Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Topul neroziilor spuse/făcute cu ochii larg deschiși | Adrian Streinu – Cercel: „În momentul în care devine rebel Coronavirus are niște momente de cumpănă”

România a trecut, ca de altfel toate țările democratice din Europa și din lume printr-o situație pe care de 30 de ani, de cînd în Piața Universității se striga Libertate te iubim/ Ori învingem ori murim, nu ne-am fi imaginat nici în coșmarurile noastre că o vom trăi vreodată:
Drepturile și Libertățile fundamentale ale Omului, cele din cauza cărora a căzut Comunismul, grație coșului trei al Acordului semnat și de țările socialiste în frunte cu URSS, la Helsinki în 1975, au fost anulate de regimuri democratice și nu oricum ci mergînd pînă la arestarea la domiciliu timp de două luni.

Încălcarea fără precedent a drepturilor omului, fără precedent deoarece nici regimul hitlerist, nici regimul stalinist, n-au îndrăznit să interzică ieșirea din case a cetățenilor, a fost făcută în numele Pericolului întruchipat de Coronavirus.

La o privire mai atentă vom descoperi în justificarea arestării la domiciliu străvechiul argument al tuturor dictaturilor:
Statul știe mai bine decît tu, cetățean matur, ce e mai bine pentru tine. Pentru tine e mai bine să nu ieși din casă. Pentru a-ți face acest bine, îți interzicem să ieși din casă. Pe vremea colectivizării agriculturii, țăranii mijlocași, îndărătnici, refuzau să se înscrie în GAC. Ce făcea atunci statul comunist? Îi înscria cu forța. Pe ce motiv? Țăranii mijlocași, spre deosebire de cei săraci, nu știau cît de bine e să fii membru GAC. Pentru binele lor, de care ei nu erau conștienți, pentru că nu se născuseră revoluționari, precum țăranii săraci, țăranii mijlocași erau înscriși cu forța în GAC.

Așa și cu pericolul de infectare.
Cetățeanul matur a fost ținut în casă pentru binele lui, bine de care, evident, cetățeanul matur nu era conștient. Și deoarece în inconștiența sa, cetățeanul matur putea să-și piardă viața ieșind din casă, statul zis și democratic a intervenit și l-a salvat luîndu-i dreptul fundamental de a circula liber.

Atît în timpul Stării de urgență, cît și după aceea, în România, ca de altfel în toate țările lumii, s-au găsit cetățeni care s-au întrebat, în public, desigur, convinși că măcar libertatea de a deschide gura le-a mai rămas, dacă nu cumva pericolul n-a fost atît de mare încît să justifice o situație unică în Istoria omenirii:
Milioane de oameni au fost închiși în case de către Stat.

Dreptul de pune întrebări, dreptul de a te îndoi de adevărurile oficiale, ba chiar și de adevărurile eterne, e un drept cîștigat de omul modern începînd cu Revoluția franceză. Prin urmare e mai mult decît normal ca și la noi să apară cetățeni care să se întrebe dacă nu cumva Klaus Iohannis a exagerat pericolul Coronavirus printr-o manipulare de proporții ca să se joace nițel de a dictatura. S-au numărat printre aceștia și cetățeni care au pus la îndoială chiar existența unui Coronavirus. Nimic surprinzător. Au fost milioane de oameni care n-au crezut că Hitler a murit și milioane de oameni care au crezut și mai cred că aselenizarea n-a avut loc. Măreția democrației tocmai în asta constă, în asigurarea dreptului constituțional de a spune ce-ți trece prin cap, inclusiv fantasmagorii. Împotriva celor care cred și afirmă public că pericolul Coronavirus nu justifica încălcarea fără precedent a drepturilor omului s-a declanșat în ultimul timp o campanie de netă coloratură stalinistă. Toți cei care se îndoiesc de adevărurile oficiale, cultivate insistent de Presa miluită, sînt denunțați ca trădători de țară, ca acționînd la comanda unor puteri străine, într-un cuvînt ca dușmani ai poporului. Opiniile lor nu sînt simple opinii, nu sînt nici măcar fantasmagorii care nu merită mai mult de un surîs ironic. Opiniile lor sînt parte a unui Plan diabolic de destabilizare a țării. Opiniilor lor sînt rezultatul unui complot împotriva Patriei. Din puzderia de ieșiri publice împotriva celor care nu sînt de acord, cu temenele, că Klaus Iohannis e posesorul Adevărului Absolut și Ludovic Orban e profetul lui, am desprins cîteva pe care le-am așezat într-un top al neroziilor spuse cu ochii larg deschiși.

1.

Raed Arafat, marți, 19 mai 2020, seara la TVR 1, în emisiunea „România9”, moderată de Ionuț Cristache:

„Acum uităm de unde am pornit și începem să arătăm cu degetul, să facem bășcălie. În spate sînt grupuri organizate care fac asta.
Serviciile depistează, văd. Acolo unde este posibil să limiteze dacă sunt troli, dacă sunt atacuri de undeva. Asta e o parte din activitatea lor. Nu sunt în legătură directă cu ei, dar dacă văd de undeva că sunt atacuri, trebuie să ne protejeze. Nu întotdeauna se va reuși. Nu suntem într-o epocă, în care să închizi site-uri. (…) Sunt site-uri care sunt create pentru așa ceva, pentru a dezinforma”

2.

Ludovic Orban, luni, 18 mai 2020, în emisiunea „Dosar de politician” de la B1 Tv, moderată de Silviu Mănăstire:

„Această dezbatere este o dezbatere care durează de mult și care, de fapt, face parte din apanajul unui tip de propagandă, care nu se găsește numai în România şi se găsește în toate țările democratice din Uniunea Europeană și care, evident, cel mai probabil toată propaganda asta anarhistă, toată propaganda asta împotriva guvernelor și a măsurilor care au fost luate de guvernele europene pentru a limita răspândirea virusului, are niște laboratoare care în mod cert se întîlnesc în afara României și că foarte multe din aceste false teme care sunt lansate public își au izvorul acolo.”

3.

Klaus Iohannis, marți, 19 mai 2020, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei conferințe de presă:

„Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc, unii din inconștiență, alții din rea-voință, dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației cu scopul de a cultiva neîncrederea în rîndul cetățenilor.

Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive, pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe, afectînd solidaritatea și responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăși cu bine această perioadă dificilă.”

4.

Adrian Streinu-Cercel , marți, 19 mai 2020, în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3:

„Avem două componente importante – prima e legată de virus: este un microorganism nou în natură, el a apărut în urmă cu cîteva luni de zile, a ajuns să-și facă stadiile evolutive, exact ca un copil mic – e născut, începe să crească, se școlarizează, adică își crește virulența și agresivitatea și începe să atace, devine rebel.

În momentul în care devine rebel are niște momente de cumpănă, exact cum este și omul în viață. În aceste momente de cumpănă intervin autoritățile de sănătate publică. Aceste măsuri îl opresc pentru o anumită perioadă de timp, dar el și-a căpătat și virulență și agresivitate.

Cînd începi să te relaxezi trebuie să iei în calcul că acest virus nu stă degeaba. Și unde va ataca? Exact pe unde se duce omul și se plimbă.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Topul neroziilor spuse/făcute cu ochii larg deschiși | Adrian Streinu – Cercel: „În momentul în care devine rebel Coronavirus are niște momente de cumpănă””

 • https://www.activenews.ro/stiri/TERORISM-DE-STAT-dosar-161581

  F putini vorbesc despre acest caz!
  De ce nu spune nimeni ca testul pcr este o escrocherie made in vest? Chiar inventatorul spune ca nu este facut pt asa ceva!

  https://www.mediafax.ro/externe/au-fost-testate-pozitiv-o-capra-si-un-fruct-tara-in-care-testele-pentru-coronavirus-arata-rezultate-gresite-19113797

  https://kamlinks.com/2020/05/16/coronavirus-who-offered-20m-to-poison-covid-19-organic-tonic-president-andry-rajoelina-claims-says-madagascar-quits-who-call-other-africa-nations-to-follow-suit/?fbclid=IwAR3mMDErzWh2eIReRZuttU-A8LQAVdscAjBjbwOh2zUTW1V1RSs1nj39tMo

  Pastorul luteran Martin Niemöller:

  “La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti
  Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,
  Apoi au venit după evrei,
  Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu.
  Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici
  Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic.
  Când au venit după mine,
  Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.”

  Asa o sa patiti, pentru ca vad ca nu va pasa!

 • Iti dai seama, cand se duce Arafat acasa, se schimba in pijama, se baga in pat, trage o basina si supersatisfacut isi sopteste in barba: bai, ce tare sunt, conduc Romania ca pe mosia mea! E de noaptea mintii!

  • L-am sustinut pe arab cand a vrut Basescu sa-l beleasca. Dar iata ca a avut dreptate. Briganzii se recunosc imediat intre ei. Ce ti-e si cu natura umana!

 • Neroziile actuale tin in scaun guvernul, parlamentarii, primarii. Stare grava, amenintarea revenirea la stare de urgenta, toate prostiile sunt induse doar pentru prelungirea alegerilor. Parlamentul va aproba o stare de alerta si pentru o perioada de un an. Raman in functie toti alesii. Nu pot fi nerozii mai mari acum, fata de declaratia presedintelui din 11 martie ora 16, ca avem in Romania o simpla raceala sau o gripa usoara, in timp ce in data de 11 martie ora 12, OMS a declarat coronavirus pandemie. Acum raed arafat invoca ca se incearca dezinformare.

 • Buna ziua din nou.
  Imi place sa vad ca ati ramas un fan al emisiunilor domnului Gadea. 🙂

  Scandalul muncitorilor romani umiliti in Germania, tratati ca niste animale (e traditie la astia), ma irita sincer.De aici si setea de a privi in trecut la trebile STASI prin Romania, pentru ca totusi, cum-necum, am ramas fara industrie chimica si de ingrasaminte, ca sa vina neamtzu in loc, cu otravurile/detergentii/pesticidele proprii, carnea lui de porc cu gust infect si cartofii lui lipsiti de gust, iar romanul somerizat sa plece la transat porci, cules sparanghel si verzica germana – eventual intr-un cazan auto nemtesc SH, pentru 2 lei.

  Aceasta umilinta la care sunt supusi romanii, atentie ROMANIA e INCA TARA MEMBRA UE – unde-s reguli cica, dar si modul in care Romania a fost dezindustrializata, ma fac mereu sa ma gandesc la un lucru, la o ipoteza.Poate e gresita, desi efectele/urmarile/evolutia o confirma.
  Si apropo, daca Romania nu era tara membra UE, faceau patronii germani contracte si in limba romana, sa inteleaga si agricultoru’ roman ce semneaza ?

  Deci la 23 august 1944 Romania a intors armele sau pe rit vechi s-a produs o insurectie, cu largul concurs al Regelui.Adicatelea le-am dat cu sutul in dos la germanii nazisti, care erau foarte preocupati sa traga pe gratis, cat mai mult petrol din solurile Romaniei – spatiu nevital cum era Ucraina.
  Nu cumva, ma intreb, nu cumva, dupa 1989, Germania se razbuna pe blocul estic, cel care a tradat cauza in 1944 ?

  Nu cumva Romania (industrie distrusa) , Grecia (distrusa de criza din 2008), Serbia (tara cu cea mai agresiva rezistenta anti nazista), Bulgaria (unde germanii detin mai toata industria) si Ucraina (dezmembrata si animata de grupari fasciste) sunt acum victime ale unei razbunari nemtesti surde post WWII ?

  Daca exista vreun orgnism interntional interesat, n-ar putea totusi Romania aia adevarata, sa vada daca nu cumva ceea ce se intampla in Germania, cu muncitorii romani, seamana cu traficul de carne vie-sclavie moderna si sa se raporteze.
  Sa stie dom le tot globul ce se intampla in Germania in 20-20.
  A se vedea modul in care sunt pusi sa semneze contracte, sa munceasca, sa traiasca.Oamenilor alora , conform raportarilor din presa scrisa si audio vizuala, li se retin inclusiv documentele de indentitate.
  Asta e o nebunie totusi, vorbim de Germania, De UNIIUUNEAA EUROPEEAANNA in 2020.
  Nu am auzit ca in Germania sa se faca arestari sau anchete pe aceasta problema.

  E incredibila reactia firava a Romaniei ca stat la aceasta problema.Barbatia pe politica externa, necesara apararii propriilor votanti pana la urma, a disparut cu desavarsire.
  Barbatii politici de stat ai PNL au trimis o femeie sa rezolve problema.
  Ce legatura au astia cu I.C.Bratianu ?
  La ce foloseste un guvern care nu guverneaza ?

  Am ajuns stat membru UE ca sa ne devenim o populatie de sclavi ?
  Ce va mai fi Romania peste 10 ani ?
  Teren viran populat de sclavi ?

  hxxps://www.bstu.de/en/the-stasi/

  • Interesanta ideea,ca Germania se razbuna pe toate tarile estice pentru al doilea razboi mondial,am auzit eu zvonuri in directia asta,si de mai mult timp,iar zvonurile astea nu par nefondate,nemtii sunt in general ranchiunosi,asa ca si popor,fac ce fac,stapanesc Europa,dar mai apoi ranchiuna le intuneca mintile,isi dau in petec,si asa isi naruiesc singuri ceea ce au construit(unificarea Europei sub stindard German).Cateodata razbunarea e arma prostului.Idiotii de nemti nu vad dincolo de ranchiuna lor,si folosesc postura de lider european ca sa plateasca polite tarilor est europene care au parasit Reichul German,idiotii nu au inteles ca tarile din Est lupta pentru supravietuire si fac totul pentru a supravietui.Idiotii de teutoni nu inteleg,ca misiunea lor de lider European era altul,sa coaguleze Europa intr o singura entitate,care sa poata fi la nivelul monstrilor SUA,Rusia si China,Europa Unita cu adevarat ar fi putut fi o Hiperputere,care sa nu mai fie la cheremul ingerintelor americane si rusesti,asta ar fi fost misiunea Europei Unite,sa fim independenti de SUA si de Rusia,si de jocurile lor toxice in Europa,dar in locul unui astfel de deziderat Germania se tine de razbunari meschine si de ranchiuni joase.Asa,jocurile meschine ale nemtilor,olandezilor si altora ca si ei,tin Europa dezbinata ,si la cheremul jocurilor toxice ale SUA si ale Rusiei,care isi fac mendrele prin Europa.

   • Atata poate si Germania si de aia au si pierdut doua razboaie mondiale,si tot de aia nu ajung sa stapaneasca lumea,pentru ca joaca minor,ca sa fii hiperputere trebuie sa joci la alt nivel,dincolo de ranchiuni si sentimente,cu sange rece,si cu o logica superioara.

    • O alta faza e ca ,nemtii fiind aproape de ograda noastra,cam stiu tot ce se intampla pe la noi prin Romania,faza e ca ,cam cum sunt tratati sparanghelistii nostri de catre patronii nemti,cam tot asa sunt tratati angajatii nostri de catre patronii romani,nu e nici o diferenta,si nemtii stiu asta,de fapt nemtii isi si zic in sinea lor”Bai pe dobitocii astia de romani i tratam exact cum i trateaza patronii lor,ca astia oricum sunt invatati cu biciul la ei in tara,ca noi stim exact cum sunt tratati de patronii lor la ei in tara,asa ca si noi i vom trata exact la fel,da i dracu de romani,ca sunt prosti si slugoi”,asa isi zic patronii nemti in sinea lor.

 • Gata, un dac liber, numit Gheorghe Piperea, ataca la Curtea Suprema de Justitie, rahatul de HG 394/2020 care ne obliga sa stam, neconditionat cu masca pe figura, in spatii inchise, indiferent de riscuri: ca stai 10 ore la munca, ca e cald, ca n-ai aer, ca iti vine sa borasti, ca suferi de vreo boala, ca ai deviatie de sept si oricum nu respiri cum trebuie nici fara masca, ca esti la volan, ca ai transpirat si ti se face rau, ca ai rinita alergica si iti curge nasul tot timpul, ca esti sensibil la polen.. etc, etc, etc. Sunt 1000 de motive pentru care masca pe figura e o obligatie cu caracter TOTALITAR, periculos pentru sanatate si defaimator pentru fiinta umana pana la urma, atata timp cat iti este impus sub sanctiunea amenzii si nu face obiectul unui act voluntar.
  Felicitari dlui. Piperea pentru acest demers

  http://www.corectnews.com/social/piperea-cere-n-instan-suspendarea-st-rii-de-alert

 • toti cei consemnati mai sus, in articol, par trasi cu cheia. Vor cu tot dinadinsul sa ne „faca bine” . Johanis si Orban sunt actori de mana 2-ua, deja lumea s a prins, rad si curcile de ei.. Streinu insa, are ceva in plus – vrea sa fie artist. Asta il face si mai penibil. Apare tot mai clar ideea forta, ca toti astia, sunt doar niste comunictori (jalnici evident). Trebuie sa ne uitm mai bine si sa vedem cine i dirijeaza!
  Toate astea si in lumina celor revelate de reportajul eveniment al corespondentului din China -Tomozei, ne aduc clarificari asupra experimentului, in care suntem actori.

  • Chiar interesant reportajul facut de Maestru cu domnul Dan Tomozei,chiar l am urmarit tot,desi au fost multe intreruperi(cenzura,or fi vrut baietii sa i astupe gura?)dar nu conteaza,l am urmarit integral,si ma bucur,si cred ca ar mai fi teme de discutat,lucruri mai multe pe care domnul Tomozei ar putea sa le mai spuna,dar nu a fost timp suficient ,oricum am urmarit treburile din perspectiva Chineza,(voiam sa aud si varianta Chinei,ca varianta americana,recte istericalele lui Trump le stiu pe de rost,ca sa mi fac o parere neutra asupra evenimentelor),foarte interesant,desi eu consider ca adevarul este intotdeauna la mijloc.O singura mentiune la ce a zis domnul Tomozei,daca as fi chinez nu as avea incredere 100% in Rusia,Rusia declara peste tot ca va sprijini China intr un conflict cu SUA condusa de Trump,ce nu ne spun Rusii insa este ca exista multe elemente care conduc spre ideea ca Trump,dusmanul Chinei ar fi fost cel putin sprijinit de Rusia sa ajunga la Casa Alba,adica tu Rusia ,sustii China impotriva lui Trump,pe care tot tu Rusia l ai ajutat sa ajunga la Casa Alba.Ce joc face oare Rusia??? Enigma totala,exact ceea ce este Rusia de fapt.

   • Dar poate de aceea este Rusia o hiperputere,datorita acestor jocuri complexe pe care numai ea stie sa le faca.

 • Romania a fost unica in Europa prin masurile draconice luate impotriva propriilor cetateni. In Constitutia tarii cetateanul are garantate nenumarate drepturi printre care libertatea de gandire si exprimare,libertatea de miscare. Este o premiera istorica intr-o democratie suprimarea acestora.
  Mai marii tarii gandesc pentru noi ce e bine si ce e rau de parca un om liber nu este unicul arbitru al propriei sale vieti. La anatomie, in liceu, am invatat ca omul moare putin cate putin imediat ce se naste. Asadar, logic, toti suntem suntem datori cu o moarte, deci nu e cazul sa ne mai ameninte si altcineva.
  Virusul e un poznas care de la copilas la maturitate face prapad mai ales in statisticile medicale ale caror date nu se leaga de nicio culoare. Amenintarile din lumea medicala au ajuns la apogeu si parca nu se mai opresc. Daca nu gandesti precum reprezentantii acestora e motiv de siguranta nationala…ne ataca trolii, ne manipuleaza rusii, este fake news si alte trasnai similare. Mai frumos e ca ne mai si ameninta care mai de care cu revenirea starii de urgenta ca sa ne intretina cine?! Statul roman?! Pana cand si de unde daca economia rugineste?!
  O zi frumoasa tuturor!

  • Eu raman la parerea mea (poate e o idee fixa) ca Romania a facut si face inca obiectul unui experiment totalitar dictat de globalisti (NATO, FMI, BM, Bill Gates, Soros, etc). Adica, baietii aia vor sa incerce, sa vada care e limita de toleranta la dictatura si au comandat un experiment in tara noastra. Romania a mai fost poligon de experiment militar in istorie – veneau rusii si se bateau cu rusii in tarile romane si jefuiau tot ce le iesea in cale, fara ca locuitorii sa aiba posibilitate de riposta. E cam acelasi lucru dar facut un pic altfel.
   Acest experiment totalitar se poate definitiva prin modificare Constitutiei care, chiar daca acum pare imposibila sau improbabila, ea pluteste totusi in aer, trebuie sa fim constienti. Iohannis a exprimat clar ca nu e preocupat de drepturile omului sau de vreo valoare traditionala romaneasca, nici macar de Biserica… mesajul e clar din punctul asta de vedere.

   • Nu e primul experiment la care am fost supuși. Nu le-a ieșit oricât au amenințat diverși comunicatori!
    Pentru români libertatea e cel mai de preț drept constituțional!

    • Cum „nu le-a iesitt”? Experimentul comunist in care am zacut 50 de ani, in care am fi si azi daca nu l-ar fi tradat niste generali de Securitate pe Ceausescu? Nu stiu, dupa parerea mea urmeaza o lovitura de stat din partea lu Iohannis la Constitutie care va incalca grav drepturi si libertati. Atunci va fi care pe care. Nu intamplator Iohannis si-a tras niste generali de armata de partea lui.. Toti au fost „motivati” cu bani grei de America, pentru a pune umarul la lovitura de stat. Cred ca se va intampla pana in octombrie 2020 sau chiar atunci. E posibil ca Romania sa fie prima tara din UE in care se instaureaza dictatura dupa care vor mai urma si altele.

     • Hai ma cristi,ma bufneste rasu,Ceausescu a cazut pentru ca Gorbaciov cu Bush au hotarat lichidarea lui,Rusii oricum il voiau mort pe Ceasca de ani buni,Ceausescu era mort de multi ani inainte de 89′(adica moartea lui a fost hotarata cu multi ani inainte de catre Rusi si Americani),singurul aspect care se mai putea „negocia” era data lichidarii lui Ceausescu(ambele hiperputeri au ajuns la un”acord” asupra datei adica Decembrie 89′).Cu sau fara tradare Ceausescu era mort oricum(nimeni nu sta in fata Rusiei si Americii coalizate).

  • Globalizarea aduce dictatura! Grupul tarilor care ordona, și grupul mare al tarilor care executa. Globalizarea nu poate exista în sistemele democratice. La asta asistam acum în România. O guvernare și un președinte dictator care calca în picioare tot ce înseamnă democrație și fundamentul ei. Cu concursul unui popor care și-a asumat rolul de turma de oi dispusa sa merga chiar în prăpastia istoriei. Se împlinește sloganul „luati mana de viitorul nostru”. Deși nimeni nu a definit care va fi acela Oricum, de 30 de ani nu am reușit sa definim nimic. De la aceea „trebuie sa ne schimbam mentalitate”, imediat după revoluție. Dar nimeni nu spunea cum trebuie fie acea mentalitate. Pana astăzi, când la fel, guvernarea și președintele borasc tot felul de expresii fără a defini înțelesul. Nu ne-a explicat ce înseamnă „resetarea clasei politice” . Ce va însemna asta? Statul dictatura sau statul democratic în care partidele concurează în confruntarea ideilor fără amestec prezidențial?!

   • Nu ne-a explicat, dar ne arata ce inseamna resetarea asta. Ba ne si spune: pesede, pesede, pesede, pesede….si tot asa. Noaptea mintii!

 • Cu mențiunea că dreptul omului modern la libera vorbire a început și a fost generalizat de Constituția SUA (Primul Amendament). Revoluția Franceza a avut un rol mult mai redus din acest punct de vedere( dictatura ce i.a urmat nu prea lăsa prea multe libertăți)

  • Corect…in timp ce Second Amendment a recunoscut dreptul cetatenilor de a-si apara libertatile – cu plumb de e nevoie – in fata Statului. Cam subversiva constitutia US. Sugarman, do something!

 • Iohannis, 27 Feb 2020:
  „Infecţia cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră, ca în orice răceală.”

  Iohannis (acelasi Iohannis), 19 Mai 2020:
  „Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive, pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe, afectînd solidaritatea și responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăși cu bine această perioadă dificilă.”

  Atat. I rest my case.

 • Vai ce declarație are Cercel … Este de rasul râsului …..prostul nu se recomanda întotdeauna se divulgă … se școlarizează (adica devine mai pervers) dupa ce termină școala devine rebel si agresiv si la final „Și unde va ataca? Exact pe unde se duce omul și se plimbă.” eeeee pe dracu FANTASIC ……BRAVO DOMNULE ….sincer in cazul acestui individ eu țin cu virusul …

  • Mai sunt 3-4 luni până la mutilarea Constituției. Fiți pregătiți de o aterizare dura, în cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *