Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Trecerea Moțiunii de cenzură: Ultima șansă a PSD de se salva

Citez de pe Rador din știrea difuzată de Radio România Actualităţi, în dimineața zilei de 5 octombrie, ora 7.00:

„Accident grav de microbuz în această dimineaţă! Nouă persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite. Accidentul a avut loc pe DN2A Slobozia, Urziceni. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Corespondenta noastră Clementina Tudor este acum în direct cu noi pentru mai multe informaţii.

Reporter: Bună dimineaţa. Accidentul s-a produs în urma coliziunii dintre un tir și un microbuz. Din primele cercetări, șoferul tirului a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a lovit frontal cu microbuzul plin cu călători.”

Accidentul, considerat drept cel mai grav din 2019 sau mai precis pînă acum din 2019 (mai sînt trei luni din anul ăsta, suficient timp ca să petreacă un accident mai grav, Doamne ferește!), a fost comentat astfel de Klaus Iohannis, aflat în campanie electorală la Iași, cu nevasta, pentru presa prezidențială pupincuristă, tot Răvășitoare la nivel planetar:

„Azi dimineață, la 6 și ceva, am primit un mesaj cutremurător. Între Urziceni și Slobozia a avut loc un accident rutier groaznic, cu zece morți și aproape zece răniți grav. M-a întristat foarte mult. Ce poți să spui? Condoleanțe, îmi pare foarte rău!
Ce să înțelegem de aici? Să înțelegem că lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide? Această nepăsare criminală a pesediștilor costă vieți, costă vieți de români.”

Las la o parte că Președintele candidat se dedă iar năravului său de a umfla clișee cu gura făcută pompă de picior. Clișeul folosit de regulă de toată lumea cînd vine vorba de un deces (mă întristează, îmi pare rău) devine odios prin plasarea cuvîntului foarte. Klaus Iohannis n-a fost pur și simplu întristat. A fost „foarte” întristat. Nu i-a părut rău pur și simplu. I-a părut „foarte” rău. Mulți spun că folosirea abuzivă a lui foarte, într-un soi de pedofilie lingvistică, trădează neputința lui Klaus Iohannis de a gîndi în limba română. El gîndește mai întîi în germană, după care traduce în limba română. Așa se explică momentele despre care Theodor Paleologu zicea la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, cu un umor nebun (un candidat deosebit de periculos pentru Klaus Iohannis, deoarece apelează în bătălia cu acesta la ridiculizare):

„E foarte amuzant cînd citește textele scrise alții este formidabil cum le interpretează și cum accentuează prepozițiile sau conjuncțiile”.

De fapt, Klaus Iohannis nu accentuează prepozițiile sau conjuncțiile. El întîrzie în rostirea lor pentru a-și aminti cum sună în română textul scris pentru el în nemțește.
Las la o parte faptul că timp de cinci ani, cînd n-a fost plecat în vacanțe nesfîrșite sau în ceea ce Caragiale, atacîndu-i pe guvernanții liberali, numea în articolul „… Oarecare moderație…” din Timpul, 25 februarie 1878, „excursiuni de plăcere în socoteala patriei”, nu s-a pronunțat public despre nici un eveniment major din viața României, pentru ca acum, lovit de pîntecăraie, să comenteze un accident de circulație.

Aș vrea să mă opresc asupra unei chestiuni elementare din intervenția lui Klaus Iohannis:
Raportarea la logica minimului bun-simț.
Klaus Iohannis pune cauza accidentului pe seama infrastructurii mai mult decît absente.
Toate datele arată însă că accidentul n-are nici o legătură cu infrastructura.
De vină a fost un șofer de Tir care a intrat în viteză pe contrasens lovind un microbuz care circula regulamentar. Se putea întîmpla asta din punct de vedere al infrastructurii pe orice arteră de circulație din străinătate. Asta ca să nu mai reamintim cele spuse de Răzvan Cuc. Și anume că șoferul putea folosi autostrada Soarelui, paralel cu drumul național.
Dar chiar dacă ar avea legătură, de absența infrastructurii răspund toate guvernele postdecembriste, inclusiv Guvernul Călin Popescu Tăriceanu în care ministru al Transportului a fost chiar Ludovic Orban, cel care se gudura cît mai vizibil, să fie văzut, pe lîngă cracul lui Klaus Iohannis, la sindrofia de familie prezidențială de la Iași.
Să nu fi știut Klaus Iohannis toate acestea?
Firește c-a știut.
Și cu toate acestea, a lansat acuzațiile halucinante împotriva PSD.
A greșit din punct de vedere electoral?
Firește că nu.
Deși acuzarea PSD de un accident de circulație provocat de un șofer iresponsabil ține de deraierile de tip electoral, intervenția a avut efect.
Și asta pentru că PSD și -a pierdut din 26 mai 2019 sprijinul popular indispensabil minimei Guvernări.

La emisiunea moderată de Denise Rifai la Realitatea Tv am comparat situația PSD din ultimul timp cu cea a lui Nicolae Ceaușescu din 1989.
1989 e un an de referință pentru cei care studiază cum se manifestă agonia unui regim.
Nu numai că totul era paralizat, în așteptarea a ceva care trebuia să vină inevitabil, dar mai mult, tot ce se întîmpla rău în România era pus pe seama lui Nicolae Ceaușescu. Ca să nu mai spun că pe seama lui Nicolae Ceaușescu se puneau tot felul de aberații – de la uciderea copiilor ca să le bea sîngele în vederea întineririi pînă la comedia independenței față de ruși. Toate erau crezute de români. Mult mai grav, orice ar fi făcut Nicolae Ceaușescu se întorcea împotriva sa în materie de opinie publică. Și dacă ar fi dat fiecărui român un metru de cîrnat pe gratis, s-ar fi spus imediat că e o decizie menită a-i face pe români să fie somnolenți de digestie grea, astfel încît ei să nu mai poată fi atenți la politica dezastruoasă a conducerii.

E limpede că un lucru asemănător, chiar dacă nu la proporțiile din 1989, se întîmplă după 26 mai 2019 cu guvernarea PSD. Tot ce s-a întîmplat rău în România, inclusiv Cazul Caracal, a curs în defavoarea PSD. Pe seama PSD s-au pus o mie și una de aberații. Scrierile lui Florin Câțu, profetul despletit al PNL, ne dovedesc asta. Cînd o putere e în agonie, tot ceea ce face se întoarce împotriva ei. Manevra cu punerea Moțiunii de cenzură sîmbătă noaptea era teoretic o lovitură. Opoziția ar fi fost obligată să recunoască adevărul că parlamentarii ei nu muncesc în weekend. În condițiile unei Puteri pe ducă, lipsită de suflul dat de sprijinul popular, manevra s-a întors împotriva PSD. A fost crezută campania Opoziției de denunțare a șmecheriilor făcute de PSD ca să rămînă la putere cu orice preț.
În decembrie 1989 Nicolae Ceaușescu punea evenimentele pe seama agenturilor străine.
Avea perfectă dreptate.
Implicare agenturilor în Lovitura de stat din decembrie 1989 e azi o axiomă a istoriografiei noastre.
Cu toate acestea nimeni nu l-a crezut.

Klaus Iohannis încalcă Legea fundamentală la nivel de borfaș.
S-a amestecat public în dosarul Caracal de la DIICOT, cerîndu-i procurorului șef al DIICOT demisia.
Clară punere la îndoială a independenței Justiției.
Refuză să semneze revocarea Anei Birchall, deși CCR a publicat chiar Motivarea.
A cerut ca desemnarea Comisarului UE să fie aprobată de el, deși Constituția îi refuză o astfel de prerogative.
Acum se știe c-a făcut toate acestea pentru ca Sigfried Mureșan, fost Vasile și soțul nevestei sale, să ajungă comisar european.
Nu că Klaus Iohannis ar muri de dragul lui. A primit însă ordin de la Berlin să facă totul, chiar să dea jos Guvernul PSD, numai să fie Siegfried Comisar, mai ales că acestuia îi e rușine c-a fost botezat și Vasile.
Participă la toate reuniunile de partid ale PNL, deși el mai e președintele României, și președintele nu poate fi chibițul unui partid. La reuniunea de la Iași și-a permis să vină cu nevastă-sa! Nu peste mult timp o să aducă cu el și pe antrenorul de tenis al nevestei.

Biata Viorica Dăncilă strigă de se aude pe tot internetul că președintele încalcă Constituția.
Prezenți în studiouri, liderii PSD acuză și ei.
Campania n-are nici un efect.
Și dacă mîine Klaus Iohannis dă țara rușilor nimeni nu l-ar acuza.
Tot pe seama PSD ar fi pusă crima.
Iată de ce și-a permis Klaus Iohannis să se cațere electoral pe cei zece morți în accidentul de la Slobozia.
Pentru că guvernul PSD e pe ducă.
Dacă Moțiunea de cenzură va trece pentru PSD va fi un moment istoric.
Va fi ultima șansă de a se salva.

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Trecerea Moțiunii de cenzură: Ultima șansă a PSD de se salva”

 • Bai PETRE!
  Esti vreo sluga a lui Malai Mare?
  Asta e om valoros care nu merita jignit??
  Si cum vine asta: ¨ar trebui sa intre si sa-i taxeze ca-n Romania totalitara¨, esti nostalgic Petrica?

 • NU SUNT DE ACORD CU ACEASTA ABORDARE .GRESITI PROFUND D-LE CRISTOIU.PRESEDINTELE POATE FI CRITICAT ,DAR NU JIGNIT.MAI GRAV ESTE CAND SE SPUN NEADEVARURI.SI NE MIRAM CA NU INTRA OAMENII VALOROSI IN POLITICA.PENTRU CE?CA SA FIE BATJOCORITI IN FELUL ACESTA.DESI AR TREBUI SA INTRE SI SA-I TAXEZE PE CEI CARE SE PRICEP LA TOATE CA IN ROMANIA TOTALITARA.

  • Fiecare pasăre pe limba ei piere așa și cu Iohannis.
   Nu-l pune nimeni să aibă asemenea discurs.

 • Zmaule, eu te înteleg. Pasiunea înainte de toate. Daca nu ar sosi în curând Balaurul Cernat…
  😛

 • Suguiesti , maitre !

 • Dacă trece, moțiunea de CENZURĂ o va trimite pe Veorica Dancilă pe … CENTURA politicii ! A mai zis cineva așa, referindu-se la Lavinia Șandru și Cosmin Gușă, acum vreo cincisprezece ani ! Cine, cum cine, … păi nu putea fi decât Traian Băsescu !!!

  • Apropos de cozmin gusa,a devenit un foarte mare lingau a lui base si a dancilei,dupa ce in trecut se gudura dupa epoletii lu coldea,acum coldea nu mai e bun,i pute lu mister gusa,ca cica statu paralel,rombic,pentru ca mister coldea nu a mai vrut sa l sustina pe gusulica cu diri dari,dintr o data gusulica a devenit din mare lingau de a lui coldea,mare veorist si basist,adept al teoriei „statului paralel”lansata de A3 ,ca dovada i a epurat pe toti de la realitatea ,stanciuleasca,oreste,chiar si pe raresica,l a exfoliat lateral la PNL,chiar daca omu are stofa de jurnalist,si mai putin de politician(un om prea sincer in convingeri,pentru a fi un adevarat politician),in fine.Mare om,mare caracter,gusa al nostru,cu ghilimele evident.

 • BREAKING NEWS
  Începe să să spargă „buba Biden”, și în România, ceea ce înseamnă că, printre alții, și-a facut datoria și … „maura” Udrea !

 • Iata ca Dan Andronic a fost rasplatit pentru pupatul lui si e din ce in ce mai..scabros..!
  Toate pupaturile lui dese si vârtoase, din ultimele luni, in fundurile lui Iohannis si ale gastii de cocalari vopsiti , smenari albiti si pitipoance trecute care-si spun ”liberali”, toate atacurile la adresa Aliantei 2020 si a liderilor ei, precum si faptul ca facut din Evenimentul Zilei gazeta de perete a mafiei iohannist-securistice, au dat rezultaul asteptat – Andronic a fost facut scapat de puscarie de limbricii din Justitie ai Noii Securitati.
  Nu spun ca Dan Andronic era vinovat de ceva…! Spun doar ca , spre deosebile de alti oamneni , oameni cu advarat nevinovati dar care au refuzat sa pactizeze cu Noua Securitate in interesul mazetei ei Klaus Iohannis , si au platit cu ani de puscarie ”nesupunerea” lor, Dan Andronic a pupat cat, cand si unde a trebuit si a scapat de bulau …!
  Chestia nostima e ca pare ca nu se mai satura de pupat..!:)

  • Adevar ati grait! EVZ-ul, in articolele dedicate presedintelui si bineinteles scrise de Andronic, numai laude si pupaturi la pachet cu denigrarea Vioricai si a guvernului sau pe care il vede mort-ingropat-cu floricele deja crescute… Jenanta postura a unui ziarist pe care il credeam ca are macar coloana cervicala daca nu si coloana lombara….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *