Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ultima zi în calitate „oficială” de copil

Mă gândesc necontenit, de ceva timp, că nisipul din clepsidra copilăriei începe să rămână din ce în ce mai puțin pentru mine. Mă ciocnesc mereu de realitatea vieții în momentul când văd copii veseli, distrați, amuzați, cu capul în nori și mă gândesc la cum obișnuiam și eu să fiu.

Oricât am vrea cu toții, acel „suflet de copil” din noi nu se va mai întoarce niciodată. Nu vom mai privi zilele de vară cu aceeași seninătate și voioșie, nu vom mai aștepta cu nerăbdare sărbătorile pentru a-l întâmpina pe Moș Crăciun sub brad, nu ne vor mai entuziasma lucrurile simple.

Cu sentimentul acestor stări, mă desprind de realitate și parcă sunt transpusă în trecut. Într-adevăr, nu sunt motive de tristețe, dar nostalgia trecerii timpului pare să se adâncească cu cât cresc în vârstă. Nu m-am gândit niciodată atât de amănunțit la faptul că acest prag dintre copilărie și maturitate este aproape trecut. 1 iunie, anul acesta, nu semnifică pentru mine doar ultima zi în calitate „oficială” de copil, ci și o trezire la realitate. Poate că alte lucruri mă vor preocupa, alte-mi vor fi plăcerile. Nu știu la ce să mă aștept, însă sper să rămân aceeași.

Încerc pe cât posibil să-mi păstrez acea inocență copilărească, ce aș dori să nu dispară niciodată. De câteva zile, poate fără o semnificație aparte, îmi răsună în cap un vers al unei melodii din copilărie – „aș vrea să am mereu surâsul de copil” – sincer, așa sper să și fie.
Cu dragoste, copilei din mine, care vreau să rămână la fel întotdeauna.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *