Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Sunt dintre aceia care așteaptă răsplata de apoi

‒ Ce crezi ,domnule, că este de ici de colo să fii primit într-o astfel de organizație care îți poate aduce nu doar recunoaștere, ci și beneficii pe termen lung? Nu pot fi primiți toți ”pigmeii și ageamiii”,  iar tu nu te încadrezi în spiritul atâtor confrați, care văd lucrurile diferit  și nu așa cum ai considerat tu că poate fi raza de lumină a adevărului!

‒ Bine, dar tu nu vezi că nedreptatea urlă din toți rărunchii? Nu vezi cât este de hâdă și de nocivă?

‒ Lasă-mă , dragă, cu lozincile tale moralizatoare! În lumea noastră cine vrea să urce își caută scară pe măsură…

‒ Și dacă scara aceea este imorală și face mai mult rău decât bine celorlalți?

‒ Prea le analizezi tu pe toate! Lasă-i pe ceilalți cu ale lor! Dacă vrei, poți să razbați și tu, dar nu! Tu aștepți ”răsplata de apoi”, așa că mulțumește-te cu așteptarea… hi, hi.. râde cu gura știrbă parvenitul.

‒ Nu cred că este de râs! Cred că fiecare ar trebui să ne gândim că nu se știe măsura, cu care ne vor fi măsurate faptele, dar cu siguranță că nelegiuirile și abuzurile vor fi grav sancționate.

‒ Bravo ție! Așa te vreau! Mulțumește-te cu asta! Lasă-ne pe noi să ne facem făcutele, că doar pentru asta trăim. Atunci, totuși, nu înțeleg de ce te macină gândul că au fost primiți cei care nu se încadrau în limite? Păi, ce ? Suntem aici la patul lui Procust?

‒ Bine, dar este acolo un Regulament…

‒ Ești un naiv! Regulamentul este pentru cei ca tine! Oricât vă veți ”înghesui” în articolele regulamentului respectiv, nu veți reuși să intrați pe poarta aceea rezervată altora… Știi? Ai avut și tu o oportunitate, ba chiar două, dar le-ai refuzat. Se spune că doar o dată în viață trece pe lângă tine ”un cal galben” cu un corn în frunte…

‒ Adică un inorog..

‒ Mda, mă rog, așa i s-o zice, dar dacă nu pui șaua pe el, se duce și nu se mai întoarce.

‒ Și ce-ai fi vrut? Să-mi ”scarmăn” mizeriile prin toate internatele și sălile, așa numite, de studiu? Să mă ridic pe suferința altora? Nu! Asta niciodată!

‒ Nu știi că dacă nu dai, nu primești? Du-te la oricare magazin din lumea aceasta și vezi dacă-ți dă cineva ceva așa pe dai-boju. Nimeni! Nimic! Vrei să ai? Atunci, dai!

‒ Nu am ce să dau! Eu cred în adevăr, în bine și frumos!

‒ Bravo ție! Îmi vine să te aplaud numai că nu ești pe scenă deschisă. Scena ta este închisă în utopia în care trăiești de o viață întreagă. Uneori s-a nimerit să ajungă și la tine câte un licăr din bunăvoința celorlalți. Doar atât. Nu te autoamăgi!

‒ Bine, dar sunt acolo oameni care au scos pe gură câteva fraze luate de ici, de colo, însăilate, făcute ”operă” bună de pus în ramă și chiar nimeni nu a văzut că nu-i nimic autentic și bun?

‒ Lasă, dragă! Are copertă? Are tot ce trebuie pe prima pagină? Are ramă? Are culoarea potrivită? Are o recomandare cu ”ecou”? De aici încolo, gata! Cine are timp și disponibilitate să citească toate tâmpeniile doar de ”Fleure de cucu”, vorba Chiriței? Unii spun că nu se bagă în a susține pe cineva, dar o fac și nu chiar discret. Alții își vând cuvintele pe bani grei! Ehe! Păi, dacă vrei să le arăți celorlalți cât ești de bun și de talentat, trebuie să rogi pe cineva care are la beregată ”microfon”, să pună o vorbă, să spună cât ești de special. Crezi că se vor ridica ceilalți să spună că nu este așa? Ia să îndrăznească! Păi le zboară „titlul” și toată pâinea de subsioară!

‒ Eu nu înțeleg ce tot îndrugi acolo! Eu eram nemulțumit că deși mă încadrez în articolele regulamentului, am fost ștearsă de pe listă, iar tu îmi înșiri verzi și uscate.

‒ Nu înțelegi și nu vei înțelege niciodată, pentru că nu suntem pe aceeași lungime de undă! Eu sunt sus, aici unde se vorbește așa-zisei elite, tu ești jos, acolo unde se tace, așa că, mulțumește-te cu cât este și, vorba aceea, ”ciocul mic!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *