Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Summitul NATO a fost convocat pentru a consfinți neimplicarea Alianței în Războiul din Ucraina

Pe 24 martie 2022 a avut loc la Bruxelles Summitul extraordinar NATO dedicat Războiului din Ucraina. Potrivit Statutului Organizației, prin Summit NATO se înțelege reuniunea Consiliului Nord Atlantic, alcătuit din șefii de state și de guvern ai țărilor care fac parte din NATO. Summiturile pot fi normale, programate dinainte, sau extraordinare, convocate pentru rezolvarea unor probleme ivite în urma unei crize. Ultimul Summit normal a avut loc la Bruxelles, pe 14 iunie 2021. Următorul e programat pentru 29- 30 iunie 2022, la Madrid.

Ce rost a avut acest Summit extraordinar?
La finele reuniunii, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a ținut o conferință de presă. Conferința a fost o dovadă că și în presa occidentală se practică întrebarea gen ridicare la plasă. Vă mai amintiți de întrebările anti- PSD de la Conferințele de presă de la Cotroceni, de pe vremea cînd Klaus Iohannis pronunța PSD scrîșnind din măselele de minte? La Bruxelles, trimisul CNN i-a pus lui Jens Stoltenberg o întrebare în genul celor de la conferințele de la Cotroceni. Locul PSD l-a luat Rusia lui Putin. Astfel că întrebarea CNN a fost practic un pamflet împotriva Rusiei agresoare. Statementul și răspunsurile la întrebări (toate cuminți, la locul lor, cum se cuvine într-o presă rechiziționată ca odinioară caii), au ținut să ne convingă că reuniunea extraordinară a fost convocată pentru a se decide măsuri menite a garanta țărilor membre NATO că nu vor fi atacate de Rusia. De la începutul Războiului, președintele american, liderii occidentali și liderii NATO anunță noi și noi măsuri menite a apăra flancul Estic al NATO și NATO în general de un eventual atac al Rusiei. Nu de-al Rusiei de acum, ci de-al Rusiei de pînă la finele secolului. Acum, un atac al Rusiei nu poate avea loc decît în cadrul unui Război mondial NATO – Rusia. Dacă ar izbucni un astfel de război, nu văd cum ar fi apărată România de rachetele hipersonice rusești de către militarii americani și francezi prezenți pe teritoriul țării noastre, admițînd că acestora nu li se va fura motorina. Țin să ridic această chestiune, deoarece – din cîte-mi dau seama, riscînd să trec drept nepatriot – de la începutul Războiului a avut loc, în paralel cu sancțiunile administrate Rusiei și cu sprijinul financiar dat Ucrainei, un spor uriaș de măsuri vizînd întărirea Flancului Estic. La escaladarea Războiului de către Rusia, NATO a răspuns cu escaladarea măsurilor de apărare a flancului Estic. Cel puțin pînă în prezent Rusia e ocupată cu Ucraina. Războiul ei cu Ucraina e formula de Război cu NATO. Semnalele de alarmă privind expansiunea Rusiei spre Vest după ce e îngenuncheată Ucraina nu sînt altceva decît o supralicitare de către Volodîmîr Zelenski a posturii sale de Secretar General al Întregii Planete. Rusia e conștientă însă că o continuare a agresiunii ar fi mortală pentru ea. Dacă ar fi fost vorba de blitzkrieg, ca în cazul Germaniei între 1939 și 1940, putem bănui că agresiunea nu se va opri la Ucraina. Germania a invadat Franța, după ce cucerise rapid Polonia, Belgia, Olanda, Germania. Războiul dus de Rusia în Ucraina e tot mai clar un război de poziții, un război care nu numai că va dura, dar va fi și epuizant pentru Rusia.

Dacă ar fi să-l credem pe secretarul general al NATO, Summitul extraordinar a fost convocat pentru întărirea Flancului Estic și pentru a face cu deștul Chinei, de parcă Marelui Imperiu i-ar păsa de NATO.

În realitate Summitul a fost convocat pentru altceva.
Pentru ce?
Ne răspunde un moment din conferința de presă:

„Interfax-Ukraina: Aș vrea să vă întreb dacă conducerea poloneză a pus la masa de discuții propunerea lor de a trimite o misiune de menținere a păcii în Ucraina și dacă da, ce fel de discuție a fost şi ați ajuns la o concluzie în legătură cu această chestiune?

Jens Stoltenberg: Am discutat mai multe chestiuni, iar mesajul este că trebuie să fim uniți și că este nevoie să punem la dispoziția Ucrainei sprijin, dar în același timp avem o responsabilitate să ne asigurăm că acest conflict nu devine un război pe scară largă între NATO și Rusia. Acesta este motivul pentru care aliații au spus foarte clar că nu vom trimite trupe pe teren în Ucraina, pentru că singurul mod de a face acest lucru este să ne pregătim de un război, de un conflict la scară largă cu forțele rusești.”

Întrebarea trimite la discuțiile dinaintea acestui Summit. S-a vehiculat de către unele membre NATO – Polonia, de exemplu – dar și de către Ucraina, necesitatea unei implicări militare directe a Organizației. Fie prin no fly, fie prin trimiterea unei misiuni de menținere a păcii. Acestor propuneri (iresponsabile, pentru că implicarea Alianței ar însemna declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial, evident, nuclear) li s-a răspuns negativ de către liderii occidentali și liderii NATO. Ca dovadă că presa occidentală e sub comandă fermă, nici CNN, nici BBC, deși înscrise în propaganda de război a Ucrainei, n-au dus campanie pentru implicarea NATO. Chiar la conferința de presă, trimișii presei occidentale n-au îndrăznit să-l întrebe pe secretarul general NATO, agresiv, cum le stă bine unor ziariști liberi, de ce nu intervine NATO militar împotriva lui Vladimir Putin. Am ținut să folosesc sintagma împotriva lui Vladimir Putin, deoarece în deschiderea Declarației de presă secretarul general NATO a vorbit despre ”războiul președintelui Putin împotriva Ucrainei” și nu despre Războiul Rusiei, imitînd propaganda sovietică din anii 1941- 1942, care atribuia agresiunea unui om, Hitler și nu unei țări, Germania. În 1941, și chiar în 1942, propaganda sovietică a pus agresiunea pe seama lui Hitler. Asta pînă în vara lui 1942, cînd dezastrul Armatei Roșii l-a făcut pe Stalin să impună propaganda de tip Ucide-l pe neamț!

Declarațiile lui Joe Biden și ale altor lideri occidentali de respingere a implicării NATO în război erau însă – ca să zic așa – pe persoană fizică.
Era nevoie de un Summit extraordinar care să consfințească oficial că Alianța nu se va implica în Război.
Că acesta a fost scopul reuniunii ne-o dovedește absența din discursul lui Volodîmîr Zelenski în fața Consiliului a oricărei referiri la crearea zonei no-fly și, evident, absența chestiunii din întrebările de la conferința de presă.

O decizie privind implicarea nu putea fi luată decît de un Summit. Nu întîmplător înaintea Summitului presa occidentală a declanșat o campanie furibundă menită a dovedi că Rusia e ca și înfrîntă de eroica Ucraina, iar Rusia, ca și cum ar fi fost într-o înțelegere (deși e vorba de intuiție) n-a escaladat operațiunile militare, pentru a nu încinge opinia publică în favoarea unei intervenții. A fost o manevră menită a închide gura acelor lideri iresponsabili care cereau implicarea NATO.

Următorul Summit va avea loc în 29-30 iunie 2022.
Pînă atunci o decizie de implicare a NATO nu poate fi luată decît de un summit extraordinar. Pentru ca el să fie convocat ar trebui ca Rusia să facă un salt uriaș în Război apelînd la armele de distrugere în masă. E greu de crezut că Rusia va face acest salt. Asta nu înseamnă că în perioada următoare, luînd decizia Summitului drept un dat de mînă liberă, Rusia nu va intensifica Războiul de tip compresor în Sud și de tip chirurgical în restul Ucrainei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Summitul NATO a fost convocat pentru a consfinți neimplicarea Alianței în Războiul din Ucraina”

  • Nu stiu altii cum sunt dar eu sunt de parere ca America isi arata pe zi ce trece adevarata fata a ipocriziei.
    A venit trogloditul de Biden tocmai din America ca sa ne anunte si el, alaturi de Macron ca vine foamea pe planeta. Foarte tare…. ma duc sa-mi pun streangul de gat, sa-mi tai venele.. atat de mandru sunt ca avem astfel de lideri pe planeta.

    • @
      criza alimentara, care ulterior se va dovedi o pandemie, se va alatura celorlalte pandemii, grija fiecarei pandemii fiind doar una: sa intre in armonie cu celelalte

      prin urmare…’vine foamea pe planeta’ e…praf in ochi, pentru ca pe linga foamete se vor manifesta si celelalte pandemii, unele fiind deja intrate in Competitie, altele fiind deja postate in blocstart

      dinamica pandemiilor intrate in armonie catalizeaza Artificializarea, acesta fiind Ultimul Nivel de dezvoltare al ‘civilizatiilor’

      Civilizatia curenta, mare cit planeta, se va manifesta pe Ultimul Nivel, …tot asa cum Infinit tinde catre Zero, insa sa retinem ca se va manifesta, iar vremurile astea, adica Vremurile Metamorfozei, fix despre Artificializare sint,

      prin urmare tinta dinamicilor Civilizatiei se stie deja, indiferent cite ploi de la waterloo vor fi necesare Civilizatia va deveni Patria Artificialului.

      Omul Nou( -Nout ) si Civilizatia se vor impleti armonios, Zeul fiind Inteligenta Artificiala

      Omul( pur si simplu ) se va desavarsi si el.

      astea sint Vremurile Desavarsirii,
      raul in Rau, binele in Bine,
      unul fiind Zero, iar celalalt fiind infinit,
      unul fiind Minte, celalalt fiind Inima,
      unul fiind Adevarul, celalalt AntiAdevarul,
      unul fiind Timpul, iar celalalt Vesnicia( care presupune lipsa manifestarii Timpului ),
      unul fiind pe masura ta. ce vezi…aia esti.

  • Poate ca e vorba de acea “neutralitate binevoitoare” des folosita in diplomatie dupa Alianta celor 3 Imparati. Atunci s-a sfarsit ”belle epoque”. E posibil ca Acum sa se sfarseasca ”epoca de aur”? Vom ajunge oare in comunism !? Va rog sa nu raspundeti, mi-e teama!

  • Summitul a consfintit victoria totala a Americii in acest conflict in care Ucraina si Rusia sunt pionii. Rezultatul cel mai important al situatiei conflictuale este consolidarea unei forte uriase,cea a NATO,in care America este liderul recunoscut si confirmat in mod oficial de acest Summit. O forta care, prin cresterea anuntata a bugetelor militare ale UE, ajunge sa controleze peste 60% din cheltuielile militare mondiale. Restul e cancan (dincolo de compasiunea uriasa pentru victimele ucrainene si ruse ale conflictului)

  • Dar dacă nu e nici un război decât în mass media? N-am încredere în știriști nici să-mi spună ora exactă

    • Biden s-a dus la summit ca sa anunte ca vine FOAMEA pe planeta, de parca noi nu vedem cu ochii nostri.
      Multe dintre imaginile din Ucraina pe care le vezi in presa sunt prelucrate digital (la fel ca virusul) de asta apar afumate de parca a ars numa musama chinezeasca in blocurile alea.
      Nu pune botul la ce vezi la TV .. vor doar sa-ti ia banii.. atat !

    • nu e vorba de „stiristi”, vere. acolo e razboi crancen. intra pe twitter, sa vezi filmarile facute cu telefonul de soldatii ucraineni si rusi.e

  • Aveti aici tot:

    In 22 decembrie 1989, generalul Militaru spune ca „Frontul Salvarii nationale (organ de partid si de stat) functioneaza de 6 luni de zile, domnule…!”

    https://youtu.be/sEZikLuqt68?t=3280

    Primele variante de feic-nius la romani, in „democratie”:

    https://youtu.be/sEZikLuqt68?t=4101

  • 1. Biden a zis ieri că acum NATO e mai unit ca niciodată! Înseamnă că înainte de a porni Rusia via Putin asaltul asupra Ucrainei, NATO era cam franjuri! Nu cumva de-asta americanii i-au gâdilat în creștet pe ucraineni și le-au insuflat credința că-i vor ajuta? Eu cam așa văd lucrurile.
    2. Ucraina transmite – și Radio România Actualități înghite gălușca pe nemestecate – câți morți a avut Rusia în ultimele zile și ce distrugeri a suferit. Despre morții lor și ce distrugeri au suferit nu scot nici un cuvânt. Așa informare obiectivă mai zic și eu! De-aia nu mai cred nimic până nu văd cu ochii mei.

  • Sanctiunile asupra Rusiei vor avea efect de bumerang impotriva oamenilor simpli din Europa, care vor saraci intr-o maniera de neimaginat pana acum.
    Aceste sanctiuni nu vor avea efect asupra Rusiei intrucat se petrece o scindare globala masiva a marilor capitaluri si Rusia era pregatita pentru aceste moment, adica stia ca se va deconecta de la economia capitalista mondiala dominata de America si China, deci toate povestile cu sanctiunile sunt baliverne intrucat acest moment de scindare in centre de putere imperialista, era asteptat de mult de catre marile puteri.
    Cel ce va avea de suferit va fi omul simplu, care va plati mai mult pe mancare, gaze, energie, TOT !! Si asta face parte din joc, adica jumulirea sclavului sub acoperirea unor nobile idealuri de pace.

  • Buna ziua stimati cititori ai domnului Ion Cristoiu si ai comentariilor,

    M-am prezentat zilele trecute, daca mai tineti minte.
    Sunt de acord dumneavoastra in exprimarea ideilor anti-imperialiste. Este foarte pacat ca cei tineri nu ne inteleg.

    Presedintele nostru din regimul trecut, socialist, a subliniat în repetate rânduri urmatoarea idee: „Ne propunem după cum bine ştiţi desfiinţarea pactului NATO şi în acelaşi timp a pactului de la Varşovia în cadrul înfăptuirii securităţii în Europa.”
    În ultimii 2, 3 ani, reacţiunea imperialistă şi în primul rând imperialismul american a intervenit în treburile unui şir de popoare. A dezlănţuit războiul din Vietnam, a intervenit şi a organizat sprijinul reacţiunii în Indonezia, în Republica Dominicană, în Ghana, acum cîţiva ani în Irak, recent în Grecia, toate cu scopul de a sprijini cele mai reacţionare forţe interne şi pentru a împiedica progresul economic şi social al acestor ţări.”

    Nu l-a ascultat nimeni, acum vedeti ce se intampla.
    Voi reveni cu un comentariu mai amplu, pentru a-mi exprima mai multe idei in materie de instaurare a pacii in Europa si in lume,
    fiindca cei care ne conduc si nici tinerii, mai ales, nu cunosc istorie.

    • Pai atuncea râdeam și ziceam ,dom-le ce prost e Nicu,ce bălării spune, cu imperialismul american,așa zisa revoluție ,el tot repeta ,agenturile străine au orchestrat totul,iarăși râdeam,acum… nu mai rad ,avea dreptate .
      Ăla a avut coloana ,nu a pupat in cur nici pe ruși nici pe americani,tot repeta ca suntem și eram atunci independenți energetic și produceam multe lucruri ,integrat ,care nu ne făceau dependenți de nimeni.
      Acum trebuie sa ne adaptam la ce e acum ,vom fi nevoiți sa inovam sa ne recreem agricultura și sa începem sa producem și noi ceva industrial nu doar sa asamblam,globalizarea își încheie experimentul,devine polarizare.Pentru ca renasterea României sa aiba loc ,trebuie resetat întregul sistem politic de la noi, asta in primul rând ,altfel nu vom supraviețui vremurilor ce vin.

    • Decretul nr. 272/1987 privind unele masuri pentru rationalizarea consumului de gaze naturale si energie electrica
      Art. 4. –
      Toti cetatenii sint obligati sa ia masuri stricte pentru economisirea consumului de gaze naturale si energie electrica si sa se incadreze in cotele stabilite in prezentul decret.
      In cazul depasirii cotelor lunare se vor lua urmatoarele masuri:
      I. pentru gaze naturale:
      a) pentru depasirea intre 1-5% se aplica un tarif de 1.500 lei/1.000 mc;
      b) pentru depasirea 5-10% se aplica un tarif de 3.000 lei/1. 000 mc si se avertizeaza consumatorul;
      c) daca dupa avertizare se va depasi consumul cu 10% se procedeaza la intreruperea temporara a gazelor pina la recuperarea depasirii;
      d) in cazul cind depasirea de pina la 10% se repeta, se procedeaza la intreruperea definitiva a livrarii gazelor.
      II. pentru energia electrica:
      a) pentru depasirea consumului intre 1-5% se aplica un tarif de 1 leu/kWh;
      b) pentru depasirea consumului cu 5-10% se aplica un tarif de 2 lei/kWh si se avertizeaza consumatorul;
      c) consumatorii care, dupa ce au fost avertizati, depasesc cota stabilita vor plati pentru intreaga cantitate un tarif de 3 lei/kWh, pina la incadrarea in cotele lunare.

      • taica-meu a murit de frig in casa, in 1989. din cauza porcului ala de ceausescu. nu impuscat, jupuit de viu trebuia sa termine.

    • Citat din lucrarea lui Vladimir Ilici Lenin, „Imperialismul, stadiul cel mai inalt (si cel mai terorist, spun eu) al capitalismului”

      „Trebuie să încercăm acum să facem o sinteză a celor spuse mai sus despre imperialism şi să tragem anumite concluzii. Imperialismul a apărut ca o dezvoltare şi continuare directă a însuşirilor esenţiale ale capitalismului în general. Dar capitalismul a devenit imperialism capitalist numai pe o anumită treaptă, foarte înaltă, a dezvoltării lui, atunci cînd unele însuşiri esenţiale ale capitalismului au început să se transforme în contrarul lor, cînd pe toată linia s-au format şi au ieşit la iveală trăsăturile unei epoci de tranziţie de la capitalism la o formaţiune social-economică superioară. Din punct de vedere economic, esenţial în acest proces este faptul că libera concurenţă capitalistă este înlocuită cu monopolurile capitaliste. Libera concurenţă este însuşirea esenţială a capitalismului şi a producţiei de mărfuri în general; monopolul este antipodul liberei concurenţe, dar aceasta din urmă a început să se transforme sub ochii noştri în monopol, creînd marea producţie, înlăturînd mica producţie, înlocuind-o pe cea dintîi printr-o producţie şi mai mare, ducînd concentrarea producţiei şi a capitalului pînă la un punct în care ea a început să genereze şi generează monopolul: carteluri, sindicate, trusturi, precum şi capitalul, care se contopeşte cu acestea din urmă, al unei duzini da bănci operînd cu miliarde. În acelaşi timp, monopolurile, generate de libera concurenţă, nu o înlătură pe aceasta, ci există deasupra ei şi alături de ea, creînd astfel o serie de contradicţii, fricţiuni şi conflicte deosebit de ascuţite. Monopolul este trecerea de la capitalism la un sistem superior.”

      Sursa: https://www.marxists.org/romana/lenin/1916/imper/c07.htm

      A se citi

      • Pai VILenin a fost un vizionar așa reiese citind articolul,a făcut o analiza profunda și corecta a ceea ce se va intampa peste …aproape 100 de ani de la scrierile lui.Poate se ridica din mausoleu și mai începe un ciclu de comunism.
        Capitalismul exacerbat trebuie combătut in vreun fel, trebuie un echilibru,trebuie ca acesta sa se schimbe,poate războiul de acum va face asta îl va redefini și transforma nu intr-un comunism cu fata umană ci poate intr-un capitalism cu fata umană.

        • “Ştiţi – spunea Lenin muncitorilor din transporturi în 1921 – că împotriva noastră au luptat timp de trei ani şi jumătate cele mai bogate puteri din lume. Forţa militară pe care trebuia s-o înfruntăm şi care sprijinea pe Kolceak, Iudenici, Denikin şi Vranghel – ştiţi foarte bine acest lucru… depăşea, incontestabil, cu mult… forţele noastre militare. Ştiţi foarte bine că puterea tuturor acestor state este şi acum incomparabil mai mare decât a noastră. Cum se face deci că aceste state, care şi-au propus sarcina de a învinge Puterea Sovietică, nu au învins-o? Cum s-a putut întâmpla acest lucru? Răspunsul e limpede. Acest lucru s-a putut întâmpla şi s-a întâmplat pentru că proletariatul din toate ţările capitaliste a fost de partea noastră. Chiar şi în cazurile când proletariatul era în mod vădit sub influenţa menşevicilor şi a socialiştilor revoluţionari – în ţările din Europa ei se numesc altfel -, el nu a sprijinit totuşi lupta împotriva noastră… Nu noi am învins, căci forţele noastre militare sunt neînsemnate; victoria se datoreşte faptului că aceste puteri n-au putut arunca împotriva noastră toată forţa lor militară.”

  • Buna ziua stimati cititori ai domnului Cristoiu si ai comentariilor,

    M-am prezentat zilele trecute, daca mai tineti minte.
    Sunt de acord dumneavoastra in exprimarea ideilor anti-imperialiste. Este foarte pacat ca cei tineri nu ne inteleg.

    Presedintele nostru din regimul trecut, socialist, a subliniat în repetate rânduri urmatoarea idee: „Ne propunem după cum bine ştiţi desfiinţarea pactului NATO şi în acelaşi timp a pactului de la Varşovia în cadrul înfăptuirii securităţii în Europa.”
    În ultimii 2, 3 ani, reacţiunea imperialistă şi în primul rând imperialismul american a intervenit în treburile unui şir de popoare. A dezlănţuit războiul din Vietnam, a intervenit şi a organizat sprijinul reacţiunii în Indonezia, în Republica Dominicană, în Ghana, acum cîţiva ani în Irak, recent în Grecia, toate cu scopul de a sprijini cele mai reacţionare forţe interne şi pentru a împiedica progresul economic şi social al acestor ţări.”

    Nu l-a ascultat nimeni, acum vedeti ce se intampla.
    Voi reveni cu un comentariu mai amplu, pentru a-mi exprima mai multe idei in materie de instaurare a pacii in Europa si in lume, fiindca cei care ne conduc si nici tinerii, mai ales, nu cunosc istorie.

  • Ave Mare Maestru
    Genial articol…Scuzati insa impertinentele observa
    Tiuni.
    De acord ca Dupa shakespeareanul model NATO participa dar nu se Baga.Altminteri ,deci daca s ar baga ,tristetile ar fi si multe si pontice si Mai ales danubiano dimbovitene.
    Formularea dvs ca Russia nu o sa utilize vreo ANM ca s ar supara NATO e dulce de candida.
    Rusii si au distrus armele chimice .America ,nu.
    Nimeni in lume nu gasit vreun biolab rusesc.De cele Americans e o lists intreaga.Gruzis,Ucraina. Kazakhstan .
    Chiar va plac lectiile de veganism predate de vulpi?
    Chiar v au convins americanii ca Saddam are ANM?
    Chiar v au convins americanii ca mortaciunile de la Racak erau civil albanezi si nu teroristii UCK?
    Mai inselat odata …rusine tie
    Mai inselat a doua oara…rusine mie.
    Ajuta confesiunile lui Bliar cu ceva Irakului?Spurcat pudel.
    Se spune ca batrinetea da experienta?Unde asta la Biden?
    Madeleine si Zbigniew stau la o jacuzzi party la Dom director.Il asteapta pe Ghiury Baci si va salutant

  • Am cunoscut pe plajă în Grecia o tânără din Serbia care venise cu băiețelul ei. Eu eram cu nepoțelui. Băieții s-au împrietenit, se jucau împreună. Erau amândoi în clasa întâi.
    Mi-a povestit cât de greu a fost după război.
    Inflația a fost de necontrolat. Mi-a spus că era elevă și tatăl ei îi dădea dimineața bani de un corn. Dacă nu și-l lua la prima oră, în recreație prețul era dublu. Săpunul, pasta de dinți erau un lux pe care nimeni nu și-l mai putea permite. Alimentele erau atât de scumpe că ani de-a rândul a făcut foamea.
    Nu existau locuri de muncă, salariile erau mici, nimeni nu i-a ajutat.
    Mi-a spus că toată copilăria ei nu a avut haine și pantofi noi, doar haine primite.
    Cine-și închipuie că se termină tot la încheierea războiului se înșală.
    Criza umanitară va fi și mai mare. Ucraina este pe un drum greșit.

  • NATO, ONU, OMS, FMI, UNICEF, Clubul de la Roma, Venetia, oviedo si de la chilu Saftii, etc etc sint organizatii fondate, finantate si care servesc oculta mondiala…sint instrumente de propaganda ca sa se duca lumea dupa fenta….niste martafoi…

    • Binenteles… Ele au finantat laboratoarele de bio-terorism dein China si Ucraina, ele au „scapat” virusul din laborator, ele au pus omenirea pe chituci cu preturile. Asta e realitatea.
      Ma uitam la summit-ul NATO cum dau toti din gura si nimeni nu-si asuma absolut nimic. „Se va face, se va drege…”

  • ‘Pentru ca el să fie convocat ar trebui ca Rusia să facă un salt uriaș în Război apelînd la armele de distrugere în masă.’

    rezulta, din punctul de vedere al ucrainienilor, ca NATO se va implica daca si numai daca Rusia foloseste arme de distrugere in masa.
    avand in vedere ca in Ucraina se manifesta un batalion despre care se spune ca e populat cu neonazisti, in ce fel garanteaza NATO ca Azov nu va folosi arme de distrugere in masa sub steag rusesc,
    ca…vorbaia, chiar si Trump zicea ca ar rebrendui rapid citeva avioane…

    pina acum nu prea era clar cum poate fi mondializat conflictul, de acum e.

    • Nu uita ca Saddam Hussein n-a facut niciun salt si a fost spanzurat ca un caine de americani, dupa tone si tone de propaganda privind armele de distrugere in masa. Aminteste-ti de teroristul de George W Bush, Tony Blair si sleahta de banditi corupti ai vestului.

  • in primele 2 saptamani, da, cam toata lumea (inclusiv domnul cristoiu) credea ca ne ducem inexorabil spre un razboi mondial. dar, asa cum a observat si dl. cristoiu, dupa hau-haul razboinic de la inceput, acu s-a dat ordin pe unitate (iar aia care nu l-au primit s-au prins, oricat de natangi ar fi) sa se ingroape orice intrebare, aluzie, text, interviu despre o implicare directa a nato in razboi.
    desigur, mai sunt ziaristi si site-uri ucrainene, care cer saracii al treilea razboi, dar hei.

  • Planul de contracarare al NATO a fost inarmarea pana in dinti a unei tari tampon,mica si feroce,determinata sa lupte pana la sacrificiul suprem,un asa numit soldat de sacrificiu,care sacrificandu se pe el sa faca tot posibilul sa toace forta rusa intr un asemenea mod incat monstrul rus sa nu mai aiba suflu pentru a continua invazia spre Europa.Sumitul NATO consfiinteste faptul ca pana acum planul a reusit,iar NATO va continua acest plan(va merge pe aceeasi linie),adica va sprijini rezistenta patriotica a Ucrainei,cat de mult se poate,in asa fel incat sa toace forta Rusiei pana cand Rusia se va epuiza si nu va mai avea nici suflu,nici resurse,si nici vointa pentru a mai continua planul nebunesc al gastii de nebuni neofascisti din jurul lui Putin.

    • NATO vrea astfel sa castige timp,faptul ca Rusia isi toaca fortele si resursele in Ucraina,da un timp NATO(poate chiar niste ani) timp in care fie va fi inlocuita gasca de nebuni a lui Putin cu o conducere mai rationala a Rusiei,cu care se poate sta la masa(din pacate nu sunt prea optimist),fie NATO va avea timp sa se pregateasca mai temeinic pentru o confruntare decisiva cu Rusia(eu vad mai degraba posibil acest scenariu,parerea mea personala este ca nu va fi vorba daca aceasta confruntare va avea sau nu loc,ci cand,sper din tot sufletul sa ma insel,insa nu am mari sperante).
      Observand comportamentul Rusiei eu sunt ferm convins ca Rusia isi doreste din tot sufletul aceasta confruntare militara cu NATO,si mai devreme sau mai tarziu Rusia va ataca NATO,am aceasta convingere pentru ca rusii sunt rai si agresivi prin natura lor si au o ura viscerala pe tot ceea ce inseamna Europa si Occident,plus ca isi doresc stapanirea asupra lumii.Chiar si pentru China sunt un pericol,insa Chinezii dorm la faza asta(se bazeaza pe faptul ca rusii sunt atintiti spre Occident si nu au timp de ei,plus ca de fapt China traieste cu iluzia ca poate folosi Rusia in sforariile ei,insa eu cred ca se inseala amarnic).Oricum intr o zi eu cred ca Rusia va ataca NATO si va declansa al Treilea Razboi Mondial,rusii asta isi doresc.

      • Daca vrei pace trebuie sa fi pregatit de razboi,asta trebuie sa fie deviza NATO.Pentru ca intr o zi Rusia ne va ataca pe toti.Poate maine ,peste o luna,un an,5 ani dar cu siguranta Rusia va ataca Europa(si NATO).

      • Ești treaz,Bandera ?

  • Adevaratul tel a lui Putin si al gastii sale de nebuni neonazisti a fost sa declanseze Al Treilea Razboi Mondial,Rusia lui Putin(si a gastii lui de nebuni neonazisti in frunte cu nebunul descreierat Dughin,sfetnicul lui Putler,un neonazist sadea ca si toti cei din jurul lui Putler)pregatea de ani buni declansarea Celui de al Treilea Razboi Mondial prin atacarea si cucerirea Europei(intrand prin Polonia si tarile Baltice spre inima Europei).Practic Rusia lui Putin este cel mai mare pericol la adresa speciei umane,precum a fost Germania lui Hitler,doar ca Rusia detine arme nucleare(Rusia lui Putin este precum Germania lui Hitler cu bomba nucleara,sau al Treilea Reich Nuclear adica pericolul reprezentat de Rusia condusa de regimul nazist a lui Putler este mult mai mare).

  • Pai oricum NATO nu voia sa se bage in conflict,nu NATO voia razboiul,ci Putin si gasca lui de nebuni neonazisti care au capturat Rusia si au luat o pe persoana fizica.Oricum Putin isi toaca fortele in Ucraina,si isi epuizeaza resursele.

    • Tudy,vezi că Geoană candidează la președenția României,o sa te ia pe tine in locul lui NATO,poate mai mult ,că strateg militar că prea ești în temă.

    • Pai NATO nu îl dorea,nuu,doar ei sunt pacifiști convinși,razboaiele lor sunt de apărare ,ei numai au creat premisele începerii si continuării lui și anume promisiuni de primire a UKR in NATO,antrenarea formațiunilor militare ale UKR, comisionarea generalilor si politicienilor la tranzacțiile cu arme,înarmarea UKR ,războiul media al declarațiilor,nu-i suficient?

  • nato nu are decat
    sa introduca prima arma nucleara
    in zona Cernihiv,Cernobil,Ch’iev

    https://www.youtube.com/watch?v=5KYQLWj39vA

    (despre femeile cu nasul mare se spune ca au….nasul mare)

  • ne gandim totusi la Romania….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *