Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Țara lui Klaus Vodă: Dacă e o gripă ușoară, de ce fac CSAT? CSAT înseamnă pericol

Joi, 27 februarie 20 20, a avut loc, de la 19 la 20, obișnuitul dialog cu Monica Mihai de pe site-ul Mediafax.
Era inevitabil ca subiectul numărul unu al emisiunii să fie campania de propagandă declanșată de Klaus Iohannis pentru a minimaliza pericolul întruchipat de Coronavirus. Că însuși președintele României, pe fost de felcer de Sibiu, a ținut să-i convingă pe români că virusul produce o simplă gripă, e mai de înțeles. Deși în mod normal ar fi trebuit să renunțe la halucinația cu anticipatele, Klaus Iohannis merge înainte, drept pentru care l-a desemnat premier pe Vasile Florin Cîrțu, acest Vasilache al PNL. Pentru ca să nu i se reproșeze că se ține de șotii în timp ce țara moare, președintele și-a propus să minimalizeze pe cît posibil pericolul Coronavirus. Mai greu de înțeles e angajarea în această campanie a unor medici mai mult sau mai puțin prestigioși, dar siguri corupți, șantajați de Sistem cu dosare grele ținute în sertare, că nu e vorba de nici o Criză și că în consecință Klaus Iohannis se poate juca de a anticipatele. Cu ceva timp în urmă, cînd Criza a izbucnit în China, aceeași medici, în frunte cu Adrian Streinu Cercel se dădeau de ceasul morții să ne convingă c-a venit Apocalipsa. Despre Diversiunea meșterită de Sistemul instituțiilor de forță pentru a evidenția România drept țara în care Coronavirusul nu numai că nu îmbolnăvește, dar mai mult însănătoșește, am mai vorbit pe la diferite emisiuni. La Mediafax am fost însă explicit. Colegii de la agenție au făcut din intervenția mea un material pe care-l reproduc mai jos.


Ion Cristoiu critică dublul limbaj al autorităților legat de coronavirus. Jurnalistul a remarcat că, pe de o parte, românii au fost informați că virusul provoacă o simplă gripă, iar pe de altă parte președintele Iohannis a convocat CSAT, ceea ce înseamnă că e mult mai periculos.

Jurnalistul a declarat joi, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că e foarte greu să se lase convins acum de ceea ce spune președintele Iohannis despre coronavirus, după ce acesta a fost prezentat într-un mod înfricoșător:

„Dacă inițial, în 5 februarie, când era în China, se spunea e o gripă, sigur că o să o luați, dar s-a prezentat ca un… nu numai ca rapiditate, ca ceva înfricoșător. Este foarte greu să vină acum să mă convingă pe mine Klaus Iohannis, când timp de două săptămâni am fost bombardați tocmai de ei. Păi domnișoară, domnii ăștia specialiști, Raed Arafat și Cercel de ce n-au zis atunci? Atunci erau, mai țineți minte? Ieșeau și spuneau e periculos, cutare, acum au primit dispoziție și spun domnule, nu e chiar așa. Dar e târziu”.

Ion Cristoiu este și mai circumspect după declarațiile recente ale ștabilor din Sănătate, cărora este vorba doar de o formă de gripă și trebuie să avem grijă să nu se răspândească:

„Bun și atunci eu întreb: Dacă e așa, așa e, da, de ce au făcut CSAT? Nu înțelegeți că este o schizofrenie? CSAT înseamnă că e pericol. Trebuie să faci CSAT pentru gripă? Schizofrenia constă în faptul că pe de o parte ei vin, cel puțin în România, și spun nu e nicio problemă e o gripă ușoară și ei fac CSAT. Păi de ce au făcut CSAT? Fac CSAT pentru gripă?”.

Ion Cristoiu a mai spus că șefii de stat, inclusiv președintele Klaus Iohannis, trebuia să le spună oamenilor de la început că e vorba de o gripă, deoarece acum, după ce s-au instituit carantine sau au fost izolate focarele și bolnavii, e mai greu să-i convingi că nu e nimic periculos:

„Deci, în momentul în care la nivel de stat se oprește… de exemplu, Italia are o problemă incomensurabilă, turismul. Nu mai vine nimeni. Nu mai vine nimeni în Italia, da? Când a izbucnit epidemia, mai țineți minte ce-au făcut în China? Nu mai dădeau voie chinezilor să vină, mai țineți minte? Păi nu ei au interzis? Deci, dacă ei prezentau de la început, ăia la nivel planetar, șefii de stat, oameni buni, și care problema, e o gripă, o să vină, vă poate infecta și vă trece. Nu, au făcut carantine, au zis că… Este foarte greu să dai înapoi când șefii de stat, inclusiv Klaus Iohannis, iau măsuri care mă fac pe mine să mă întreb de ce. Adică de ce? CSAT-ul ce să facă? E o gripă, nu? Ei fac consfătuiri seară de seară. Dacă e așa de ușoară, da, așa e, au dreptate, păi de ce fac comandament?”.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Țara lui Klaus Vodă: Dacă e o gripă ușoară, de ce fac CSAT? CSAT înseamnă pericol”

  • S-a mai linistit febra cumparaturilor la români; suplimentar nu mai poartă mască chiar nimeni. Înafară de hiper si supermarket-uri nu a avut nimeni de câștigat. Așadar minunea panicată generata de mass media cu noul virus si noua gripă a durat fix 3 zile!
    Intre timp politicienii se luptă intre ei de la mic la mare folosind metode indezirabile. Credeti că in pauze s-au gândit si la românul de rând?!

  • Pacientul „nr 1”, gorjeanu’, a fost o „marfă” disputată intre șefii de la Balș și Babeș, întrucât era vorba despre o sumă „frumușică”, la mijloc, acordată de la „centru” !
    În rest este va fi „poveste cu final neașteptat”, cu mai multe episoanoi de, in cepand de la noi „cazuri +”, vindecări miraculoase, respectiv înrăutățiri de „situație ❗???
    DE CE ? C’AȘA-I IN … POLITICĂ ❗❗❗

  • Intrunirea CSAT apartine ciclului : „Werner , fa-te ca lucrezi !”

  • Lumea Mare VS Jungla
    in Lumea Mare traiesti, in Jungla mori.

    Nemurire VS Moarte
    Lumea Mare iti daruieste nemurirea, Jungla iti daruieste moartea sigura si rapida.

    peste Lumea Mare tocmai ce incepe sa se suprapuna o Jungla.

    ori intr o barca, ori in ailalta.

    in Barca Lumii Mari ai acces daca si numai daca iti predai ecuatia de miscare.
    daca si numai daca ti-o predai Intregului numit Lumea Mare.

    ti ai predat ecuatia de miscare, ti ai predat libertatea de miscare.
    ti ai predat o unei ecuatii de miscare ale carei setari nu ti mai apartin.

    Lumea Mare VS Jungla
    din asta rezulta sinteza, Esenta: Noul Om.

    Maestre, …astea-s Vremurile Maestrilor!
    :))))

    • deci ar putea fi chiar mai rau, maestre, ca…po sa stii?!, poate ca csat u nu se suprapune peste Maestri, la fix:))

      • pina acum omul se uita, stind pe prispa, peste gard, catre Globalizare.
        vaaai, ce frumos era!:)))
        e, uite, acusica tre sa participe chiar cu sine insusi la procesul de globalizare.
        Maestre, urmeaza filmul Globalizarea Omului.
        in filmul asta dispare un om si apare altul, nou. nou-nout:)))

        • Maestre, pentru Nemurire, omul da tot! tooot!:)))
          cum sa nu dai, domne, daca nu mai mori!:))))
          faza tare e ca una e nemurirea, alta e vesnicia:)

          deci filmul e cu Doua Fete, cu doua fete ale aceleiasi Monede.

          …ca mai e si fata ailalta, ca, altfel, Nemurirea se simtea…stinghera!:))))

  • Maestre, dar dacă s-a luat în considerare teoria conspirației cum că ar fi vorba despre o arma biologica? D’aia s-o fi întrunit csat-ul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *