Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Toți oamenii regelui… Arthur!

Acest text nu va fi despre urs. Este despre jurnalista care a descoperit toate detaliile uciderii ursului Arthur!
Animalul a fost supranumit de presa internațională regele urșilor datorită mărimii sale impresionante. Știți deja foarte multe despre caz. Ceea ce nu știți este că în spatele dezvăluirilor stă o jurnalistă harnică, deșteaptă, sufletistă și modestă.

Subiectul s-a rostogolit în presa națională și internațională, dar a pornit de la un pont pe care l-a descoperit și anchetat jurnalista despre care o să fie vorba în acest text. Este mai lung, dar povestea din spatele poveștii merită timpul vostru.

În Joia Mare, când toată România se pregătea de Paște, jurnalista a urcat în mașină împreună cu doi colegi, un cameraman, un șofer, au lăsat în urmă toate pregătirile de Paște, familia, interesele personale și s-au pus pe cercetat urmele unei vânători considerate ilegale în acest moment de ecologiștii români. Nu și de autorități.

Fără curajul ei, fără determinarea și dorința de a scoate detaliile vânătorii la suprafață, nimeni nu ar fi știut despre un prinț austriac din Liechtenstein care a ucis ”regele urșilor” din România.
Jurnalista se numește Ramona Alexandra Tintea. O mână de fată care s-a luat la trântă cu una dintre mafiile care a supraviețuit tuturor puterilor care s-au perindat în România. Colegul pe care îl vedeți în poză, lângă Ramona, este operatorul Cristi Iordache.

Ramona este jurnalistă la Știrile PRO TV, unde a făcut o serie de anchete spectaculoase și pentru campania Inspectorul PRO. Are experiență și are un fler deosebit pentru astfel de subiecte. Pentru că este un jurnalist care își respectă meseria, are surse, iar sursele i-au povestit despre această vânătoare.

Și-a dat seama că este ceva în neregulă când căutat mai multe detalii. A și scos acte pe care le-a studiat cu multă meticulozitate. A realizat că stă pe un subiect important. Cum vă spuneam, în săptămâna Mare a plecat la munte să îl investigheze.

Ca să fie sigură că toate informațiile pe care le-a pus cap la cap sunt corecte, a contactat unul din cele mai pricepute ONG-uri de mediu din România. Este vorba de Agent Green, anchetele căruia au scos la iveală o mulțime de tăieri ilegale și activități de mediu necurate. Agent Green i-a confirmat bănuielile. Ramona a mers apoi la toate autoritățile implicate, a luat la rând autoritățile locale din zonă, asociațiile de vânători, le-a cerut tuturor puncte de vedere. A făcut cereri la Garda de Mediu, la Ministerul Mediului.

Marți, când avea toate informațiile confirmate, când a obținut și o reacție de la prinț, a publicat materialul la Știrile PRO TV. L-ați văzut cu toții. A doua zi, presa românească și internațională vuia de acest scandal fără precedent.

Ramona fost contactată și de presa din Austria. A povestit detaliile anchetei sale pentru unul din cele mai mari și mai cunoscute ziare din Austria, Kronen Zeitung. Acolo vorbește despre vânătoarea pe care a documentat-o și v-a prezentat-o pe larg.
Cam acestea sunt informațiile din spatele anchetei despre prințul austriac și regele Urs român. Și aceștia sunt oamenii regelui Urs, Ramona și Cristi!

(Text și foto: Vitalie Cojocari)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Toți oamenii regelui… Arthur!”

  • Atunci trebuia sa explodeze scandalul,ca de ,e un Razboi Mafiot European,si s a dat pontul,ca trebuia aprins fitilul.Jurnalistii afla si ei ce trebuie sa afle,cand trebuie,si cum trebuie,era timpul pentru acest scandal,si trebuia sa fie aprins fitilul.(Printre altele e si un prilej pentru camarazii lui Vladut Diamant sa i dea una in bot Johannului).De ce??? Pentru ca Johann a dat ordinul executiei lui Vladut Diamant,ca altfel nu si gasea niciodata Matu coaiele.

  • „În Joia Mare, când toată România se pregătea de Paște, jurnalista a urcat în mașină împreună cu doi colegi, un cameraman, un șofer, au lăsat în urmă toate pregătirile de Paște, familia, interesele personale și s-au pus pe cercetat urmele unei vânători considerate ilegale în acest moment de ecologiștii români.”
    Ma doare fix „undeva” de „von und zu” ! Interesant e de ce jurnalista a aflat ca trebuie sa urce în mașină. Si mai ales de la cine ? Poate o fi Arthur ? Cronica unei morti …

    • Băăă,ești prost bîtă,sictir

    • Asa e domnu Gheorghe,daca nu se voia sa se afle de vanatoarea princiara a lu peste prajit,nu se afla neam,daca s a aflat este pentru ca s a vrut.De ce s a vrut??? Trebuiesc platite niste polite,intre doua (sau mai multe) grupuri mafiote care opereaza atat intern cat si international cu legaturi foarte sus,si care acum isi dau la gioale.

      • Foarte plauzibil. Si se mai omite ceva,vanatoarea a avut loc in luna martie parca pe 12 iar pontul a venit cica in joia mare deci pe 29 aprile deci dupa aproape cincizeci de zile. Nu-i cam mult ? Ramane intrebarea cine a dat pontul ? De ce, e destul de clar inclusiv pentru cei care au postat anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *