Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Sub Carol al II-lea, Munca era însoțită de Voie bună!

Printre alte fantezii propagandistice din perioada Dictaturii lui Carol al II-lea se numără și Programul vesel intitulat Muncă și voie bună, inițiat printr-un Jurnal al Consiliului de Miniștri din vara lui 1938 și autorizat prin Legea pentru organizarea activității „Muncă și voie bună”, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea 1, 108, nr. 044, 22 februarie 1940.

Programul, dezvoltat de Mihai Ralea, ministrul Muncii, se voia unul dedicat muncitorilor, care urmau să muncească voioși. În realitate, el era una dintre formele de propagandă oficială a carlismului.

O demonstrează Expoziția internațională „Muncă și Voie Bună” organizata de Ministerul Muncii la București. Deschisă marți, 20 iunie 1939, Expoziția găzduiește pavilioane amenajate de Franța, Italia, Germania, Grecia și Bulgaria. Expoziția e plasată în Parcul Regele Carol II, pe marginea lacului Herăstrău.

România se laudă prin diagrame, machete, picturi, sculpturi, fotografii etc. cu rezultatele Programului „Muncă și Voie Bună”.
Că e vorba de un tărăboi propagandistic o arată fotografiile din Expoziție.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Sub Carol al II-lea, Munca era însoțită de Voie bună!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *