Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Sun Tzu și noi

Un prieten îmi trimite un text din opera lui Sun Tzu, un chinez care a trăit în secolul al IV-lea înainte de Hristos. Ei, bine, generalul ăsta, despre care se zice că ar fi părintele științei militare, ne învață că „arta supremă a războiului este înfrângerea inamicului prin înșelătorie, fără luptă.” Dar ca să izbândești e musai să respecți niște reguli precise, și anume:

 1. „Discreditaţi tot ceea ce merge bine în ţara inamicului.
 2. Implicaţi reprezentanţii claselor conducătoare ai ţării inamice în afaceri dubioase. Distrugeţi-le reputaţia şi, la momentul potrivit, supuneţi-i dispreţului propriilor concetăţeni.
 3. Utilizaţi creaturile cele mai ticăloase şi mai abjecte.
 4. Răspândiţi discordia şi conflictele între cetăţenii ţărilor ostile. Întărâtaţi-i pe tineri contra bătrânilor.
 5. Ridiculizaţi tradiţiile adversarilor. Discreditaţi-le luminătorii de conştiinţă.
 6. Induceţi-l în eroare pe inamic, spre a-l conduce la temporizare și neglijență, apoi avansați cu repeziciune.
 7. Perturbaţi, prin orice mijloace, intendenţa, aprovizionarea şi funcţionarea armatei inamicului.
 8. Slăbiţi voinţa luptătorilor inamici prin cântece şi melodii senzuale.
 9. Daţi-i inamicului fete şi băieţi tineri pentru a-i lua minţile, dar şi jad şi mătase pentru a-i zgândări ambiţiile.
 10. Fiţi generoşi în promisiuni şi recompense pentru informaţii.
 11. Infiltraţi-vă peste tot spionii. Bazaţi-vă pe trădătorii care se găsesc în rândurile inamice.
 12. Făceţi-l pe adversar să creadă că mai există o posibilitate de a se salva. Apoi, loviți!
  Scopul nostru trebuie să fie preluarea intactă a tot ceea ce se află pe pământ. În acest fel, trupele vă vor rămâne odihnite, iar victoria va fi totală.”

Parcă aș citi un manual de bune practici ticluit în laboratoarele de la Washington și Bruxelles pentru aborigenii de aiurea. Ideile asiaticului îi inspiră, iată, și azi pe strategii multor puteri mondiale în campaniile lor de acaparare a bogățiilor altora, transformați în inamici de susținătorii noii corectitudini politice. România îndură resemnată și umilită ofensiva chinezilor cu papion veniți din cele patru zări ca să ne discrediteze. „Creaturile cele mai ticăloase și mai abjecte” au devenit „luminătorii de conștiință” ai generațiilor apatride, educate în regim de detenție în închisorile virtuale ale rețelelor de socializare. La intervale de timp prestabilite se organizează alegeri – locale, parlamentare și prezidențiale -, astfel încât gloata „să creadă că mai există o posibilitate de a se salva.” Se scandează sloganuri caraghioase, se elogiază democrația și libertatea, este ridicat pe culmile lingușelii cetățeanul-alegător… Un carnaval grețos, reluat periodic cu un un cinism mereu mai rafinat, glazurat cu euro-lozinci răsuflate. Dezbinați și învrăjbiți așteptăm armatele cuceritoare, în fața cărora ne ploconim obscen, dresați abil de trădătorii și spionii infiltrați pretutindeni în „țara lucrului bine făcut”. Capitularea e totală, în vacarmul sibarit al manelelor nimeni nu mai ia aminte la vorbele lui Sun Tzu. Fetele și băieții tineri dansează din buric și viața e o perpetuă distracție, ca în reclamele idioate ce rulează continuu pe micile și marile ecrane, oriunde s-a înstăpânit consumerismul deșănțat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Sun Tzu și noi”

 • Se aplica si in vest de pe vremea Revolutiei Franceze, ca sa nu ma duc mai departe! Asa l-au schimbat in RFG pe Helmut Schmidt, pe Helmut Kohl, in Germania uinta si pe multi altii! Problema este ca romanii nu stiu sa se uite unde trebuie si nu vad ce se intimpla, motiv pentru care cad cu usurinta in toate cursele intinse, oricit de prostesti ar fi acestea! Cu mare parere de rau, dar trebuie sa va spun c-ati aflat extrem de tirziu de acest plan f vechi, pe care l-au folosit peste tot, inclusiv in Romania, de la Ceausescu incoace, deci l-ati vazut si auzit live de un numar infinit de ori! Peronal m-am plictisit de toate scenariile lor, pentru ca toate sint vechi, dar au succes cu ele, iar asta spune totul despre ceilalti.

 • Se aplică perfect ptr drogații rezist. Creaturile cele mai scîrboase încearcă să cucerească o țară prin trucuri ieftine.

 • ‘Atunci cand mai exista solutii, faceti-i sa creada ca situatia este disperata si fara iesire.’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *