Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Toată lumea vrea Revoluție, dar făcută de alții

Lipsa de asumare în dreptul propriilor decizii și fapte face pe cei mai mulți să caute cu „gura căscată” un purtător de cuvânt al propriilor frici și neajunsuri. Nu definesc taberele cu subiect și predicat, pentru că în principal toate sunt la fel și acționează în același mod vehement și virulent cu „poalele în cap” și pe principiul „ba pe a mă-tii”, mânate doar de crezuri și percepții diferite. Indiferent de domeniul în care se manifestă social, politic, educațional, medical sau spiritual. Adică, fiecare are o idee personală privitoare la un anume aspect, dar modul de manifestare este identic cu al opozantului. Toți vor să te convingă cu bâta și cu rușinea publică, sufocați de propria neputință din viețile personale. Astfel se creează găști și bule acuzatoare cu aer superior motivat de propria mediocritate. Nimeni nu vine cu argumente concrete și de bun-simț, toți vor să-ți impună „binele” lor cu forța, sfidând și negând fapte care contravin micului lor punct de vedere, ignorând cu orice preț evidența. Pe principiul „violul e bun, atunci când cauza e dreaptă”! Cauza lor, la care vehemența și radicalitatea susținerii este direct proporțională cu fricile lor și suficiența propriei ființe. E drept că mulți urlă de sub pat și de pe conturi false prin social-media, dar asta nu îi face mai puțin stridenți și inadecvați. Deoarece doar prostia și mitocănia sunt gălăgioase.

Dar, înainte de a ne căuta purtători de cuvânt și făcători de revoluții pe care să-i adorăm sau înjurăm în funcție de cum bate vântul și ne servesc intereselor noastre proprii și se aliniază sau ies din rândul ideilor noastre puține și fixe, ideal ar fi să ne uităm puțin, fiecare în ograda proprie. Începând de la cel mai banal și elementar aspect. Cât valorează propriul nostru cuvânt? Întâi față de noi înșine, apoi față de restul lumii. Atât timp cât cuvântul personal este vorbă-n vânt, nesusținut de fapta care-ar trebui să-l însoțească, mai bine taci. Atât timp cât promiți ție însuți sau altuia ceva, orice și apoi uiți sau nu-ți găsești timp pentru că nu vrei, mai bine taci. Atât timp cât viața ta este vraiște și trăiești în compromis, unul după altul, mai bine taci. Pentru că nimic nu te califică în doritor de revoluții. Nu, nu! Revoluție nu înseamnă datul din gură! E drept că Revoluțiile sunt însuflețite de cuvinte, dar fără fapte și acțiuni concrete și benefice pentru cei mulți sunt doar isterii de mahala.

Așadar, atât timp cât faptele tale sfidează și încalcă dreptul și proprietatea altuia, spațiul personal, alegerea asumată și conștientă a unui individ, mai bine taci. Atât timp cât ești invaziv și nu ai capacitatea, mai întâi de asculta, apoi înțelege opinia celui din față și a respecta un punct de vedere diferit de al tău, mai bine taci. Atât timp cât ignori un „Nu” repetat în diferite forme, taci. Atât timp cât un refuz calm, elegant și bine argumentat dezlănțuie în tine iadul și la gura ta o latrină, mai bine taci. Pentru că nimic nu te califică în a-ți da cu părerea, a emite opinii și a te etala superior în fața oricui.

Revoluțiile încep cu noi înșine. Nu cu lideri și purtători de opinie „tari în gură” și vocali, pe care-i adorăm fix o secundă, cât ceea ce emit se lipește de mica și redusa noastră lume mentală. Pe care apoi îi înjurăm și aruncăm în ei cu pietre considerându-ne trădați și înșelați în propriile noastre așteptări.

Putem aștepta salvarea de la lideri și Stat până ne-om face oale și ulcele, pentru că nimeni nu te poate salva din propriul compromis, din propria minciună și din îngustimea mediocră a noroiului personal în care te complaci. Atât timp cât te minți cu privire la propria viață, atât timp cât nu-ți recunoști neajunsurile, atât timp cât oricine altcineva este vinovat de ceea ce ți se întâmplă, atât timp cât ești incapabil să-ți vezi faptele, deciziile, acțiunile care te-au dus și proiectat în diverse situații de viață, mai bine taci și lasă revoluțiile. Intră în turmă și fă ca ea. Acceptă biciul și mocirla. Pentru că singurul care te califică să vorbești ești TU. Prin valoarea cuvântului, a faptelor și a conduitei tale. Dar atunci nu mai ai nevoie de revoluții, pentru că ce era important deja ai făcut. Ai început cu tine și locul în care trăiești. Te-ai salvat din minciună și compromis, devenind liber și nemanipulabil.

Când revoluțiile vor începe cu noi înșine, Statul va funcționa pentru oamenii lui. Atunci când fiecare își va face treaba cinstit, fără supărare și înverșunare, hoții și trădătorii nu vor mai conduce pentru că nimeni nu-și va mai dori a fura și a te vinde pe mărgele colorate.

Nu are cine să facă revoluții, când în noi este anarhie. Apar la suprafață doar vocalii și istericii. Pe care întâi îi vom adora, apoi îi vom îngropa sub pietre și-ntr-un final îi vom uita.
Toți ne dorim revoluții, dar făcute de alții și niciodată în noi, în propria ființă sau în propria noastră casă. Vrem revoluții cu lideri după care să ne ascundem micile meschinării, superficialitatea dar și bocancul cu biciul, ura și răzbunarea, și nevoia de „Na! Uite că i-am tras-o!!” .

Vrem Revoluții sau Dictaturi! Pentru că Asumarea și Liberul Arbitru vin la pachet cu un munte de responsabilități. Responsabilități pe care le vrem și le cerem doar de la alții. Niciodată la noi înșine!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Toată lumea vrea Revoluție, dar făcută de alții”

  • Draga Steliana, vad ca lumea te lauda:)
    Io…fac bubite daca ma lauda cineva:))
    Prin urmare…pentru ca se zice ca ce tie nu ti place altuia nu i face,…io nu te laud…si pace.:))
    Insa iti comentez postarile cu mare drag:), …sint sigur ca se pune:)))

  • pe Matematica o incurca manifestarea acestei ‘ecuatii de miscare’ inserata inca din fabricatie:)),
    ea…ar putea, si va si tinde s-o faca!, sa genereze o ecuatie de miscare perpetua, insa daca si numai daca aceasta e…pura, adica daca si numai daca cealalta aripa e retezata…de tot!:))

    atunci cind dorintele vor fi doar…dintr un bloc:)), al Pamantului, si ‘ecuatia de miscare’ a Cerului…omului… va putea fi suntata.
    si pentru ca aceasta suntare e obligatorie, spre ea se va si tinde. prin urmare…cumva…cine mai stie cum,…piesele pe tabla se vor aseza astfel incat acest deziderat sa tinda sa se si implineasca, la limita…

    omul-Pamantului e omul-Matematic, spre acest proces de fabricatie al omului tinde Civilizatia, tinderea e implacabila, insa cei care isi vor pretui…cealalta ecuatie de miscare, aia a Cerului, se! cern singuri, prin Asumarea propriei alegeri…plenar libere.

    la facut revolutii, la sustinut revolutii, la implinit revolutii, la urat revolutii:)) se pricep…cam toti oamenii, insa la facut fata Marii Revolutii,…ei, uite, la treaba asta se! ‘pricep’ doar Oamenii:))

  • atunci cind vine vorba despre educatie
    ceea se poate observa fara sa ti incordezi vederea e ca ea se refera la o singura aripa.

    la acea educatie pe care Lumea Mare o stanteaza in fiecare individ si care ulterior devine prisma prin care toate celelalte vor fi…vazute.

    insa nici o soapta nu se aude despre cealalta ‘educatie’, care rinduieste practic soiul de seminte care vor fi insamantate pe ogor, adica soiul de ‘ecuatii de miscare’ cu care se vor naste oamenii, deci care le vor fi inserate inca din fabricatie, acestora.

    aceste ‘ecuatii de miscare’ ultraspeciale, daca se mai manifesta in copii care se nasc in sanul unor natii, azi, atunci au la origine…fix ‘masura’ cu care aceste ‘seminte’ au fost rinduite pe ogor de Batranii acelor natii, de Inteleptii care se manifestau paici…si pe cine mai stie unde nu, mai degraba cu…atata vreme in urma.

    acestia mai inainte de orice asta gradinareau, ‘ecuatia de miscare’ care va fi primita n dar mai inainte de a te naste.
    odata manifestata nasterea, acestia stiau ca…in conditii optime, indiferent cit ai rindui de intelept ‘ecuatia de miscare a Pamantului’, cea a Cerului va birui, deci oamenii, mai devreme sau mai tarziu isi vor implini ecuatia de miscare rinduita inainte de nastere…
    tocmai daia ei purtau mai intai grija acestei ecuatii si abia dupa a ceeilalte, care, cum spuneam, era inserata in datini, traditii si obiceiuri, in rinduieli care se insurubau adanc in mersul anotimpurilor si care, odata cu acestea isi si perpetuau miscarea…

    despre ‘stadiul’ in care se afla Lumea Mare poate fi spus cite ceva daca privesti spre ‘ochii’ cu care sint vazuti astazi inteleptii:)),
    daca s-ar manifesta un vot liber acestia fiind mai degraba suprapusi peste manifestarea nebunilor:))
    iar asta se prea poate ca sa fie fix efectul ciuntirii acelei aripi, a acelei ‘educatii’ care e taiata de la portie, si care nu poate participa, alaturi de celalalt ‘ochi’, la recunoasterea plenar dimensionala a imaginii spre care acestia privesc…:))

  • Sarut mana,
    Prin comparatie putem sa discutam despre ce a fost la 14 Iulie 1789 sau caderea Bastiliei si nu se discuta in cartile de istorie din Romania – pentru a nu da ideii poporului despre cam cum se poate face o revolutie, unde ca sa vezi primul decret lege dat de acei revolutionari de acum mai bine de 200 de ani in urma era stipulat ca persona care fura sau distruge un ac ce apartine de drept alteia sau patrimoniului stataului francez va fi pedepsita cu ghilotinarea respectivului n termen de 24 de ore.
    Surpriza stiti care este , ca din cauza fricii de ghilotinarea revolutionarii fancezi ce au intrat sa ceara socoteala familiei regale in Platul LUOVRU nu au distrus nici un simbol , absolut nimic ce avea legatura cu regalitatea, iar documentele din arhiva releva ca din cauza busculadei, garzile regelui atentie din greseala din cauza spaimei au spart doua geamuri si nimic altceva, fara a li se imputa din solda contravalaorarea, aspecte care se regasesc in docmentele care consemnaeaza extrem de atent in inventarul efectuat imediat de comisia ce a preluat palatul regal.
    Si am sa va devoalez ceva la care am fost martor, fiind militar in termen cand pe data de 27 Decembrie am fost chemati sa dam afara din cladirea unei unitati scolare cu clasele V-VIII devastate la propriu dintr-o localitate din mediul rural din sudul Romaniei, unde o gasca de indivizi au incercat si ei sa faca la fel cu ce li se confirmase prin telefon de la rudele lor in Bucuresti sub pretextul revolutiei au intrat prin efactie si au devastat si furat bunuri din magazine in timpul Revolutiei, si in consecinta in cael sat un grup de romi sau bastinasi au intrat la furat si nemultumiti ca nu au avut ce sa, sub imboldul sau pretextul luptei proletare impotriva simbolurilor comunismului au devastat la propriu acea unitate scolara.
    Credeti ca am evoluat sau am acumulat plus valoare ca popor sau ca liderii nostri politici au avut interesul ca poporul sa fie unul deschis la minte, curajos, sa evolueze in pas cu vremurile sau dimpotriva ne duc catre misticism, evul mediu si treptat va vor vinde viiitorul copiilor dumneavoastra, hai sa vedem .
    Anul trecut undeva prin luna decembrie m am deplasat la pubela de gunoi de langa cladirea Primariei Tulcea pentru a duce civilizat resturile menajere si am fost socat de imaginea pe care am vazut-o, pur si simplu erau aruncate pe jos carti de literatura de foarte buna calitate, alaturi de de manuale de electrotehnica pentru amatori sau incepatori, o intreaga biblioteca stransa intr-o generatie, iar nimeni absolut nimeni, inclusiv elevii ce fumau in imediata apropiere nu catadicseau sa manifeste interes sau curiozitate si din acest ultim motiv, cred ca suntem pur si simplu pe un topogan pe farasul istoriei catre un ev medieval cu misticism si iretard intelectual.

  • iata cum arata revolutia care se manifesta perpetuu si fara sa bagi de seama:))
    Datinile, Traditiile, Obiceiurile.

    mai dau ‘cei care conduc’ barim doua parale pe aceasta structura de rezistenta care rezista dincolo de manifestarea Timpului?
    din cite se vede…nu prea!:))

    in timp ce Datinile, Traditiile si Obiceiurile sint neluate in seama, AntiInteleptii, adica Inteleptii Lumii asteia…ce fac?! pai ce stiu si cum stiu ei ca se face: pun pe masa…propriile datini, traditii si obiceiuri, insa acestea sustin AntiBunul-Simt, sustin Lumea, nu Cerul…

  • ‘Nu are cine să facă revoluții, când în noi este anarhie.’

    chiar si peste cei in care revolutia personala deja a fost initiata…s-au succedat suficente anotimpuri, mai nainte.
    prin urmare…mai nainte sa se afle in aceasta stare deosebita…nu s-au aflat,
    fiind asemenea celor despre care spui ca…mai degraba s-ar focusa pe revolutia personala.
    unii sint intr un fel, alti oameni in alt fel, depinde de nivel de desavarsire pe care se afla. cei care sint pe un nivel superior nu i pot bodogani pe cei care se afla pe unul care e…mai jos un pic:)), ca nu se afla pe nivelul potrivit.

    cu un popor toata faza e sa aiba acelasi numitor comun, prin urmare indiferent la ce etaj se afla sa fie…in acelasi bloc:)))
    in orice caz, tendinta care trebuie udata asta tre sa fie, zic eu, or pentru ca asta sa se si intample e nevoie ca dorintele disponibile pe taraba sa fie de acelasi tip.
    bineinteles ca se vor gasi si vanzatori la negru, care vind pe sub patrafir si altfel de dorinte:)), insa cita vreme pe taraba neamului se gasesc doar un soi de dorinte e suficient:))

    reperele dorintelor sint datinile, traditiile, obiceiurile. mai inainte sa ti doresti…alt tip de dorinte le doresti pastea:)), dabia astepti sa vina vremea fiecareia dintre acestea:)

    oamenii se misca singuri. poarta in ei, inca din nastere, o ecuatie de miscare predefinita. iar tendinta ei e sa fie intotdeauna in armonie cu…datinile traditiile si obiceiurile:)), pentru ca sint ombilical legate de dorintele manifestate.
    or aceasta parte, aceasta aripa a omului,
    adesea, daca nu cumva chiar plenar, nu e luata in seama.
    oamenii, odata nascuti sint introdusi in matrita, fiind stantati dupa cum arata matrita fiecarui loc, timp, spatiu, asta in cazul in care cineva se preocupa cu matrita asta:)), ca din cite observ ea e mai degraba dezlanata, decat sa formee un Intreg:))

    dupa ce oamenii isi uita o aripa, uitindu-si-o paia din Cer, nu pe oricare…:)), vor sa zboare in echilibru pe vremuri tulburi. pai…nu i asa ca nu e simplu sa faci asta chiar si daca cerul e limpede?:))

    ecuatia de miscare a fiecarui om are o exprimare duala.
    ea e compusa si din acuatia de miscare predefinita, aia din fabricatie,
    si din ecuatia de miscare…stantata in fiecare om, …dupa ce s-a nascut.
    atunci cind astea au capacitatea sa intre in armonie pot declansa Revolutia Personala, care e si cea care armonizeaza omul cu Natura, ba chiar si in sens invers…:)

  • …………si o tacere grea se lasa peste tara……
    cred ca niciodata nu a fost mai adecvata,mai bine venita vorba vechilor daci „BA P’A MA’TII!!!”
    e glontul dum-dum.si e raspunsul intelectual,flegma peste ce se intampla azi!
    you fight fire with fire!
    nici ingerii nu or sa vina sa faca revolutii
    o rezistenta pasiv agresiva a celor multi si nedemni/netrebnici/neterminati/necuviinciosi.nelalocul lor.sa ne incurajam
    nu le iese.si se vede.se simte.

  • oamenii manifesta dorinte.
    atunci cind ele se dovedesc a fi, in masura absoluta, revolutionare, dorinta devine dorinta revolutionara, iar ea se va afla la temelia unei revolutii.
    nu toata lumea vrea revolutii, insa aproape toti oamenii isi doresc si si-au dorit de cind sint ei paici o…dorinta revolutionara: sa mai traiasca o zi, un an, …daca s-ar putea sa nu mai moara ar fi si mai bine!
    aceasta dorinta, care se dovedeste a fi, in masura absoluta, una revolutionara, e si cea care se afla la temelia Marii Revolutii.

    io inteleg ce zici, insa…m-a purta gandul…iata pe unde, dupa ce am citit ce ai scris…

  • ‘Revoluțiile încep cu noi înșine’
    Revolutiile incep cu cei care manifesta dorinte revolutionare. Intre cei care si-au dorit astfel de dorinte si vremea in care revolutia se si intampla, deci vremea in care dorintele se si implinesc, trece cel putin o succesiune completa de anotimpuri, asta insemnand poate 100 de ani sau poate chiar mii de ani.

    Revolutia care incepe cu noi insine este revolutia personala. Asta da, are sanse sa fie finalizata dupa o succesiune completa a propriilor anotimpuri.

    in revolutia personala sintem si lideri si purtatori de opinii

    ‘Când revoluțiile vor începe cu noi înșine, Statul va funcționa pentru oamenii lui.’
    insa atunci Statul e insasi Natura, iar intre om si Natura se va manifesta armonia.

    prin urmare pina cind revolutiile vor incepe cu noi insine va trece suficienta vreme pentru ca oamenii sa-si desavarseasca putinta de a initia revolutia personala, pentru unii ‘suficient’ insemnand…tot timpul disponibil in Creatie.
    citeodata oamenii se afla mai aproape de acest moment unic, alta data sint mai departe. acum oamnii sint fix in mijlocul momentului.

    dorintele revolutionare, mai exact plenar revolutionare, manifestate de cind e el pe planeta si-au cautat momentul optim pentru implinire. acesta, ca urmare a masurii plenare a dorintelor revolutionare se constituie in…Marea Revolutie, care e si cea capabila sa l limpezeasca pe om, initiind in fiecare om de pe planeta asta…revolutia personala.
    ce va rezulta? pai…chiar Omul. sau imaginea sa din Oglinda…

    in Marea Revolutie fiecare isi Asuma. si o face sub supravegherea Arbitrului, care are ca grija absoluta manifestarea plenarei libertati de a alege,
    iar asta pentru ca si asumarea deciziei, in fapt Marea Alegere, sa fie lipsita de orice putinta de a fi pusa la indoiala, abia astfel Marea Alegere devenind masura cu care te judeci singur, insa infricosator, pentru ca o faci in mod absolut.

  • Smarandita,

    Exista o poveste despre Minciuna versus Adevar care zice ca pe cand Adevarul se scalda intr-un lac a venit Minciuna si i-a luat hainele. Apoi s-a imbracat cu ele si s-a dus in lume si-a spus vrute si nevrute pana i-a innebunit de cap pe bietii oameni. Pe cand toti erau buimaciti si zapaciti de ce auzisera, apare si Adevarul da’ fara haine… asa ca cel care l-a zarit primul a strigat: oameni buni, stati asa, nu va mai certati, ca vine acuma Adevaru’… da’ sa stiti ca-i gol-golut!… 🙂

    Ia uite-aici ceva interesant, desi e clar ca n-are legatura cu subiectu’… 🙂

    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1

    • @Paul
      ca sa-ti curm suferinta si asteptarile, adevarul a fost innecat inainte sa i se fure toalele. Deci, n-are cum sa mai vina, e pe fundul lacului. Link-ul tau e dragutz, problema e ca oamenilor nu le place sa gandesaca, ei vor concluzii gata rumegate si frumos impachetate. Gandirea e dureroasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *