Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Tăcerea maselor, dezmățul Autorităților

Deși vorbirea articulată este unul dintre cele mai mari daruri pe care Creatorul l-a făcut Omului, acesta se dezice pe zi ce trece de el. Cu capul plecat și umil, omul de rând renunță la darurile sale, mânat de o frică inoculată de cei care știu cum să-și folosească atributele. Cei mai gălăgioși sunt tocmai aceia care nu au nimic de zis, dar își marchează teritoriul și își impun propriile granițe, indiferent cui îi încalcă drepturile și prin ce mijloace. Cei mai gălăgioși fac legea. Marea masă se îngroapă în tăcere.

Tăcerea este moartea Spiritului. Pentru că îți ucide voința. Și sub povara nedreptăților pe care le vezi, le simți, le trăiești, te înconjoară până la sufocare, ajungi să-ți anulezi propria ființă. „Nu ne mai trebuie drepturi. Libertatea nu ajută.” sunt Sloganurile Noii Lumi. Și astfel, un fals confort amorțește mintea și simțurile fără să ne dăm seama că deja am murit.

Lăsăm pe alții să vorbească pentru noi, fără să știm că astfel le-am cedat întreaga noastră putere. Îi lăsăm, pentru că orice formă de reacțiune pare inutilă. Îi lăsăm, pentru că hienele știu să facă front comun și să devoreze prada, oricât de mare și puternică ar părea ea că este. Prada, singură fiind, devine slabă, vulnerabilă și ușor de atacat.

De ce „oamenii buni” nu se unesc? Pentru că lașitatea și teroarea represiunilor au amorțit până la anihilare orice scânteie de conștiință. E o luptă surdă de gherilă, dar care nu va ieși nicicând la suprafață pentru că va fi blocată de masa gelatinoasă și pâcloasă a mentalului colectiv care trăiește cu „haha-uri” și poze kitsch- oase distribuite non-stop pe ecranele turmelor din colectivitățile virtuale.

Oamenii tac, într-o resemnare absurdă, și nu poți să nu te întrebi dacă ei chiar trăiesc. Mai auzi doar, din când în când, printr-un oftat ușor și un ridicat din umerii gârbovi „Ei, da’ ce îți trebuie, nu ți-i bine așa?”

Oameni tac, lăsând pe alții să le hotărască sorta, ca într-un mare laborator experimental, precum cobaii neputincioși. Mi-aduc aminte de prima broască de la un laborator de Fiziologie din anul întâi de facultate. Cum am deschis cutia, a sărit. A prins-o un coleg, ea a fugit iar. Într-un final, am spinalizat-o…(distrugerea sistemului nervos central al unui animal prin secționarea măduvei spinării, de obicei în scop experimental, mai frecvent la broască). Nouă ne este distrus creierul zilnic și refuzăm, parcă, să depunem cel mai mic efort de a ne salva.

Ne conduc gălăgioșii, stridenții, abuzivii. Noi privim, prostiți și bruiați de vuvuzele, grămada pestriță, asurzitoare, în timp ce acoliții lor ne caută prin buzunare, ne fură din casă și când circul va fi trecut, ne dăm seama că am rămas de proști în mijlocul drumului, goi, prăfuiți și bâzâiți de musca de rahat.

A venit vara. Între timp, am uitat, îmbătați de putoarea gunoiului nestrâns de pe stradă sau, cei mai norocoși, de mirosul salcâmului ce a înflorit. Am uitat de toți morții arși din spitale, de umilința celor evacuați în noapte pe caldarâm, am uitat de morții îngropați în saci de plastic, de amenzi și multe nedreptăți. Am uitat atât de ușor, pentru că marea masa a tăcut. Sau doar a înjurat ușor printre dinți, în timp ce mai marii efemeri ai zilei făceau legea la o petrecere privată. Marea masă a tăcut, pentru că mai poate suporta și suportă pentru că uită.

În schimb, cei care ne conduc, pentru că noi i-am ales și sigur îi vom alege iară, își duc vendetele și micile suflete meschine prin bătălii în care calcă în picioare tocmai pe cei pe care s-au cocoțat în vârf.

Mă uit la acțiunea și decizia măruntă a politicianului găinar de comună. Nu ajută comunitatea doar pentru că un rival a depus un proiect ce ar putea face bine localnicilor, dar acela nu are voie să devină popular. Așa că îngropă orice ar fi benefic pentru cetățean, să nu câștige nimeni, să piardă toți, iar ei în scaunele rufoase să se regăsească și în mandatul viitor. Buretele le-a învățat deja forma fundului ce mustește de osânză, ar fi și păcat să traumatizeze buretele cu alte funduri aduse în sala de ședință.

De ce se întâmplă toate acestea? Pentru că oamenii tac. Și tac. Uneori mai oftează „Măcar ăsta a tot furat…Ce? Să aduc pe altul…Ăla o fi și mai flămând.”

Dar nu știu cum se face și cum se învârte roata, încât drept victimă este înscăunat tot hoțul, șpăgarul, violatorul, criminalul și iresponsabilul care pune pistolul la ceafa celui pe care-l obligă să execute un ordin absurd, ilegal, nejustificat. Păgubitul, înșelatul, mortul este mereu pus la stâlpul infamiei și o gloată se găsește veșnic dispusă spre a-l pedepsi. Dar dacă unul dintre aceștia mai are măcar o șansă de a scăpa de rușine și pedeapsă, cel care nu va fi în veci iertat este cel care va fi avut curajul de a nu fi tăcut. Iar primii care vor ridica piatra împotriva sa vor fi chiar cei care în numele și pentru drepturile cărora el va fi vorbit.

Masele tac. Și tac… umile, nevăzute, umbre pe ziduri, coduri numerice personale ce devin arhive în bazele de date ale celor care petrec și experimentează, subiecte de glumă și batjocoră, bufonii Noii Lumi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Tăcerea maselor, dezmățul Autorităților”

  • O sa intrati in politica.

  • cum adica un Bazar numit Viata?!
    pai ce, viata e un bazar? hai domne…:))))

    io creca e invers, noi sintem un soi de biblioteci, si fix locurile pe care le lasam libere in noi insine vor fi ocupate cu esentele pe care Viata le gaseste in armonie cu biblioteca ce sintem:)))

    pare rau,…creca tre sa modifici numele blogului:))) :))))

    • obibliotecanumitaviata.ro
      mi se pare ca suna chiar bine!
      :))))

      • io crecă trebuie sa schimbe si fontul acela mic, subtire, dragutel si culoarea de background ca ma dor ochii din cap. continutul, nu, e de bine. 🙂

  • dezmatul Autoritatilor a facut din ‘teoria conspiratiei’…Autoritate:))

  • Ei, nici chiar așa! Omenirea trece prin momente grele din cauza pandemiei, este firesc ca masele sa fie mai docile în această perioadă.

    • momentele sint grele, insa cauza nu e pandemia,
      dar asa e, oamenii sint mai docili, pentru ca ei insisisi sint mai…limpezi decat erau cu ceva vreme n urma.
      unora incepe sa le placa lumea:)), asa cum incepe ea sa arate,
      daia sint docili,
      iar ceilalti indraznesc sa priceapa ca lumea din ei insisi e…chiar vie!:)))

      Autoritatile…doar paveaza drumul Civilizatiei catre Artificial, …si nu sint prea sigur ca acestea pricep care e efectul actiunilor lor, insa ele sigur sint rezultatul catalizarii neputintelor care i definesc,…ca asta e faza tare, cea mai scurta cale catre Artificial e rezultata din potentarea…slabiciunilor, nu a virtutilor:))

  • Smarandita,

    In gasca „autoritatilor” ai inclus si „opozitia”? Nu de alta, da’ in lumea asta a „democratiei” tot ce conteaza e jocu’ (ca sa nu-i spun de-a dreptu’ circu’) politic intre „unii” si „altii” care au dreptu’ sa spuna orice si oricate tampenii, in timp ce „masele” se uita la ei hipnotizati de dimineata pana seara tarziu asa ca nu mai au timp nici sa gandeasca nici sa munceasca si de-asta se duce de rapa taota frumusetea de „civilizatie”. La noi in salbaticie e mai simplu fiindca n-avem nicio autoritate asa ca traim pe cont propriu… 🙂

    PS. Chiar ma intrebam de ce n-ai mai „spus” nimic de-o vreme, bine ca nu ti-a pus cineva vreo Coro(a)na cu tepi pe cap, asa, ca-n vechime… ca deh’, mai bine sa moara unu’ ori una’ decat tot poporu’, nu?… 🙂

    • Care „opoziție”? ? În plus, dintre cei care ne conduc sau sunt în funcții decizionale au trecut de multe ori dintr-o tabără în alta. Există doar o masă care își apără propriile interese.
      Mulțumesc pentru gândul bun și grijă!? …între timp mi-am făcut și blogul meu

      • ştiam că aici se va ajunge:):):)
        unbazarnumitviaţă,sigur ca da.mai ales că de mai bine de un an e ca in „o mie si una de nopti”.
        peste tot numai şeherezade.şi eunuci:)

        • ? Mă bucur că ați aflat. Mai ciudat este când lumea te știe, dar tu comunici doar cu nickname-uri…?

          • Păi…și…deci mă parasesti?:)))
            ..sau mai treci și paici?!:)

          • raspunsul tau mi-a adus in minte o vorba din strabuni..’se stie deal cu deal,daramite om cu om’.nu eram prosti deloc pe vremuri.pe cand amu’,nu mai stie nimeni pe nimeni…pe jos e plin de saliva
            smarandita e un nickname?:):):)

      • sunteti de acord cu comparatia din ps?
        daca nu, de ce raspundeti la asa ceva?

    • comparatia din ps e semn de inteligenta.
      inteligenta de tip „Doamne fereste!”.
      ce ma mira e ca autoarea a trecut peste si a raspuns.

  • tacerea Inimii, dezmatul Mintii.

    ro sufera de o boala autoimuna.

    nu masele sint problema, ci sistemul imunitar.

    • În schimb, cei care ne conduc, pentru că noi i-am ales și sigur îi vom alege iară

      popoarele nu se mai conduc. poate vrei sa spui ca tarile!, astea da, se conduc.
      deci…cei care conduc tara.

      o natie are nevoie de cioban, o tara are nevoie de sef. una se conduce ntr un fel, ailalta in fix felul opus. in ro nu se mai alege de multa vreme cioban, ci doar sef, …sefi.
      cistigator e cel mai bun matematician.or, se stie, Matematica e imaginea din oglinda a Iubirii, asa ca despre Iubire intoarsa pe dos si cu capul in jos e vb.

      acest popor nu este condus. tara in care acest popor misuna, este.
      cea care e vie e natia, nu tara. insa preocuparea paici e tara, nu natia.

  • o buna parte din marea masa a pactizat cu nemernicia,de la „bunul cetatean’ care iti atrage atentia in magazin ca masca e prea jos pana la cei care striga dupa tratament preferential doar pentru ca s-au vaccinat
    partea asta de lume isi merita soarta.s-a pus masca si s-a ridicat vălul.
    cu adevarat nu-si va reveni decat dupa un mare ‘bing-bang!’
    „Tăcerea maselor, dezmățul Autorităților”.bucuria nebunilor,as adauga eu.multor psihopati le-au venit manusa timpurile astea.e vremea lor!

  • deci..cu subiectul de azi:

    titlul e edificator, atata tot ca e cu dublu sens, adica e cu superpozitii,
    ca si ‘tăcerea’ e cu superpozitii,
    una fiind aia despre care vorbea Lao:),
    cealalta fiind cea care se pozitioneaza in stil Anti fata de aceasta.

    Insa si ‘autoritatea’ se exprima prin superpozitii, ca si Mintea se exprima prin superpozitii, iar fiecare superpozitie se exprima prin Cioban:)), asa ca…
    draga Smarandița, dezmătul se exprima prin superpozitii, dezmatul…autoritatii despre care vorbesti e echilibrat inca dinainte de bucuria generata de cealalta autoritate.

    fiecare… oaie cu Ciobanul ei:))),
    fiecare tacere cu esenta ei,
    iar masele de oameni, ca sint doar doua, cu tacerea care le si defineste.

    Ciobanul lumii asteia e…in stil Anti, asta spre fundamentala deosebire. Sa astepti de la autoritatile lumii…Intelepciune e tot atat de logic pe cit e sa astepti pe Pamant Raiul din Cer:))
    Insa eu am intalnit si oameni care neaga Apocalipsa:)), io…pasta n o neg!:)))
    , prin urmare di oameni care vad Imparația Cerului…pe Pamant.

    De furtuna care vine…unu nu scapa!, deci nu sa scapi de furtuna plenara e Intelepciunea, ci sa navighezi pe apele ei involburate.
    Parerea mea!:))

    • Imparatia care conteaza e in noi.

    • Precum in Cer asa si pe Pamant.
      …dupa care unii au zis..aha!, deci paici e ca n Cer!:))),

      insa faza era ca…mai intai Cerul si abia dupaia Pamantul.

      • Navigatul prin Furtuna se face dand Cezarului ce i apartine, prin urmare dandu i acestei lumii ce i a dat si Hristos.Cum sa te apuci, domne, sa crezi ca se poate altfel?!:)), nu se poate:), lumea mare va fi imparatia antiomului.
        Asa si numai cu aceasta stare in gand pot…oamenii sa navigheze pe Furtuna:)
        oamenii, incet dar implacabil, vor fi…exfoliati!:)), din ei mai ramanand doar…Inima.

        Atunci cind Hristos o sa vie iar paici…venirea lui o sa fie o nonactiune, adica el vine ca temelie a unui Pamant nou si a unui Cer nou:)), adica pe post de Temelie, adica in postura…Primaverii:), si vine in grnul…in Inima lui Yang e Yin:)), adica in inima Gerului dai…de Caldura

  • Smaranditaaa, …ai aparut!:))
    n am stiut ca asta ma bucura…atat de…, de… doamne ce bucuroasa sint!:))))

    am mai trecut aici, te am si asteptat.
    …deci esti bine!:)
    🙂

  • De la cei patru regi ai Romaniei,si de la”Romania Dodoloata” (ce am fost candva odata) am reusit noi boborul roman sa devenim la inceput de secol 21 un rahat de cartel de crima organizata de tip latino american(ca asta e Romania in ziua de azi,o combinatie intre neofeudalismul indo-islamic si cartelul mafiot latino american,imperecherea intre aceste doua da Romania de azi).Asta e tot ce am putut noi la Centenarul Marii Uniri sa realizam ca natie.Cu scarba constat. 🙁 🙁 🙁

  • Inteligentii planetei 😳 😳 😳 m am enervat ❗ ❗ ❗

  • Romania e o tara superba,ce pacat ca e locuita de romani.

  • Cretinii care tac asta merita.Cica sa lupti pentru natia Romana,nu merita,e o natie de putregaiuri lase tradatoare,iti rad si iti zambesc in fata dar te injura si te injunghie ,dar numai pe la spate,niciodata in fata,prostii prostilor care se cred inteligenii planetei,hoti,curve si lasi.Ce asteptati Doamna de la natia asta de lepre.Va spun eu,nimic,astia nu merita sa respire aer,astia sunt niste iobagi umili,prea scarbosi de umili care vin si pupa mana (si fundul) oricui,la un mod gretos,in timp ce asteapta slabiciunea aluia de l pupa in fund,ca sa scoata cutitul sa l injunghie(intotdeauna pe la spate).Dumneavoastra va intrebati,eu constat cu scarba de rigoare,si merg mai departe,stiind cu ce am de a face(o populatie de tip pasta fetida de la care nu mai am nici o asteptare,as fi nebun daca as avea,o masa scarboasa pentru care am doar o scarba infinita si un dispret total).Merita astia o soarta mai buna?Nu.Iar guvernantii sunt oglinda poporului si emanatia sa,asa popor,asa conducatori,de la asa popor,asa conducatori.

    • Da, românii sunt de o comoditate iesita din comun, prefera sa taca, daramite sa actioneze, dar si tu esti de o agresivitate tot iesita din comun. Odinioara erai mai calm si aveai mai mult bun-simt. Ce ai patit între timp, omule?
      Apropos, am o curiozitate, tu esti român, sau nu?

      • ..mai bine intreaba l asa: tu esti?:)))

        • Bine, multumesc de sfat. 😆
          Deci, domnu’ Tudy, îti face impresia ca, daca te cunosti pe tine însuti foarte bine si-ti faci autoportretul ca-n postarea de mai sus, îi cunosti la fel de bine chiar pe toti românii?
          Am zis bine, online? ?

          • creca n ai zis:), pentru ca eu sint roman si pe mine nu ma cunoaste:))), macar pentru faptul ca… chiar si eu habar n am cine sint!:))))
            asta spre deosevire de tine, care ma cunosti ca pe mine insumi!, Oglindo ce esti!:))

          • 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *