Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Toyota Motor Corporation a început construcția orașului inteligent, de 71 de hectare, la baza muntelui Fuji

Toyota a început construcția noului său oraș inteligent, care va avea trei tipuri diferite de străzi și va fi dominat de vehicule autonome. Gigantul japonez de producție Toyota a început să lucreze la un nou oraș inteligent lângă baza muntelui Fuji, care va avea străzi întrețesute și spațiu prioritar pentru pietoni și mașini autonome. Săptămâna aceasta a fost modelat terenul noului „Oraș țesut”, unde fosta fabrică Higashi-Fuji a Toyota Motor East Japan este transformată într-un nou oraș inteligent. Potrivit dezvoltatorilor, noul oraș va avea trei tipuri de stradă, toate legate între ele. Una va fi destinată exclusiv vehiculelor cu conducere automată, în timp ce celelalte două vor fi rezervate pentru pietoni, respectiv pietoni cu vehicule cu mobilitate. Aceste trei tipuri de străzi vor forma un „model de rețea organică”, potrivit Toyota.

Traseele subterane vor permite livrarea bunurilor fără a perturba alți utilizatori ai drumului. Potrivit Metro, mașinile fără șofer (în special Toyota e-Palettes) vor constitui majoritatea infrastructurii de transport a proiectului, oferind capacități de partajare a călătoriei, respectiv vehicule de livrare și chiar hoteluri mobile.

În plus, străzile vor fi acoperite cu senzori pentru a facilita vehiculele autonome, care ar putea îndeplini sarcini precum scoaterea gunoiului și chiar atenționarea rezidenților în legătură cu viitoarele programări medicale. Inițial, orașul va găzdui în jur de 360 de rezidenți, în principal persoane în vârstă, deși există planuri de a crește populația la 2.000. Personalul va fi, în principal, format din angajați Toyota, potrivit dezvoltatorilor. Președintele Toyota, Akio Toyoda, a declarat: „A lua măsuri așa cum a decis cineva, nu este niciodată o sarcină ușoară. Trebuie să-mi exprim cea mai profundă recunoștință pentru toți cei care au oferit sprijinul și cooperarea din toată inima până astăzi”. Obiectivele neclintite ale Orașului țesut sunt „centrate pe om” și „în continuă evoluție”. „Împreună cu sprijinul partenerilor noștri de proiect, vom prelua provocarea de a crea un viitor în care oamenii din medii diverse să poată trăi fericiți”.

Acoperișurile sunt acoperite de panouri fotovoltaice pentru a genera energie solară. Toyota intenționează să integreze natura în tot orașul prin vegetație nativă și hidroponie, o metodă de creștere a plantelor fără sol, direct în apă. Clădirile vor fi realizate în principal din lemn pentru a minimiza amprenta de carbon. Dumneavoastră ce părere aveți ? Este nevoie și în România de asemenea orașe ?

„Orașul țesut” va fi situat la umbra celebrului Muntele Fuji. Foto: Toyota


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *