Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Strania resemnare a lui Dacian Cioloș

Am scris în ediția anterioară a rubricii Gîndurile lui Cristoiu că în cazul USR nu-i vorba de un conflict de orgolii, ci de o Lovitură de stat sau de Palat, cum vreți, în interiorul partidului pentru debarcarea lui Dacian Cioloș. Complotiștilor conduși de Dan Barna le-a devenit totul simplu după desecretizarea ședinței BN de joi în care Dacian Cioloș condiționa rămînerea în fruntea USR de votarea Programului său de reforme. Respingerea Programului de către oamenii lui Dan Barna era sigură, încă de joi, 3 februarie 2022. Rămînea însă pericolul (pentru complotiști) ca Dacian Cioloș să dea înapoi de la anunțul cu demisia, făcut în cadrul intern al partidului. Desecretizarea ședinței, decisă de același BN dominat de Dan Barna, a avut drept scop punerea lui Dacian Cioloș în situația de a nu mai da înapoi. Poate că, la un moment dat, lui Dacian Cioloș îi va fi trecut prin cap să se răzgîndească. Dacă n-ar fi fost vorba de un complot, colegii săi din BN ar fi acceptat revenirea. Ei însă pariaseră tocmai pe vorba care-i scăpase lui Dacian Cioloș. Fără a ști că se pusese la cale un complot, Dacian Cioloș a încercat manevra Ceaușescu din 17 decembrie 1989, care a amenințat cu demisia dacă nu i se acceptă, de către membrii CPEx, demiterea celor trei vinovați. Pe Nicolae Ceaușescu l-au întors din drum strigătele de deznădejde ale membrilor CPEx, luați prin surprindere de amenințare. Dacă membrii CPEx ar fi fost în complot, abia ar fi așteptat momentul. Cum însă nu erau, manevra i-a reușit lui Nicolae Ceaușescu. Nu i-a reușit lui Dacian Cioloș. Spre stupoarea sa, cei din BN se rugau la Dumnezeu ca nu cumva să se răzgîndească. După cum era de așteptat, Biroul Național i-a respins lui Dacian Cioloș Programul. Dezvăluit prin publicitarea ședinței ca amenințînd că va demisiona dacă nu i se votează Programul, Dacian Cioloș n-a avut încotro. A trebuit să demisioneze. Și-a dat seama Dacian Cioloș c-a picat în capcană? Și-a dat seama, cred, abia duminică, 6 februarie 2022, cînd a văzut că membrii BN decid publicarea anunțului său cu demisia. Nu cred c-a mirosit o clipă, înaintea ședinței de joi, că i se întindea o capcană. Era convins că, luați prin surprindere, membrii BN, conștienți de valoarea internă și internațională a președintelui, se vor grăbi să-i aprobe Programul, îngroziți de gîndul că va demisiona.

Cum se explică această eroare de apreciere? Răspunsul ne va fi dat doar cînd Dacian Cioloș își va publica Memoriile. Atunci vom afla, poate, cine l-a asigurat că manevra cu amenințarea va funcționa.
Pînă atunci un lucru e sigur:
Dacian Cioloș nu mai e președintele USR.
I-a luat locul Cătălin Drulă, ca președinte interimar, deoarece e vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la Congres.

Aparent, Cătălin Drulă i-a luat locul lui Dacian Cioloș din pură întîmplare. Pînă la Congresul extraordinar de alegere a unui nou președinte, era nevoie de un președinte interimar. Să fie însă o pură întîmplare? Și dacă Planul Complotiștilor asta a urmărit – înlocuirea lui Dacian Cioloș cu Cătălin Drulă? Un Plan care vizează instalarea lui Cătălin Drulă la Congres în fruntea USR și avansarea candidaturii sale la prezidențiale.
Pare o ipoteză absurdă?
Hai să vedem cîteva fapte.

  1. Imediat după ședința de joi, din care a transpirat amenințarea lui Dacian Cioloș cu demisia, Cătălin Drulă merge la un post de televiziune și în loc să pledeze pentru evitarea Crizei, apelînd la cele două tabere să se împace, de dragul partidului, anunță solemn că e pregătit să preia șefia.
  2. USR beneficiază de o puternică rețea de presă. La izbucnirea Crizei, te-ai fi așteptat ca presa USR-istă să deplîngă conflictul și să ceară BN să aprobe Planul lui Dacian Cioloș. Nu de altceva, dar era singurul mijloc de evitare a unei Crize păgubitoare pentru partid. Contrar așteptărilor, Presa USR-istă îl face pulbere pe Dacian Cioloș și-l ridică în slăvi pe Cătălin Drulă. Atenție! Nu pe Dan Barna, ci pe interimarul Cătălin Drulă.
  3. Ca ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a beneficiat de o campanie de imagine ieșită din comun, campanie care a cuprins momentul cu folosirea răngii.
  4. Momentul denunțării la DNA a colegilor de Guvern prin purtarea de tehnică a fost și este prezentat de presa USR-istă ca dovada unui politician intransigent cînd vine vorba de corupție.

Cel puțin în Planul Complotiștilor și, de ce nu?, în Planul forțelor obscure care pariază pe Cătălin Drulă, colaboratorul de nădejde al DNA, cel care a fost suficient de împuțit moral încît să ceară să i se pună tehnică în chiloți pentru a-și denunța colegii de Guvern, lovitura de palat din USR a vizat înlocuirea lui Dacian Cioloș cu Cătălin Drulă. Dacă e așa, Dan Barna a primit ordin să se dea deoparte. Cătălin Drulă va beneficia în perioada următoare de o campanie politico-mediatică menită a-l prezenta drept Salvatorul USR, Omul providențial al partidului, ba chiar și al națiunii. Cînd ne vom da seama că Lovitura de stat a fost în favoarea lui Cătălin Drulă și nu a lui Dan Barna? În perioada următoare, cînd vom vedea mai întîi ce va face Dacian Cioloș.

La conferința de presă de luni, 7 februarie 2022, după ce-a demisionat, Dacian Cioloș a anunțat că va rămîne în partid. Mai mult, că va pleca la Bruxelles, unde se va consacra activității de europarlamentar. Ar fi fost de așteptat ca Dacian Cioloș să anunțe ruperea USR, fie și în planul Grupurilor parlamentare. N-a făcut-o.

Ar fi fost de așteptat ca parlamentarii și europarlamentarii PLUS, oameni de-ai lui Dacian Cioloș, să se burzuluiască și să ceară ruperea PLUS de USR, astfel încît să existe două partide. Pentru supraviețuirea politică a lui Dacian Cioloș asta ar fi trebuit să se întîmple după demisia lui Dacian Cioloș. Și Dacian Cioloș și susținătorii din PLUS au părut însă a se resemna cu succesul Loviturii de stat. Deși calitatea de simplu membru al USR îl scoate pe Dacian Cioloș din orice plan de viitor, inclusiv cel de a candida la prezidențiale, fostul Comisar UE, fostul premier al României, fostul șef al Grupului Macron, pare să se fi resemnat cu situația. Nici o indignare, nici o revoltă. Să fie, oare, doar o comedie a resemnării? Să aibă un plan Dacian Cioloș de rupere a USR? Prestația sa din aceste zile, inclusiv după ce-a fost debarcat, nu lasă impresia c-ar avea vreun plan. Dacă ar fi avut un plan, conferința de presă de luni ar fi fost momentul ideal pentru a începe punerea sa în aplicare. Chiar dacă Scandalul George Simion – Virgil Popescu din Parlament a pus în umbră nu numai inițiativa USR de a depune o Moțiune simplă, dar și Criza din USR, luni, după reușita Loviturii de stat, era cel mai bun prilej pentru ca Dacian Cioloș să-și dezvăluie Planul de viitor. Pentru că luni, 7 februarie 2022, un anunț făcut de Dacian Cioloș privind ruperea PLUS de USR ar fi avut un impact mediatic.

Întreaga prestație a lui Dacian Cioloș a stupefiat prin resemnare, împăcare cu soarta, blegoșenie. Să fie acesta adevăratul Dacian Cioloș? Nu cred. Cred mai degrabă că schimbarea din USR s-a făcut și cu acordul lui Dacian Cioloș. Ceva în genul înlocuirii lui Teodor Stolojan cu Traian Băsescu în campania din 2014.

Repet.
E o simplă ipoteză, ivită însă din strania resemnare a lui Dacian Cioloș după debarcarea din fruntea USR printr-o Lovitură de Palat. Dacă în zilele următoare, Dacian Cioloș se angajează într-un proces de rupere a PLUS de USR pe motiv de nereușită a fuziunii, înseamnă că împăcarea cu soarta a fost un teatru. Dacă nu se întîmplă nimic, înseamnă că în USR n-a fost o Lovitură de stat, ci pur și simplu îndeplinirea unui Ordin de predare a ștafetei de către Dacian Cioloș lui Cătălin Drulă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Strania resemnare a lui Dacian Cioloș”

  • USR… probleme in paradisul din bula de pe Feisbuc..doua hahalere: Barna si Ciolos…..furtuna intr-un pahar cu apa…un partid de neterminati neo-progresisti, globalishti care nu intereseaza pe mai nimeni in Rom….alte subiecte nu mai gasiti Maestre…hahahaha…

  • @Elena Stoican
    cea mai mare pierdere consta in faptul ca toti au facut tot ce au putut sa fuga de scoala online.
    grija cea mare a fost cum sa scape de ‘chestia’ asta, intorcandu se la clasicul, insa in mod cert expiratul sistem de invatamant.

    timpul trecut de la inceputul pandemiei pina azi a fost pierdut.
    invatamantul online tot…ceva nedefinit a ramas, in orice caz bun de mai nimic.

    nevoia de a dezvolta sistemul de invatamant online si a aratat mugurii, insa ei n au fost luati in seama.
    astazi, poate, ar fi trebuit sa fie operationale doua sisteme, redefinite din temelii, unul pur natural
    iar celalalt online, in acest caz profesorii avand tendinta sa fie mai degraba inteligente artificiale.
    ce avem azi e…un sistem de invatamant expirat, incapabil sa faca fata vremurilor.
    el! e incapabil sa faca fata vremurilor, deci ce asteptari sa ai de la efectele pe care el le produce…

    din mugurii aia…va rasari ceva, o frunza, o floare, insa daca ‘sistemul de invatamant’ n a inglobat nevoia scrisa in muguri, cum va fi el capabil sa sustina nevoia adusa de…frunze, de flori,…?

    tot asa cum dintr un mugure rasare o floare, si nevoia de manifestare a unui invatamant online la un nivel superior se va manifesta.
    or…el nu face fata nici macar nevoii de acum, daramite uneia superioare…!

    cumva…s-ar parea totul se face fix pe dos decit se arata ca ar trebui facut:)),
    iar faza e ca eroarea pare a fi minima, adica…e chiar fix pe dos!:)))

  • Cioloș s-a comportat ca un domn.

  • D-le Cristoiu, asa este, romanii nu achieseaza la Stolojani, Isaresti si Ciolosi, ci la Iliesti, Basesti si Drulesti. Dar asta nu inseamna ca Ciolos e resemnat, ci ca va merge sa fie mai mult decat atat, fi-va un politician european, tot asa cum KWI va fi unul transatlantic.
    Care ar fi dovada? Pai dl Ciolos a fost recent la o intalnire cu Ursula, iar inainte de Ursula clama dreptul la integritate corporala („nimeni nu te poate obliga sa iei ceva pe gura ori sa pui ceva in tine”) dar mai apoi clama ideile ei („trebe toti sa ne vaccinam”).
    Asadar si prin urmare testul obedientei fiind trecut, viitor de aur are, zic.
    Cu stima.

  • Dacian Cioloș ar fi dorit mai multa libertate de miscare ca presedinte, sa nu depinda orice hotarâre a președintelui de partid de un cerc mai larg de minti luminate, care uneori mai mult încurcă decât ajută. Aici nu s-a deosebit de alți președinți de partid, care la rândul lor au cerut drepturi asemănătoare. Numai că, în rândul membrilor de partid domnește prea multă neîncredere și invidie ca să-i acorde cineva aceste prerogative extinse. Așadar încă un motiv de degradare a partidului ce promitea multe…

  • Aseară am reușit să prind pe un post YTube conferința de presă dintre președinții Macron și Putin.
    Conferința a avut loc după 6 ore de discuții între cei doi.
    Evident că în conferința de presă Putin și-a menținut ferm poziția și anume, nu vrea NATO în Ucraina și vrea să se respecte întocmai Actul de înființare privind relațiile reciproce, cooperarea și securitatea dintre NATO și Federația Rusă încheiat la Paris în 1997.
    Evident că în spatele ușilor închise s-a discutat relația Rusia -SUA plus zonele de interes ale fiecăruia, de exemplu Franța în Africa și Asia.
    Sigur, sigur Macron a venit și cu un mesaj din partea lui Biden deoarece Rusia a încheiat recent un document cu China și Iran iar momentan acestea se desfășoară exerciții militare comune cu flotele în Golful Persic.
    Pentru cine dorește să vadă conferința https://www.youtube.com/watch?v=OoTp75vCxt4
    *
    Am remarcat că Macron a purtat costum negru, cravată neagră și două verighete simple puse simetric pe ambele mâini. M-am gândit imediat la doliu. Poate i s-a întâmplat ceva și ține ascuns înainte de alegeri.
    Putin a avut un costum albastru cobalt închis și o cravată superbă pe fond bleu azuriu.

  • Maestre, Cioloș nu mai corespunde ca profil.
    Cei din USR urmăresc și ei sondajele și văd care sunt preferințele electoratului. AUR i-a depășit cu un discurs naționalist, suveranist, pro religie, adik exact ce USR nu are.
    Plus că Cioloș e o figură tristă fără lipici. Nici nu știm unde are casa, în țară sau în Franța. Cert e că de 30 de ani stă numai prin aerogări, avioane și hoteluri.
    Cred că Cioloș s-a bucurat că a scăpat de o povară, îl văd un tip comod.
    *
    Drulău nu va face nimic pentru partid fiindcă agresivitatea nu te urcă în sondaje.
    Când îi arăți un pumn sau o rangă unui om fuge nu te votează.
    USR e un partid fără doctrină și personalitate.

  • Cioloș e cam bulversat spiritual în ultima vreme, nu prea știe bine nici ce vrea. Drulă președinte?! M-ați făcut să zâmbesc.

  • In lumea politica de azi e foarte greu sa mai faci o scala de orice fel pt ca toti sint o apa si-un pamint,niste imbecili descreierati,lacomi si capabili de orori inimaginabile doar ca sa se mentina pe o pozitie pe care au pus ochii.Bineinteles ca-i bilcioteca, nu stiu de ce si-ar imagina oricine ca demisia bombalaului asta, n-ar fi fost previzibila…nu se punea problema „daca” demisioneaza, ci „cind”…era de asteptat!!!Luati-o babeste: ce a facut el vreodata cu cap si coada? Care e pozitia aia pe care a stat perioada suficient de indelungata ca sa faca efectiv ceva?Nici una. A stat citeva luni ici, vreun an,doi colea, si tot asa, se muta handra-landra de colo-colo.A rezistat vreo 4 ani la Comisia Europeana pt Agricultura… Intrebarea e de ce se muta aiurea?Asa vrea calu’ lui ca n-are stare intr-un loc si-si aduna si asta titluri pe CV cum face Jdrula?Sau nu se intelege cu nimeni ca-i prost si atunci cind isi da seama ca urmeaza sa fie descoperit, ia pozitia tiritoarei si-si vede de ale lui?Ar mai fi si-o alta varianta, desi cred ca felul de-a fi al acestui individ se regaseste in toate variantele pe care le mentionez aici….a treia varianta ar fi ca e atit de naiv si batut in cap, incit se entuziasmeaza ca adolescentu’ cind incep sa-i zburde hormonii fara sa mai ia vreun zglobilin, si crede scenariile posibile pe care tot el le face, doar ca socoteala de acasa cu aia din tirg, sint doua „chestii”diferite. Cind un politician vuieste aiurea fara noima,iar tintele pe care le ocheste nu-s nimerite,asta inseamna ca-i lipseste viziunea, simtul realitatii,nu cunoaste suficient felul de-a fi al oamenilor, face so desface alinantze in functie de interesu’ de moment…Cu ciolosica e un patern pe care oricine il poate vedea…In orice caz, azi n-o lungesc prea mult, personal nu ma intereseaza acesti ratati nici cit bobu’ de neghina, pot sa demisioneze toti ca nu le va simti nimeni lipsa…Ce ma deranjeaza peste masura, e faptul ca toti zbiara la Luna si nimeni nu face nimic concret ca sa opreasca mascarada asta cu covid, certificate aiurea, uite masca, nu e masca, e pericol, nu-i pericol…e absurd ce se intimpla…v-am mai spus cu ceva timp in urma, cred ca se vrea scoaterea armatei pe strazi…uite ce fac aia in Ottawa…stirile aici unde-s eu sint din ce in ce mai scurte si vagi…Am reusit sa incarc citeva clipuri pe internet, multe altele fiind blocate, nu mai poti sa accesezi filmarile respective,in care arata politia care confisca canistrele cu benzina ale camionagiilor, desi camionagii au rezerva asta de benzina in canistre aprobate prin lege, nu improvizatii…cu toate astea, politia le-a adunat zeci de canistre, deci oamenii nu se mai pot incalzi in camioane acum…apoi unul dintre camionagii spunea ca politia a aparut in nr mare, dar sint si tragatori de elita (sniperi) pe cladirile din jur…apoi mincinosul ala, putzache ala de prim ministru, batea cimpii ca el nu poate chema armata pt ca nimeni n-a solicitat asta, cu alte cuvinte primarul orasului Ottawa trebuie sa ceara oficial chemarea armatei…e de boala mintii la ce s-a ajuns, cind tot ce trebuiau sa faca,era sa stea de vorba cu organizatorii acestui protest…problema e ca shmecherii nu vor sa admita ca au gresit si o lungesc inuman si in mod ridicol ca sa degenereze lucrurile…La felul cum merg lucrurile prin hamerica de nord, mi-e chiar mila de camionagii si de sperantele oamenilor in general…cind politicienii au acu’ pus pe ceva, nu renunta nici morti, o tin de-a-n boulea pina in pinzele albe, apoi isi pun palma-n cur si dispar cind e sa dea socoteala pt deciziile facute. Grupul e camionagii e sustinut acum si de doi medici, unul dintre ei e DR. ROGER HODKINSON, (v-am mai pus un link mai vechi cu el, uitati-l aici din nou: https://electroverse.net/dr-roger-hodkinson-on-covid-hoax/) si care incearca sa le bage mintile-n cap la politicieni, desi nu parea prea optimist ca va reusi…Absurdul situatiei e strigator la cer, multi oameni si-au pierdut locurile de munca, proastele alea de HR-iste merg inainte cu deciziile lor idioate de a forta oamenii sa furnizeze companiilor datele medicale personale, si sa se vaccineze. La nivel de guverne, nimenii hamerica de nord n-a legalizat obligativitatea acestei nenorociri de substanta pe care nimeni n-o prezinta cu cap si coada, dar au pasat pacostea asta pe companii si cum la HR e plin de vaci ingramadite care-si uda chilotii de frica cum pe zici „puf”, au concediat in ultimul an milioane de oameni.Acum o sa le fie greu sa mai angajeze pt ca oamenii nu mai vor sa munceasca sau nu mai accepta abuzul asta…repet, situatia e de-un absurd strigator la cer…oamenii nu vor sa-si vaccineze copiii, iar presa si TV-ul anunta ca parintii deabea asteapta sa-si duca copiii la vaccinare…zici ca esti in twilight nu altceva…Citeam la stirile din Romania ca un copil din Cipru care avea nevoie de o operatie pe cord deschis, a fost refuzat de trei spitale, din trei tari diferite (Germania, Israel si Grecia parca) pe motiv ca parintii copilului nu-s vaccinati.Nu au aprobat parintilor nici sa trimita cu copilul un gardian legal si vaccinat…pina la urma bietii oameni s-au vaccinat ca sa-si poata salva copilul…S-a ajuns la o cretinizare a intregului sistem, mai ales ala medical, ca sa te fereasca sfintii sa ai nevoie de doctori de acum inainte,nu poti sa ai incredere in nimeni Dumnezeule mare…au innebunit complet. Pina nu-s schimbati toti dobitocii astia din politica, nu cred sa se imbunatateasca ceva nicaieri in lumel. Deja e mai vizibil ca oricind cine a ajuns politician, primar, membru in parlament, senator si citi rahati mai sint, problema e ca-s nebuni de legat, or au o agenda impusa de miliardarii astia cu creierii bolnavi, or sint ei insisi prosti de legat si nu vrea nici unul sa cedeze primul….Toti politicienii trebuie sa plateasca pt faptele lor si pt deciziile proaste…ce se intimpla in prezent e mai urit decit orice a experimentat generatia mea vreodata…cinismul politicienilor perfizi a iesit din matca, nu ca ar fi acceptabil la oricine sa dea dovada de cinism si perfidie,dar ei, politicienii, abuzeaza cu buna stiinta de pozitiile privilegiate…Ma gindesc ca platesc taxe degeaba, iar pt taxele alea mai primesc si tratament inuman…unde se duc taxele mele atunci ca nu vad nimic constructiv facut cu banii aia?Ba ma mai si sfideaza cite un terchea-berchea care se crede politcian. S-a depasit orice limita. PUNCT.
    Inainte sa inchei, am uitat sa va zic de Jdrula…el poate sa-si faca cita reclama vrea,da’ n-are nici moaca, nici stofa, nici materialul potrivit pt „costumul”pe care vrea sa-l poarte…e un putzache arogant ca multi aroganti cu care am avut de-a face in ultimii peste 35 de ani, indivizi de genul Jdrula au „termenul de garantie” scurt…e folosit cind e nevoie si dat deoparte imediat ce devine o „liability” pt aia care l-au folosit…intre timp el isi aduna titluri pe CV si bani in cont, ba incearca sa-si faca si ceva relatii asa cum a fost invatat prin vest…aici fara relatii, esti ca pestele pe uscat…ce era PCR (Pile Cunostinte Relatii) la noi, da’ sa vezi in vest…o sa ajunga si asta pe la NATo bagator de seama…apropos l-am auzit pe geoana cum batea cimpii despre „occidentul democratic” pt care lupta el acum…era pe”ulei” cind a dat declaratia aia? Poate o fi fost pe ceva pastile „euforice” nu stiu, da’ sa dea sfintii cind ii auzi pe maharii astia puturosi si prosti ce scot pe plisc, iti vine sa-ti doresti sa existe un alt Pamint ca sa poti sa fugi acolo si sa-i lasi aici sa faca ce-or vrea…intr-un an s-ar minca intre ei ca vulturii…(nu zic nimic de hiene ca mie-mi plac si m-am jucat cu ele cum te joci cu cinii…sa ma ierte vulturasii ca si ei sint vrabioi simpatici si frumosi si foaarte destepti…nici de ciori nu pot sa zic ceva rau pt ca-s pasari deosebit de inteligente si-mi vin zilnic in curte sa le dau mincare)…cred ca e imposibil sa compar politicienii cu orice animal…as jigni bietele animale…Aia e.

    • @Se știe
      Ca să vedeți în ce absurditate trăim la nivel global vă spun ceva de n-o să mă credeți că-i adevărat, dar e! Urmăriți-mă, vă rog! În școli sunt puși elevii de liceu să-și fac singuri test antigen cu salivă. După multe teste știu tot algoritmul. Aici vine nebunia. Dacă un elev, vaccinat sau nevaccinat, iese pozitiv la test stă 5 zile acasă izolat, nu în carantină. Se presupune că după cinci zile nu mai ”împrăștie” viruși SARS-COV-2. Acești elevi pierd 5 zile de școală cu prezență fizică, apoi, o lună de zile, nu mai sunt testați. Zice-se că nu mai împrăștie nimic o lună. Dar același lucru pățesc și colegii lui sau cei cu care a intrat în contact, chiar dacă acestora le iese negativ testul. Deci un elev căruia îi iese negativ testul poate sta acasă mult și bine tot luând contact cu ”pozitivii”. Școală on-line nu fac toți profesorii. Pierderile educaționale sunt enorme. Acum vine bomba: elevii mereu negativi s-au gândit că pot să strecoare în saliva proprie puțin praf manevrat în ”rețeta” testului pentru aprecierea ”pozitivității” și testul iese 100% pozitiv. Când ești pozitiv pierderea educațională e cea mai mică, pentru că, după 5 zile, o lună sunt lăsați în pace. Vă dați seama în ce absurditate trăim și ce falsitate e deja propagată în situațiile lor zilnice din școli? Deci nici elevii vaccinați nu mai beneficiază de nimic! Poate mulți s-au vaccinat doar pentru a fi lăsați în pace cu testele lu’ pește! Mai mult ca sigur, nu mă credeți! Când mi s-a spus mi-a trebuit mult timp să-mi revin din uluire. Măsurile luate nu mai au nicio logică. Cred că autorităților nu le mai trebuie logică! Le e teamă că vor avea mai mult de pătimit dacă nu iau nicio măsură. La asta s-a ajuns.

      • Ba cred fiecare virgula pe care ati pus-o in comentariul dvs. Ce se intimpla azi, nu numai ca nu e justificat, dar s-a deviat spre lucruri pe care politicienii le vor facute demult si pina acum n-au putut ca le-ar fi sarit avocatii in cap. SItuatia prezenta e pusa la cale ca si situatia din 2008, asa zisa criza economica de atunci.Intre 2010-2014 s-a batut apa-n piua intr-un mod dement ca „vine criza, vine criza” si „criza” nu mai venea…Inca din 2000 se discuta de vaccinari obligatorii, transplant de organe si eutanasieri la cerere. Toate aceste subiecte au trecut neobservate de majoritatea oamenilor, in primul rind pt ca erau ca niste stiri diverse, scurte, fara vreo importanta majora pt populatie…in paralel se batea cimpii cu cheltuielile imense din sistemul de sanatate, aici daca n-ai asigurare medicala, esti ca si mort…tarile cu un sistem medical cum am avut noi,(mergeai la policlinica, sau la dentist si dadeai ciubuc pt ca asa intelegeam noi ca „trebuie”, desi statul asigura aceste servicii pt fiecare cetatean de cind se nastea si pina murea), deci, tarile de acest gen trebuie „ingropate”, din asigurari individuale se fac miliarde si in sistem sint bagati numai nemernici, toate jigodiile profitoare si bune la nimic…ei si astia ca ei fac regulile si innebunesc oamenii la cap…observati cine a ajuns in politica,observati-le „agenda”, sint niste habarnisti sub 40-45 de ani care s-au plimbat de pe un scaun pe altul fara sa invete NIMIC sau sa faca ceva concret. Acest gen de „politicieni” sint perfecti pt shmecherii cu bani si cu agenda clara de-a face si mai multi bani. In pandelia asta numita pompos „covid”, milionarii si miliardarii si-au marit averile considerabil cu multe alte zeci de milioane si chiar miliard in cazul unora…tot in perioada asta, diversi”oameni de stiinta” au capatat finantare in valoare de sute de mii pina la milioane pt proiecte care nici n-o sa mai auda cineva de ele, o sa sfirseasca in sertare undeva si acolo o sa fie uitate…Bataia de joc e posibila din cauza oamenilor, majoritatea populatiei, care accepta dintotdeauna abuzurile or la locul de munca, or la scoala daca ai copii la scoala, la doctor daca ai bani sau nu,or daca ai de-a face cu cite un prost care lucreaza la stat si trebuie sa rezolvi ceva si n-are habar cum sa rezolve, iar omul nu sta sa se certe cu nimeni mai departe de ghiseul incompetentului, omul merge in alta parte ca sa rezolve ce are de rezolvat….example pot fi nenumarate, problema e ca oamenii acceptind tratamente inumane sau umilitoare, incurajeaza pe aia cu putere sa faca ce vrea calu’ lor…e ca si cind majoritatea oamenilor legitimeaza incompetenta si abuzurile nenumarate…Scoala in vest e din ce in ce mai slaba, nu ca ar fi fost vreodata ceva de capu’ ei, NU, NICI GIND, m-a uimit halul in care se face scoala aici, nu se compara cu ce faceam noi in Romania…aici preocuparea permanenta e ca toti copiii sa accepte sa fie supusi…sint invatati de mici sa „dezbata”, adica sa trancane, dar sa se supuna „sefului” cind ajunge sa aiba un loc de munca…Va dau un exemplu care nu e minor, personal m-a afectat mult ce-am vazut, nu mi se pare nici normal,nici omenesc…Era un clip cu un barbat de culoare, om al strazii…aproape plingea si era atit de suparat si nervos ca ii venea sa zbiere…Omul si-a pierdut locul de munca in timpul „crizei”, nu si-a mai gasit altceva, nu l-a mai angajat nimeni,nici macar nu l-au mai chemat la interviuri…neavind o sursa de venit, a pierdut tot, repede, a ajuns pe strada…din momentul ala, eticheta pusa de societate e ca „omul strazii” e puturos si prost” ceea ce nu e deloc asa…multi trecatori ii spuneau sa mearga la munca, nu sa stea cu mina intinsa,lucru care pe el la afectat, mai ales ca moare cu zile numai la gindul ca trebuie sa intinda mina pt un ban…ii spunea reporterului ca nu-l chema nimeni la interviu nici cind avea o casa unde-si putea face baie si isi putea spala hainele, si-si permitea un telefon…acum cind traieste pe strazi , lumea se uita cu dezgust la el, nu-si eprmite telefon, asa ca daca vreun HR il intreaba de adresa si nr de telefon, el le da adresa si nr de la un adapost pt oamenii strazii unde mai merge uneori de frig sau sa se spele si ii e frica sa stea acolo mai mult de-o noapte ca nu stie ce poate pati peste noapte, plus unii se drogheaza iar el tot ce vrea e sa-si gaseasac un loc sa munceasca, atit…In conditiile astea, HR-ul il trateaza ca pe un gunoi, bineinteles nu mai suna nimeni nici la centru, e ca si cind e „erased” ca fiinta…la asta s-a ajuns si nu s-a ajuns aici peste noapte, semne si dovezi exista de ani buni, doar ca aomenii le ignora si putorile din politica doar profita si sfideaza…Mai mult de atit, de ani buni scolile au probleme, or greve ale profesorilor, or impuscaturi de te lasa fara grai cind auzi si vezi la TV ce nenorociri se intimpla intre copii…guvernele din state si din canada, au probleme similare cind vine vorba de programe scolare, mod de predare, evaluare s.a.m.d., e doar „pupu” de ei, nimic altceva…scoala IOC, profesorii lor pot preda la aceeasi clasa si biologie si matematica de ex, ca sa va dati seama de „calitatea” profesorului…aceeasi persoana poate preda cam de toate, in sfirsit, nivelul scolii mai difera si in functie de stat, de zona unde traiesti…daca te muti dintr-un oras in altul, un copil care ar avea „A” la matematica in orasul X, poate avea „C” in orasul Y…diferentele sint mari si vizibile…Asa ca, undeva in spatele usilor inchise, se vrea standardizarea scolii si emininarea costurilor…solutia dei?SCOALA PE INTERNET. Asta poti s-o faci in Hamerica de nord, da’ cum o faci in vreo tara numita Babuinia, unde copiii n-au dupa ce bea apa, si n-ai cum sa-i pui sa faca scoala pe telefon sau pe tableta decit daca asiguri tuturor conditii egale.Asta le-a scapat unora, iar aia care au sesizat diferenta intre tari din punctul asta de vedere, si-au frecat miinile de bucurie pt ca au vazut o ocazie care nu trebuie pierduta de a face afaceri cu diverse(tablete, computere, monitoare etc)…Spre asta s-ar indrepta scoala…vor prezenta „scoala pe internet” ca fiind solutia perfecta sa faci scoala indiferent unde traiesti si sa te poti inscrie la orice scoala vrei…cuiva i s-a pus acu’ pe ideea asta si n-o va lasa sa-i scape usor…asa ca pt moment, sub pretext de „pandelie” lovesc mai multe muste dintr-o data: unii vind la teste covid, vaccinuri, masti, altii vind tablete,telefoane (nu neaparat la persoane fizice, pot sa le vinda angro guvernelor de ex), si-n plus streseaza si copiii si parintii acestora si profesorii si,si,si…de au reusit sa transforme viata de zi cu zi in balamuc certificat…cind l-am mai auzit si pe herr ca scoate tancurile prin Bucuresti, apoi cacarafat care ramasese lipit pe dinauntru de ecranul televizorului, m-am intrebat cum de nu-si dau oamenii seama ca e un abuz, se joaca la cacialma???? Acum cind lumea nu mai pune botu’ la minciunile politicienilor, toti cei responsabili de minciuna si abuz inpotriva propriilor cetateni, ar trebui sa fie trasi la raspundere, fara exceptie…ca-i presedinte de stat, ministru, consultant, trebuie adusi la tribunal si sa li se ceara explicatii amanuntite si dovezi clare din care sa rezulte de ce au facut tot halimaiu’ asta…Uitati aici un clip de ieri, sa vedeti cam unde s-a ajuns cu mascarada asta: https://www.youtube.com/watch?v=Y5jXuQeF8EU
        Scuze daca am batut cimpii…m-am intrerupt de mai multe ori si am prostul obicei de a nu verifica ce-am scris…Va doresc numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *