Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Surse video pandemie – tabăra neoficială

Despre

Aveți de față o compilație de imagini video despre ceea ce s-a întâmplat în timpul pandemiei de SARS-CoV-2, din perspectiva neoficială, care a fost contestată și care ulterior a ajuns să reprezinte adevărul în multe privințe.

Veți revedea cursul unor evenimente care ne-au afectat viața, economia, legile. Veți revedea contradicțiile oficialilor de-a lungul timpului, veți revedea abuzurile comise și greșelile grave ale autorităților. Veți avea o călătorie în timp, care, probabil, vă va schimba perspectiva acestui eveniment planetar și veți privi cu alți ochi, sau poate veți privi înapoi, întrucât nu trebuie să uităm ceea ce s-a întâmplat. Au fost tragedii ce nu trebuie nici uitate, nici iertate.

Toate video-urile prezentate au fost vizualizate și analizate de mine înainte să le prezint și nu am inclus aici nimic fără a fi verificat. Iar aceasta este doar o parte din video-urile pe care le-am vizionat de-a lungul timpului și pe care am apucat să le salvez.

La fel ca și în articolul “Un altfel de “playlist” față de cel de la TV și radio[1], această compilație are scopul de a informa lumea și despre „celelalte păreri, viziuni și interpretări” legate de pandemia de SARS-CoV-2. Veți găsi inclusiv video-uri care au fost date jos, însă care au fost salvate și postate pe alte platforme pentru a evita cenzura, video-uri care deranjau.

Îmi dau seama că este o cantitate mare de informație și foarte mult de urmărit, așadar cine nu este dispus să facă un efort nu va putea beneficia de ceea ce oferă această compilație. Însă, am considerat că și aceste video-uri au o mare importanță, deoarece ne arată prin ce am trecut, ce am îndurat, ce s-a vehiculat și întâmplat în spatiul public, politic și medical. Ne arată contradicțiile și erorile grave, ne reamintesc de perioade pe care deși nu ne dorim să ni le amintim, este bine să o facem și să nu închidem ochii la așa ceva. Mă gândesc că poate fi de asemenea și o sursă bună de informație pentru a aduna la un loc cele întâmplate și de a le putea folosi oricine, chiar și un scriitor care ar dori să scrie despre aceste momente istorice (și nu cred că este o exagerare să le numesc astfel) prin care am trecut și încă trecem. Nu ne permitem să închidem ochii, să uităm, să ignorăm. Așadar, o parte din video-urile pe care le aveam salvate vor fi prezentate aici.

Despre aceste materiale scriam în articolul menționat mai sus că “s-a strâns într-un fel o „mină de aur” din punct de vedere al materialului și conținutului.” Și mai scriam: 1Știu că este mai ușor să citești zece articole din presa „oficială”, fiecare cu câteva rânduri, și să le iei de-a gata și să te consideri informat. Da, ești informat, dar poți fi și prost informat. De multe ori, aceste articole induc în eroare, sunt incomplete sau pur și simplu prost documentate. Nu oricine își permite să facă o analiză a acestor „știri” care ne bombardează zilnic, cu atât mai mult să le verifice și autenticitatea. Nu spun că ceea ce este prezentat aici este adevărul suprem, dar este cert că este și un alt punct de vedere și de analiză ce merită luat în considerare… Până la urmă este o situație care ne afectează pe toți, și mi se pare corect să analizăm situația din mai multe puncte de vedere…” Dacă avem timp să vedem un film de o oră și jumătate pe Netflix, cred că putem sacrifica măcar 30 de minute pe zi pentru a urmări o parte dintr-o emisiune din acest playlist. Bineînțeles, decizia rămâne la latitudinea fiecăruia, fiecare are dreptul de a urmări și de a crede/înțelege ce poate și ce dorește, fiecare are dreptul de a-și programa timpul în funcție de ceea ce consideră benefic pentru el/ea. Unii consideră că este benefic să urmărești un film (și chiar este o metodă foarte bună de relaxare și debarasare de tot ce se întâmplă) sau alții consideră benefic să stea să se joace pe computer. Fiecare își gestionează timpul după cum dorește și cum își permite.

Postarea originală:

Întrucât nu sunt în postura de a da sfaturi, nefiind expert în niciun domeniu de care depinde situația națională, am decis să fac acest „playlist” cu oameni care sunt experți, care sunt respectați și care au un statut important. Sper ca aceste videoclipuri să vă poată ajuta să înțelegeți ceea ce se întâmplă, sau măcar să vă ofere și o altă perspectivă decât cea prezentată la TV sau în publicații online în căutare de senzațional. Sper să vă liniștească fricile, dar să vă întărească în lupta pentru drepturile voastre. Întrucât toată lumea (sau aproape toată lumea) se uită sau cel puțin află din sursele „oficiale” ale presei (ceea ce este bine), ofer aici și alte variante de interpretare a situației actuale (ceea ce este bine), ba chiar unele care se completează. Pentru a înțelege un eveniment, este bine să-l urmărești din mai multe perspective. Deciziile și concluziile le trageți tot voi. Eu am considerat că acest „playlist” poate fi util, altfel nu l-aș mai fi făcut.
Pentru că trăim într-un stat democratic, atât cât a mai rămas din democrație (sau cât înțelege fiecare din sau prin democrație) fiecare are dreptul de a fi sau a nu fi de acord cu aceste videoclipuri, de a fi sau a nu fi de acord cu ceea ce este recomandat de stat sau medici. Totul rămâne la decizia individului, la libertatea de alegere. Deși, realmente vorbind, nu a existat democrație nicăieri în adevăratul sens, așa cum este ea gândită și definită chiar etimologic, și asta se aplică și în cazul comunismului, care nu prea a existat nicăieri în lume, iar cine cunoaște un minim de teorie politică va înțelege ce vreau să spun. Ambele sunt forme de guvernământ utopice la bază (da, chiar și comunismul). Iar când termenii nu sunt corect înțeleși, ba chiar sunt folosiți în mod eronat, fie intenționat sau nu, provoacă multă confuzie și ură față de ceva care nu există (mă refer la cele două forme de guvernământ).
Această listă a fost făcută în scop informativ, nu pentru propagandă. Videoclipurile sunt prezentate în ordine cronologică, de la cele mai vechi la cele mai recente. Sunt conștient că sunt multe și unele durează mult, așa că vă sfătuiesc să le priviți măcar pe cele care vă interesează în mod special.
Sunt videoclipuri și idei cu care EU rezonez și cu care EU sunt de acord, dar cu care mulți pot să nu fie de acord și nu sunt obligați să fie.

Lista va continua să fie actualizată

* Daca mai descoperiți alte videouri în această listă care între timp au fost date jos, vă rog să semnalați în comentarii acest lucru. Ele nu se pierd, pot fi recuperate sau găsite în alte părți.

** Multe din aceste videouri sunt în limba engleză și câteva în limba franceză. Sunt de mare importanță, de aceea le-am inclus aici, pentru cunoscătorii de limbi străine, să se poată folosi de ele.


[1] https://www.cristoiublog.ro/un-altfel-de-playlist-fata-de-cel-de-la-tv-si-radio-actualizat-15-mai-2021/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog