Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Supărare mare în Timiș, liberalii bagă bățul în roată

Miercuri noapte, pe baza negocierilor dintre USR PLUS Timiș și PNL Timiș și a celor agreate, dl. Alin Nica președintele interimar al PNL Timiș, ne-a propus textul pentru a fi comunicat împreună a doua zi. Textul propus și scris de dl. Nica (!) conținea această frază, de altfel în acord cu ce agreasem în cadrul negocierilor:
„Am convenit de comun acord ca fiecare parte să dețină câte o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean Timiș, respectiv câte una de viceprimar la nivelul Consiliului Local al Municipiului Timișoara.”
Repet: nu USR PLUS a scris acest text, ci dl. Nica.

Și de altfel, era un text de bun-simț, pentru că cele două partide au primit ca urmare a alegerilor din 27 septembrie un mandat puternic pentru a face majorități împreună la Primăria Timișoara și la Consiliul Județean Timiș. Situația este în oglindă. La Consiliul Local Timișoara USR are 13 mandate și PNL are 9 mandate (din totalul de 27), iar la Consiliul Județean USR are 10 mandate și PNL are 16 mandate (din totalul de 36).
A face o majoritate împreună, partajând puterea executivă de la județ și municipiu, este rezultatul voinței alegătorilor.
Cu 5 minute înainte să ieșim la presă, să anunțăm acordul nostru, dl. Nica a șters acest text, cu o motivație cel puțin bizară – chipurile este necăjit pe declarațiile mele în care apăram USR de afirmațiile neadevărate al liderilor PNL privind votul nostru la Consiliul Legislativ.
Azi dl. Nica cheamă presa și semnează demonstrativ un text din care lipsește această prevedere-cheie, deja agreată.

Nu-mi dau seama care este cauza acestui comportament, dar pare să aibă legătură cu dinamicile interne din PNL Timiș. E păcat ca orgoliile și jocurile de putere intra-partide și inter-partide să afecteze Timișul și Timișoara în continuare. Toată lumea e sătulă de ele.

Așteptăm de la liderii PNL să înțeleagă misiunea pe care o au de la alegători și să trateze cu maturitate formarea de majorități la nivel local și județean. E timpul ca interesul cetățenilor din Timiș să primeze în fața jocurilor partinice.

(Text preluat de pe pagina Facebook Cătălin Drulă)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Supărare mare în Timiș, liberalii bagă bățul în roată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *