Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

TELEȘCOALA revine în clasă nouă, la TVR 2

Un nou sezon „Teleşcoala” debutează din 8 februarie, iar lecțiile se vor desfășura într-un decor modern, pe gustul noilor generaţii de elevi.

De luni, 8 februarie, emisiunea „Teleșcoala” revine cu un nou sezon la TVR 2 și îi invită pe elevii aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Evaluare Națională şi Bacalaureat într-o sală de clasă modernă, cu tablă inteligentă, totul în tonuri calde, de portocaliu. În decorul gândit de arhitectul Zoran Popovici, în Studioul 4 al TVR, elevii se vor simți confortabil, iar pe tabla inteligentă, oferită pentru emisiune de Colegiul Național „Grigore Moisil”, profesorii vor afișa tema cursului și vor explica rezolvările aplicațiilor.

De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a. Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile dedicate nivelului liceal (limba şi literatura română, matematică, biologie, fizică, istorie, geografie, chimie, informatică, economie, filosofie, logică, sociologie). „Pentru a veni în ajutorul elevilor, echipa Teleșcoala depune un efort susținut și asigură 18 emisiuni pentru elevi în fiecare săptămână”, a spus Valentina Ionescu, producătoarea emisiunii.

 

„Teleșcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii ce vor susţine cursurile. Predarea se face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

„Ministerul Educației și Cercetării și TVR oferă, și în semestrul II, elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor naționale posibilitatea de a păstra contactul cu disciplinele de studiu prin intermediul emisiunii „Teleşcoala”, difuzată de luni până vineri. Într-o perioadă de relativă normalitate, programul contribuie la consolidarea cunoștințelor elevilor aflați în ani terminali și nu numai. Chiar dacă ne întoarcem în clasă, consider foare importantă continuarea acestui program, pentru că oferă încă o perspectivă asupra materiei și încă o sursă de pregătire.

Venim, astfel, în sprijinul elevilor aflați în zone izolate și cu acces redus la internet. Dacă un singur copil, care nu are acces la internet, poate afla de la televizor despre sintaxa frazei, metoda substituției în sisteme de ecuații sau despre epitet, enumeraţie, cum să redactezi corect o scrisoare, un jurnal, consider că am făcut un pas important pentru pregătirea lui.

Ceea ce trebuie să nu uităm este și faptul că acest program este bazat în întregime pe voluntariat, atât din partea profesorilor, cât și din partea specialiștilor din TVR. Le mulțumesc, astfel, că împreună reușim să oferim și pe această cale acces la educație”, a spus dl secretar de stat pentru învățământul preuniversitar Sorin Ion, coordonator „Teleșcoala”.

Luni, 8 februarie, de la ora 9:00, „Teleșcoala” debutează pentru clasa a VIII-a cu lecția de Limbă și literatura română, iar de la ora 9:30 este programată Matematica. Elevii clasei a XII-a pot urmări de la ora 15:00 lecția de Economie, iar de la ora 15:30, Geografie. Orarul primei săptămâni Teleșcoală îl găsiți atașat.

Cursurile vor putea fi urmărite atât la televizor, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii şi pe site-ul www.tvr.ro.

„Lecțiile Telescoala sunt ca niște ore de pregătire gratuită, dinamice, la îndemana oricui, atât a elevilor care nu au acces la internet, cât și a celor care vor fie să își verifice cunoștintele, fie să se antreneze alături de cei mai buni profesori. Eu mi-am propus ca prin scurtele mele intervenții la începutul și sfârșitul lecțiilor să vin cu informații utile și să le stârnesc elevilor curiozitatea pentru temele studiate”, a spus Andreea Seba, prezentatoarea emisiunii.

DESPRE TELEȘCOALA

În contextul în care în martie 2020 instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română şi-a respectat misiunea sa publică şi le-a oferit elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, într-un timp foarte scurt, posibilitatea de a păstra, de luni până vineri, contactul cu principalele materii şcolare.

„Teleşcoala” a venit şi în întâmpinarea elevilor care studiază în limbile minorităților naționale, incluzând în grila de programe a postului TVR 3, dar şi în cea a studiourilor teritoriale din Târgu-Mureş şi Cluj, lecţii şi în limba maghiară, conform programelor școlare. În plus, emisiunile au fost adaptate pentru a răspunde şi nevoilor persoanelor cu deficienţe de auz.

Programul Teleşcoala oferă și în prezent elevilor ocazia de a păstra contactul cu disciplinele de studiu atât prin intermediul lecţiilor televizate, cât şi pe platforma online aducând un public tânăr nou la postul public de televiziune și plasează educaţia pe primele locuri în cadrul materialelor vizionate pe platforma TVR.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „TELEȘCOALA revine în clasă nouă, la TVR 2”

  • Vor putea elevii clasei a VIII-a sa-si motiveze absentele de la clasa, daca in intervalul orar 9-10 urmaresc
    programul telescoala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *