Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Superdolarul, fenomenul care risca să distrugă economia Americii

Un superdolar este o bancnotă de o sută de dolari a Statelor Unite ale Americii falsificată într-un mod extrem de iscusit, produsul final fiind o bancnotă de foarte bună calitate. Guvernul SUA susține că bancnota a fost fabricată de către organizații sau guverne necunoscute, pe scurt, acuză pe cineva, însă fără a avea dovezi solide sau un inculpat dovedit. În anul 2011, anumite surse guvernamentale au declarat că aceste bancnote contrafăcute s-au aflat în circulație în întreaga lume, într-un procent uriaș, încă de la sfârșitul anilor 1980 până cel puțin în iulie 2000. Deși există multe caracteristici ale superdolarilor care pot fi detectate cu ajutorul tehnologiei actuale, se produc mereu superdolari noi și mai sofisticați. Nici o tehnologie actuală nu poate garanta detectarea a 100% din superdolarii aflați în circulație. Milioane de dolari de acest tip continuă să intre în circulație. Se crede că banii, cunoscuți oficial sub numele de Note Family – C14342, provin din Coreea de Nord comunistă. Dacă doriți să aflați mai multe, vă recomand să citiți acest articol: Camera 39 – cel mai secret loc din Coreea de Nord – cristoiublog

Cei mai mulți americani consideră că banii sunt produși în Coreea de Nord, iar mai apoi introduși în diverse sisteme, în principal de către diplomații nord-coreeni care muncesc și călătoresc în străinătate.

În plus,  se susține că banii circulă și prin intermediul infractorilor, precum cei din mafia rusă și chiar din organizații republicane din Irlanda de Nord. O școală de gândire consideră că aceștia fac parte dintr-un plan de destabilizare a economiei americane prin introducerea de milioane și milioane de dolari în sistem. La nivel oficial, coreenii resping acuzațiile și spun că afirmațiile făcute împotriva lor sunt doar propagandă occidentală. Ceea ce se știe este că, la sfârșitul anilor 1980, serviciile secrete americane au descoperit că guvernul nord-coreean a achiziționat o presă de tipărire foarte sofisticată (Intaglio). Această presă este similară cu cea folosită pentru a tipări bani în SUA și ar da Coreei de Nord capacitatea de a produce bancnote sofisticate dacă ar dori acest lucru. Dovezi suplimentare provin de la dezertori, ale căror povești par să fie în concordanță cu afirmațiile SUA. Bineînțeles, există posibilitatea ca și aceste mărturii să fie simple regizări. Însă, deși este imposibil să le testăm poveștile, acestea par a fi coerente. Un dezertor, care a vorbit cu Panorama sub protecția anonimatului, a declarat că și-a petrecut viața fabricând dolari americani falși, adăugând că aceștia erau de o calitate atât de bună încât îi păcăleau pe experți. El a spus: „Falsificarea a fost făcută în întregime la nivel guvernamental. Aveam o fabrică specială pentru a face acest lucru. Când am dezertat, am adus câteva dintre aceste bancnote false în Coreea de Sud și le-am arătat experților din cadrul agenției sud-coreene de informații. Ei au spus că nu sunt bancnote false, considerându-le reale”. Un alt dezertor a spus: „Am cumpărat tot ce e mai bun din toate, cel mai bun echipament și cea mai bună cerneală. Dar am avut, de asemenea, cei mai buni oameni, oameni care aveau expertiză și cunoștințe reale în domeniu. Atunci când oficialii guvernamentali sau diplomații călătoreau în Asia de Sud-Est, ei distribuiau bancnotele false amestecate cu cele adevărate, într-un raport de aproximativ 50-50”. În cadrul a două operațiuni sub acoperire, desfășurate între anii 2002 și 2005, denumite „Operation Smoking Dragon” și „Operation Royal Charm”, agenții Statelor Unite au arestat cel puțin 90 de persoane sub acuzația de contrabandă cu superdolari. Au fost confiscate aproximativ 4,5 milioane de dolari în valută falsă, majoritatea în bancnote de 100 de dolari. Nu a fost stabilită o origine definitivă a bancnotelor false de 100 de dolari.

Desigur, americanii au acuzat și alte state de acțiuni similare. Spre exemplu, înainte de Revoluția iraniană din anul 1979, Iranul folosea mașini tipografice identice cu cele ale SUA și ale altor state occidentale. Au existat unele speculații conform cărora Iranul a folosit aceste mașini pentru a tipări superdolari. Pe de altă parte, până și CIA a fost acuzată că a tipărit și a folosit bancnote false pentru a finanța operațiuni externe neoficiale. Îndoielile cu privire la natura acestor supernote au apărut la data de 10 ianuarie 2008, în McClatchy Washington Bureau. Un articol de pe site-ul lor oficial menționează îndoiala tot mai mare referitoare la mărturii și la surse, însă susține și implicarea CIA. Klaus Bender, un autor de lucrări despre falsificare, a afirmat că bancnotele sunt de o calitate atât de ridicată încât puteau fi produse exclusiv de către o agenție guvernamentală precum CIA. Sigur, și alte teorii privind originea bancnotelor au devenit din ce în ce mai populare. Iranul rămâne un stat suspect pentru mulți, în timp ce alții dau vina pe bande criminale independente care operează din Rusia sau China.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *