Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Trei asemănări ale cenzurii YouTube cu cenzura comunistă

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Trei asemănări ale cenzurii YouTube cu cenzura comunistă”

 • După contractul cu primăria capitalei ca riveran,aveți dreptul să vă puneți o placă, cu nr mașinii dv-tra.Nimeni nu se poate parca pe locul dv-tra, atât în Sinaia cât și în București!

 • De asemenea si comentariul de mai jos a fost blocat de Facebook:

  Vasile Dvd
  Nenea gardianu’ ar putea fi un excelent influencer … el explica simplu si clar, in mod didactic, despre instrumentul lui Moceanu … tema lectiei (instrumentul lui Moceanu) fiind o tema ce ar putea solicita doxa …

  am facut Print Screen si la acesta

  Cu siguranta la YouTube si Facebook sunt Gardieni Gelu Visan (respect pentru actor, personajul pe care’l interpreteaza reflecta din trecut caracterul si comportamentul oamenilor din prezent, cica vestici si occidentali …. )

 • Continuare la „Vasile-Daniel DAN a scris pe 08/08/2022 la 17:46”:

  Specific ca am facut Print Screen la raspunsul facebook „Comentariul tău încalcă Standardele comunității noastre privind spamul”

  Pot furniza aceste 2 print screen-uri…

 • La sectiunea „Comentarii” de pe aceasta pagina am scris urmatoarele 2 comentarii de mai jos, Facebook a blocat aceste comentarii:

  „Daca domnul filozof si ziarist Ion Cristoiu continua sa fie un element nereeducabil si antisistem … Gardianul YouTube poate aplica metoda finala …”

  „Youtube e Gardianul Dorel Visan si domnul Ion Cristoiu e Stefan Iordache …reeducare ?”

 • „….tzaranul stie cate duble?
  -are!
  -nu,
  a facut!
  -corect! ”

  corect,
  tzaranu face nu are,
  vine din Egiptul antic…..

 • se folosea „s-a scos”, „s-a dat”
  -exprimare impersonala,
  mod facil de TRISHARE.

 • tarziu prin ’80 in Ceaushima
  aparuse un fel de semne de circulatie (!)
  un indicator rotund cu trei de R,
  „> Recuperare > Reconditionare > Refolosire „:
  -sharpele si-a mushcat coada!

 • La Iasi a fost organizat evenimentul „Serile Filmului Romanesc” in cadrul caruia a fost sarbatorit si centenarul lui Preda. Au fost difuzate toate filmele produse dupa romanele sale in trei locatii: Piata Unirii -in aer liber, la Ateneul din Tatarasi si la Casa de Cultura Ursachi. Daca nu se intampla nimic in mahalaua aia de Bucuresti asta nu inseamna ca suntem Rana chiar toti. Astazi e ultima seara. Eu am aflat din Belgia de organizarea evenimentului. La Bucuresti nu mai aude nimeni nimic ?

 • Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă (care isi desfăsoara activitatea sub egida Academiei Romane), Romfilatelia și revista Timpul, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.
  În 4 august 2022, va avea loc vernisajul unei expoziții de fotografii și manuscrise, iar în continuare va avea loc proiecția filmului Moromeții.
  În 5 august 2022, se va desfășura Conferința Marin Preda – 100. Vor susține comunicări acad. Eugen Simion, Ioan Cristescu, directorul MNLR, Paul Cernat, Cosmin Ciotloș, Liliana Corobca, Bogdan Crețu, Cristian Fulaș, Alex Goldiș, Vasile Popovici, Mariana Sipoș, Ovidiu Șimonca. În cadrul conferinței, intervențiile specialiștilor vor fi completate de lansări de carte și de o dezbatere Marin Preda în programele școlare la care vor participa cadre didactice și elevi din capitală.
  Va urma lansarea întregului poștal Centenarul nașterii, Marin Preda, sub egida Oameni, fapte, valori, proiect realizat de Romfilatelia.
  Alocuțiune: Cristina Popescu, Director General Romfilatelia
  Seara de 5 august se va încheia cu proiecția filmului Moromeții 2.
  Evenimentele se vor desfășura cu participarea lui Niculae și Alexandru Preda, fiii scriitorului.
  Proiect inițiat de Mariana Sipoș, Ioan Cristescu și Ovidiu Șimonca, finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului și organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului Național al Cinematografiei Române (CNC), al DACIN SARA, al LIBRA și al Arhivei Naționale de Filme.

 • @Domnu’ Cristoiu,

  Baietii cu tu-tubu’ va „urmaresc” pentru faza cu discursu’ lu’ Viktor Orban?… 🙂

 • Domnule Cristoiu probabil ca o sa deveniți un disident în Democrația după 89.întotdeauna istoria a arătat căutarea Adevarului nu convine niciunei oranduiri.

 • Iohannis este preocupat precum majoritatea românilor,unde sa-şi petreacă sfârşitul de saptamână şi unde sa-şi mai petreacă timpul în concedii şi călătorii.Iohannis pare c-ar avea lapte acru bătut în loc de creier, după cum se poartă.Cum să gândeşti că eşti preşedintele unei țări dacă nu ai cu ce gândi? Cred că avem aşteptări prea mari de la el,el ínsuşi a recunoscut că este sterp, probabil şi creierul nu-i funcționează din această cauză.

 • „Judge orders discovery phase in social media collusion lawsuit against Biden administration” este titlul uniu articol aparut in The Center Square pe 13 iulie.

  Articolul incepe cu fraza:
  „President Joe Biden, members of his administration and select social media companies must turn over documents and answer questions within the next 30 days during a discovery phase of a lawsuit alleging collusion to suppress freedom of speech, a court ruled.”

  Sper ca pana la urma o sa dea socoteala pentru toate ilegalitatile si You Tube.

 • Alta perspectiva
  Încep cu sfirsitul
  KWJ nu s-a dus la Mărășești pentru ca acolo au mincat nemții bataie au mincat bataie crunta
  In momentul in care am văzut ca nu va regăsesc pe YouTube am încercat sa inteleg și am reascultat atit ultima apariție cea cu Nanci Pelossi îngenunchind in fata unui restaurant cit și următoarele pe pagina Dvs
  In opinia mea motivul interzicerii Dvs este discuțiile despre raportul Amnesty Internațional despre Ucraina prin analogie cu ceea ce văd aici in germania ca se întîmplă cu cei care îl pun in discuție
  După 11 ani in care am avut cont pe FB acum 5 ani l-am închis cind prima data au încercat sa ma cenzureze și m-au suspendat
  La fel a fost și cu Twitter
  Ei trăiesc și exista prin noi cei care suntem membrii
  Cind au interzis pe aripile vintului m-am dezabonat de la HBO și chiar dacă au revenit eu nu mai sunt plătitor la ei
  Azi am de gind sa văd cum pot sa renunț și la YouTube pe Dvs pe Turcescu pe Tuca pe Cristache am sa ii văd pe paginile lor
  Dacă mulți am avea o asemenea atitudine ei s-ar schimba comportamentul
  YouTube trăiește prin Ion Cristoiu și nu invers eu in locul Dvs as refuza sa mai apar la ei și dacă toți cei care va urmăresc ar face asta atunci chiar ar suferii

 • Cred că justificarea cu filmul ocultează un alt motiv. Bănuiesc că opiniile neconforme cu ce se vrea îndeobște sa credem, vehiculate de Ion Cristoiu, devin deranjante și s-a vrut un avertisment. Nu sintem foarte departe momentul închiderii gurii celor care „deranjează”. Cristoiu e inca un nume in jurnalistică și o cenzura pe față ar face valuri așa că vor pentru moment doar să-l șicaneze. Ce vremuri blestemate ! Poate am fost naivi crezând că daca ne conectăm la o lume civilizată vom fi și mai liberi. Evident ne-am înșelat.

 • Cum să cenzureze secvențe dintr-un film deja vizionat de multă vreme în România și culmea a cărui realizare a fot achitată de un ziar?! Ce era pornografic în secvența asta?!
  Ironia și umilințele la adresa intelectualilor români continuă și azi sub diferite forme… Nimic nou.
  Festivalul ovăzului o fi valorat mai mult în ochii și mintea locuitorului temporar de la Cotroceni decât aniversarea de la Mărășești… Chiar așa?!

 • NU S A DUS LA MARASESTI….DINTR UN MOTIV… F. SIMPLU….

  ROMANII LA MARASASESTI……S AU LUPTAT CU……..

  IAR EL IN FUNDUL SUFLETULUI… E NEAMT…. GANDESTE…VORBESTE…TRAIESTE….

 • Vom ajunge sa ascultam aceste opinii în aceste bloguri sub plapuma asa cum ascultam Europa Libera înainte de 89? Răspunsul este Vorba milițianului din film Eu sunt Dumnezeul lor! Trist.

 • INTREBARE : … ESTE VREO DEOSEBIRE INTRE… COMISARII…EUROPENI SI… COMISARII … SOVIETICI… COMUNISTI…ETC… ?

  NICI MACAR…. NUMELE….

  AU FOST ATAT DE …IDIOTI… INCAT LE AU DAT…ACELASI…. NUME….

 • Nu cred ca este cenzura, este demonstratia ca la ordin un om care vrea sa spuna ceva poate fi anihilat, daca nu intra in procesul de reeducare. In legatura cu Marin Preda, rusine in primul rand Academiei Romane cat si Bibliotecii Nationale. Pentru un pumn de bani uita ca sunt romani.

  • @Iulian
   Ba Da.Este Cenzura.Intrebarea E Cine Decide.Va Raspund Eu.Domeniul Imi E Cunoscut.
   Nu doar din teorie dar si din practica,am avut o postare stearsa prin octombrie-noiembrie anul trecut dupa linkedln,stearsa aiurea,adica aveau nevoie de un user de „superadmin” sa spunem.sigur toata lumea s-ar fi gandit la bill gates,conspiratii,in realitate era mult mai simplu,iohannis,si in cazul Meu,postarea se referea la aceasta creatura,am citit ca are vreo 40 dosare penale,de ce iohannis,pai Simplu,Maestrul Ion Cristoiu e cam cam printre cei pe care ii poti numara pe degetele de la o mana care-l ataca pe iohannis,sa zicem profesorul Petrisor Peiu,poate mai sunt 2-3 Ziaristi Integri dar cam atat.
   Tot ce face iohannis,inceput de ponta in acest domeniu cibernetic e ilegal,din 2013,au inceput cu hg271/2013 care nu are lege de aprobare nici acum,faimoasa lege a securitatii cibernetice sau bigbrother si au continuat in acelasi stil penal.iohannis si nevasta lui,va pot spune de acum,sau puscarie sau mai rau,chiar de catre hienele care-i pazesc acum.
   Asadar ordinul a venit de la iohannis care are la cotroceni o jucarie penala ce se cheama „consiliul operativ de securitate cibernetica”
   Repet,fara paranoia sau alte conspiratii si oculte,nu bill gates sau indianul ala de la youtube ci neamtzul de etnie sas iohannis e bagat in asta.
   Repet.Tot ce fac ei e ilegal din 2013.Nu exista nici un fel de lege de aprobare in parlament.csat nu e for legislativ ci junta militara.
   „Strategia de securitate cibernetică a României 2022-2027
   Prin Hotărârea de Guvern nr. 1.321 din 30 decembrie 2021, a fost aprobată Strategia de securitate cibernetică a României pentru perioada 2022-2027, precum și Planul de acțiune pentru implementarea Strategiei de securitate cibernetică a României, pentru perioada 2022-2027.
   Având la bază o viziune care ia în considerare experiența acumulată și rezultatele obținute din implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a României din 2013 (HG nr. 271/2013), noul document promovează o viziune actualizată conform evoluțiilor problematicii securității cibernetice la nivel național și internațional, identifică 5 obiective de importanță strategică, și circumscrie activitățile de asigurare a securității cibernetice atât unui set de principii, cât și obiectivelor naționale de securitate și angajamentelor asumate de România la nivel NATO și UE.
   Astfel, cadrul general de cooperare este reprezentat de Sistemului Național de Securitate Cibernetică (SNSC), coordonat de Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) și având rolul de a reuni, coordona unitar și de a asigura cooperarea consolidată la nivelul tuturor actorilor naționali în abordarea elementelor de cunoaștere, prevenire, descurajare și răspuns la amenințările cibernetice la adresa României.
   Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) este autoritatea care coordonează la nivel strategic activitatea SNSC. SNSC include, pe lângă autorităţile publice cu competenţe în materie, actori din mediul asociativ neguvernamental, profesional şi de afaceri.
   Mecanismul de implementare a strategiei de securitate cibernetică la nivel naţional, în plan proactiv/reactiv, este asigurat prin:
   Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC), al cărui Regulament de Organizare şi Funcţionare a fost aprobat prin Hotărârea CSAT nr. 17/2013; COSC este format din reprezentanţi la nivel de secretar de stat din cadrul instituţiilor sistemului de securitate naţională, inclusiv ai MAE şi care realizează coordonarea unitară a SNSC. Funcţia de coordonator tehnic al COSC este asigurată de către Centrul Naţional Cyberint (CNC);
   Grupul de Suport Tehnic (GST) – format din reprezentanţi la nivel de expert din cadrul instituţiilor sistemului de securitate naţională reprezentate în cadrul COSC.”
   http * s://www.mae. * ro/node/ * 28367

  • mnlr.ro * centenar-marin-preda

 • ?Nu am primit niciun semn că ați reținut care este regimul parcărilor pentru rezidenți în parcările primăriei capitalei
  ?Repet, sunt abonamente speciale pentru riverani in valoare de 1200 lei pe an în zona zero și 1000 lei pe an în zona unu

 • Domnule Ion Cristoiu.
  ciuca ciolacu sau iohannis poate ar trebui sa nu uite cum a plecat carol al doilea din Romania.pe burta.culcat pe burta in tren.ce fac ei e foarte clar.poate mi s-a parut Mie dar cand s-a oprit in fata steagului a executat o alta maimutareala.fratii sau ghiulurile nu ofera protectie.
  Acum.Strict Si Aplicat.Subiect youtube.
  Acum un an mi se pare,m-am gandit sa mai comentez cate un clip pe youtube.surpriza.nu poti comenta decat daca ai cont pe platforma.imi fac cont cu numele in clar si incarc niste clipuri in contul „Meu” tot dupa platforma youtube.la ultimul clip incarcat,ceva cu am incalcat,age restriction,din astea.Culmea Culmilor.Incarcasem un clip de 59 secunde din „Terminus paradis 1998 Capitanul Burcea” Clip preluat dupa aceiasi platforma.adica youtube.
  pai cica „sefu la smecherie” ar fi asta si cica ar avea acest email „sundar@ google.com”.drept pentru care i-am scris o compunere scurta.
  „Pichai Sundararajan, better known as Sundar Pichai, is an Indian-American business executive. He is the chief executive officer of Alphabet Inc. and its subsidiary Google. Born in Madurai, India, Pichai earned his degree from IIT Kharagpur in metallurgical engineering.”
  „BAD POLICY.Wed, Jan 19 at 11:46 PM
  Good evening Sir,
  I had the bad ideea to make one youtube account.
  It seems there is somenthing with a restriction.
  I Don’t Understand.
  I Only Upload Clips from Your Platform.
  This is My account
  Valentin Constantinescu – YouTube
  This platform is ok…but looks like a waste of time.And TIME IS MONEY.
  Best regards,
  Valentin-Ionut Constantinescu”
  Sincer va spun.deja penibil e un cuvant fad.astia sunt toti mana in mana.bara-bara
  pe linkedln mi-au sters un cont cu vreo 7.000 conexiuni.nu stiu probabil ca de la o postare a lui bill gates pe care am comentat-o si nu i-am zis de bine.ceva tehnic parca dar foarte civilizat.daca vreau sa intru pe linkedln am restrictie dupa adresa de mail de gmail,adica ce treaba are microsoft-linkedln cu alphabet-google-gmail-youtube,asta ca sa demonstrez ce am afirmat ca sunt toti bagati si „inlantuiti'”
  asa cum am mai afirmat,social media a trecut de maxim/varf pe grafic si a inceput sa o ia la vale.acum cativa ani,netflix de exemplu,se pare ca s-a dezumflat si asta
  mai aveam un cont pe adevarul.l-au blocat si pe ala.fara sa postez mesaje injurioase sau de ura,rasiste etc
  deja e pierdere de vreme,EU astept sa inchida internetul,se poate face extrem de usor,doar ca au creat un „monstru” pe care nu il mai pot opri,au infrastructuri critice,energie,bancare samd care depind de internet.
  chiar la asta ma gandeam,nici pe vremea lui Ceausescu nu era ala ales cu 100% iesea cu 99 si ceva la suta.in data de 29 mai 2022 gasiti pe paginademedia un articol cu audientele posturilor de radio in care Gold Fm e dat cu 0!!! ascultatori.ma gandeam ca prostu,macar unul ca mai ascult si Eu.adica minciuna a ajuns la niste cote neatinse pana acum.minciuni sfruntate si nerusinate.
  acum mai e o vorba:”Popa nu toacă de două ori pentru o babă surdă” adica „Se zice celui care nu este atent când se spune ceva și cere să i se repete cele spuse”
  Oamenii au avut de unde sa se informeze multumita unor Ziaristi si Ziariste,Oameni De Presa care si-au facut datoria.Mai departe,ca tot am spus de lantul slabiciunilor si al complicitatilor,se vor descurca asa cum au ales.
  Toata Stima Maestre!!!

 • Chiar m-am speriat cand am vazut ca nu ati postat pastila vineri noapte pe youtube, nu stiam ce s-a intamplat…dar nu-i bai, va urmarim cu acelasi interes si aici sau pe faceebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *