Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Televiziunea care-i dezvăluie pe mulți miniștri așa cum sînt: Neghiobi de sus pînă jos

Digi 24 e o televiziune pe care la vremea respectivă ar fi invidiat-o FSN-ul lui Ion Iliescu, făuritorul și finanțatorul ziarului numit Vocea României. Ziariștii care lingușeau Puterea FSN-istă prin Vocea României ne lăsau impresia nouă, celor din presa independentă, că ne fac cu ochiu în timp ce ne ciomăgeau la ordinele Cotrocenilor. Că nici ei nu credeau în ceea ce scriu și că la o adică ar putea fi alături de noi. Spre deosebire de Vocea României, Digi 24 beneficiază de slugi sincere, convinse că terfelind pe cei care nu fac temenele Cotroceniului, îndeplinesc o misiune patriotică. Rezultatele infecției care a fost și este înființarea Diviziei Presă.

Sînt mulți care deplîng existența acestui post reprezentativ pentru cîrdășia dintre presă, afaceri și politică în postdecembrism. Modelul e arhicunoscut. Un om de afaceri se lansează într-o afacere cu cîrnați. Puterea îl ajută să prospere prin contracte suspecte, prin înlesniri pe șest. Omul de afaceri obține astfel un profit baban. Din acest profit își permite să finanțeze o instituție de presă, altfel falimentară. Negustoria nu e lipsită de subtilitate. Instituția de presă nu e finanțată direct, ca pe vremuri, prin contracte de publicitate direcționate de companiile de publicitate, trei sferturi din ele unități militare sub acoperire, doar spre publicațiile amabile cu puterea, ci prin intermediul afacerii cu cîrnații. Eu însă cred că Digi 24 e necesară în România lui Klaus Iohannis. Și iată de ce:

Postul e un fel de loc de trecere al demnitarilor, al politicienilor de la putere, al tuturor celor care văd presa ca pe un instrument de scărpinat pe spinare. Sub acest semn, demnitarii regimului Iohannis merg la Digi 24 cu sentimentul, dorit de toți politicienii din lume, că pot spune tot ce le trece prin cap, prin ceafă și chiar prin burtă fără ca ziaristul din studio, angajat al televiziunii, să-i avertizeze c-au luat-o razna. Această beatitudine de a nu a avea frînă, de a spune orice, face ca la Digi 24 politicienii puterii să se dezvăluie în splendoarea încurcăturii de mațe care e creierul lor. Astfel fără să vrea Digi 24 joacă în România acestor zile un rol benefic. Cel de a ni-i dezvălui pe mulți politicieni ai puterii așa cum sînt:
Neghiobi tot timpul, 24 din 24 de ore.

Unul dintre aceștia e Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Nu demult, ministrul a fost invitatul unei emisiuni de publicitate de telenovelă. Despre cine și cum a făcut emisiunea asta, am vorbit pe larg la Jurnalul meu video de duminică 5 iulie 2020, sub titlul După telenovela cu Nelu Tătaru, m-am dus să iau 400 de picături de valeriană. N-are rost să reamintesc momentele de ridicol memorabil născute din nevoia moderatoarei de a se da zvîrlugă dar mai ales din nevoia ministrului de a se da uman. La un moment dat, ditamai ministru Sănătății, presupus a se lupta cu Pandemia și Birocrația, își plantează o lacrimă în colțul ochilor acolo unde în filmele cu bunici intră în funcțiune baticul. Motivul tulburări emoționale? Ministrul nu-și poate vedea nevasta, rămasă la Vaslui, decît la finele săptămînii. Grație lui Digi 24, am putut descoperi un demnitar care trăiește din împrumuturi de la telenovele turcești. Mai zilele trecute, tot Nelu Tătaru, a zis cu voce tare următorul text suferind vizibil de turmentarea minții din Căldură mare de Caragiale:

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”.

Nelu Tătaru nu e singurul membru al Guvernului care dă fuga la Digi 24 cînd e trecut de nevoia sporovăielii în direct, la tv. Pe lîngă miniștrii care primesc dispoziție de la Ludovic Orban să meargă la Digi 24, așa cum pe vremuri sindicaliștii primeau dispoziție să scrie la gazeta de perete a întreprinderii, sînt demnitari care merg la televiziunea oficială a Puterii, pentru a se simți acolo, mai ceva ca la o cină romantică cu ibovnica. Gîndul că pot spune ce le trece prin cap, că redactorul din fața lor n-are altă grijă decît să caște gura de admirație la ce spune, îi face să se dezvăluie, să se dezbrace, să se arate așa cum sînt ei:
Ridicoli.

Ce ne-am face fără Digi 24?
Am fi convinși că membrii Guvernului sînt desăvîrșiți.

P.S. Violeta Alexandru și Marcel Vela se dau în stambă nu numai la Digi 24, dar și pe Facebook.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Televiziunea care-i dezvăluie pe mulți miniștri așa cum sînt: Neghiobi de sus pînă jos”

  • Domnule Cristoiu,
    As dori sa vad „sezonul de toamna” seriale produse de dvs. pe „Cristoiu TV” despre fiecare ministru al acestui guvern, asa cum ati procedat cu Vela, idiotul national. Sunt convins ca stiti totul despre ei. Daca aveti nevoie de date suplimentare conactati-ma pe adresa de eMail. Spre exemplu: amanta lui Stolo a venit in studioul meu. Adrian Mogos, un avocat liberal de la Iasi, prieten, l-a adus pe „Cap de mort”, numitul Stolojan, omul lui Soros prin jigodia Pralong, consiliera idiotului de la Cotroceni, la postul de televiziune Tele M Iasi. I-am dat „boului Apis” o ora de emisie gratuita. Deh, eram prieten cu Mogos. Stolo a venit cu doua curve, una dintre ele era „Turcanca”, care nu-l slabeau din ochi lor aposi. Bun baiat, doua la pat. Individele s-au suparat pe mine, tare de tot, ca nu le-am dat voie sa intre in studioul de emisie, dar le-am asigurat vizionarea emisiunii in „Salonul de oaspeti; cafea, apa minerala, vin, bere, etc.
    Dupa cum stiti: „Dealu-i deal si valea-i vale, curva-i curva pana more”, Turcanca m-a facut cu ou si cu otet ca i-am interzis sa-l urmareasca pe amantul fatal din studiou. Emisiunea s-a terminat. „Cap de mort” a iesit din studiou. Cele doua centuriste s-au dus direct la Stolo si au plans isteric la pieptul lui sorosist ca nu le-am laat in studiohl de emisie. Stolojan, s-a infuriat tare de tot si s-a repezit la mine sa ma loveasca in fata. Am evitat pumnul cretinului care venea cu oarecare viteza spre fata mea. Prostul a repezit si al doilea pumn spre mine, dar a fost barat de avocatul Adrian Mogos, interpus intre noi. Mogos, gafaind de situatie si durere (lovitura lui Stolojan il zguduise bine in umar) spune: „Domnule presedinte, asta-i patronul postului de televiziune” . Mogos este inalt, nici Armand Asante Stolojan nu este mic, dar eu sunt cu un cap peste cei doi. Lumea din jur, staful capului de sula (p), redactori mei, operatorii, paza studioului, sotia si cei doi baieti ai mei, au ramas siderati. Au trecut anii; Stolo mananca rahat la RTV. Curva nationala este adjuncta sifiliticului Ludovic. Nu stiu ce s-a intamplat cu cea de a doua pupaza. Tot Iasul a aflat „istoria” de la Tele M. Nu a aflat despre Basescu cand a venit la Iasi si eu i-am transportat, la rugmintea primarului de atunci, amanta la „casa conspirativa”, hotel al primariei, unde mai dormeau operatori din Moldova care lucrau si la studioul meu. (am multe „docomente”). Sunt texan. Copii sun cu mine. Sunt ca niste brazi, dar i-am rupt de Romania. Au case, masini noi, bani, copii frumosi, nepotii si nepoatele mele, dar nu mai au stolojanii si curvele guvernului. Asta ma intristeaza mult. Nu pentru mine, ci pentru rabdarea si ingaduinta romanilor de acolo, a dvs. si a altora de langa dvs. Este bine ca insistati in prezentarea lor. Asa, ii vede omul de rand. Dar, oare omul de rand pricepe?
    Cu drag,
    un roman, un canadian, un american, din Texas.
    PS: Doamne, si pe aici sunt multi stolojani
    Plina lumea de ei…

  • Da , e nevoie de DIGI 24 , o vidanja care intareste zicerile folclorice – “pasarea pe limba ei piere “, sau mai frust – “gura bate curu”

  • Stimate Maestre, stiti bine ca va admir, va ador chiar, va consider o binefacere pentru poporul roman in aceste vremuri grele. Sper ca nu va veti supara daca de data aceasta o sa va arat si o nemultumire a mea.
    De data asta va spun deschis ca nu sunt de acord cu ideea ca Digi24 beneficiaza numai de « slugi sincere, convinse ca terfelind pe cei care nu fac temele Cotroceniului indeplinesc o misiune patriotica ». Am indoieli ca veti fi de acord cu ce urmeaza sa va spun, totusi nu ma pot abtine sa nu o fac :
    La Digi24 apare deseori si D-l Cristian Tudor Popescu – CTP, cum ii zicem unii dintre noi. Categoric, e si dansul putin atins de aripa geniului, dar in niciun caz nu se ridica la inaltimea la care va situati Domnia Voastra. E drept ca dansul are si unele momente de slabiciune, cand nu ataca la baioneta Cotroceniul si nici pe « Ravasitoarea » cum o faceti Domnia Voastra, dar asta nu inseamna ca e o sluga a Cotroceniului. Eu consider ca nu e drept sa-l considerati si pe dansul « sluga Cotroceniului ». Va rog inca o data, Maestre, nu va suparati pe mine ca am facut aceasta observatie, dar am considerat de datoria mea sa v-o spun, in speranta ca veti tine cont de opinia unui admirator al Domniei Voastre si ca pe viitor va veti abtine sa-l mai considerati pe CTP « sluga Cotroceniului », chiard daca in sinea Dvs. il considerati astfel.

  • Meseria lui =rezist este diversiunea ! Rezist încaseazà lunar subventia dacà face proba (visibilà) a diversiunii ! Vezi BOT ! el isi bea cafeaua si haleste fleica din protestele sale filmate !
    S-au dat toti pe fatà : sunt o paramilitarà de mercenari cu aprobare ! Febrarie 2017 si 10 august 2018 sunt „opera” lor !
    Ce importantà mai are sà stie limba românà ? „ESTE CULMEA NATZIONALISMULUI SÂ VORBESTI LIMBA POPORULUI ! De fapt ei vorbesc limba degetelor , a mâinilor , a sunetelor dezarticulate !
    „Cresterea prin scàdere” este emblema acestei ideologii liberale guvernamentale ! În viziunea lor paranoicà 14este mai mare decît 15

  • Prostul in sine nu e periculos. Dar sa te fereasca D-zeu de prostu’ cu functie si care pe deasupra mai e si harnic! Abia aia e pedeapsa divina!

    • Prostul cu functie nu mai e nevoie sa fie si harnic pentru a-si atinge maximul de potential distructiv. Vezi la Joianiss.

  • Sa fii la butoanele tarii si sa dai vina pe populatie pentru pandemie mi se pare culmea nesimtirii.

  • Nu urmaresc Digi24 de multa vreme dat fiind stirile aiuristice prezentate. Nici macar rubrica Meteo nu este intocmai cu realitatea.
    Memorabilul Tataru a introdus expresia „crestere prin scadere” pe care am numit-o in postarile mele „perla zilei”. Am crezut ca e unicul, dar m-am inselat; se vede ca expresia este de fapt politica guwernamentala. Mai zilele trecute un alt zelos penelist din parlament a trantit-o si mai si ” 14% este mai mare decat 40%. Ieri l-am auzit pe ministrul de finante emanand la diverse aparitii tv ca au crescut pensiile cu o valoare cum nici PSD nu a incercat vreodata. Daca nici un fost bancher nu stie ca 14% e mai mic decat 15% (ultima valoare a indexarii din anul trecut a guvernului PSD) e de bine. Sa redistribui de la Min Muncii banii de majorarea pensiilor pe masurile dezastruoase ale celor ce au gestionat pandemia este halucinant. Pensionarii nu mai au timp de asteptat si nici copiii.
    Oricum nu a respectat nici legea pensiilor si nici cea privind alocatiile copiilor. Nimeni nu l-a avertizat ca bate campii cu gratie si ca nerespectarea celor doua legi va avea urmari neasteptate printre care blocarea instantelor cu actiuni judecatoresti individuale sau colective privind incalcarea legilor daca nu intervine la timp CCR si ii obliga sa faca bine sa respecte legile in vigoare.
    Nu-i mai spala de belele nici Digi24 cu tot cu apa Sambetei!

  • Ca bine spuneti! Dar nu neglijati ca aveti si aici pe blog pupincuristi ai regimului si ai securismului, fara nimic in inima si in cap, dar extremi de vocali si moralizatori!

    • Totul e posibil. Gasiti o armata de „umbre” si #-agi pe site-urile unde sunt preluate si publicate postarile maestrului.

  • Guvernul cascadorii plansului!
    Acest guvern condus de Stan Orban si Bran Iohann acompaniati de o suita intreaga de comedianti o sa le smulga si ultima lacrima de admiratie romanilor!
    Mai ales parintilor de copii minori si pensionarilor!
    FRONTUL SECURITATI NATIONALE cu aripa sa liberala si tinar salvatoare si-au castigat respectul romanilor!
    Romanilor le prinde mai bine la buzunare lupta anticoruptie decat cresterea de alocatii si pensii!

    • Dealtfel si stramosilor de pe langa Roma, macelul din arenele cu gladiatori parea sa le fie suficient ca sa nu mai urle dupa mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *