Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Tov. Moș Nicolae

Imaginați-vă că prin alegerile din 6 decembrie vin la putere comuniștii. Cine nu știe ce sunt comuniștii, să-și imagineze un șef vag alfabetizat, nevricos, lătrător și fără pată de activitate cerebrală, din orice poziție te-ai uita cu aparatele care folosesc rezonanța magnetică. În spatele lui – o ceată de căței și tentative de dulăi (dintre cei picați de multe ori la examen) de toate culorile. Un tablou foarte asemănător cu ce vedem azi când mai iese prim-ministrul să tragă câte-un tril de jalea minții, flancat de o armată de fețe spelbe de ipsos, și ele mascate. Impresia artistică e totală – tragedia vine peste tine în casă. Ar fi bine s-o ștergi. Înțelepciunea populară zice că e mai bine să mergi cu un deștept la pagubă decât cu un prost la câștig. Dar nu ne spune care-i treaba dacă mergi cu un prost la pagubă. Sau cu o șleahtă de proști.

Și acum, că aveți idee cum ar putea arăta cei mai agresivi și mai slabi de minte guvernanți din istorie, gândiți-vă la următorul lucru: când ajung la putere, specimenele de acest tip lichidează – chiar la propriu, dacă e cazul – tot ce e mai sus decât ei, în special moral sau intelectual. Așa a apărut milionul de profesori, medici, preoți și gospodari din lagărele anilor 1950.

Ei?! Ce-ar face o clică de lătrători cu mintea scurtă dacă ar câștiga alegerile din 6 decembrie? Cu bâta, cu sacul, cu tableta, cu trotineta – nu contează. Ce-ar face? Pe cine ar lichida? Pe Ludovic MC, lăutar de plenare liberale? Pe Nelu Tătaru, marele om de știință care spune una joi și alta miercuri? Pe Raed Arafat, care urlă „Nu! Nu! Nu!” când i se cere să gândească? Pe șefa educației, profă de română cu alergie la spelling și update-uri gramaticale? Pe Rafila, Musta, Dorobăț, Cercel și liota, inventatorii lumânărilor spitalicești și ai decesului prin meteorism? Pe Marcel Ciolacu, Dan Barna ori alți cuminței de mucava din vitrina „opoziției”? Suntem în 2020, e nevoie și de „opoziție”, altfel bagă mulțimea de seamă că miroase ceva urât în fesbuca politică. Pe Nicușor Dan ori pe Dominic Fritz? Păi unde-ar găsi trepăduși care sar mai bine la comandă și fac aportul ca la carte? Pe președinte? Aici… nu știu, ar fi interesant de văzut. Intelectual și moral n-ar deranja pe nimeni, dar mania grandorii nu e acceptată decât dacă ai un sac mare-mare cu pisici de arătat. Nu s-ar zice că e cazul.

Să revenim: pe cine ar „lichida” comuniștii? Întocmai! O păturică de tiriplici vinovați de absența legăturilor de rudenie sau prietenie cu noii puternici. În rest, ar funcționa ca după manual cu ce găsesc pe posturi în momentul ăsta. Nu e nevoie decât de o ușoară reorientare a aparatului de partid și de stat. N-ar trebui să ne facem griji pentru cine iese. Dintr-un spectru politic în care mințile nu pot fi luminate decât cu trepanul, nu pot ajunge la putere decât găști formate din ceea ce odinioară numeam „comuniști de nădejde”. Doar amănuntele o să fie aduse la zi. O să se numească „liberali”, „democrați”, „sociali”, „salvatori de țară” sau cine mai știe cum, la defilări masca și seringa o să înlocuiască secera și ciocanul, poporul o să fie bombardat cu laptopuri și tablete, nu cu pâine și locuri de muncă ș.a.m.d. În rest – tot înainte! Tov. Nicolae Moș (zis PandeNicu’) se îngrijește deja de marele cadou pentru poporul român: și-a făcut provizii de ceai de crușin. Rămâneți la locurile voastre! O să ajungă în fiecare casă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Tov. Moș Nicolae”

  • Problema nu e ca legionarii sau comunistii si-au lichidat adversarii. Problema e ca astia ne vor lichida pe toti, fara discernamant! Baietii sunt cu mult mai „performanti” decat predecesorii.

    • Tu nu esti sanatos daca nu exagerezi! Mei, cibule, dv. ar trebui sa pastrezi distanta fata de semenii tai, nu din cauza SARS-CoV-2, ci din cauza energiei negative pe care o propagi în jur, fara sa discerni ca în primul rând îti faci tie însuti muult rau, gândind si comportându-te în felul acesta!
      Cu tot regretul, aviz si autorului…

      • Amice, eu exprim ce vad. Si vad ca mor oameni cu boli tratabile pentru ca niste pafaristi nu sunt in stare sa organizeze un sistem coerent de sanatate, inchid spitale, habar n-au ce tratamente trebuie sa administreze, blocheaza pe toata lumea pentru visul nebun de marire al unor papusari cu enorm de multi si nemeritati bani. Daca sistemele de sanatate nu erau conduse de „manageri performanti” si medicii erau lasati naibii sa faca ce stiu, poate lumea era mai buna. Peste tot pe planeta a dat moda cu „managementul” peste profesionisti, i-a indepartat si acum se vede rezultatul. Poate pentru tine e corect ca azi mor oameni in nestire dar se produc mai multi bani de catre „manageri”. Cat costa o banala operatie de apendicita in occident si cat valoreaza ea de fapt? Ei?

        • Vorbesti prostii! (” Poate pentru tine e corect ca azi mor oameni in nestire dar se produc mai multi bani de catre “manageri.”)
          Nici macar nu neg ceea ce ai scris, în afara parantezei bineînteles, dar de aici si pâna la a sustine toate scenariile apocaliptice pe care le prevezi tu, este cale lunga! Sincer, te sfatuiesc sa fii mai detasat si mai degajat si mai putin încruntat, spre binele tau!

          • Sunt foarte degajat pentru simplul motiv ca nu am asteptari de nici o culoare. Si daca n-ai asteptari, e clar ca n-ai nici deziluzii. A fi realist e o binefacere pentru creier. A fi optimist intr-o situatie de rahat inseamna sa fii victima sigura sau eventual un naiv, in cel mai bun caz. Mai vorbim daca mai suntem p-aci peste cativa ani. Iti garantez ca ori vom purta botnita, ori vom avea dosul ciuruit de vaccinele (urile) pline de apa chioara sau vom detine in buzunar macar un pasaport de oameni „responsabili”.

          • Serios? Peste câtiva ani? În primavara erai de parere ca nenorocita de schimbare se va petrece în doar câteva luni.

  • „Și acum, că aveți idee cum ar putea arăta cei mai agresivi și mai slabi de minte guvernanți din istorie, gândiți-vă la următorul lucru: când ajung la putere, specimenele de acest tip lichidează – chiar la propriu, dacă e cazul – tot ce e mai sus decât ei, în special moral sau intelectual.”
    .
    Ca sa împing lucrurile pâna la o extrema pe care nu mi-o doresc, dar vrând sa atrag atentia…
    Poate ca asa ar merita cei care alcatuiesc „tot ce e mai sus decât ei, în special moral sau intelectual”! (Si dv. si eu, si altii.) De ce ?! Pentru ca noi i-am lasat pe idioti si pe banditi sa se cocoteze peste tot si sa ne conduca. Fara sa ripostam, fara sa ne deranjam câtusi de putin sa iesim din bula noastra comoda si intelectuala pe deasupra ca sa oprim masacrul.

  • ” in rest-tot inainte!”

    hmmm…
    nu prea cred. in Creatie s-a inventat si Cenusa, deci ‘tot inainte’ ar trebui sa prevada si Cenusa!:))), barim din bun-simt!:))

    astea sint vremurile ‘punerii la indoiala in stil plenar’.
    in timp ce astia care conduc, prin lumea mare, au facut din balanta politica un taler, adica un terci, se naste un alt taler, iar pasta il naste chiar Natura,
    insa de data asta el e unul Anti, deci unul care are de gind sa spulbere talerul-terci:))

    mai simplu spus, cei care conduc au uitat ca …tot inainte!, pentru toate celelalte civilizatii a insemnat…calea catre Cenusa!:)),
    iar iesirea din calea asta e doar una, mersul in stil Anti!

    si mai simplu spus…cei care conduc habar n-au, …asa s-ar parea ca e!, ca tot ceea ce fac e…o groapa,
    propria groapa,
    punerea la indoiala in stil plenar presupunind manifestarea unor dinamici anti-Natura, deci…n-o sa mai fie cu oameni, ci cu Artificial, povestea despre conducatorii lumii din viitorul…care e la poarta.

    balacareala lor, a politicienilor, de doi bani, cica intre plus si minus, …dar care e de fapt un taler!,
    e doar a ‘neantului’ dintre plus si minus!:))

    in timp ce conducatorii de azi au impresia ca unul dintre ei va Conduce, de fapt amanadoi sint in aceeazi zeama seaca!, …care se scurge groapa aia.
    tronul il revendica…celalalt taler, pe care sade Noul Zeu, Inteligenta Artificiala..

    Rezumat:
    tot inainte! …ajungi la Inteligenta Artificiala.
    insa…e adevarat, si …la brat cu Natura!

  • Păi dacă comuniștii români au lichidat elitele, cu legionarii cum rămâne? Dacă erau ei la putere în locul comuniștilor, mai lăsau pe cineva viu în România?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *