Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Trucuri de dezinformare la presa neoliberală: azi, despre traversarea Canalului Englez dinspre Franța spre Marea Britanie

Franța președintelui de utilitate îndoielnică, Emmanuel Macron (care s-a remarcat anterior abandonând migranți ilegali africani în zone de frontieră cu Italia) nu pare foarte interesată să pună sub control un trafic haotic de migranți spre Regatul britanic, trafic care pleacă de pe teritoriul său (zona portului Calais) și din care, prezumtiv, traficanții de ființe umane obțin profituri consistente. În plus, parte din presa mainstream britanică a început să prezinte fenomenul traficului cu întârziere și doar sub presiune publică, iar amploarea fenomenului a fost inițial puțin cunoscută de opinia publică în trecutul apropiat.

Presa britanică „mainstream” a publicat

… pe parcursul lunii septembrie, foto-reportaje care au prezentat secvențial desfășurarea unor marșuri ale localnicilor din Dover, care cer blocarea sosirii ilegale a mii de migranți în Marea Britanie dinspre Franța. Pe „corectitudine politică”, articolele în sine prezintă, însă, distorsiuni de substanță a informației: motivele pot fi variate- de la ignoranță până la exces de zel în îndeplinirea vreunei agende globaliste- una care, în esența sa, disprețuiește frontierele naționale ale statelor și ignoră dreptul la protecție al cetățeanului britanic.

În primul rând

… este introdusă în economia unor articole, opiniile unor asociații „anti-rasism”. Acestea sunt ONG-uri ale căror obiecte de activitate (nota bene, circumscrise combaterii rasismului) nu au nimic a face cu subiectul protestelor: oamenii din Dover au cerut în clar oprirea migrației ilegale, iar implicarea unor astfel de Asociații nu face decât să „inflameze” subiectul- senzaționalist și inutil, afectând eventual mesajul articolului.

În al doilea rând

… unele publicații britanice (ex., „The Daily Mail”) folosesc frecvent cuvântul „refugiați” pentru a-i descrie pe cei care traversează ilegal Canalul Englez. O persoană care migrează devine „refugiat” după pronunțarea unei sentințe judecătorești definitive: până la acel moment, însă, el este un „solicitant de azil” despre care nu se știe dacă se califică pentru protecția Regatului britanic. Migranții economici, de exemplu, cei cu un cazier penal sau implicați în terorism nu pot obține azil politic.

Acest tip de dezinformare

… din presa de rit neoliberal-marxist devine cu atât mai vizibil cu cât e mai folosit pentru subiecte vizibile, iar migrația ilegală dinspre Franța spre Marea Britanie este un astfel de subiect: în 2020, în plină pandemie de Noul Coronavirus, aproape 6000 de persoane au intrat fără permisiunea autorităților în Regat, traversând Canalul în mici ambarcațiuni cu motor furnizate eventual prin filiere cu ramificații pînă în Bruxelles (Belgia, capitala Uniunii Europene!).

Autoritățile britanice au promis

… că vor stopa acest fenomen,  care poate pune sub risc inclusiv securitatea națională: flota regală ia în considerație să trimită nave mici în sprijinul grănicerilor (Border Force) și sunt folosite drone pentru detectarea timpurie a transporturilor de migranți clandestini. De asemenea, Guvernul premierului Boris Johnson a transmis mesaje publice menite să descurajeze fenomenul, în primul rând traficanții de persoane: Home Office a anunțat, de exemplu, că trei persoane care au încercat să introducă ilegal migranți în Regat au fost condamnați la trei ani închisoare cu executare.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

… provoacă dispute în Marea Britanie cu privire la modul în care migranții ilegali vor putea fi returnați în Uniune după 1 ianuarie 2021. Pe legea UE, migranții ilegali sosiți din Africa sau Asia cu sprijinul unor O.N.G.-uri de „salvatori” (eventual finanțate de cluburi globaliste precum Fondurile Norvegiene) și numite de politicianul italian Matteo Salvini „taxi-uri maritime”, ar trebui să aplice pentru azil politic în prima țară unde au debarcat (ex. Italia, Spania, Malta): în viața reală, mulți dintre ei preferă însă să se „piardă” în economiile gri sau negre locale din state europene bogate (de exemplu, Germania, Suedia sau Marea Britanie). În același context, pe „chichițe avocățești” alimentate dinspre ONG-uri  globaliste, un migrant economic care nu se califică pentru protecție internațională, poate să încerce să temporizeze sau chiar să anuleze un ordin de expulzare. În acest context, relatarea corectă și completă a presei este esențială într-o țară precum Regatul Unit, care se află sub o dublă presiune: cea a negocierilor Brexit, respectiv a pandemiei Noul Coronavirus.

(https://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii