Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Surse text pandemie – tabăra neoficială

Despre

Aveți de față o compilație de articole despre ceea ce s-a întâmplat în timpul pandemiei de SARS-CoV-2, din perspectiva neoficială, care a fost contestată și care ulterior a ajuns să reprezinte adevărul în multe privințe.

Veți revedea cursul unor evenimente care ne-au afectat viața, economia, legile. Veți revedea contradicțiile oficialilor de-a lungul timpului, veți revedea abuzurile comise și greșelile grave ale autorităților. Veți avea o călătorie în timp, care probabil că vă va schimba perspectiva acestui eveniment planetar și veți privi cu alți ochi, sau poate veți privi înapoi întrucât nu trebuie să uităm ceea ce s-a întâmplat. Au fost tragedii ce nu trebuie nici uitate, nici iertate.

Toate articolele prezentate au fost citite și analizate de mine înainte să le prezint și nu am inclus aici nimic pe care nu l-am verificat. Iar aceasta este doar o parte din articolele pe care le-am citit de-a lungul timpului și pe care am apucat să le salvez.

La fel ca și în articolul “Un altfel de “playlist” față de cel de la TV și radio[1], această compilație de articole are scopul de a informa lumea și despre „celelalte păreri, viziuni și interpretări” legate de pandemia de SARS-CoV-2. Veți găsi inclusiv articole care au fost date jos, însă care pot fi regăsite în memoria internetului, articole care deranjau.

Îmi dau seama că este o cantitate mare de informație și foarte mult de citit, așadar cine nu este dispus să facă un efort nu va putea beneficia de ceea ce oferă această compilație. Însă, am considerat că și aceste articole au o mare importanță, deoarece ne arată prin ce am trecut, ce am îndurat, ce s-a vehiculat și întâmplat în spatiul public, politic și medical. Ne arată contradicțiile și erorile grave, ne reamintesc de perioade pe care deși nu ne dorim să ni le amintim, este bine să o facem și să nu închidem ochii la așa ceva. Mă gândesc că poate fi de asemenea și o sursă bună de informație pentru a aduna la un loc cele întâmplate și de a le putea folosi oricine, chiar și un scriitor care ar dori să scrie despre aceste momente istorice (și nu cred că este o exagerare să le numesc astfel) prin care am trecut și încă trecem. Nu ne permitem să închidem ochii, să uităm, să ignorăm. Așadar, o parte din articolele pe care le aveam salvate vor fi prezentate aici.

Despre aceste materiale scriam in articolul menționat mai sus că “s-a strâns într-un fel o „mină de aur” din punct de vedere al materialului și conținutului.” Tot atunci scriam că “
Știu că este mai ușor să citești zece articole din presa „oficială”, fiecare cu câteva rânduri, și să le iei de-a gata și să te consideri informat. Da, ești informat, dar poți fi și prost informat. De multe ori aceste articole induc în eroare, sunt incomplete sau pur și simplu prost documentate. Nu oricine își permite să facă o analiză a acestor „știri” care ne bombardează zilnic, cu atât mai mult să le verifice și autenticitatea. Nu spun că ceea ce este prezentat aici este adevărul suprem, dar este cert că este și un alt punct de vedere și de analiză ce merită luat în considerare… Până la urmă este o situație care ne afectează pe toți, și mi se pare corect să analizăm situația din mai multe puncte de vedere…  ”  Dacă avem timp să vedem un film de o ora jumătate pe Netflix, cred că putem sacrifica măcar 30 de minute pe zi pentru a citi o parte din această compilație. Bineînțeles, decizia rămâne la latitudinea fiecăruia, fiecare are dreptul de a urmări și de a crede/înțelege ce poate și ce dorește, fiecare are dreptul de a-și programa timpul în funcție de ceea ce consideră benefic pentru el/ea. Unii consideră că este benefic să urmărești un film (și chiar este o metodă foarte bună de relaxare și debarasare de tot ce se întâmplă) sau alții consideră benefic să stea să se joace pe computer. Fiecare își gestionează timpul după cum dorește și cum își permite.

Postarea originală:

Întrucât nu sunt în poziție să dau sfaturi, nefiind expert în niciun domeniu de care depinde situația națională, am decis să fac acest „playlist” cu oameni care sunt experți, care sunt respectați și care au un statut important. Sper ca aceste articole să vă poată ajuta să înțelegeți ceea ce se întâmplă, sau măcar să vă ofere și o altă perspectivă decât cea prezentată la TV sau în publicații online în căutare de senzațional. Sper să vă liniștească fricile, dar să vă întărească în lupta pentru drepturile voastre. Întrucât toată lumea (sau aproape toată lumea) se uită sau cel puțin află din sursele „oficiale” ale presei (ceea ce este bine), ofer aici și alte variante de interpretare a situației actuale (ceea ce este bine), ba chiar unele care se completează. Pentru a înțelege un eveniment, este bine să-l urmărești din mai multe perspective. Deciziile și concluziile le trageți tot voi. Eu am considerat că acest „playlist” poate fi util, altfel nu l-aș mai fi făcut.
Pentru că trăim într-un stat democratic, atât cât a mai rămas din democrație (sau cât înțelege fiecare din sau prin democrație) fiecare are dreptul de a fi sau a nu fi de acord cu aceste articole, de a fi sau a nu fi de acord cu ceea ce este recomandat de stat sau medici. Totul rămâne la decizia individului, la libertatea de alegere. Deși, realmente vorbind, nu a existat democrație nicăieri în adevăratul sens, așa cum este ea gândită și definită chiar etimologic, și asta se aplică și în cazul comunismului, care nu prea a existat nicăieri în lume, iar cine cunoaște un minim de teorie politică va înțelege ce vreau să spun. Ambele sunt forme de guvernământ utopice la bază (da, chiar și comunismul). Iar când termenii nu sunt corect înțeleși, ba chiar sunt folosiți în mod eronat, fie intenționat sau nu, provoacă multă confuzie și ură față de ceva care nu există (mă refer la cele două forme de guvernământ).
Această listă a fost făcută în scop informativ, nu pentru propagandă.

Lista va continua să fie actualizată


[1] https://www.cristoiublog.ro/un-altfel-de-playlist-fata-de-cel-de-la-tv-si-radio-actualizat-15-mai-2021/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Surse text pandemie – tabăra neoficială”

  • Excelent articol, multumim ! Bine ati revenit !

  • Uau !

  • Am crezut ca v-au ascuns globalistii,sau ca nu mai aveți nimic de spus.La buna revedere!

    • 😆 si eu am crezut la un moment dat ca nu mai am nimic de spus. Era totul spus, acum vin doar confirmarile oficiale.
      Bine v-am regasit!

      • @Pruncu a scris pe 27/05/2023 la 06:17
        Filip Pruncu’ Felicitari pentru acest demers Jurnalistic de exceptie,remarcabil !!!
        Eu m-am lamurit,nu vreau sa par arogant dar nici nu vreau sa dau dovada de falsa modestie.
        Daca vedeti ce se intampla acum,exact aceiasi masinarie militarizata de propaganda,razboi informational,fake news sau stiri false,stiri menite sa semene frica si panica,terorism psihologic sa-i spun daca nu va suparati este folosita in razboiul real care se desfasoara de mai mult de un an.
        Le pot spune de azi celor din sistemul medical,sistemul militarizat,celor cu legile din politica sau instante…celor din sistemul represiv care au facut asta in mod voit,constient,cu buna stiinta ca:
        Pe Lumea Asta sau Dincolo:
        Nu exista iertare
        Nu exista indurare
        Nu exista mila
        Nu exista exceptii
        Nu exista uitare
        Nu exista impacare
        Sun Tzu- Întreaga artă a războiului este bazata pe înşelătorie
        Mircea Eliade-Singura batalie sigur pierduta este cea pe care nu ai dat-o niciodata
        Svetlana Alexievich-War Does Not Have a Woman’s Face
        Bertrand Russell-War does not determine who is right — only who is left
        Toate Bune!!!
        Vali Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *