict pe baza emoțiilor (https://thenewsglory.com/a-party-in-the-netherlands-is-interested-in-the-origin-of-850-million-from-zelensky/).

Posesiuni valoroase ale lui Zelenski

În urmă cu ceva timp, a fost descoperită o vilă în stațiunea italiană Forte dei Marmi din provincia Lucca (Toscana), care aparține indirect președintelui Ucrainei. Casa este înregistrată pe numele companiei soției șefului statului, Olena Zelenska, Tomasso SRL. Expertul imobiliar Elena Iurgeneva a estimat costul vilei lui Zelenski la o medie de 4,5-5 milioane de euro. Casa are o grădină și o piscină. Iar prețul său este determinat de locația prestigioasă chiar în centrul orașului. În noiembrie 2019, s-a raportat că Volodimir Zelenski a declarat 36,5 mii de dolari din închirierea unei proprietăți. Acest lucru a devenit cunoscut dintr-o declarație publicată pe site-ul Agenției Naționale Anticorupție. Liderul ucrainean a primit venituri din închirierea de proprietăți către entități străine. Cu toate acestea, declarația nu a indicat ce anume s-a închiriat (https://www.national.ro/stiri-externe/averea-lui-zelenski-850-de-milioane-de-dolari-politicienii-din-olanda-vor-sa-afle-originea-fondurilor-760441.html).

Ce scria la data de 2 mai (2022) Federick Brown, referitor la președintele Ucrainei:

  • Salariu: $780,000
  • Venit lunar: 11 milioane de dolari
  • Valoarea netă a lui Zelensky este de 596 de milioane de dolari americani.
  • Avioane private: 3
  • Iahturi de lux: 5
  • Conace și vile: 15+
  • Marca preferată de mașini: Range Rover
  • Inspirație: Napoleon Bonaparte
  • Printre activele lui Zelensky se numără și rezervele de numerar de peste 75 de milioane de dolari. Zelensky deține, de asemenea, un portofoliu de investiții format din 15 acțiuni evaluate la 60 de milioane de dolari (Saudi Aramco, Apple, Microsoft, Meta, Alphabet, Amazon, Tesla).
  • Veniturile anuale:
  • 2021 113 milioane de dolari
  • 2020 90 de milioane de dolari
  • 2019 44 milioane de dolari
  • 2018 19 milioane de dolari
  • 2017 15 milioane de dolari
  • 2016 7 milioane de dolari

În timp ce candida la președinție și în timpul președinției, Volodymyr Zelensky a primit cadouri scumpe de la oameni de afaceri și oligarhi bogați. Mai jos sunt prezentate câteva dintre ceasurile din colecția lui Zelensky.

  • Chopard – 105.000 USD
  • Franck Muller – 250.000 USD
  • Roger Dubuis – 260.000 USD
  • Patek Philippe – 400.000 USD
  • Breguet & Fils – 365.000 USD
  • F.P Journe – $190.000 USD

Zelensky a achiziționat recent un Mercedes-Benz G-Class nou-nouț la prețul de 370.000 USD. Zelensky deține, de asemenea, o Tesla Model S care valorează peste 100.000 USD. Dar și: Jaguar XF, Audi Q2, Audi RS Q8. (https://caknowledge.com/zelenskyy-net-worth/).

Și Documentele Pandora dezvăluie averile off-shore ale președintelui ucrainean și ale cercului său de apropiați. Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a ajuns la putere cu promisiunea de a curăța țara est-europeană, dar documentele Pandora dezvăluie că el și cercul său apropiat au beneficiat de o rețea de companii offshore, inclusiv unele care dețineau proprietăți scumpe la Londra. Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și partenerii săi în producția de comedii au deținut o rețea de companii offshore legate de afacerile lor cu sediul în Insulele Virgine Britanice, Cipru și Belize. Actualul consilier principal al lui Zelensky, Serhiy Shefir, precum și șeful Serviciului de Securitate al țării, făceau parte din rețeaua offshore. Companiile offshore au fost folosite de Shefir și de un alt partener de afaceri pentru a cumpăra proprietăți imobiliare scumpe în Londra. În jurul datei alegerii sale din 2019, Zelensky i-a cedat acțiunile sale într-o companie offshore cheie lui Shefir, dar cei doi par să fi făcut un aranjament pentru ca familia lui Zelensky să continue să primească bani de la offshore (mult mai multe detalii interesante oferite de către echipa și colaboratorii OCCRP: https://www.occrp.org/en/the-pandora-papers/pandora-papers-reveal-offshore-holdings-of-ukrainian-president-and-his-inner-circle). Alte detalii despre colecția auto a lui Zelenski: https://21motoring.com/volodymyr-zelensky-car-collection-cars-of-ukraines-president/

Faptul că Zelensky avea proprietăți imobiliare în Crimeea era cunoscut din perioada preelectorală din 2019 (Rușii despre averea lui Zelenski: „Are proprietăți în Crimeea, a fost printre cei mai disciplinați, și-a plătit toate taxele” https://www.libertatea.ro/stiri/rusii-despre-averea-lui-zelenski-are-proprietati-in-crimeea-a-fost-printre-cei-mai-disciplinati-si-a-platit-toate-taxele-4057804). Soția noului președinte al Ucrainei a cumpărat un apartament de lux în Crimeea, la jumătate de preț („Acuzații că Volodimir Zelenski ar avea legături cu oligarhii au apărut încă de la sfârșitul campaniei electorale, iar suspiciunile au fost trezite tot de anumite proprietăți imobiliare. Zelenski are mai multe apartamente şi o casă în Ucraina, iar jurnaliştii au descoperit că ar avea şi o vilă de patru milioane de euro în Italia, pe care nu a menţionat-o în declaraţia de avere. Acolo ar fi vecin cu oligarhi ruși celebri, printre Oleg Deripaska. Pe de altă parte, unii observatori bănuiau în campanie că Zekenski ar fi doar un paravan pentru oligarhul Ihor Kolomoiski, un rival al preşedintelui Petro Poroșenko. Postul TV al lui Kolomoiski a difuzat aproape tot serialul de comedie care l-a făcut celebru pe Zelenski”. https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/sotia-noului-presedinte-al-ucrainei-a-cumparat-un-apartament-de-lux-in-crimeea-la-jumatate-de-pret-1123965).

Ceva dubios: Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, „a uitat” să îi spună soției sale, Olena Zelenska, că va candida la președinție în perspectiva alegerilor din 2019, au declarat cei doi într-un interviu pentru Sky News Australia. În schimb, ea a aflat când a aflat și restul țării sale – de la televizor. „Am văzut discursul său de Anul Nou și am aflat că de fapt candida”, a spus ea. (https://www.timesofisrael.com/zelenskys-wife-says-he-forgot-to-mention-he-was-running-for-president/).

Și cei de la KanalD au scris: „Specialiștii estimează că averea lui se întinde de la 1 milion de dolari la 900 de milioane de dolari, însă deocamdată nu se știe cu exactitate care sunt datele concrete. Volodimir Zelenski s-a născut într-o familie destul de înstărită” (https://www.stirilekanald.ro/avere-volodimir-zelenski-20210443).

Drept concluzii, putem medita cu privire la câteva aspecte cheie. Este Zelenski un șef mafiot ori o marionetă, ori ambele? Este soția lui Zelenski mințită cu privire la diverse lucruri, pentru securitatea ei, dar și pentru liniștea lui Zelenski? Și-a făcut comisioane Zelenski din fondurile aliaților? Totul va ieși la iveală pe viitor, asta chiar prin gesturile lui Zelenski. Dacă acesta fuge în SUA, ceva va fi dubios la mijloc. Dacă acesta rămâne în Ucraina va avea o poziție dificilă. În plus, Zelenski are un inamic puternic la Moscova, reprezentat de către cel mai mare mafiot la nivel Global și teoretic un apropiat al regimului lui Putin, nimeni altul decât Semion Mogilevich. Iar faptul că ambii sunt evrei nu face chestiunile mai ușoare (Zelenski și Mogilevich). În prezent, Mogilevich trăiește liber la Moscova și are trei copii. El este strâns asociat cu grupul infracțional Solntsevskaya Bratva. Are alianțe cu personalități politice, printre care Iury Luzhkov, fostul primar al Moscovei, Dmytro Firtash, și Leonid Derkach, fostul șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei. Potrivit unor americani (deoarece americanii l-au vânat), el controlează RosUkrEnergo, o companie implicată activ în disputele privind gazele naturale dintre Rusia și Ucraina, și este partener al Raiffeisen Bank. El este descris de agențiile din Uniunea Europeană și Statele Unite drept fiind „șeful șefilor” celor mai multe sindicate mafiote rusești din lume, se crede că el conduce un vast imperiu criminal și este descris de către Biroul Federal de Investigații (FBI) ca fiind „cel mai periculos mafiot din lume”. El a fost acuzat de către FBI de: „trafic de arme, crime la comandă, șantaj, trafic de droguri și proxenetism la scară internațională”. Vedeți, stimați cititori, chestiunile sunt mai complexe decât par să fie la prima vedere. Iar mafia, crima organizată și restul actorilor non-statali de pe Glob au grijă să aibă parte de oameni cheie, în funcții cheie. Iar fanilor or adepților tuturor „personagiilor” ilustrate în acest material nu ar trebui să li se tulbure somnul ori stomacul, deoarece aceste chestiuni erau oricum știute de mult timp înainte, de către multe persoane, deși unii conștientizează doar acum faptul că, sfinții pe care ei îi divinizează și apără s-ar putea să fie niște simplii demoni.

P.S. Câteva rânduri referitoare la mafia din Ucraina și la conceptele de stat în stat, inclusiv maniera de la limita legii a unor personaje din SUA de a face politică:

Trădarea lui Volodymyr Zelensky
Povestea suprarealistă a modului în care un comediant care l-a jucat pe președintele ucrainean la televizor a devenit președinte în viața reală – apoi s-a aflat în centrul unui scandal politic american
De Franklin Foer

3 decembrie 2019

…Un cercetător pe nume Vyacheslav Likhachev mi-a spus că sondajele arată că părinții ucraineni ar fi încântați dacă fiicele lor s-ar căsători cu bărbați evrei, deoarece evreii sunt identificați cu devotamentul față de familie. Invazia rusă din Ucraina a cimentat acest nou filosemitism. Tacticile Kremlinului nu au constat doar în trupe de asalt și miliții. Propaganda i-a descris pe ucraineni ca fiind neonaziști. „A existat o bătaie de tobe constantă dinspre Rusia, conform căreia o juntă fascistă prelua conducerea”, potrivit lui Sam Sokol, autorul cărții Războiul hibrid al lui Putin și evreii. În fața acestei calomnii, ucrainenii au pornit în mod conștient să demonteze acuzația. „Antisemitismul a scăzut brusc după invazia rusă”, mi-a spus Likhachev. Partidele politice ultranaționaliste, pe care rușii le prezentau ca fiind dominante, au obținut rezultate teribile în alegerile ulterioare. Cu toate acestea, Zelensky este un copil al Uniunii Sovietice, care a încercat să îngroape istoria evreiască, și rareori s-a concentrat în mod public asupra propriei sale identități religioase. Soția sa, o colegă de școală din Kryvyi Rih, este de neam (adică nu este evreică, n. aut.). Potrivit rapoartelor de presă, copiii lor au fost botezați. Atunci când i-a portretizat pe evrei în schițele sale comice, umorul a avut adesea o tentă sălbatică. Odată, s-a îmbrăcat cu o kippa și ochelari cu rame de sârmă în timp ce se chinuia să scape de plata facturilor. Făcând mișto de un oligarh evreu, a vorbit cu un accent stereotipic pe care Jackie Mason l-ar putea considera prea gros. Zelensky vorbește cu greu despre etnia sa, dar ucrainenii sunt conștienți de ea – și această conștientizare nu a împiedicat cu nimic atașamentul lor față de el. În timpul campaniei prezidențiale, criticii l-au acuzat de consum de droguri și l-au numit slugă a rușilor. Dar nu a existat niciun indiciu vizibil de antisemitism în atacurile rivalilor săi. În ciuda tuturor tragediilor care s-au petrecut pe teritoriul ucrainean, Zelensky a câștigat cu 73% din voturi. Cu câteva zile înainte de învestirea lui Zelensky, oligarhul Ihor Kolomoisky s-a urcat la bordul unui avion privat. Al patrulea cel mai bogat om din Ucraina – o figură acuzată atât de comandarea unor asasinate la comandă (lucru pe care îl neagă), cât și salutată pentru că l-a înfruntat pe Vladimir Putin – se întorcea acasă din exilul autoimpus în Israel, în orașul Dnipro. Avionul a coborât spre o linie a orizontului dominată de construcția monumentală a lui Kolomoisky, Centrul Menorah, șapte clădiri din marmură și sticlă în formă de candelabru: cel mai mare centru comunitar evreiesc din lume. Înainte de a se întoarce în orașul său natal, el a declarat reporterilor că „nu va fi liderul din umbră al țării și cardinalul gri”. A fost genul de negație care implică sugestiv tot ceea ce aparent respinge. Întoarcerea lui Kolomoisky a fost triumfală, dar ieșirea sa a fost rușinoasă. Guvernul naționalizase banca pe care o fondase după ce descoperise o gaură de 5,6 miliarde de dolari în registrele contabile. Anchetatorii au raportat că banca îi împrumutase în mod fraudulos lui Kolomoisky și partenerului său de afaceri sume uriașe (ambii bărbați neagă acest lucru). Un tribunal din Londra a înghețat 2 miliarde de dolari din activele lor. Când Kolomoisky a plecat din Ucraina, a declarat că se temea că guvernul va „inventa” un dosar penal împotriva sa. Dar odată cu alegerea lui Volodymyr Zelensky, Kolomoisky avea toate motivele să creadă că îl așteaptă zilele cele mai profitabile din țară. Probabil că președinția lui Zelensky nu s-ar fi întâmplat niciodată fără mâna nu foarte ascunsă a lui Kolomoisky. Rețeaua de televiziune a lui Kolomoisky a fost cea care a difuzat programele lui Kvartal, inclusiv „Servitorul poporului”. Și rețeaua lui Kolomoisky a fost cea care a promovat candidatura lui Zelensky în știrile sale. Pe parcursul campaniei, Zelensky ar fi vizitat Israelul și Elveția de 13 ori, locuri în care se întâmpla ca Kolomoisky să aibă locuințe” (https://www.theatlantic.com/politics/archive/2019/12/zelensky-ukraine-impeachment/602905/).

Și mai interesant: Ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, a declarat că guvernul nou învestit va fi mai rezervat în ceea ce privește criza ucraineană. A nu se confunda cu marele artist Eli Cohen (Eliyahu Ben-Shaul Cohen, cunoscut sub numele de Eli Cohen, a fost un spion israelian născut în Egipt. El este cel mai bine cunoscut pentru activitatea sa de spionaj din 1961–65 în Siria, unde a dezvoltat relații strânse cu ierarhia politică și militară siriană).

Giuliani, la un trabuc alături de rabinul șef din Kiev. Giuliani este unul dintre cei care au făcut presiuni asupra ucrainenilor pentru a investiga familia Biden și afacerile sale dubioase. Sursa: https://www.theatlantic.com/politics/archive/2019/12/zelensky-ukraine-impeachment/602905/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Strania avere a domnului Zelenski”

  • Multumesc pt articol !
    Inteleg ca ucrainienii ” l-au ales” pe Zelenski & asociatii , tot asa cum „i-am ales” si noi pe „ai nostri” , tot asa de romani si ei. Scopul alegrilor e deschiderea portilor pt navala hotilor botezati „investitori strategici ” in ambele cazuri . Noi , romanii , ne-am cam lamurit. (minus USRistii si votantii aferenti) Ce nu arata semne de inteligenta este sacrificiul ucrainenilor in apararea averii strainilor.

  • Mda..legat de evrei.O posibila explicatie a bunei coabitari dintre presedintele evreu al Ucrainei si gruparile nationaliste de extrema -dreapta(pe care unii le numesc naziste sau fasciste)
    Dupa moartea lui Mazepa care s-a produs pe teritoriul Moldovei,la Bender,un grup de cazaci aflati in exil si-au ales un hatman propriu,un anume Pylyp Orlyk,caruia i-au prezentat un document numit ,,Pacta et conditiones” cunoscut in Ucraina drept ,,Constitutia lui Orlyk”.Ce este interesant la acest document este faptul ca respectivii ofiteri ai cazacilor lui Orlyk,si-au trasat originile nu de la Vladimir si de la Kiev,ci mai adanc in trecut,de la khazari care considerau ei ca se aflau printre popoarele nomade,predecesoare Rusiei Kievene.
    In cursul anului 2021 ,Vladimir Zelenski,a primit o copie originala a a Constitutiei lui Orlyk de la guvernul Suediei ,unde se afla spre pastrare.
    Teoria respectiva se bazeaza mai mult pe o asemanare a cuvintelor ,,cazac” si ,,khazar” in limba ucraineana decat pe vreun fundament istoric ,dar i-a dat apa la moara lui Zelenski ,facand posibil ca el sa gaseasca un punct comun cu nationalistii ucrainieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *