Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Tablete pentru elevi doar acolo unde presa are acces

Guvernanții și politicienii care sprijină guvernul Orban dau mesaje optimiste și spun că, deși sunt condiții deosebite, faptul că s-a reușit începerea anului școlar este un succes.
Opoziția, dar și unele voci ale aliaților, critică modul cum a gestionat guvernul, ministrul Educației în special, situația.

Senatorul Eugen Teodorovici spune că se prezintă doar partea pozitivă. „Oare în acele comunități urbane mai mici și în cele rurale, unde de astăzi a început școala, ca peste tot în țară, s-a făcut ceva pentru asigurarea tabletelor și a tuturor mijloacelor necesare pentru desfășurarea în condiții de siguranță și protecție sanitară a cursurilor cu prezența fizică, precum și a învățământului online? Oare și acei copii beneficiază de toate cele necesare în noul an școlar? Sau toate acestea sunt doar apanajul școlilor situate «la bulevard»?”, a scris Teodorovici pe Facebook.

În continuare, el spune că singura preocupare a guvernanților este votul:
„Ministrul incompetent al Educației trebuie să răspundă cu subiect și predicat la aceste întrebări, Nu doar să abuzeze de teama și bunăvoința profesorilor, elevilor și părinților, prin tot felul de găselnițe birocratice de tipul proceselor verbale și acordurilor scrise, aruncând asupra lor întreaga responsabilitate și răspundere. Căci în Ministerul Educației, ca și la Ministerul Finanțelor și în multe alte ministere ale guvernului Orban, conducerea politică muncește din greu doar pentru interesele personale și campania electorală.

Pentru PNL, nici educația, nici sănătatea, nici economia  nu reprezintă o prioritate. Pe ei îi interesează doar votul. De aceea, în acest început de an școlar marcat de condițiile speciale impuse de starea de pandemie, dar și de starea de nepăsare și abandon din partea guvernului, nu putem decât să ne ajutăm și să ne protejăm singuri, dar și să trăim cu speranța că lucrurile se vor schimba la un moment dat în bine (iar această schimbare depinde în mare măsură chiar de noi) și că vom fi sănătoși și vom reveni la firescul vieții de dinainte”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii